Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
RunnerX

#901 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

JThomas wrote: 21/04/2020 14:28 "narod" je slobi klicao na gazimestanu kad je mislio da će se ratovi dobiti, a srušio ga kad je postalo jasno da od toga ništa. naravno, u srbiji je uvijek, i u najcrnje doba, postojala liberalna i prosvijećena manjina. postojala je i '92 i postoji i danas. ali sa "narodom" sa navodnicima, kao kritičnom masom koja nešto radi vani u stotinama hiljada ovako stoje stvari.
Srbija je imala šansu u Zoranu Đinđiću koju je propustila, sa njim priča počinje i završava, prekratko je trajala. Sve ovo poslije njega je loše, bez ikakve perspektive, licemjerno i vodi u propast.

Nas je nažalost Dejton osudio da se pola države oslanja na njih i zato ćemo na kraju priče ostati oni i mi, na začelju Evrope, imaćemo zaostatak koji nikada nećemo nadoknaditi.
Kikibombona

#902 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

Škobo Habu wrote: 21/04/2020 14:51
Kikibombona wrote: 21/04/2020 14:47
Kada si vidio da srpski politicari iz Banjaluke imaju takav ofanzivan odnos prema Crnogorcima? Nisi nikad i neces nikad. Ako nesto i urade to je da se umile Beogradu a ne zato sto osjecaju potrebu.
Doduše, ovdje se po njima žele davati imena po studenskim domovima.
U BiH su podjele vise vjerske nego nacionalne/etnicke prirode. Nikome u Banjaluci ne smetaju Crnogorci. Dozivljavaju ih kao sebi ravne zato sto su pravoslavci.

Kada bi se izjasnjavao kao Bosnjak, vjerski provlavac, bio dokazan kao pravoslavac u zajednici, ne bi imao nikakvih problema u Banjaluci ili Zvorniku. Bio bi jednak sa Srbima.

...

Srbima iz Srbije nije dovoljno da si pravoslavac, hoce da si iskljucivo Srbin, da ti je to glavni idenitet. I agresivni su u nametanju istog.

(Naravno, ne svi, da se neko ne zalijepi, vec agresivna i dominantna manjina)
General War

#903 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by General War »

Kikibombona wrote: 21/04/2020 14:57
Škobo Habu wrote: 21/04/2020 14:51
Kada si vidio da srpski politicari iz Banjaluke imaju takav ofanzivan odnos prema Crnogorcima? Nisi nikad i neces nikad. Ako nesto i urade to je da se umile Beogradu a ne zato sto osjecaju potrebu.
Doduše, ovdje se po njima žele davati imena po studenskim domovima.
U BiH su podjele vise vjerske nego nacionalne/etnicke prirode. Nikome u Banjaluci ne smetaju Crnogorci. Dozivljavaju ih kao sebi ravne zato sto su pravoslavci.

Kada bi se izjasnjavao kao Bosnjak, vjerski provlavac, bio dokazan kao pravoslavac u zajednici, ne bi imao nikakvih problema u Banjaluci ili Zvorniku. Bio bi jednak sa Srbima.

...

Srbima iz Srbije nije dovoljno da si pravoslavac, hoce da si iskljucivo Srbin, da ti je to glavni idenitet. I agresivni su u nametanju istog.

(Naravno, ne svi, da se neko ne zalijepi, vec agresivna i dominantna manjina)
:shock:
Nisam znao da u tuzli i zenici...gorazdu toliko srblja zivi da ih onako SDA &C0 zaobidje
Kikibombona

#904 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

General War wrote: 21/04/2020 14:55 Vlasti u Valjevu nisu slali tenkove na svoje gradjane...dok u Hrvatskoj i bosni jesu...ne mozete u ravan
Ovdje je problem vjerska mrznja. Stoljecima su muslimani, katolici i pravoslavci zivjeli jedni pored drugih, u etnicki cistim selima, sa dosta stereotipa jednih prema drugima.

