Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Milenkov buraz

#20626 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

salik79 wrote: 18/04/2020 10:18
Milenkov buraz wrote: 18/04/2020 10:11

Za djecu naravno da su tvrdio da ne prenose infekciju pa se kasnije loše vadio na pravopis i gramatiku. Ima sve zapisano.
Samo za forumase koji nisu upratili, jos jednom da vide s kakvim manipulatorom dijele forumski eter:
salik79 wrote: 17/04/2020 10:29
Milenkov buraz wrote: 17/04/2020 08:28
To govorite o onom liku koji za relevantnu informaciju uzima onog mazluma iz AFD-a? Jel to onaj što je izjavio da djeca ne prenose virus pa se kasnije loše vadio? :lol:
Zar nije iz FDPa?! Mislim, na pocetku si to tvrdio... Hajde de, sada velis da je iz AfD-a. Imas li kakav dokaz da je iz AfD-a? Inace lika pitaju za komentar najveci i najpoznatiji njemacki mediji....

A, o kojoj psihopatologiji je rijec, u vezi ove tvrdnje o djeci i "losem vadjenju" neka zakljuci svako za sebe iz citata moga upisa na koji se pozivas:

Novi clanci od profesora Vernazze (ukratko):

1. Maske, opcenito, nemaju nikakvog dokazivog efekta sa jednom iznimkom - bolesnici sa simptomima (kasalj) mogu na taj nacin reducirati sirenje virusa. Inace su maske vise simbolika, odnosno "medijski hype".
https://infekt.ch/2020/04/atemschutzmas ... rzichtbar/

2. Ucinkovitost zatvaranja skola nema nikakav medicinski dokaz (i nikada ga nije ni bilo), posto djeca, opcenito, niti ozbiljno oboljevaju, niti spadaju u prenosioce virusa (za razliku od gripe).
https://infekt.ch/2020/04/schulen-schli ... der-nicht/

3. Pitanje masovnog testiranja. Zakljucak profesora Vernazze: "Ko ima simptome infekcije disnih puteva ostaje kuci. Bas kao i kod gripe. Od testiranja nema nikakve dodatne koristi."
https://infekt.ch/2020/04/corona-testen ... kein-ende/
Kratko pojasnjenje za one koji nisu upratili. Za djecu je u naucnoj studiji ustanovljeno da su bila prenosioci zaraze koronom u manje od 10% slucajeva, za razliku od gripe u kojoj su prenosioci u vise od 50% slucajeva. Zato sam napisao da djeca OPCENITO (iliti GENERALNO), nisu prenosioci zaraze, sto je ovaj lik protumacio kao da djeca ama bas nikako ne mogu prenijeti zarazu i onda se nadovezao na to, iako sam mu pokusao ukazati na smisao i znacenje rijeci OPCENITO.

Dakle, jos jednom, djeca, za koju je u naucnoj studiji ustanovljeno da su bila prenositelji zaraze u manje od 10% slucajeva, samim time, GENERALNO/OPCENITO, nisu prenositelji zaraze. Mislim da ovo samo klasicnom debilu, ili nekom zescem, malicioznom, ignorantu nije jasno.
Drago mi je da si ovo postavio jer općenito djeca spadaju u prenosioce zaraznih bolesti pa i COVID-19, pitaj bilo kojeg doktora opće prakse. Ti očito ne znaš značenje rijeći oopćenito. Možda neko i neka djeca individualno ne spada u prenosioca ali općenito djeca prenose zarazne bolesti jedni drugima i odraslima, moj SAlik, dok si ordinoirao na temi o Siriji, Iraku i Iranu bio si normalan insan.
Last edited by Milenkov buraz on 18/04/2020 10:34, edited 1 time in total.
animals

#20627 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by animals »

