Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#21251 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

sadie_forever wrote: 21/04/2020 00:52
biglebovski wrote: 21/04/2020 00:49
sadie_forever wrote: 21/04/2020 00:32 postoje neke naznake da utice na plodnost muskaraca i unistava T-celije.
Postoje određene naznake da se u galaksiji Messier 31, poznatijoj kao Andromeda, iznenada odlomio komad planete veći od Jupitera i da juri prema Zemlji. Ima i narodna pjesma o tome, ako meni ne vjeruješ. Ide ovako:

Ma vidi vraga, baš kako su javili sinoć na vijestima, sunce je jutros izgubilo sjaj
Stvarno bliži nam se kraj, moram priznat čudan osjećaj
Kažu.. Jučer iznenada su se otvorila vrata nepoznate dimenzije negdje pored Marsa
Iz njih je izletija ogroman asteroid i sad juri prema Zemlji, kažu nema nam spasa
Neki govore to smo prizvali sami, neki tvrde to je Božja kazna
Ja se pitam kolko astronomski mala je mogla bit ta šansa
Al opet dobro da je danas na radni dan, a ja ću ostat doma uz hit dana:
Apokalipsa sa vašeg balkona, rezolucija perfektna, kristalan sound, surround all-around
When it hits the ground!

Tu du du ....

I zato, brašno, brašno, brašno, i krečit, krečit, krečit, nema zajebancije.... #stayhome #stayhomesafe #staysafehome #staysafehomeandletuslive
U ovom trenutku muz od moje rodice lezi u bolnici pred amputiranjem noge,jer covid iskomplikovao njegov diabetes.Covjek od 35 god

Onog trenutka kad neko tvoj oboli prestat ces tu pricu ,steta sto samo cekamo da neko nas oboli
@sadie_forever, Zao mi je tog mladog covjeka i ja mu zelim sve najbolje. Radio sam u zdravstvu 40+ godina i vidio bezbroj ljudi sa raznim oboljenjima u vrlo teskom stanju i bio svjedok umiranja nekih od njih. Sjecam se i slucajeva pacijenata sa dijabetesom koji su zavrsavali sa amputacijam jedne ili nekada cak obje noge. A sve to u vrijeme prije pojave ovoga virusa.

1. Taj mladi covjek je trebao da zna da pripada rizicnoj grupi ljudi i da shodno tome i on i njegovi najblizi preduzmu najstrozije mjere izolacije.
2. Dijabetes 2 (o njemu govorim jer je najvise zastupljen) je veoma rasprostranjena bolest i mnogo ljudi umire zbog iste.
3. Dijabetes se moze kontrolisati lijekovima, osobnim rezimom izhrane i fizickim aktivnostima, a u nekim slucajevima dijabetes 2 moze biti i izlijecen.
4. Zadnje i najvaznije, dijabetes 2 u najvecem broju prouzrokoju oboljeli sami zbog nezdravog nacina zivota.

Sta hocu reci?
Mozda je korona virus uzrok sto ce tom mladom covjeku noga biti amputirana, a mozda i nije. :(
Nazalost, usudjujem se da kazem da ce tom mladom covjeku noga biti amputirana sa korona virusom, a ne zbog korona virusa. :(
armin071

#21252 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

http://source.ba/mobile/clanak/Svijet/520856

Zar je moguće da od 7,5 milijardi ljudi na planeti ne može niko da se nađe da smakne ovoga tiranina. Ne smijem ni da zamislim koliko će djece i ljudi da umre samo od gladi zbog ovoga idiota ljudske vrste. Da ne pričamo o samoubistvima i sl. Milioni i milioni će da izgube egzistenciju da ne pričamo da su već do sada ubili svaki normalan vid života. Sve to da bi ovaj etiopijski poltron i tiranin udovoljio svojim finasijerima tzv. filantropima...
bumerangss

#21253 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bumerangss »

