Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
CPT

#401 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

allem_77 wrote: 19/04/2020 22:27 https://webtribune.rs/bankari-ce-sve-ko ... o-drustvo/

http://www.bummagazin.com/zemlje-s-najvise-beskucnika/

Možda za početak da beskućnici pocrkaju od gladi.

Zabavi se dok Dozer ne izbaci nešto novo. :D
Za pocetak pogledaj f. video i sta covjek kaze. Doslovce kaze da ne govori o citavoj planeti ili bogatim drzavama. Govori u drzavama gdje ce se populacija do 2050 povecati za 3x. Jedini nacin da se to uspori je kontracepcija. Kontracepcija koja se koristi je ista ona koja se koristi i na Zapadu. U tim "tajnim planovima" pise sve... Ko, sta, koliko... Ne radi se o "vakcinama" ili "sterlizaciji". Cak i da moze nahraniti sve resursi u tim dijelovima planete su ograniceni (voda, suma, zemlja, ...).

On ce biti kriv ako "pocrkraju od gladi" kad parovi imaju u prosjeku 7+. How yes no.
dale cooper

#402 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by dale cooper »

allem_77 wrote: 19/04/2020 22:34
dale cooper wrote: 19/04/2020 22:26

Jebiga, Bezos se sjebo i šta sad. Opet nije na gubitku. Ali haman da nije svemoguć i da sve zna ko' Bill. :mrgreen:
https://www.bljesak.info/sci-tech/inter ... net/268514

Ulaže u 5G satelite. :D
Eh sad je tek jeban kad ga se dohvate teoretičari. :lol: :mrgreen:
dale cooper

#403 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by dale cooper »

CPT wrote: 19/04/2020 22:35
allem_77 wrote: 19/04/2020 22:27 https://webtribune.rs/bankari-ce-sve-ko ... o-drustvo/

http://www.bummagazin.com/zemlje-s-najvise-beskucnika/

Možda za početak da beskućnici pocrkaju od gladi.

Zabavi se dok Dozer ne izbaci nešto novo. :D
Za pocetak pogledaj f. video i sta covjek kaze. Doslovce kaze da ne govori o citavoj planeti ili bogatim drzavama. Govori u drzavama gdje ce se populacija do 2050 povecati za 3x. Jedini nacin da se to uspori je kontracepcija. Kontracepcija koja se koristi je ista ona koja se koristi i na Zapadu. U tim "tajnim planovima" pise sve... Ko, sta, koliko... Ne radi se o "vakcinama" ili "sterlizaciji". Cak i da moze nahraniti sve resursi u tim dijelovima planete su ograniceni (voda, suma, zemlja, ...).

On ce biti kriv ako "pocrkraju od gladi" kad parovi imaju u prosjeku 7+. How yes no.
Ma to je to, ljudi u tim područjima sve više, a resursa sve manje.
SmokingMan

#404 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by SmokingMan »

@Dozer

WHO ima više pokrovitelja, i lista je poduga, a Gatesovi su najveći među njima. Što opet znači da oni sami ne mogu voditi glavnu politiku/AGENDU te organizacije, jer nju prvenstveno predstavljaju eminenti stručnjaci iz raznih branši medicine, i bez njih, uprkos svom novcu, ne postoji mogućnost razvijanja bilo kakvog lijeka/vakcine. Naravno da raznorazni pritisci postoje, posebno od strane farmaceutskih kompanija koje žele neki udio u tom patentiranju, ili dijelomični ekskluzivitet kod distribucije istih. Nekako me i ovo povlačenje USA iz svega ovoga navelo da smatram kako se dešavaju neke manje sumnjnive i pozitivne stvari, iz razloga da je D.Trump misionar američkih biznismena na globalnom nivou, koji je pokušao izlobirati neke stvari za američko tržište, a vjerovatno i veći monopol nad distribucijom vakcina za Covid-19, kao efikasnije vakcine koje bi se potencijalno mogle razviti i za druge zaraze.

Ja bih da postoji potreba za vakcinisanjem, i uz poznavanje svih potencijalnih nuspojava, pristao. Jer vjerujem u dobre namjere medicine, ljudi koji ulažu svo svoje znanje i trud. U životu ne postoji nešto što čovjeku garantuje bezbijedno liječenje, lijek koji će mu ganartovati besprijekorno zdravlje. Sreća pa čovjek posjeduje imunitet kojeg, u velikoj većini slučajeva može unaprijediti zdravijim načinom života, tako je i sam imunitet pola čovjekovog zdravlja, a lijek nešto što eifkasnije, uz pomoć imuniteta, djeluje na zaraze koje samo ljudsko tijelo ne može da prevaziđe.
drag_gost

