Izvini, ja sam davno pobjegao od strahovlade, jer mi se ne svidja... Nekima se ocigledno svidja, pa 20 godina glasaju za iste
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- GAU8
- studiorum_tuzlaensis
#21227 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Vela666
#21228 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Bluemore
#21229 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I to opet nisu dokazisadie_forever wrote: ↑20/04/2020 20:52Radi toga sto je spanska gripa dolazila na isti nacin,prvi put je uzimala starije,smirilo se opustili se ljudi,virus se mutirao vratio i ubio milione mladih.To je samo sta moze biti ,drugi val daklebreba wrote: ↑20/04/2020 20:46 Lud zbunjenog, ali doslovno.
https://www.politico.com/news/2020/04/2 ... ead-196214
Povjerenje prema SZO je nikad slabije i kredibilitet im je nula. Sta pokusava ovaj sa ovakvim izjavama bez da podastre konkretne dokaze da ovaj virus ima slicnost sa Spanskom gripom i na cemu bazira ovo upozorrnje.
Vec je opet stari model panicarenja
Ovo poredjenje sa spanskom groznicom
Je od pocetka covida
Znaci isti alarmist koji je radio moguce izracune i worst case scenarije te nasiljio lockdown
Drugi udar istih teoreticara
-
TomANDJerry
#21230 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ozbiljno, ali ozbiljno --- ja nisam siguran da li se vi salite --> barem 50% vas. Niti ima neke velike smrtnosti u vecini zemalja, niti u bilo kojoj okolnoj drzavi ima velike smrtnosti, niti su bolnice pretrpane niti vidimo scene iz filmova apokalipse. Sa druge strane vidimo kako nam uzimaju osnovna ljudska prava, prave nas budalama, uzimaju hljeb sa stola --- ali eto nesto je u zraku i moramo se paziti. I pola vas to ne samo da podrzava nego velica i trazi još.
Jesam li ja lud ili se vi samo ze**bavate.

Jesam li ja lud ili se vi samo ze**bavate.
- Point.
#21231 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovaj gnjavator može jebat mater svoju. Navlači i stvara brigu bez ikakvih konkretnih dokaza.breba wrote: ↑20/04/2020 20:46 Lud zbunjenog, ali doslovno.
Povjerenje prema SZO je nikad slabije i kredibilitet im je nula. Sta pokusava ovaj sa ovakvim izjavama bez da podastre konkretne dokaze da ovaj virus ima slicnost sa Spanskom gripom i na cemu bazira ovo upozorrnje.
- sadie_forever
#21232 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znamo mi kako utice ovaj virus na tijelo,sta se zbiva,postoje neke naznake da utice na plodnost muskaraca i unistava T-celije.Gledaj sigurno ni ja ni ti nismo najpametniji,vjerovatno sve to sto ti mislis znaju sile vec,i vjerovatno ove izolacije i nisu radi "opasnog virusa" vec jer navale ne moze podnjet sistem,i sto ne znamo sta ce biti kasnije.Bluemore wrote: ↑21/04/2020 00:12I to opet nisu dokazisadie_forever wrote: ↑20/04/2020 20:52Radi toga sto je spanska gripa dolazila na isti nacin,prvi put je uzimala starije,smirilo se opustili se ljudi,virus se mutirao vratio i ubio milione mladih.To je samo sta moze biti ,drugi val daklebreba wrote: ↑20/04/2020 20:46 Lud zbunjenog, ali doslovno.
Je od pocetka covida
Znaci isti alarmist koji je radio moguce izracune i worst case scenarije te nasiljio lockdown
Sad ce se stanje polako normalizovat,na lokalnom drzavnom nivou.Mislim da ce drzave poceti kao Svedska sto je do sada.Dakle bez nekih vecih skupova,uz distancu,pazljivost itd
Last edited by sadie_forever on 21/04/2020 00:36, edited 1 time in total.
- Point.
#21233 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Čitao sam i ja kako hobotnica dobije krila i odleti u svemir da traži burek.
- sadie_forever
#21234 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
citala sam i ja da postoji divlji narod koji ne priznaje nauku i naucnicka istrazivanja 
- Point.
#21235 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Čitao sam i ja naučna istraživanja koja tvrde da je Zemlja ravna ploča i da je komplet planeta NASA konspiracija.
Svako čita nauku i naučna istraživanja koja pašu njegovoj/njenoj agendi.