Mislim da bi trebalo pomjeriti početak policijskog sata makar od 21:00 ako ne i na 22:00 zato sto se vec vidi do 20 a i pocinje ramazan pa da makar somune možemo kupiti kako Bog zapovjeda :roll:
drndalo

#21254 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by drndalo »

armin071 wrote: 21/04/2020 06:59 http://source.ba/mobile/clanak/Svijet/520856

Zar je moguće da od 7,5 milijardi ljudi na planeti ne može niko da se nađe da smakne ovoga tiranina. Ne smijem ni da zamislim koliko će djece i ljudi da umre samo od gladi zbog ovoga idiota ljudske vrste. Da ne pričamo o samoubistvima i sl. Milioni i milioni će da izgube egzistenciju da ne pričamo da su već do sada ubili svaki normalan vid života. Sve to da bi ovaj etiopijski poltron i tiranin udovoljio svojim finasijerima tzv. filantropima...
Neki argument na konto toga da je tiranin, a ostali slobodarski djecarci...?
bumerangss wrote: 21/04/2020 07:07 Mislim da bi trebalo pomjeriti početak policijskog sata makar od 21:00 ako ne i na 22:00 zato sto se vec vidi do 20 a i pocinje ramazan pa da makar somune možemo kupiti kako Bog zapovjeda :roll:
Ko ti dodje na iftar, osta i ne sehuru... :mrgreen:
GAU8

#21255 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Vela666 wrote: 20/04/2020 22:18
GAU8 wrote: 20/04/2020 22:14
Vela666 wrote: 20/04/2020 22:10 sviđaju ti se lockdawni, svaki link koji ti ne paše proglasiš samovoljno nekom propagandom, elem očito ti lijepo u strahovladi
Izvini, ja sam davno pobjegao od strahovlade, jer mi se ne svidja... Nekima se ocigledno svidja, pa 20 godina glasaju za iste :run:
a ti je zazivaš nama nazad, spamajući kako se treba raditi u bejha, dok si prnje pokupio negdje drugo, ok
Šta zazivam bolan ne bio. Sami je zazivate. Nađi moje pisanje gdje zazivam kako kažeš strahovladu.
Veigar

#21256 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Veigar »

armin071 wrote: 20/04/2020 14:21
Veigar wrote: 20/04/2020 14:15
laik1981 wrote: 20/04/2020 14:09
Bas bi li zatvarao, pelcovao i dizao zidove? Vau kakvi inteligentni i konstruktivni stavovi. Mokri snovi svakog poremeconog diktatora.. Neka arogancija i gledanje sa visine.. Tvoje misljenje ima istu tezinu kao i misljenje tih ravnozemljasa, sami sto su tvoji stavovi puno opasniji za civilizaciju..
Pronašao si se u mom postu očigledno. Ako jesi i tebe bi ja s pajdašima iza zida da mi normalni malo prodišemo. Jer vama teoretičarima zavjera ne pomaže ništa osim pelcovanja.
Divan način pisanja našeg uvaženog kolege šteta je da ga ne podebljamo. :thumbup:
Imate sreće da ja nisam vlast, sve bi ja vas u zatvore, nema vam pomoći, zagačujete okolinu svojjim nebulozama.
Veigar

#21257 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Veigar »