Da su sva tri naroda iste vjere bosanstvo bi 100% prevladalo. Radi vjere nema teorije da se to desi.
Last edited by Kikibombona on 21/04/2020 15:08, edited 1 time in total.
Škobo Habu

#905 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Škobo Habu »

General War wrote: 21/04/2020 14:55 Vlasti u Valjevu nisu slali tenkove na svoje gradjane...dok u Hrvatskoj i bosni jesu...ne mozete u ravan
:pisnuo:
LBVIEW

#906 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by LBVIEW »

Al su ih zato slali u UZP poduhvate po susjedstvu.
A sta su to vlasti trebale, mozda tim gradjanima sto su ih ovi iz Valjeva nahuskali na komsije olaksati "posao"?
General War

#907 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by General War »

Kikibombona wrote: 21/04/2020 15:02
Ovdje je problem vjerska mrznja. Stoljecima su muslimani, katolici i pravoslavci zivjeli jedni pored drugih, u etnicki cistim selima, sa dosta stereotipa jednih prema drugima.

Da su sva tri naroda iste vjere bosanstvo bi 100% preovladalo. Radi vjere nema teorije da se to desi.
Tmama posla...sve je politka, ona kontrolise i vjeru i naciju...a i pare sa njom.
General War

#908 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by General War »

LBVIEW wrote: 21/04/2020 15:06
A sta su to vlasti trebale, mozda tim gradjanima sto su ih ovi iz Valjeva nahuskali na komsije olaksati "posao"?
Jedini UZP koji znam su vragolije Hrvatske u susjedstvu...
Duka Dizel II

#909 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

Govorim o mentalitetu naroda, nadmenosti, aroganciji, bahatosti i podcjenjivackom odnosu.

Govorim da su Srbi iz BiH, CG, Kosova ili Hrvatske prizemniji i srdacniji za razliku od Srba iz Beograda i unutrasnjosti Srbije.
:D

Daj, nemoj me zezati.
Sve, sve...ali da su Crnogorci skromni i prizemni...
Ono kao, mi najljepši, najpametniji, najvisočiji...narod najprvi. :D

Ti u stvari nekim svojim stereotipima o Beogradjanima pokušavaš kritikovati njihove stereotipe o dodjošima.

Stereotipa o nekima sa strane ima svuda na svetu.

Dva susedna sela pričaju jedna o drugom, kao da su ovi drugi s Marsa pali.
Odeš u drugi kvart u gradu, pa te gledaju ko dodjoša.

Odnos Beogradjana prema Crnogorcima ili Kosovcima se može najbliže uporediti kao recimo odnos Purgera u Zagrebu prema Hercegovcima.
Ili šta znam, odnos Sarajlija prema Sandžaklijama.

A stereotipi nisu dobri.

Ja ih izbegavam.
Duka Dizel II

#910 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

Pa voleo bih da vidim kako bi to izgledalo, kad bi Crnogoraca u Banja Luci bilo kao što ih ima u Beogradu.
Ili kao što ima Hercegovaca u Zagrebu.

Onda to već dobija neke druge dimenzije.

Nema većih Srbendi od ovih što dodju u Srbiju iz Bosne, Hercegovine, Crne Gore, Dalmacije, Kosova...

Ja ti to odgovorno tvrdim i za to postoji sasvim logično objašnjenje.
Kikibombona

#911 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

Duka Dizel II wrote: 21/04/2020 15:34
Pa voleo bih da vidim kako bi to izgledalo, kad bi Crnogoraca u Banja Luci bilo kao što ih ima u Beogradu.
Ili kao što ima Hercegovaca u Zagrebu.

Onda to već dobija neke druge dimenzije.

Nema većih Srbendi od ovih što dodju u Srbiju iz Bosne, Hercegovine, Crne Gore, Dalmacije, Kosova...

Ja ti to odgovorno tvrdim i za to postoji sasvim logično objašnjenje.
Igor Radojicic je Crnogorac, gradonacelnik Banjaluke. Izjasnjava se kao Crnogorac. Podsjecam, Radovan Karadzic je Crnogorac. Ja nikad u zivotu nisam cuo da bosanski Srbin kaze nesto negativno o Crnogorcu. :roll: Pljuje se po Bosnjacima i Hrvatima, ali po Crnogorcima ili Makedoncima, nekim drugim narodima - nikada.