Svako čita nauku i naučna istraživanja koja pašu njegovoj/njenoj agendi.
-
biglebovski
#21236 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Postoje određene naznake da se u galaksiji Messier 31, poznatijoj kao Andromeda, iznenada odlomio komad planete veći od Jupitera i da juri prema Zemlji. Ima i narodna pjesma o tome, ako meni ne vjeruješ. Ide ovako:sadie_forever wrote: ↑21/04/2020 00:32 postoje neke naznake da utice na plodnost muskaraca i unistava T-celije.
Ma vidi vraga, baš kako su javili sinoć na vijestima, sunce je jutros izgubilo sjaj
Stvarno bliži nam se kraj, moram priznat čudan osjećaj
Kažu.. Jučer iznenada su se otvorila vrata nepoznate dimenzije negdje pored Marsa
Iz njih je izletija ogroman asteroid i sad juri prema Zemlji, kažu nema nam spasa
Neki govore to smo prizvali sami, neki tvrde to je Božja kazna
Ja se pitam kolko astronomski mala je mogla bit ta šansa
Al opet dobro da je danas na radni dan, a ja ću ostat doma uz hit dana:
Apokalipsa sa vašeg balkona, rezolucija perfektna, kristalan sound, surround all-around
When it hits the ground!
Tu du du ....
I zato, brašno, brašno, brašno, i krečit, krečit, krečit, nema zajebancije.... #stayhome #stayhomesafe #staysafehome #staysafehomeandletuslive
- sadie_forever
#21237 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ali hajmo da pustimo na stranu zelje i da radimo kako strucni ljudi misle da treba? ovo je pitanje za ljekare,one koji se bave time ne za tebe ili politicare.Svedska vlada je ja mislim jedina pustila epidemiologe da urade po svom i znaci nije se politika mjesala,vec su slijedili njihovu zdravstvenu org
- sadie_forever
#21238 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U ovom trenutku muz od moje rodice lezi u bolnici pred amputiranjem noge,jer covid iskomplikovao njegov diabetes.Covjek od 35 godbiglebovski wrote: ↑21/04/2020 00:49Postoje određene naznake da se u galaksiji Messier 31, poznatijoj kao Andromeda, iznenada odlomio komad planete veći od Jupitera i da juri prema Zemlji. Ima i narodna pjesma o tome, ako meni ne vjeruješ. Ide ovako:sadie_forever wrote: ↑21/04/2020 00:32 postoje neke naznake da utice na plodnost muskaraca i unistava T-celije.
Ma vidi vraga, baš kako su javili sinoć na vijestima, sunce je jutros izgubilo sjaj
Stvarno bliži nam se kraj, moram priznat čudan osjećaj
Kažu.. Jučer iznenada su se otvorila vrata nepoznate dimenzije negdje pored Marsa
Iz njih je izletija ogroman asteroid i sad juri prema Zemlji, kažu nema nam spasa
Neki govore to smo prizvali sami, neki tvrde to je Božja kazna
Ja se pitam kolko astronomski mala je mogla bit ta šansa
Al opet dobro da je danas na radni dan, a ja ću ostat doma uz hit dana:
Apokalipsa sa vašeg balkona, rezolucija perfektna, kristalan sound, surround all-around
When it hits the ground!
Tu du du ....