laik1981 wrote: 20/04/2020 14:22
Veigar wrote: 20/04/2020 14:15
laik1981 wrote: 20/04/2020 14:09
Bas bi li zatvarao, pelcovao i dizao zidove? Vau kakvi inteligentni i konstruktivni stavovi. Mokri snovi svakog poremeconog diktatora.. Neka arogancija i gledanje sa visine.. Tvoje misljenje ima istu tezinu kao i misljenje tih ravnozemljasa, sami sto su tvoji stavovi puno opasniji za civilizaciju..
Pronašao si se u mom postu očigledno. Ako jesi i tebe bi ja s pajdašima iza zida da mi normalni malo prodišemo. Jer vama teoretičarima zavjera ne pomaže ništa osim pelcovanja.
Posjeti psihijatra, pa mu reci te svoje stavove.. Neka struka preispita koliko si normalan.. Ocigledno olako procjenjujes svoje mentalno zdravlje..
De samo mi reci šta si? Antivaxer, ravnozemljaš ili nešto drugo, ja mislim da si ti ovaj što misli da je sve ovo Bil Gates zakuhao kako bi nas čipovo. Jesam li u pravu, ajde izjasni se teoretičaru zavjera, ne ne ne ne, ti si garant ovaj što smatra da je 5G kriva za sve, jesil spalio koju antenu, digo se na proteste, de malo, ajde.
Veigar

#21258 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Veigar »

drndalo wrote: 21/04/2020 07:32
bumerangss wrote: 21/04/2020 07:07 Mislim da bi trebalo pomjeriti početak policijskog sata makar od 21:00 ako ne i na 22:00 zato sto se vec vidi do 20 a i pocinje ramazan pa da makar somune možemo kupiti kako Bog zapovjeda :roll:
Ko ti dodje na iftar, osta i ne sehuru... :mrgreen:
Što se tiče policijskog sata ja bi ga skroz ukinuo. Mislim da nema više potrebe za istim.
GAU8

#21259 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

studiorum_tuzlaensis wrote: 20/04/2020 22:15
Vela666 wrote: 20/04/2020 22:10 sviđaju ti se lockdawni, svaki link koji ti ne paše proglasiš samovoljno nekom propagandom, elem očito ti lijepo u strahovladi
Izvini, ja sam davno pobjegao od strahovlade, jer mi se ne svidja... Nekima se ocigledno svidja, pa 20 godina glasaju za iste :run:
Blago državi kojoj si otišo bahahahah reci nam da ne idemo tamo.
Šta ima u Esterajhu?
Veigar

#21260 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Veigar »

Iako umiru od gladi opet glasaju za iste, možeš mislit. Cccccccc!!!
GAU8

#21261 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Po čemu ovaj tvoj post nije podjednako širenje panike? Slažem se za Tedrosa koji je korumpirani pijun, ali istina je uvijek negdje između. Uostalom ima toliko ljudi boljih kandidata "za smaknuti" kako predlažeš..
daddy-kool

#21262 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Ova organizacija ima savjetodavnu funkciju, ne mogu oni natjerati ni jednu vladu da bilo šta uradi. Na stranu ovaj antipatični lik, ali svaka vlada donosi svoje mjere, ima svoje savjetnike, ozbiljne države imaju i svoju naučnu zajednicu. Šta na primjer ima Njemačka (ili bilo koja druga evropska država) sa ovim?
Milenkov buraz

#21264 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

GAU8 wrote: 21/04/2020 08:35

Po čemu ovaj tvoj post nije podjednako širenje panike? Slažem se za Tedrosa koji je korumpirani pijun, ali istina je uvijek negdje između. Uostalom ima toliko ljudi boljih kandidata "za smaknuti" kako predlažeš..
Taj *urac palac Tedros ili kako se već zove u biti ne odlučuje ništa već mu izvještaji budu spremljeni od raznih komisija i istraživanja i onda on sa nekim odborom kaže OK to je to. On je tu po meni samo figura i ništa više.
Diwan

#21265 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Mamicu im njihovu. Fašistička stoka
Point.

#21266 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

sadie_forever wrote: 21/04/2020 00:49
Point. wrote: 21/04/2020 00:43 Čitao sam i ja naučna istraživanja koja tvrde da je Zemlja ravna ploča i da je komplet planeta NASA konspiracija.

