Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- cyprus
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#427 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
https://patentscope.wipo.int/search/en/ ... 2020060606
ljubav prema ljudima

CRYPTOCURRENCY SYSTEM USING BODY ACTIVITY DATA
MICROSOFT TECHNOLOGY LICENSING, LLC [US/US]; One Microsoft Way Redmond, Washington 98052-6399, US
ljubav prema ljudima
CRYPTOCURRENCY SYSTEM USING BODY ACTIVITY DATA
ApplicantsHuman body activity associated with a task provided to a user may be used in a mining process of a cryptocurrency system. A server may provide a task to a device of a user which is communicatively coupled to the server. A sensor communicatively coupled to or comprised in the device of the user may sense body activity of the user. Body activity data may be generated based on the sensed body activity of the user. The cryptocurrency system communicatively coupled to the device of the user may verify if the body activity data satisfies one or more conditions set by the cryptocurrency system, and award cryptocurrency to the user whose body activity data is verified.
MICROSOFT TECHNOLOGY LICENSING, LLC [US/US]; One Microsoft Way Redmond, Washington 98052-6399, US
- Dozer
#428 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Nista ja necu preskociti. Problem je u tome sto i dalje ne uvidjate kako stvari funkcionisu. A funkcionisu na nacin da svime, pa tako i rezultatima istrazivanja koje ce objaviti bilo koja eminentna ustanova ili insititucija, upravljaju oni koji finansiraju tu ustanovu.
Pa WHO nikad nije priznao da su Gatesove vakcine uzrokovale stotine i hiljade unesrecenih, na razne nacine. Zasto? Pa jer ih Gates finansira milijardama. I nebitno je tu sto su ljudi od iste struke, iste kao i oni u WHO, u tim zemljama u kojima se to desavalo dokazali da su te vakcine uzrok - WHO to nije priznao, i samim tim to nije ni objavljeno od strane nijedne eminente ustanove ili institucije.
Pa nismo djeca, pobogu...valjda svi znamo kako stvari funkcionisu danas.... I ne samo za ovo, nego bukvalno u svemu. Cak se ne mora ici dalje od BiH i nekih skroz drugih stvari, pa da bude sve jasno.
- Diwan
#429 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Ovo sam negdje pročitao na fejsukakavdanakneiskustvu wrote: ↑20/04/2020 10:28 Osoba koja "ne zna" ko krade šumu i izvozi balvane kraj njegove kuće, "ne zna" ko mu prijateljima prodaje drogu, "ne zna" ko je komšiji zapalio kuću u ratu, "ne zna" kad komšija tuče ženu ali tačno zna gdje je koji satelit što preko 5G šalje viruse u čipove u vakcinama
- Diwan
#430 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Ne znam kako za vas, ali za mene je ova nazovi korona situacija jedno veliko ponižavanje čovjeka i baš treniranje sile i strogoće. Vidim da je večina primila, pardon, da se primila na ovu situaciju i da im je to više manje ok, jer se za Boga miloga tako čuvaju životi. Ljudi će primiti ne samo čip, mada mislim da smo hebani i bez njega i ta ideja mi nije nešto zanimljiva pošto je previše istaknuta, nego još nešto samo da mogu jesti, piti i biti 'živi'.
- Dozer
#431 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Ja se s ovim apsolutno slazem. I znam da WHO ima vise pokrovitelja, naravno.SmokingMan wrote: ↑19/04/2020 22:38 @Dozer
WHO ima više pokrovitelja, i lista je poduga, a Gatesovi su najveći među njima. Što opet znači da oni sami ne mogu voditi glavnu politiku/AGENDU te organizacije, jer nju prvenstveno predstavljaju eminenti stručnjaci iz raznih branši medicine, i bez njih, uprkos svom novcu, ne postoji mogućnost razvijanja bilo kakvog lijeka/vakcine. Naravno da raznorazni pritisci postoje, posebno od strane farmaceutskih kompanija koje žele neki udio u tom patentiranju, ili dijelomični ekskluzivitet kod distribucije istih. Nekako me i ovo povlačenje USA iz svega ovoga navelo da smatram kako se dešavaju neke manje sumnjnive i pozitivne stvari, iz razloga da je D.Trump misionar američkih biznismena na globalnom nivou, koji je pokušao izlobirati neke stvari za američko tržište, a vjerovatno i veći monopol nad distribucijom vakcina za Covid-19, kao efikasnije vakcine koje bi se potencijalno mogle razviti i za druge zaraze.