GAU8 wrote: 18/04/2020 10:30
animals wrote: 18/04/2020 10:25 Ovdje su svi govorili da je Kurz ovaki, onaki..
a covjek donio jedini mjere izlazka iz krize..
Austrija ce prva da se normalizuje..
polako se sve otvara i pocinje se normalno zivjeti..
sretan sam sto zivim u ovakoj drzavi..
Ali moraš priznati da je sve to moguće, jer im brojke idu u prilog. Da restrikcije nisu dale rezultate, vjerojatno bi se sačekalo koju sedmicu.
Ali ovdje se pridrzavalo mjera..cak ni stranci kao mi nismo isli jedni drugima u posjete..
setalo se cijelo vrijeme, ali samo u krugu svoji familija..
nije bilo strogi mjera kao kod vas..svi su bili disciplinovani..
zanimljivo..
NediM17

#20628 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

Al' zato kad' dodjete u domovinu raspashoj. :bih:
animals

#20629 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by animals »

NediM17 wrote: 18/04/2020 10:39 Al' zato kad' dodjete u domovinu raspashoj. :bih:
Ima nas koji smo i dole takvi..
ja kad odem u svoj rodni kraj, uvijek se ponasam normalno..
obidjem familiju i to je to..
ne odam po kafanama i te gluposti.
GAU8

#20630 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

animals wrote: 18/04/2020 10:33
GAU8 wrote: 18/04/2020 10:30
animals wrote: 18/04/2020 10:25 Ovdje su svi govorili da je Kurz ovaki, onaki..
a covjek donio jedini mjere izlazka iz krize..
Austrija ce prva da se normalizuje..
polako se sve otvara i pocinje se normalno zivjeti..
sretan sam sto zivim u ovakoj drzavi..
Ali moraš priznati da je sve to moguće, jer im brojke idu u prilog. Da restrikcije nisu dale rezultate, vjerojatno bi se sačekalo koju sedmicu.
Ali ovdje se pridrzavalo mjera..cak ni stranci kao mi nismo isli jedni drugima u posjete..
setalo se cijelo vrijeme, ali samo u krugu svoji familija..
nije bilo strogi mjera kao kod vas..svi su bili disciplinovani..
zanimljivo..
Nema ni kod nas strogih mjera. Ali kasnimo za Austrijom što se tiče brojki. Tako da se otvaranje škola planira tek od 4.5.
index_box

#20631 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by index_box »

@salik79 Nemoj gubiti vrijeme bezveze, jasno i razumljivo je šta si napisao. Hvala ti što nam redovno postavljaš nove linkove.
Meni, iskreno, godi pročitati različite izvore informacija i različita stanovišta koja imaju uporište u nauci, a dosad nisam upratio da si postavljao neke “teorije zavjere”, barem ovo koliko ja pratim temu (što i nije, ruku na srce, baš previše dugo). Ako nešto i nisi najbolje imterpretirao, naveo si link, pa svako za sebe može i treba donijeti zaključak. Tako bi bar u teoriji trebalo da funkcionišu stvari.

Dobro je da na jednom mjestu skupljamo informacije da bismo se u nekom periodu koji je pred nama mogli osvrnuti i potvrditi ili opovrgnuti razne teze koje su se plasirale.
uglavnomja

#20632 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by uglavnomja »

armin071 wrote: 17/04/2020 22:13
daddy-kool wrote: 17/04/2020 21:58 Šveđani imaju nešto relaksiraniji pristup i više smrti.
Imaju 3 puta više smrti nego Norveška i Danska zajedno, a u te statistike u Švedskoj ulaze samo smrti u bolnicama za potvrđene slučajeve.
Ako to njima odgovara, meni je sasvim svejedno šta se gore dešava.
Nažalost ne misli svi isto. Ispada kao briga za šveđane a ovamo boga mole da tamo bude pokolj jer lakše je drugog nazvati budalom nego i sam priznati da si budala. Ali da imaju medijski pritisak imaju itekako. Sreća je samo što je narod tamo 100 % uz vladu. Ove potplaćene medije ne treba ubrajati u narod. Jako bitna stvar je i imunitet koji će oni dobiti uz ovakav pristup jer kući ga sigurno dobiti nećeš a uz vakcinu još manje. U svakom slučaju ja im od srca želim da uspiju ne samo da bi se dokazalo da je ovo bilo medijski napuhano (ili nije) nego čisto i da se drugim malim narodima i državama pokaže koliko je bitno da narod i vlast dišu kao jedno i da vlast zastupa narod a ne nekakve svjetske organizacije, raznorazne lobije i sl. Šteta što nisu negdje u toplijim krajevima, ali kao zemlja samo za poželiti. Socijalna država, po tome možda i najjača u Evropi.
:-)

