Kikibombona wrote: ↑21/04/2020 15:52
Ne govorim samo o Beogradjanima, vec o ljudima iz Srbije, Kragujevac, Leskovac, Cacak itd. Sjever je znatno pitomiji, dosta puta sam bio u Vojvodini.
Bojim se da ti baš i ne poznaješ najbolje tu situaciju.
Ako pričamo o nekom nacionalizmu, najgore ti je u Vojvodini.
Jer je Vojvodina išarana dodjošima sa svih strana, koji su sa sobom poneli različite vrste nacionalnih netrpeljivosti.
A tu su i Srbi starosedeoci koji ne vole nikog od tih dodjoša, a plus jako mrze Madjare.
Dole u istočnoj Srbiji ne vole Bugare.
U centralnoj Srbiji najozloglašeniji su Srbi sa Kosova. Jer su se najviše tamo naselili pa vedre i oblače po zemljačkoj liniji.
Ali sve su to neki uopšteni stereotipi. Život se odvija manje-više normalno.
...
Vi ste na pravom putu da podignete veliki zid izmedju Srbije i Crne Gore. Sta mislis koliko je ljudi koji su bili na vagi prelomilo kada su navijaci Zvezde napali crnogorsku ambasadu? Koliko je prelomilo kada je Zlatibor Loncar sa mrznjom govorio o Crnogorcima koji ne znaju srpski jezik i koje odstranjuje iz zdrastva? Koliko je prelomilo radi Vucica i Dacica? Koliko prelama radi internet Srba koji po drustvenim mrezama agresivno negiraju crnogorski identitet? Neki dan, ispod neke pjesme, citam komentar Crnogorca koji kaze da ima dualni identiet, da je Crnogorac i Srbin. Na to ulijece gospodin sa ekaviskim pismom i kaze da je crnogorski identitet izmisljostina i zavjera NATO pakta.

Imate stotine hiljada takvih agresivnih delegata koji rade posao za Mila Djukanovica.
Iskreno da ti kažem, ja i jesam za to da se izmedju Srbije i Crne Gore podigne jedan veliki zid. Premda sam i sam poreklom odande.
Dok god je tamo na vlasti režim Mila Djukanovića.
Poznajem jako dobro situaciju u Crnoj Gori, znam ljude tamo u dušu i znam koliko se iz Beograda svih ovih godina toleriše javašluk Mila Djukanovića.
A sve zbog tamošnjeg naroda i naravno nekih kriminalnih veza izmedju Djukanovića i visoke nomenklature u Beogradu.
Ali mislim da mu je kraj bliži nego ikad.
I treba pustiti da ga narod tamo sam napokon skine.