I zato, brašno, brašno, brašno, i krečit, krečit, krečit, nema zajebancije.... #stayhome #stayhomesafe #staysafehome #staysafehomeandletuslive
Onog trenutka kad neko tvoj oboli prestat ces tu pricu ,steta sto samo cekamo da neko nas oboli
- Bluemore
#21239 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U pravu si tisadie_forever wrote: ↑21/04/2020 00:32Ne znamo mi kako utice ovaj virus na tijelo,sta se zbiva,postoje neke naznake da utice na plodnost muskaraca i unistava T-celije.Gledaj sigurno ni ja ni ti nismo najpametniji,vjerovatno sve to sto ti mislis znaju sile vec,i vjerovatno ove izolacije i nisu radi "opasnog virusa" vec jer navale ne moze podnjet sistem,i sto ne znamo sta ce biti kasnije.Bluemore wrote: ↑21/04/2020 00:12I to opet nisu dokazisadie_forever wrote: ↑20/04/2020 20:52
Radi toga sto je spanska gripa dolazila na isti nacin,prvi put je uzimala starije,smirilo se opustili se ljudi,virus se mutirao vratio i ubio milione mladih.To je samo sta moze biti ,drugi val dakle
Je od pocetka covida
Sad ce se stanje polako normalizovat,na lokalnom drzavnom nivou.Mislim da ce drzave poceti kao Svedska sto je do sada.Dakle bez nekih vecih skupova,uz distancu,pazljivost itd
Ne znamo ni je li Zombie virus
Mislim nepoznat nam je i tako to
Stay tuned
A sad ide blok reklama
-
biglebovski
#21240 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Diabetes je već ozbiljna bolest, i strašno mi je žao što je tvoj zet dijabetičar, iskreno se nadam najboljem. Vjerujem da bi čitav svijet trebao uložiti više napora u pronalazak lijeka za dijabetes ili rak. Možda da uvedemo dvomjesečni karantin za sve kako bi što više ljudi shvatilo da na svijetu ima jako teških i neizlječivih bolesti kao i 24 live izvještavanje sa brojanjem umrlih od raka ili neke druge opasne bolesti.sadie_forever wrote: ↑21/04/2020 00:52 U ovom trenutku muz od moje rodice lezi u bolnici pred amputiranjem noge,jer covid iskomplikovao njegov diabetes.Covjek od 35 god
Onog trenutka kad neko tvoj oboli prestat ces tu pricu ,steta sto samo cekamo da neko nas oboli
- sadie_forever
#21241 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
pa znas li koliko ljudi ispod 50 god ima dijabetes,astmu,reumu? to su ljudi koji nisu u domovima sa 0 kvalitetnim zivotima,to su ljudi koji mogu da zive jos koliko hoces...ali moze ih covid sprijecit od togabiglebovski wrote: ↑21/04/2020 01:09Diabetes je već ozbiljna bolest, i strašno mi je žao što je tvoj zet dijabetičar, iskreno se nadam najboljem. Vjerujem da bi čitav svijet trebao uložiti više napora u pronalazak lijeka za dijabetes ili rak. Možda da uvedemo dvomjesečni karantin za sve kako bi što više ljudi shvatilo da na svijetu ima jako teških i neizlječivih bolesti kao i 24 live izvještavanje sa brojanjem umrlih od raka ili neke druge opasne bolesti.sadie_forever wrote: ↑21/04/2020 00:52 U ovom trenutku muz od moje rodice lezi u bolnici pred amputiranjem noge,jer covid iskomplikovao njegov diabetes.Covjek od 35 god
- Vela666
#21242 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
biglebovski wrote: ↑21/04/2020 01:09Diabetes je već ozbiljna bolest, i strašno mi je žao što je tvoj zet dijabetičar, iskreno se nadam najboljem. Vjerujem da bi čitav svijet trebao uložiti više napora u pronalazak lijeka za dijabetes ili rak. Možda da uvedemo dvomjesečni karantin za sve kako bi što više ljudi shvatilo da na svijetu ima jako teških i neizlječivih bolesti kao i 24 live izvještavanje sa brojanjem umrlih od raka ili neke druge opasne bolesti.sadie_forever wrote: ↑21/04/2020 00:52 U ovom trenutku muz od moje rodice lezi u bolnici pred amputiranjem noge,jer covid iskomplikovao njegov diabetes.Covjek od 35 god
-
high_volume
#21243 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne postoji značajan rizik od zaraze pri odlasku u kupovinu. Zaraza se ne širi doticanjem istih predmeta, nego dužim boravkom ljudi u neposrednoj blizini jedni drugih – tvrdi dr. Hendrik Streeck, direktor Instituta za infektologiju Sveučilišne bolnice u Bonnu. Posebno naglašavajući jednu stvar: Covid-19 se možda ipak ne širi tako lako kako smo u početku vjerovali. I pritom pojašnjava kojim se putem može širiti zaraza.