Ja bih da postoji potreba za vakcinisanjem, i uz poznavanje svih potencijalnih nuspojava, pristao. Jer vjerujem u dobre namjere medicine, ljudi koji ulažu svo svoje znanje i trud. U životu ne postoji nešto što čovjeku garantuje bezbijedno liječenje, lijek koji će mu ganartovati besprijekorno zdravlje. Sreća pa čovjek posjeduje imunitet kojeg, u velikoj većini slučajeva može unaprijediti zdravijim načinom života, tako je i sam imunitet pola čovjekovog zdravlja, a lijek nešto što eifkasnije, uz pomoć imuniteta, djeluje na zaraze koje samo ljudsko tijelo ne može da prevaziđe.
Ono sto je meni licno problem u svemu ovome nisu doktori, nego upravo farmacija, kao jedna od najmocnijih svjetskih industrija. I ti i ja znamo kako sve to danas funkcionise, odnosno da je farmaciji najbitnija stvar profit.
Znamo kako sve to fercera s patentima, kako se izbacuju novi lijekovi po isteku istih, a koji su zapravo samo "prepakovani" prethodni u smislu izmjena u kolicini sastojaka, novom imenu i novom pakovanju, nakon cega ide i nova javna marketinska kampanja. A dio te kampanje su, nazalost, uvijek i doktori, koje vrlo cesto dodatno placaju upravo farmaceuti, kako bi prepisivali njihove lijekove.
Nazalost, ali ovo je danas tako. Profit upravlja svim i svacim, i on je jedino mjerilo uspjeha. Samom ovom cinjenicom sve pstalo pada u drugi plan. Svim farmaceutskim kompanijama je na prvom mjestu ostvarivanje zacrtanog plana prodaje i profita od te prodaje. Vjerujem da i ti, kao i ja, poznajes ljude koji rade za takve kompanije. Jbt, kod njih je panika kada sezona gripe kasni, ili proljece, itd., jer im to remeti planirane prodaje lijekova protiv gripe i temperature, antialergenata, itd..
A ovo govori sve. Lijecenje ljudi je danas, nazalost, sekundarna stvar svim ovim kompanijama. I ovo nije nikakva teorija zavjere, nego poznato cinjenicno stanje.
- CPT
#432 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Dozer wrote: ↑20/04/2020 15:10Ja se s ovim apsolutno slazem. I znam da WHO ima vise pokrovitelja, naravno.SmokingMan wrote: ↑19/04/2020 22:38 @Dozer
WHO ima više pokrovitelja, i lista je poduga, a Gatesovi su najveći među njima. Što opet znači da oni sami ne mogu voditi glavnu politiku/AGENDU te organizacije, jer nju prvenstveno predstavljaju eminenti stručnjaci iz raznih branši medicine, i bez njih, uprkos svom novcu, ne postoji mogućnost razvijanja bilo kakvog lijeka/vakcine. Naravno da raznorazni pritisci postoje, posebno od strane farmaceutskih kompanija koje žele neki udio u tom patentiranju, ili dijelomični ekskluzivitet kod distribucije istih. Nekako me i ovo povlačenje USA iz svega ovoga navelo da smatram kako se dešavaju neke manje sumnjnive i pozitivne stvari, iz razloga da je D.Trump misionar američkih biznismena na globalnom nivou, koji je pokušao izlobirati neke stvari za američko tržište, a vjerovatno i veći monopol nad distribucijom vakcina za Covid-19, kao efikasnije vakcine koje bi se potencijalno mogle razviti i za druge zaraze.
Ja bih da postoji potreba za vakcinisanjem, i uz poznavanje svih potencijalnih nuspojava, pristao. Jer vjerujem u dobre namjere medicine, ljudi koji ulažu svo svoje znanje i trud. U životu ne postoji nešto što čovjeku garantuje bezbijedno liječenje, lijek koji će mu ganartovati besprijekorno zdravlje. Sreća pa čovjek posjeduje imunitet kojeg, u velikoj većini slučajeva može unaprijediti zdravijim načinom života, tako je i sam imunitet pola čovjekovog zdravlja, a lijek nešto što eifkasnije, uz pomoć imuniteta, djeluje na zaraze koje samo ljudsko tijelo ne može da prevaziđe.
Ono sto je meni licno problem u svemu ovome nisu doktori, nego upravo farmacija, kao jedna od najmocnijih svjetskih industrija. I ti i ja znamo kako sve to danas funkcionise, odnosno da je farmaciji najbitnija stvar profit.
Znamo kako sve to fercera s patentima, kako se izbacuju novi lijekovi po isteku istih, a koji su zapravo samo "prepakovani" prethodni u smislu izmjena u kolicini sastojaka, novom imenu i novom pakovanju, nakon cega ide i nova javna marketinska kampanja. A dio te kampanje su, nazalost, uvijek i doktori, koje vrlo cesto dodatno placaju upravo farmaceuti, kako bi prepisivali njihove lijekove.