...

I ovdje se ne radi samo o Beogradu, vec o unutrasnjosti Srbije, agresivnom nametanju srpstva ljudima koji se izjasnjavaju kao Crnogorci.

...

A ne kontate da je to izrazito kontraproduktivno, da stvara potpuno drugacije rezultate od onih koje zelite vidjeti.
Banksy

#912 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Banksy »

RunnerX wrote: 21/04/2020 14:57
Srbija je imala šansu u Zoranu Đinđiću koju je propustila, sa njim priča počinje i završava, prekratko je trajala. Sve ovo poslije njega je loše, bez ikakve perspektive, licemjerno i vodi u propast.

Šešelj je na svjedočenju u Haagu potvrdio da je Vučić bio 'dragovoljac Srpske radikalne stranke kod Slavka Aleksića na Židovskom groblju u Sarajevu' 1995.

Šokantno je što se na nedavno objavljenoj snimci Vučić rukuje sa Šešeljem držeći automatsku pušku što je vidljivo u 3,44 minuti.

RIK objavio rezultate predsedničkih izbora: Vučić - 55,08 odsto,

Duka Dizel II

#913 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

Kikibombona wrote: 21/04/2020 15:39
Igor Radojicic je Crnogorac, gradonacelnik Banjaluke. Izjasnjava se kao Crnogorac. Podsjecam, Radovan Karadzic je Crnogorac. Ja nikad u zivotu nisam cuo da bosanski Srbin kaze nesto negativno o Crnogorcu. :roll: Pljuje se po Bosnjacima i Hrvatima, ali po Crnogorcima ili Makedoncima, nekim drugim narodima - nikada.

...

I ovdje se ne radi samo o Beogradu, vec o unutrasnjosti Srbije, agresivnom nametanju srpstva ljudima koji se izjasnjavaju kao Crnogorci.
Ja ne znam o kojoj unutrašnjosti pišeš. Gde u unutrašnjosti ima Crnogoraca?

Crnogorci priznaju samo Beograd i Novi Sad. Tamo ih je 99%.
Kikibombona

#914 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

Duka Dizel II wrote: 21/04/2020 15:26 :D

Daj, nemoj me zezati.
Sve, sve...ali da su Crnogorci skromni i prizemni...
Ono kao, mi najljepši, najpametniji, najvisočiji...narod najprvi. :D

Ti u stvari nekim svojim stereotipima o Beogradjanima pokušavaš kritikovati njihove stereotipe o dodjošima.

Stereotipa o nekima sa strane ima svuda na svetu.

Dva susedna sela pričaju jedna o drugom, kao da su ovi drugi s Marsa pali.
Odeš u drugi kvart u gradu, pa te gledaju ko dodjoša.

Odnos Beogradjana prema Crnogorcima ili Kosovcima se može najbliže uporediti kao recimo odnos Purgera u Zagrebu prema Hercegovcima.
Ili šta znam, odnos Sarajlija prema Sandžaklijama.

A stereotipi nisu dobri.

Ja ih izbegavam.
Ne govorim samo o Beogradjanima, vec o ljudima iz Srbije, Kragujevac, Leskovac, Cacak itd. Sjever je znatno pitomiji, dosta puta sam bio u Vojvodini.

U Srbiji naravno ima dosta sjajnih ljudi i vecina je normalna. Govorim o glasnoj i agresivnoj manjini koja djeluje napadacki i sve usere.

...