- Netko tko je zaražen treba se iskašljati u ruku i tom rukom dotaknuti kvaku na vratima. Odmah nakon njega druga osoba treba dotaknuti istu tu kvaku i odmah se rukom dotaknuti po licu. Doista je mala šansa da se virus prenese putem tzv. zaražene površine
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/sv ... ni-1017225
-
breba
#21244 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Koliko bezosjecajan moras biti da napises ovako sarkastican komentar nekome kome je clan porodice pred amputacijom noge, sta god da je uzrok.Vela666 wrote: ↑21/04/2020 01:35biglebovski wrote: ↑21/04/2020 01:09Diabetes je već ozbiljna bolest, i strašno mi je žao što je tvoj zet dijabetičar, iskreno se nadam najboljem. Vjerujem da bi čitav svijet trebao uložiti više napora u pronalazak lijeka za dijabetes ili rak. Možda da uvedemo dvomjesečni karantin za sve kako bi što više ljudi shvatilo da na svijetu ima jako teških i neizlječivih bolesti kao i 24 live izvještavanje sa brojanjem umrlih od raka ili neke druge opasne bolesti.sadie_forever wrote: ↑21/04/2020 00:52 U ovom trenutku muz od moje rodice lezi u bolnici pred amputiranjem noge,jer covid iskomplikovao njegov diabetes.Covjek od 35 god
Onog trenutka kad neko tvoj oboli prestat ces tu pricu ,steta sto samo cekamo da neko nas oboli![]()
- Vela666
#21245 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I koliko moraš biti bezosjećajan i manipulativan da uopšte napišeš post o zetu i amputaciji na temi korone, uzimajući to kao neki argumentbreba wrote: ↑21/04/2020 02:19Koliko bezosjecajan moras biti da napises ovako sarkastican komentar nekome kome je clan porodice pred amputacijom noge, sta god da je uzrok.Vela666 wrote: ↑21/04/2020 01:35biglebovski wrote: ↑21/04/2020 01:09
Diabetes je već ozbiljna bolest, i strašno mi je žao što je tvoj zet dijabetičar, iskreno se nadam najboljem. Vjerujem da bi čitav svijet trebao uložiti više napora u pronalazak lijeka za dijabetes ili rak. Možda da uvedemo dvomjesečni karantin za sve kako bi što više ljudi shvatilo da na svijetu ima jako teških i neizlječivih bolesti kao i 24 live izvještavanje sa brojanjem umrlih od raka ili neke druge opasne bolesti.![]()
![]()
- sadie_forever
#21246 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Poredi covjek diabetes sa cancerom,ocito nema pojma.Bar kod ove rodice muz imao secer pod kontrolom,isao svaki dan trenirao itd.breba wrote: ↑21/04/2020 02:19Koliko bezosjecajan moras biti da napises ovako sarkastican komentar nekome kome je clan porodice pred amputacijom noge, sta god da je uzrok.Vela666 wrote: ↑21/04/2020 01:35biglebovski wrote: ↑21/04/2020 01:09
Diabetes je već ozbiljna bolest, i strašno mi je žao što je tvoj zet dijabetičar, iskreno se nadam najboljem. Vjerujem da bi čitav svijet trebao uložiti više napora u pronalazak lijeka za dijabetes ili rak. Možda da uvedemo dvomjesečni karantin za sve kako bi što više ljudi shvatilo da na svijetu ima jako teških i neizlječivih bolesti kao i 24 live izvještavanje sa brojanjem umrlih od raka ili neke druge opasne bolesti.![]()
![]()
Ili recimo trudnica koja je umrla od covida,nije imala nista drugo-bila trudna.Jel i ona manje vise?
- sadie_forever
#21247 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo zet ce se izgleda spasiti ,ipak ga medicina spasava..ona koju ovdje ponistavaju jer im je "dosta izolacije ".Ili sto onaj gore psuje mater WHO-u jer mu dosta izolacije
-
breba
#21248 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mozda zato sto je corona jedan od komorbiditeta povezanih da losijim ishodom kod ljudi sa dijabetesom. Ili ti tvrdis da taj forumas laze o tome da zet ima coronu i da ima komplikacije zbog toga?
Ako laze bolje je ocutati, jer ako ne laze, taj komentar, i tvoj thumbs up na isti, je skroz bezze.
- sadie_forever
#21249 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zaboravili smo i na djecaka od 14 god iz Belgije,zdrav bio a umro od corone
i djecak iz Engleske,slicnih godina isto umro
trudnica u 30im -umrla
itd itd
lako je kad je neko tamo daleko ali otvoris li sve,sanse su vece da ce bit neko tvoj
i djecak iz Engleske,slicnih godina isto umro
trudnica u 30im -umrla
itd itd
lako je kad je neko tamo daleko ali otvoris li sve,sanse su vece da ce bit neko tvoj
-
Zorge
#21250 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Umro i fudbaler u Rusiji u 22 godini a nije korona
Kažu da je bio zdrav
.
Kažu da je bio zdrav
.