#405 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

cyprus wrote: 19/04/2020 21:48 Uh, I really don't have a time for this...
Ja sam zato i odustao. Gubljenje vremena. Ni milimetar u glavu razuma nece i dzaba.
Matzan

#406 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Matzan »

Može li neko da objasni šta znači često korišteni izraz "Novi svjetski poredak"?
studiorum_tuzlaensis

#407 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by studiorum_tuzlaensis »

Matzan wrote: 19/04/2020 23:59 Može li neko da objasni šta znači često korišteni izraz "Novi svjetski poredak"?
Ono što sam razumio:
Jedna država, jedna valuta i jedan vođa.
nepass1

#408 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by nepass1 »

A ja sve kontam zar iko gleda ancient aliens

:run:
black

#409 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by black »

Matzan wrote: 19/04/2020 23:59 Može li neko da objasni šta znači često korišteni izraz "Novi svjetski poredak"?

:mrgreen:
Point.

#410 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Point. »

A jesu se pojedini natakarili na Gatesa, ko da je on svemoćni pa može izazvati pandemiju da bi davao neke vakcine sa čipovima da bi kontrolisao čitavu planetarnu populaciju. Zbog čega bi se najbogatiji čovjek planete zamarao sa tim?

Smatram se donekle teoretičarem konspiracije, ne vjerujem da je Lee Oswald ubio Kennedyja, da je 9/11 inside job ali ovo za Gatesa je po meni glupost.
xoklix

#411 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by xoklix »

Ovo anti 5G ludilo, skoro pa sam uvjeren da kreiraju Ameri.
Evo neke zemlje obustavile implementaciju 5G mreže :-)
Enticer

#412 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Enticer »

Zna li neko podatak koliko je u BiH preminulo ljudi od gripe ove godine?
zilog

#413 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by zilog »

Samo jedno pitanje za ove sto tvrde da je korona farmaceutsko/gejtovska zavjera da bi se obogatili na vakcinama.
Recimo da ce vakcina, kada se pojavi, kostati 10 dolara i da ce trebati vakcinisati 5 milijardi ljudi.
To je, ukupno, 50 milijardi dolara na stolu, a vec dosadasnja ekonomska steta u svijetu vjerovatno 100X prelazi tu brojku.
Koja je logika?
Dead Man Walking

#414 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dead Man Walking »

zilog wrote: 20/04/2020 04:09 Samo jedno pitanje za ove sto tvrde da je korona farmaceutsko/gejtovska zavjera da bi se obogatili na vakcinama.
Recimo da ce vakcina, kada se pojavi, kostati 10 dolara i da ce trebati vakcinisati 5 milijardi ljudi.
To je, ukupno, 50 milijardi dolara na stolu, a vec dosadasnja ekonomska steta u svijetu vjerovatno 100X prelazi tu brojku.
Koja je logika?
Ali zaboravljas da ce tekucina vakcine biti kodirana i prikljucena na 5G mrezu putem koje ce se kontrolisati ljudski mozak i sve naredne akcije i transakcije.
zilog

#415 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by zilog »

Dead Man Walking wrote: 20/04/2020 04:34
zilog wrote: 20/04/2020 04:09 Samo jedno pitanje za ove sto tvrde da je korona farmaceutsko/gejtovska zavjera da bi se obogatili na vakcinama.
Koja je logika?
Ali zaboravljas da ce tekucina vakcine biti kodirana i prikljucena na 5G mrezu putem koje ce se kontrolisati ljudski mozak i sve naredne akcije i transakcije.
Treba prosiriti pricu da se korona dobija preko interneta... :lol: :lol:
Matzan

#416 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Matzan »

Koja je logika?
Ima i ona da treba da padne vrijednost nekih korporacija i da ih neko pojeftino otkupi.
Bibija je neki dan vazila o tome, kaže informacije iz prve ruke.
SmokingMan

#417 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by SmokingMan »

Koja je logika?
Konkretno, koja tijela bi ta vakcija trebala sadržavati da bi se njima manipulisalu unutar ljudskog tijela?
SmokingMan

#418 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by SmokingMan »

Očekivao sam od njega odgovor, koji sam svakako znao, samo da provjerim na koji način bi se implenmentiralo nešto čime frekvencija ne može upravljati, jer frekvencija nije jezički program pomoću kojeg bi se mogle pisati naredbe, prije svega, samo konstruisanje tako malih tijela je jako kompleksan i dosta skup proces. Ne vidim razloga da bi sebi prosječan građanin mogao priušiti vakcinu koja bi koštati do 1.000-2.000 Dolara, a čiaj jedina prava svrha bi mogla biti stvorena više iz unapređenaj ljudskog zdravlja, prije nego za upravljanje samim čovjekom.
Dead Man Walking