Vi ste na pravom putu da podignete veliki zid izmedju Srbije i Crne Gore. Sta mislis koliko je ljudi koji su bili na vagi prelomilo kada su navijaci Zvezde napali crnogorsku ambasadu? Koliko je prelomilo kada je Zlatibor Loncar sa mrznjom govorio o Crnogorcima koji ne znaju srpski jezik i koje odstranjuje iz zdrastva? Koliko je prelomilo radi Vucica i Dacica? Koliko prelama radi internet Srba koji po drustvenim mrezama agresivno negiraju crnogorski identitet? Neki dan, ispod neke pjesme, citam komentar Crnogorca koji kaze da ima dualni identiet, da je Crnogorac i Srbin. Na to ulijece gospodin sa ekaviskim pismom i kaze da je crnogorski identitet izmisljostina i zavjera NATO pakta. :lol: Imate stotine hiljada takvih agresivnih delegata koji rade posao za Mila Djukanovica.

...

Na popisu je Srba sve manje i bice jos manje. Kada padnete na 10% prica ce konacno biti zavrsena.

...

Mislim da je Milo nestrpljivo uranio sa odlukom vezano za SPC. Ima mesijansku predodzbu sebe i bez ikakve potrebe preuranjeno srlja. Za 10-20 godina srpski faktor ce totalno oslabiti i vjerovatno bi se crnogorsko svestenstvo samo odvojilo radi bahatosti centrale u Beogradu. Ili bi se desila velika podjela koju bi crnogorska vlast mogla lako iskoristiti u svoju korist.

Milo je samo trebao pustiti Srbiju da nastavi gaditi Crnogorcima svaki vid zajednistva i prijateljstva.
General War

#915 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by General War »

Duka Dizel II wrote: 21/04/2020 15:47
...

[/quote]
:lol: :thumbup:
Kikibombona

#916 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

Duka Dizel II wrote: 21/04/2020 15:47

...

Govorim o Srbima iz Smedereva, Cacka, Kraljeva, Pozarevca... koji crnogorstvo tretiraju kao zavjeru zapada, kao izmisljenu naciju, kao zavjeru protiv Srbije itd.

Govorim o vasoj politici koja cini sve da ogadi Crnogorcima Srbiju.
zavrzlama

#917 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zavrzlama »

subare spadaju li spadaju 8)
Duka Dizel II

#918 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

Kikibombona wrote: 21/04/2020 15:52
Ne govorim samo o Beogradjanima, vec o ljudima iz Srbije, Kragujevac, Leskovac, Cacak itd. Sjever je znatno pitomiji, dosta puta sam bio u Vojvodini.
Bojim se da ti baš i ne poznaješ najbolje tu situaciju.

Ako pričamo o nekom nacionalizmu, najgore ti je u Vojvodini.

Jer je Vojvodina išarana dodjošima sa svih strana, koji su sa sobom poneli različite vrste nacionalnih netrpeljivosti.

A tu su i Srbi starosedeoci koji ne vole nikog od tih dodjoša, a plus jako mrze Madjare. :D

Dole u istočnoj Srbiji ne vole Bugare.

U centralnoj Srbiji najozloglašeniji su Srbi sa Kosova. Jer su se najviše tamo naselili pa vedre i oblače po zemljačkoj liniji.

Ali sve su to neki uopšteni stereotipi. Život se odvija manje-više normalno.

...
Vi ste na pravom putu da podignete veliki zid izmedju Srbije i Crne Gore. Sta mislis koliko je ljudi koji su bili na vagi prelomilo kada su navijaci Zvezde napali crnogorsku ambasadu? Koliko je prelomilo kada je Zlatibor Loncar sa mrznjom govorio o Crnogorcima koji ne znaju srpski jezik i koje odstranjuje iz zdrastva? Koliko je prelomilo radi Vucica i Dacica? Koliko prelama radi internet Srba koji po drustvenim mrezama agresivno negiraju crnogorski identitet? Neki dan, ispod neke pjesme, citam komentar Crnogorca koji kaze da ima dualni identiet, da je Crnogorac i Srbin. Na to ulijece gospodin sa ekaviskim pismom i kaze da je crnogorski identitet izmisljostina i zavjera NATO pakta. :lol: Imate stotine hiljada takvih agresivnih delegata koji rade posao za Mila Djukanovica.
Iskreno da ti kažem, ja i jesam za to da se izmedju Srbije i Crne Gore podigne jedan veliki zid. Premda sam i sam poreklom odande.
Dok god je tamo na vlasti režim Mila Djukanovića.
Poznajem jako dobro situaciju u Crnoj Gori, znam ljude tamo u dušu i znam koliko se iz Beograda svih ovih godina toleriše javašluk Mila Djukanovića.
A sve zbog tamošnjeg naroda i naravno nekih kriminalnih veza izmedju Djukanovića i visoke nomenklature u Beogradu.

