@sadie_forever, Zao mi je tog mladog covjeka i ja mu zelim sve najbolje. Radio sam u zdravstvu 40+ godina i vidio bezbroj ljudi sa raznim oboljenjima u vrlo teskom stanju i bio svjedok umiranja nekih od njih. Sjecam se i slucajeva pacijenata sa dijabetesom koji su zavrsavali sa amputacijam jedne ili nekada cak obje noge. A sve to u vrijeme prije pojave ovoga virusa.sadie_forever wrote: ↑21/04/2020 00:52U ovom trenutku muz od moje rodice lezi u bolnici pred amputiranjem noge,jer covid iskomplikovao njegov diabetes.Covjek od 35 godbiglebovski wrote: ↑21/04/2020 00:49Postoje određene naznake da se u galaksiji Messier 31, poznatijoj kao Andromeda, iznenada odlomio komad planete veći od Jupitera i da juri prema Zemlji. Ima i narodna pjesma o tome, ako meni ne vjeruješ. Ide ovako:sadie_forever wrote: ↑21/04/2020 00:32 postoje neke naznake da utice na plodnost muskaraca i unistava T-celije.
Ma vidi vraga, baš kako su javili sinoć na vijestima, sunce je jutros izgubilo sjaj
Stvarno bliži nam se kraj, moram priznat čudan osjećaj
Kažu.. Jučer iznenada su se otvorila vrata nepoznate dimenzije negdje pored Marsa
Iz njih je izletija ogroman asteroid i sad juri prema Zemlji, kažu nema nam spasa
Neki govore to smo prizvali sami, neki tvrde to je Božja kazna
Ja se pitam kolko astronomski mala je mogla bit ta šansa
Al opet dobro da je danas na radni dan, a ja ću ostat doma uz hit dana:
Apokalipsa sa vašeg balkona, rezolucija perfektna, kristalan sound, surround all-around
When it hits the ground!
Tu du du ....
I zato, brašno, brašno, brašno, i krečit, krečit, krečit, nema zajebancije.... #stayhome #stayhomesafe #staysafehome #staysafehomeandletuslive
Onog trenutka kad neko tvoj oboli prestat ces tu pricu ,steta sto samo cekamo da neko nas oboli
1. Taj mladi covjek je trebao da zna da pripada rizicnoj grupi ljudi i da shodno tome i on i njegovi najblizi preduzmu najstrozije mjere izolacije.
2. Dijabetes 2 (o njemu govorim jer je najvise zastupljen) je veoma rasprostranjena bolest i mnogo ljudi umire zbog iste.
3. Dijabetes se moze kontrolisati lijekovima, osobnim rezimom izhrane i fizickim aktivnostima, a u nekim slucajevima dijabetes 2 moze biti i izlijecen.
4. Zadnje i najvaznije, dijabetes 2 u najvecem broju prouzrokoju oboljeli sami zbog nezdravog nacina zivota.
Sta hocu reci?
Mozda je korona virus uzrok sto ce tom mladom covjeku noga biti amputirana, a mozda i nije.
Nazalost, usudjujem se da kazem da ce tom mladom covjeku noga biti amputirana sa korona virusom, a ne zbog korona virusa.