izvor, dokaz, .... :?:

ljudi samoinicijativno ostavljaju djecu kod kuce, 22 naucnika poslala otvoreno pismo prije ssedmicu dvije, novinari kao lesinari ...
GAU8

#20633 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Salik bar nešto interpretira za razliku od pojedinih koji samo bubnu link i one-liner...
animals

#20634 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by animals »

GAU8 wrote: 18/04/2020 10:41
Nema ni kod nas strogih mjera. Ali kasnimo za Austrijom što se tiče brojki. Tako da se otvaranje škola planira tek od 4.5.
Za skole ni ovdje se jos tacno ne zna..
ali najgore je proslo..
sta ce biti na jesen, vidjecemo..
i restorani ce da se otvore, ali samo do 18h uvecer..
Point.

#20635 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Milenkov buraz wrote: 18/04/2020 10:21
Point. wrote: 18/04/2020 10:09
Milenkov buraz wrote: 18/04/2020 09:06

Vrijeme će pokazati ali je indikativno da mijenjaju dosadašnji pristup. Koliko sam ja shvatio ovim testiranjem koje planiraju otkrivaju je li neko zaražen ili ne. Testom na antitijela otkrivaš da li imaš antitijela na COVID, tj. da li si prebolovao. Koliko su mi dostupne informacije ti testovi nisu baš pouzdani kod COVID-a.
Ne vjerujem da mjenjaju, ne mjenjaju restrikcije, ne zatvaraju sve kao u ostalim državama, sve je isto kao juče. Testovi koje imaju i sa kojim žele izvršiti masovna testiranja su pouzdana, neće ti Šved sa ovim ići sa polovnjačama vjeruj, i ona mogu dokazati jesi li imao virus a ne imaš li ga u trenutku testiranja i sa tim mogu izračunati koliki procenat ima antitjela i procenat imuniteta stanovništva.
Ne tvrdim ja da Švedska i Šveđani nisu napredni kao narod i društvo, ne tvrdim da će im se desiti da im neko uvali neispravne ili polovne testove. Ništa od toga ja ne tvrdim, ja samo gledam i upoređujem dostupne podatke i na osnovu toga izvodim zaključke. Ne živim u Švedskoj niti imam bilo kakve pozitivne ili negativne emocije prema tom narodu. Svoju državu mogu uređivati kako hoće i žele, na to imaju puno pravo. Samo tvrdnje ovih pseudo naučnika i copy&paste doktora daleko su od tvrdnji i zaključaka tipa ovo je gripa, teorija zavjere o Gatesu, chipovanjima ljudi, 5G uroti, vakcinacijama kojima žele smanjiti populacijiju i ostalih gluposti koje tvrde a kao dokaz izvlače iz konteksta neka objektivna istraživanja koja sa njihovim teorijama nemaju nikakve veze. Mislim da bi se autori tih studija prekstili kada bi vidjeli za šta ih pojedini koriste, odnosno zloupotrebljavaju. Vani je jako lijep dan pa nemam namjeru više dangubiti na gluposti, vidimo se nekad poslije podne da malo dotjeramo u red ove teoretičare zavjera.
Nisam te ništa optužio, samo pošto živim u Swe želim da malo pojasnim šta i kako rade i kako razmišljaju.
Milenkov buraz