#419 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

SmokingMan wrote: 20/04/2020 06:55 Očekivao sam od njega odgovor, koji sam svakako znao, samo da provjerim na koji način bi se implenmentiralo nešto čime frekvencija ne može upravljati, jer frekvencija nije jezički program pomoću kojeg bi se mogle pisati naredbe, prije svega, samo konstruisanje tako malih tijela je jako kompleksan i dosta skup proces. Ne vidim razloga da bi sebi prosječan građanin mogao priušiti vakcinu koja bi koštati do 1.000-2.000 Dolara, a čiaj jedina prava svrha bi mogla biti stvorena više iz unapređenaj ljudskog zdravlja, prije nego za upravljanje samim čovjekom.
:lol: Zayebavam se ba, ne mislis valjda da sam ozbiljan. Doduse neki i jesu sa upravo tom pricom. :-) Ni manje vi ni vise nego tekucina kojom ce nas sve cipovati, i to pravo u krvotok jer raditi nesto tako izvan ljudskog tijela je so yesterday, kad na svakom koraku srecemo programirane tekucine. :D
Dead Man Walking

#420 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

heal wrote: 20/04/2020 06:50
SmokingMan wrote: 20/04/2020 06:30

Konkretno, koja tijela bi ta vakcija trebala sadržavati da bi se njima manipulisalu unutar ljudskog tijela?
govore da je u pitanju RFID chip, dakle nano-tehnologija, i da se 5G mreza uvodi upravo radi nano-tech-a.
Ama brate, RFID je vijest samo nekome ko je prespavao zadnjih 15-20 godina. Jbte ovo sam na bivsem poslu slusao prije nekih 15ak godina jer smo radili nesto sa bolnicama i bilo je u fazonu da se umetne taj chip ispod koze i kad dodjes oni te samo skeniraju i imaju tvoj zdravstveni karton u sekundi. Sve je naravno ostalo samo na prici jer koliko ja znam to nigdje nije zazivjelo. A sve i sa jeste to moze biti samo najobicniji uredjaj za pracenje i skupljanje informacija o kretanju i svakodnevnim navikama i aktovnostima, a nikako nesto sto ce upravljati mozgom i ljudima.
allem_77

#421 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by allem_77 »

Dead Man Walking wrote: 20/04/2020 08:11
heal wrote: 20/04/2020 06:50
SmokingMan wrote: 20/04/2020 06:30

govore da je u pitanju RFID chip, dakle nano-tehnologija, i da se 5G mreza uvodi upravo radi nano-tech-a.
Ama brate, RFID je vijest samo nekome ko je prespavao zadnjih 15-20 godina. Jbte ovo sam na bivsem poslu slusao prije nekih 15ak godina jer smo radili nesto sa bolnicama i bilo je u fazonu da se umetne taj chip ispod koze i kad dodjes oni te samo skeniraju i imaju tvoj zdravstveni karton u sekundi. Sve je naravno ostalo samo na prici jer koliko ja znam to nigdje nije zazivjelo. A sve i sa jeste to moze biti samo najobicniji uredjaj za pracenje i skupljanje informacija o kretanju i svakodnevnim navikama i aktovnostima, a nikako nesto sto ce upravljati mozgom i ljudima.
https://tskrfid.en.made-in-china.com/pr ... -Dogs.html

Eto cijena za 100 komada. :D

A kako nije zaživjelo? Znaš li da je obavezno čipovanje pasa.
Dead Man Walking

#422 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Na ljude sam mislio jbga ti. :D Osim ako nam sad ne dohakaju. :-)
kakavdanakneiskustvu

#423 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by kakavdanakneiskustvu »

Osoba koja "ne zna" ko krade šumu i izvozi balvane kraj njegove kuće, "ne zna" ko mu prijateljima prodaje drogu, "ne zna" ko je komšiji zapalio kuću u ratu, "ne zna" kad komšija tuče ženu ali tačno zna gdje je koji satelit što preko 5G šalje viruse u čipove u vakcinama
Bosanski_kralj

#424 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Bosanski_kralj »

A da hoće da nas u Bosni čipuju, nikako nam ne bi bilo gore nego što trenutno jeste. Valjda napokon ne bismo glasali kao do sad na izborima.
zilog

#425 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by zilog »

Bosanski_kralj wrote: 20/04/2020 10:44 A da hoće da nas u Bosni čipuju, nikako nam ne bi bilo gore nego što trenutno jeste. Valjda napokon ne bismo glasali kao do sad na izborima.
I tu bi bilo problema. Dodik bi trazio ruske/kinecke chipove... :lol:

Mene znoj oblio kada su najavili da ce svaka zemlja odluciti koju ce vremensku zonu izabrati poslije ukidanja DST. Balvan bi po svaku cijenu trazio da je u istoj zoni sa Srbijom, a po Mogucnosti i sa Moskvom. :lol:
Post Reply