Nazalost, ali ovo je danas tako. Profit upravlja svim i svacim, i on je jedino mjerilo uspjeha. Samom ovom cinjenicom sve pstalo pada u drugi plan. Svim farmaceutskim kompanijama je na prvom mjestu ostvarivanje zacrtanog plana prodaje i profita od te prodaje. Vjerujem da i ti, kao i ja, poznajes ljude koji rade za takve kompanije. Jbt, kod njih je panika kada sezona gripe kasni, ili proljece, itd., jer im to remeti planirane prodaje lijekova protiv gripe i temperature, antialergenata, itd..
A ovo govori sve. Lijecenje ljudi je danas, nazalost, sekundarna stvar svim ovim kompanijama. I ovo nije nikakva teorija zavjere, nego poznato cinjenicno stanje.

Dzemila likes this
Nigdje na plati nema vakcine, cak ni najave kad bi to nje moglo doci (ako uopste) ali vidovita Dzemila sve skontala... Svi sve znamo osim da je Trump ne tako davno pokusao "prisvojiti" razvoj potencialne vakcine od male njemacke kompanije. Sto citavu teoriju malo shebe ali nema veze. Ne bi bilo prvi put... Ko nadje Afganistan u Maoci moze pronaci "teoriju zavere" svuda...
Svi znamo da sve znamo (da je ovo sve hoax i bla bla bla bla), pa tako da veliki farmaceuti imaju vakcinu (ipak samo prepakuju stvari), sta tacno se ceka? Bolji trenutak za prodaju? Vrh pademije nije dovoljno dobra prilika za zaradu? Usput, ako je ovo sve "obicna gripa" jer je smrtnost bla bla bla bla... Zasto se uopste razmislja o vakcini?!
Ili jos konkretnije. Zasto Gates (ili njegove "kompanije") nije ponudio vakcinu? Cak i da je naplacuje ljudi/vlade ali nema nesto?! Sto li?!
Kod smo vec kod toga... Tvoj mentor Alex Jones vec prodaje "vakcinu" tj. lijek za Covid-19. 129$ za najnoviju nanosilver tehnologiju!

- Dozer
#433 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Nemam pojma sta si napisao, niti imam zelju da gledam, jer znam da ti je komentar, po obicaju, samo za ovoga - 
Na tvoju zalost, ali tvoje nerazumijevanje bilo cega je vec legendarno na ovom forumu, sto si sam dokazao na mnogim temama.
Samo par bisera..
- BK
- Nacija bez nacionalnosti
- Sljepilo na iste simbole u Maoci i Afganu
Itd.
Na tvoju zalost, ali tvoje nerazumijevanje bilo cega je vec legendarno na ovom forumu, sto si sam dokazao na mnogim temama.
Samo par bisera..
- BK
- Nacija bez nacionalnosti
- Sljepilo na iste simbole u Maoci i Afganu
Itd.
-
Maha23
#434 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Haj dobro, u sustini, mjerodavna su samo istrazivanja koja podupiru ili potvrdjuju tvoje tvrdnje, stavove, teorije itd...ne vidim smisao u daljnoj diskusiji, lijep pozdrav.Dozer wrote: ↑20/04/2020 14:43Nista ja necu preskociti. Problem je u tome sto i dalje ne uvidjate kako stvari funkcionisu. A funkcionisu na nacin da svime, pa tako i rezultatima istrazivanja koje ce objaviti bilo koja eminentna ustanova ili insititucija, upravljaju oni koji finansiraju tu ustanovu.
Pa WHO nikad nije priznao da su Gatesove vakcine uzrokovale stotine i hiljade unesrecenih, na razne nacine. Zasto? Pa jer ih Gates finansira milijardama. I nebitno je tu sto su ljudi od iste struke, iste kao i oni u WHO, u tim zemljama u kojima se to desavalo dokazali da su te vakcine uzrok - WHO to nije priznao, i samim tim to nije ni objavljeno od strane nijedne eminente ustanove ili institucije.
Pa nismo djeca, pobogu...valjda svi znamo kako stvari funkcionisu danas.... I ne samo za ovo, nego bukvalno u svemu. Cak se ne mora ici dalje od BiH i nekih skroz drugih stvari, pa da bude sve jasno.