#20636 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

Point. wrote: 18/04/2020 10:51
Milenkov buraz wrote: 18/04/2020 10:21
Point. wrote: 18/04/2020 10:09

Ne vjerujem da mjenjaju, ne mjenjaju restrikcije, ne zatvaraju sve kao u ostalim državama, sve je isto kao juče. Testovi koje imaju i sa kojim žele izvršiti masovna testiranja su pouzdana, neće ti Šved sa ovim ići sa polovnjačama vjeruj, i ona mogu dokazati jesi li imao virus a ne imaš li ga u trenutku testiranja i sa tim mogu izračunati koliki procenat ima antitjela i procenat imuniteta stanovništva.
Ne tvrdim ja da Švedska i Šveđani nisu napredni kao narod i društvo, ne tvrdim da će im se desiti da im neko uvali neispravne ili polovne testove. Ništa od toga ja ne tvrdim, ja samo gledam i upoređujem dostupne podatke i na osnovu toga izvodim zaključke. Ne živim u Švedskoj niti imam bilo kakve pozitivne ili negativne emocije prema tom narodu. Svoju državu mogu uređivati kako hoće i žele, na to imaju puno pravo. Samo tvrdnje ovih pseudo naučnika i copy&paste doktora daleko su od tvrdnji i zaključaka tipa ovo je gripa, teorija zavjere o Gatesu, chipovanjima ljudi, 5G uroti, vakcinacijama kojima žele smanjiti populacijiju i ostalih gluposti koje tvrde a kao dokaz izvlače iz konteksta neka objektivna istraživanja koja sa njihovim teorijama nemaju nikakve veze. Mislim da bi se autori tih studija prekstili kada bi vidjeli za šta ih pojedini koriste, odnosno zloupotrebljavaju. Vani je jako lijep dan pa nemam namjeru više dangubiti na gluposti, vidimo se nekad poslije podne da malo dotjeramo u red ove teoretičare zavjera.
Nisam te ništa optužio, samo pošto živim u Swe želim da malo pojasnim šta i kako rade i kako razmišljaju.
Sve ok, nisam ni ja ništa loše mislio.
Point.

#20637 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

uglavnomja wrote: 18/04/2020 10:43
armin071 wrote: 17/04/2020 22:13
daddy-kool wrote: 17/04/2020 21:58 Šveđani imaju nešto relaksiraniji pristup i više smrti.
Imaju 3 puta više smrti nego Norveška i Danska zajedno, a u te statistike u Švedskoj ulaze samo smrti u bolnicama za potvrđene slučajeve.
Ako to njima odgovara, meni je sasvim svejedno šta se gore dešava.
Nažalost ne misli svi isto. Ispada kao briga za šveđane a ovamo boga mole da tamo bude pokolj jer lakše je drugog nazvati budalom nego i sam priznati da si budala. Ali da imaju medijski pritisak imaju itekako. Sreća je samo što je narod tamo 100 % uz vladu. Ove potplaćene medije ne treba ubrajati u narod. Jako bitna stvar je i imunitet koji će oni dobiti uz ovakav pristup jer kući ga sigurno dobiti nećeš a uz vakcinu još manje. U svakom slučaju ja im od srca želim da uspiju ne samo da bi se dokazalo da je ovo bilo medijski napuhano (ili nije) nego čisto i da se drugim malim narodima i državama pokaže koliko je bitno da narod i vlast dišu kao jedno i da vlast zastupa narod a ne nekakve svjetske organizacije, raznorazne lobije i sl. Šteta što nisu negdje u toplijim krajevima, ali kao zemlja samo za poželiti. Socijalna država, po tome možda i najjača u Evropi.
:-)

izvor, dokaz, .... :?:

ljudi samoinicijativno ostavljaju djecu kod kuce, 22 naucnika poslala otvoreno pismo prije ssedmicu dvije, novinari kao lesinari ...
Narod većinom podržava vladine mjere oko ovoga.
sinuhe