Ali mislim da mu je kraj bliži nego ikad.

I treba pustiti da ga narod tamo sam napokon skine.
LBVIEW

#919 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by LBVIEW »

General War wrote: 21/04/2020 15:08
LBVIEW wrote: 21/04/2020 15:06
Jedini UZP koji znam su vragolije Hrvatske u susjedstvu...
Sto me od tebe i ne cudi, kako si poceo za par sedmica ces naricati na Brcanskoj Malti. :D
A UZP su pocinile i vojska RSK i VRS, prelistaj presude na stranici ICTY.
Banksy

#920 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Banksy »

zavrzlama wrote: 21/04/2020 15:59 subare spadaju li spadaju 8)

Nevjerovatno. Ne mogu vjerovari šta čitam, ali zaista. Ovako se nikad nije pisalo na ovom forumu. Ili bar nikad nije , a da nije sankcionirano.
Prestrašno.
zavrzlama

#921 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zavrzlama »

Banksy wrote: 21/04/2020 16:28
zavrzlama wrote: 21/04/2020 15:59 subare spadaju li spadaju 8)

Nevjerovatno. Ne mogu vjerovari šta čitam, ali zaista. Ovako se nikad nije pisalo na ovom forumu.
Prestrašno.
nije se pisalo,ali se mislilo...

danas kad su neki shvatili da nece uspjet raspad BIH,da probosanke snage nece prihvatiti relativizaciju agresije na BIH,srdzba i frustracije izlaze na sve strane..zato subare spadaju,maske otpadaju a krastave zabe se gutaju na veliko. ;-)
¤ jelena ¤

#922 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by ¤ jelena ¤ »

Odakle ta potreba za sankcionisanjem slobode govora?

Uvijek je korisno pročitati nečija zapažanja i mišljenja.
Kikibombona

#923 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

Duka Dizel II wrote: 21/04/2020 16:14Iskreno da ti kažem, ja i jesam za to da se izmedju Srbije i Crne Gore podigne jedan veliki zid. Premda sam i sam poreklom odande.
Dok god je tamo na vlasti režim Mila Djukanovića.
Poznajem jako dobro situaciju u Crnoj Gori, znam ljude tamo u dušu i znam koliko se iz Beograda svih ovih godina toleriše javašluk Mila Djukanovića.
A sve zbog tamošnjeg naroda i naravno nekih kriminalnih veza izmedju Djukanovića i visoke nomenklature u Beogradu.

Ali mislim da mu je kraj bliži nego ikad.

I treba pustiti da ga narod tamo sam napokon skine.
Ako je to plan onda vam odlicno ide.

I nije stvar u Mili Djukanovicu, nikad se ne radi o jednom covjeku. Stvara se atmosfera u drustvu, kreira kolektivno pamcenje, koje traje mnogo duze od vladavine ili zivota jednog covjeka.

...

Ovdje se radi o mentalitetu balkanoida koji ljubav prema zeni iskazuje time sto je kontrolise i ponekad osamari, pa je onda poslije grli i ljubi, govori da mu je zao.

...

Srbija nista nije naucila, nastavlja 'terati' po svom, redati poraz za porazom, pa za iste kriviti cijeli svijet. I nikad ne shvate da je problem u njima.
zavrzlama

#924 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zavrzlama »

@kiki

svaka ti na mjestu :thumbup:

iznenadio si me :D
General War

#925 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by General War »

Koje ofirno snebivanje, a cijelo vrijeme najgori sovinizam se prosipa... :-)
Post Reply