Svako čita nauku i naučna istraživanja koja pašu njegovoj/njenoj agendi.
Ali hajmo da pustimo na stranu zelje i da radimo kako strucni ljudi misle da treba? ovo je pitanje za ljekare,one koji se bave time ne za tebe ili politicare.Svedska vlada je ja mislim jedina pustila epidemiologe da urade po svom i znaci nije se politika mjesala,vec su slijedili njihovu zdravstvenu org
Pa pustimo i ja kažem. Al evo prvi put čujem od tebe da utiče na plodnost muškaraca, a čitam puno.
Bluemore

#21268 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Zorge wrote: 21/04/2020 04:52 Umro i fudbaler u Rusiji u 22 godini a nije korona
Kažu da je bio zdrav
.
Sumnjiva informacija
Solak nije potvrdio

Australian politicians call for a Covid-19 probe, question role played by WHO
Updated / Monday, 20 Apr 2020 08:16
Australian Foreign Minister Marise Payne believes there is no place for the WHO on any review panel investigating the response to the pandemic
Australian Foreign Minister Marise Payne believes there is no place for the WHO on any review panel investigating the response to the pandemic
Australia has called for an independent investigation into the global response to the coronavirus pandemic, including the World Health Organization's handling of the crisis.

Foreign Minister Marise Payne said the country would "insist" on a review that would probe, in part, China's early response to the outbreak in Wuhan, the city where Covid-19 emerged late last year.

"We need to know the sorts of details that an independent review would identify for us about the genesis of the virus, about the approaches to dealing with it, addressing the openness with which information was shared," she told public broadcaster ABC.

Ms Payne said Australia shared similar concerns to the United States, whose President Donald Trump has accused the WHO of "mismanaging" the crisis and covering up the seriousness of China's outbreak before it spread.

Mr Trump has also announced that Washington will halt payments to the UN body that amounted to $400m last year.

"I'm not sure that you can have the health organisation which has been responsible for disseminating much of the international communications material, and doing much of the early engagement and investigative work, also as the review mechanism," Ms Payne said.

"That strikes me as a bit poacher-and-gamekeeper."

She added the fallout from the pandemic was set to change the relationship between Australia and China "in some ways", with her concern around Beijing's transparency now "at a very high point".

Health Minister Greg Hunt backed the call for an independent review, saying Australia had achieved success in limiting the spread of the virus, in part, by going against WHO advice.

Australia - which has recorded 6,600 coronavirus cases and 70 deaths linked to Covid-19 - was one of the first countries to impose a ban on travel from China.

"Australia has been able to have, by global standards, just a profoundly important and successful human outcome, but we have done that by following the course that our medical experts here in Australia set out," Hunt said.

"We do know there was very considerable criticism when we imposed on 1 February the China ban from some of the officials and the WHO in Geneva.

"The regional body has done well in terms of polio, measles, malaria, but what we saw from some officials in Geneva, we think was a response which didn't help the world.

"We have done well because we made our own decisions as a country."

In recent weeks, Australia has seen the rate of new cases slow dramatically, leading health authorities to declare the country has flattened the curve.

Tough restrictions on movement and gatherings are set to remain in place for at least the next month, as officials attempt to keep the virus spread under control.
Last edited by Bluemore on 21/04/2020 09:13, edited 1 time in total.
Point.

#21269 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

sadie_forever wrote: 21/04/2020 02:46 Zaboravili smo i na djecaka od 14 god iz Belgije,zdrav bio a umro od corone

i djecak iz Engleske,slicnih godina isto umro

trudnica u 30im -umrla

itd itd

lako je kad je neko tamo daleko ali otvoris li sve,sanse su vece da ce bit neko tvoj
Zašto širiš pesimizam? Zašto se koncetrišeš samo na loše vijesti? Jeste, ljudi su umrli ali stručni ljudi su rekli da je moguće da kod nekih zdravih ljudi zaraženi virusom imuni sistem reagira toliko jak da ih zapravo to ubije. To je jedan mali, mali, mali zanemariv broj.