#20638 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sinuhe »

Rast od 2000 zarazenih u Singapuru za nekoliko dana. Singapur sa sistemom pracenja stanovnika prikazan je kao najbolja zemlja u suzbijanju sirenja epidemije.
https://experience.arcgis.com/experienc ... fe67bd8b89
salik79

#20640 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Milenkov buraz wrote: 18/04/2020 10:32
salik79 wrote: 18/04/2020 10:18
Milenkov buraz wrote: 18/04/2020 10:11

Za djecu naravno da su tvrdio da ne prenose infekciju pa se kasnije loše vadio na pravopis i gramatiku. Ima sve zapisano.
Samo za forumase koji nisu upratili, jos jednom da vide s kakvim manipulatorom dijele forumski eter:
salik79 wrote: 17/04/2020 10:29

Zar nije iz FDPa?! Mislim, na pocetku si to tvrdio... Hajde de, sada velis da je iz AfD-a. Imas li kakav dokaz da je iz AfD-a? Inace lika pitaju za komentar najveci i najpoznatiji njemacki mediji....

A, o kojoj psihopatologiji je rijec, u vezi ove tvrdnje o djeci i "losem vadjenju" neka zakljuci svako za sebe iz citata moga upisa na koji se pozivas:

Kratko pojasnjenje za one koji nisu upratili. Za djecu je u naucnoj studiji ustanovljeno da su bila prenosioci zaraze koronom u manje od 10% slucajeva, za razliku od gripe u kojoj su prenosioci u vise od 50% slucajeva. Zato sam napisao da djeca OPCENITO (iliti GENERALNO), nisu prenosioci zaraze, sto je ovaj lik protumacio kao da djeca ama bas nikako ne mogu prenijeti zarazu i onda se nadovezao na to, iako sam mu pokusao ukazati na smisao i znacenje rijeci OPCENITO.

Dakle, jos jednom, djeca, za koju je u naucnoj studiji ustanovljeno da su bila prenositelji zaraze u manje od 10% slucajeva, samim time, GENERALNO/OPCENITO, nisu prenositelji zaraze. Mislim da ovo samo klasicnom debilu, ili nekom zescem, malicioznom, ignorantu nije jasno.
Drago mi je da si ovo postavio jer općenito djeca spadaju u prenosioce zaraznih bolesti pa i COVID-19, pitaj bilo kojeg doktora opće prakse. Ti očito ne znaš značenje rijeći oopćenito. Možda neko i neka djeca individualno ne spada u prenosioca ali općenito djeca prenose zarazne bolesti jedni drugima i odraslima, moj SAlik, dok si ordinoirao na temi o Siriji, Iraku i Iranu bio si normalan insan.

Kao sto rekoh, teska, maliciozna, ignorantska, psihopatologija...
NediM17

#20641 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

sinuhe wrote: 18/04/2020 11:03 Rast od 2000 zarazenih u Singapuru za nekoliko dana. Singapur sa sistemom pracenja stanovnika prikazan je kao najbolja zemlja u suzbijanju sirenja epidemije.
https://experience.arcgis.com/experienc ... fe67bd8b89
zomri

#20642 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zomri »

Šta smo naučili na temi: npr ako stranka dobije 10% glasova na izborima, to znači da, OPĆENITO, niko nije glasao za nju :-)
salik79

#20643 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

index_box wrote: 18/04/2020 10:42 @salik79 Nemoj gubiti vrijeme bezveze, jasno i razumljivo je šta si napisao. Hvala ti što nam redovno postavljaš nove linkove.
Meni, iskreno, godi pročitati različite izvore informacija i različita stanovišta koja imaju uporište u nauci, a dosad nisam upratio da si postavljao neke “teorije zavjere”, barem ovo koliko ja pratim temu (što i nije, ruku na srce, baš previše dugo). Ako nešto i nisi najbolje imterpretirao, naveo si link, pa svako za sebe može i treba donijeti zaključak. Tako bi bar u teoriji trebalo da funkcionišu stvari.