- CPT
#435 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Znaci.... Ceka se bolja vremena, da ponudi vakcinu kad pademija prodje
Da vlada Nigerijom
Znaci presao si put od... Zatvaranja granica (sto znaci da nije hoax), pa uzimanja vitamina i raznih preparata (jos uvijek nije hoax), obicna gripa (sto znaci hoax), virus iz laba (to je valjda nesto izmedju hoax i nije hoax?!) do konacnog... Radi se o "zaveri" Bill Gatesa gdje su njegove kompanije (ili Kine) izbacile virus da bi on podvalio vakcinu (koju nema) citavoj planeti. Pa tako virus koji su izbacili nije virus (jer smrtnost bla bla bla) ali ipak treba zatvarati granice jer ce migranti siriti bezopasan virus... I uzimati vitamine
MAKES PERFECT F. SENSE

Da vlada Nigerijom
Znaci presao si put od... Zatvaranja granica (sto znaci da nije hoax), pa uzimanja vitamina i raznih preparata (jos uvijek nije hoax), obicna gripa (sto znaci hoax), virus iz laba (to je valjda nesto izmedju hoax i nije hoax?!) do konacnog... Radi se o "zaveri" Bill Gatesa gdje su njegove kompanije (ili Kine) izbacile virus da bi on podvalio vakcinu (koju nema) citavoj planeti. Pa tako virus koji su izbacili nije virus (jer smrtnost bla bla bla) ali ipak treba zatvarati granice jer ce migranti siriti bezopasan virus... I uzimati vitamine
MAKES PERFECT F. SENSE
Last edited by CPT on 20/04/2020 16:27, edited 2 times in total.
- Dozer
#436 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Ne bas. Ali, ako npr. strucnjaci u jednoj zemlji u kojoj se nesto desava kazu i strucno dokazu da je to uzrokovano necim, evo konkretno vakcinom, a onda neko drugo tijelo, po pravilu medjunarodno, to negira, pri cemu u pozadini tog medjunarodnog tijela stoje neka privatna lica...tebi to ne dismr?
Ta postavka po kojoj je medjunarodno tijelo strucnije i njegova se vise pika samo jer je medjuanarodno, pomalo je...khm...
Primjer ti je ratu BiH. Medjunarodna tijela su svasta nesto i pricala i (ne)radila, a onda nas ovdje, koji smo sve to osjetili na svojoj kozi, ubjedjivali u nesto drugo. Ko je tu u pravu?
Po tebi - medjunarodna tijela jer su oni, jel'te, medjuanrodni. I zato bolje znaju ono sto si ti prezivljavao.
Ta postavka po kojoj je medjunarodno tijelo strucnije i njegova se vise pika samo jer je medjuanarodno, pomalo je...khm...
Primjer ti je ratu BiH. Medjunarodna tijela su svasta nesto i pricala i (ne)radila, a onda nas ovdje, koji smo sve to osjetili na svojoj kozi, ubjedjivali u nesto drugo. Ko je tu u pravu?
Po tebi - medjunarodna tijela jer su oni, jel'te, medjuanrodni. I zato bolje znaju ono sto si ti prezivljavao.
Last edited by Dozer on 20/04/2020 16:25, edited 1 time in total.
- Hajvan
#437 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
i onda ‘relevantne” forumase s ove teme citam po politickim i ekonomskim temama….
darvine dragi, neka ti karika u teoriji fali…
darvine dragi, neka ti karika u teoriji fali…
- Dozer
#438 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Ne postoje "relevantni" forumasi na ovim temama 
- Hajvan
#439 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Darv'ne dragi….
Citiracu nekog ko kvalitetnije barate rijecima od mene:
Dragan BursaćObjektivno, da se ne lažemo, konačno je došlo njihovo vrijeme. Vrijeme neukih, umom neobdarenih, koji su dobili nepatvorenu zaštitu u kratici "svako ima pravo na svoje mišljenje" budalastom konstruktu iza kojeg se kriju svi teoretičari zavjere i bjelosvjetske budale. I to je, da se razumijemo, u nas dolazilo decenijnama.
- CPT
#440 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Pa zbog toga trazis pomoc od tog "medjunarodnog tijela".... Jer sve (bolje) znasDozer wrote: ↑20/04/2020 16:22 Ne bas. Ali, ako npr. strucnjaci u jednoj zemlji u kojoj se nesto desava kazu i strucno dokazu da je to uzrokovano necim, evo konkretno vakcinom, a onda neko drugo tijelo, po pravilu medjunarodno, to negira, pri cemu u pozadini tog medjunarodnog tijela stoje neka privatna lica...tebi to ne dismr?
- dale cooper
#441 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Dva odlična članka o ovim stvarima na Indexu:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ne- ... 75559.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/biv ... 76309.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ne- ... 75559.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/biv ... 76309.aspx
- eltroxin
#442 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Sas' vidjeti, to je smece od clanka pisao jihadi Perica.