Danas govori švedski ekspert epidemiolog i savjetnik pri WHO, Johan Gioecke, da je u Štokholmu covid imalo oko 600 000 ljudi i da 99% nije ni osjetilo da su imali, tj imali su blage ili gotovo nikakve simptome. Istovremeno je naglasio da je studija pokazala da je 11% stanovnika Štokholma razradila antitjela na covid.

Eto, malo pozitivnijih vijesti, da nije sve crno, crno.
Bluemore

#21270 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

daddy-kool wrote: 21/04/2020 08:36

Ova organizacija ima savjetodavnu funkciju, ne mogu oni natjerati ni jednu vladu da bilo šta uradi. Na stranu ovaj antipatični lik, ali svaka vlada donosi svoje mjere, ima svoje savjetnike, ozbiljne države imaju i svoju naučnu zajednicu. Šta na primjer ima Njemačka (ili bilo koja druga evropska država) sa ovim?
Ma ja, ne kontam ni ja
Diwan

#21271 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Trebaš biti posebno slijep, ne obično slijep, nego ono čorav do daske, i posve gluh - glup, kao oni iz 'Glup, gluplji' da ne vidiš i ne kontaš šta s događa i radi preko ove stvari što je nazvaše covid-19.
GAU8

#21272 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Diwan wrote: 21/04/2020 09:19 Trebaš biti posebno slijep, ne obično slijep, nego ono čorav do daske, i posve gluh - glup, kao oni iz 'Glup, gluplji' da ne vidiš i ne kontaš šta s događa i radi preko ove stvari što je nazvaše covid-19.
Da nije možda čipovanje? :? :?
daddy-kool

#21273 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Point. wrote: 21/04/2020 09:13

Danas govori švedski ekspert epidemiolog i savjetnik pri WHO, Johan Gioecke, da je u Štokholmu covid imalo oko 600 000 ljudi i da 99% nije ni osjetilo da su imali, tj imali su blage ili gotovo nikakve simptome. Istovremeno je naglasio da je studija pokazala da je 11% stanovnika Štokholma razradila antitjela na covid.

Imaš li linkove na ovo što tvrdi, to bi značilo da 25% stanovništva ima antitijela?
Postoje li neke studije koje ovo tvrde?

Do sada sam viđao da se u studijama rađenim na antitijela smatra da oko 3% stanovništva je možda prebolovalo Covid19, i to zavisi od grada do grada i od regije do regije. Ovo "možda" je iz razloga što je rezultat (<5%) upravo u okviru statističke greške testova, tako da kada budu pokazivale veće brojke rezultat će biti tačniji.
biglebovski

#21274 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

sadie_forever wrote: 21/04/2020 02:36
Vela666 wrote: 21/04/2020 02:28
breba wrote: 21/04/2020 02:19

Koliko bezosjecajan moras biti da napises ovako sarkastican komentar nekome kome je clan porodice pred amputacijom noge, sta god da je uzrok. :|
I koliko moraš biti bezosjećajan i manipulativan da uopšte napišeš post o zetu i amputaciji na temi korone, uzimajući to kao neki argument :(
Evo zet ce se izgleda spasiti ,ipak ga medicina spasava..
Lijepe vijesti na jutro. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
skafiskafsnjak

#21275 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

daddy-kool wrote: 21/04/2020 09:34
Point. wrote: 21/04/2020 09:13

Imaš li linkove na ovo što tvrdi, to bi značilo da 25% stanovništva ima antitijela?
Postoje li neke studije koje ovo tvrde?

Do sada sam viđao da se u studijama rađenim na antitijela smatra da oko 3% stanovništva je možda prebolovalo Covid19, i to zavisi od grada do grada i od regije do regije. Ovo "možda" je iz razloga što je rezultat (<5%) upravo u okviru statističke greške testova, tako da kada budu pokazivale veće brojke rezultat će biti tačniji.
Budi kao Salik79,postavi link, dokazi.
Budi kao Salik79 !
Locked