Samo mora se i Gatsu priznati da je ujedinio ekstrmne desnicare, religijske fanatike svih boja, lafo antiglobaliste, usamljene lunatike, antivaksere i ruske trolove. Pa to ni Sorosu nije poslo za rukom! Btw, Soros malo dahnuo
Samo mora se i Gatsu priznati da je ujedinio ekstrmne desnicare, religijske fanatike svih boja, lafo antiglobaliste, usamljene lunatike, antivaksere i ruske trolove. Pa to ni Sorosu nije poslo za rukom! Btw, Soros malo dahnuo
- Usamljeni pustolov
#443 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Ne znam sta mi je cudnije; ljudi koji ne shvataju da je farmacija grana privrede i da joj je profit najvažniji ili ljudi koji u njoj vide neku skupinu koja radi za dobrobit covjecanstva. Pa pobogu, proizvode lijekove ne zato što žele da si zdrav (naprotiv, to im ne ide u prilog) nego da bi mogli preko toga da stvore obostranu korist. Mi tebi lijek, ti nama novac. Svako trziste opstaje na simbiozi, a da tako nije sa farmacijom ne bi lijek za spinalnu misicnu atrofiju kostao milion dolara.
- Sanjarko
#444 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Zavjera ima i bilo ih je i mnoge su dokazane od ubistva Cezara do Mafije ali ove neke nebuloze to nisu ni teorije ni zavjere ni teorije zavjera. A medzu tome bude i dobrih teorija i dokazanih nekih mutnih radnji ali zbog ovih nebuloza to se provuce kao teorije zavjera i nebuloze. 
- Vela666
#445 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Mi tebi lijek, a koliko će pomoći, uzdaj se u svevišnjegUsamljeni pustolov wrote: ↑20/04/2020 18:52 Ne znam sta mi je cudnije; ljudi koji ne shvataju da je farmacija grana privrede i da joj je profit najvažniji ili ljudi koji u njoj vide neku skupinu koja radi za dobrobit covjecanstva. Pa pobogu, proizvode lijekove ne zato što žele da si zdrav (naprotiv, to im ne ide u prilog) nego da bi mogli preko toga da stvore obostranu korist. Mi tebi lijek, ti nama novac. Svako trziste opstaje na simbiozi, a da tako nije sa farmacijom ne bi lijek za spinalnu misicnu atrofiju kostao milion dolara.
Da, ovdje sigurno nije riječ o filantropima, dušebrižnicima, štovateljima ljudskog života
Corto Maltese
TESTIRANJE VAKCINE
Eto'o i Drogba žestoko napali francuske ljekare: Afrikanci nisu zamorci, ovo nije laboratorij
toliko o filantropima"Nezamislivo je da ovo prihvatamo i dalje. Afrika nije laboratorij za testiranje. Želio bih odlučno odbaciti ove lažne i prije svega rasističke riječi. Pomozite nam u vezi s koronavirusom. Afrikanci nisu ljudski zamorci. Ovo je apsolutno odvratno. Afričke vođe imaju obavezu da zaštite svoju populaciju od ovakvih užasnih zavjera", poručio je Drogba na Twitteru.
- Steph
- Ludzak
#447 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Najjači su ovi što su jedva srednju završili i palamude o 5G mreži i Koroni. A takvih je dosta u Bosni. Zato oni što i završe studije bježe iz Bosne. Ne bježe oni zbog države, već zbog naroda.
-
Zastozato
#448 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Nisu teorije zavjere prisutne samo kod nas. Bukvalno na svakom kraju svijeta ih ima, pa i u onim najbogatijim zemljama.
Ali evo jedan video gdje jos jedan zemljak ima nesto da kaze o coronavirusu, te o drugim zavjerama.
Ali evo jedan video gdje jos jedan zemljak ima nesto da kaze o coronavirusu, te o drugim zavjerama.
-
kakavdanakneiskustvu
-
c_g
#450 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Svako ima svoje mišljenje, to što se ne podudara sa tvojim ne mora da znači da je narod glup. Niko ne zna pravu istinu o covid-19. Stručnjaci su rekli na prenosi se sa čovjeka na čovjeka, pa šta bi? Znači glupi su i oni?
Sve u vezi ovoga je nagađanje, pa tako i tvoje i moje i nečije drugo.
Ti stručnjaci imaju toliko keša, toliko navodno rade da im je jedini savjet bio perite j3bene ruke i njima kao treba da se vjeruje. Nemoj molim te. Nikada nećemo saznati pravu istinu ovoga svega.