Dobro je da na jednom mjestu skupljamo informacije da bismo se u nekom periodu koji je pred nama mogli osvrnuti i potvrditi ili opovrgnuti razne teze koje su se plasirale.
Hvala! Sve sto sam interpretirao stoji i danas crno na bijelo, sa linkovima, ali dzaba - nesto sto je ocito i jasno, lik izvrce i ustrajava u tome.

A, na postavljenom linku ima i studiju i komentar dr. Vernazze. Nadalje, dr. Vernazza se nadovezuje na jos jedan, sistematicni pregled, koji je objavljen na Lancet Child and Adolescent Health, a koji obuhvata 16 naucnih radova,
https://www.thelancet.com/journals/lanc ... cestitle90
gdje konstatuje da se zakljucci sustinski poklapaju sa vec navedenim, te zakljucuje: "Naucna procjena pokazuje da zatvaranje skola nije imalo nikakvog relevantnog uticaja na sirenje Covid-19 epidemije.".

A, da ne komentarisem njegove jadne pokusaje ismijavanja moga poznavanja njemackog jezika, jezika na kojem sam 5 godina studirao i koji i dan danas svakodnevno koristim...
noviclan

#20644 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by noviclan »

Prenošenje zaraze je krivično djelo: Kazne za narušavanje zdravlja do osam godina zatvora
http://www.klix.ba/clanak/200417099

Mamicu im njihovu
salik79

#20645 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

zomri wrote: 18/04/2020 11:26 Šta smo naučili na temi: npr ako stranka dobije 10% glasova na izborima, to znači da, OPĆENITO, niko nije glasao za nju :-)
Ne, to znaci da ona, opcenito, iliti generalno, nema nikakav uticaj na formiranje vlasti, za razliku od one koja je dobila preko 50% glasova. (usput, ispod 10% glasova!).
Last edited by salik79 on 18/04/2020 11:38, edited 1 time in total.
uglavnomja

#20646 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by uglavnomja »

par info iz svijeta

japan ne prima akutne slucajeve jer nemaju zastitnu opremu

u kanadi svi zaposleni napustili jedan staracki dom, tragedija

u norveskoj policija hvata maturante koji slave masovno (a maturanti slave tako da svaka skola/razred ima svoj autobus, koji prave godinama, sa sankom, muzikom, kiflama ..., i skupljaju se na velikim parkiralistima i pustaju muziku do 100000 db, piju, luduju ... sve sto treba da se radi sa 17-18 :D )
salik79

#20647 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

uglavnomja wrote: 18/04/2020 11:36 par info iz svijeta

japan ne prima akutne slucajeve jer nemaju zastitnu opremu

u kanadi svi zaposleni napustili jedan staracki dom, tragedija

u norveskoj policija hvata maturante koji slave masovno (a maturanti slave tako da svaka skola/razred ima svoj autobus, koji prave godinama, sa sankom, muzikom, kiflama ..., i skupljaju se na velikim parkiralistima i pustaju muziku do 100000 db, piju, luduju ... sve sto treba da se radi sa 17-18 :D )
Ima li kakvih linkova?
zomri

#20648 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zomri »

salik79 wrote: 18/04/2020 11:34
zomri wrote: 18/04/2020 11:26 Šta smo naučili na temi: npr ako stranka dobije 10% glasova na izborima, to znači da, OPĆENITO, niko nije glasao za nju :-)
Ne, to znaci da ona, opcenito, iliti generalno, nema nikakav uticaj na formiranje vlasti, za razliku od one koja je dobila preko 50% glasova. (usput, ispod 10% glasova!).
pa da upravo to, nisu primarni prenosnici iliti nisu u vlasti, a ne nisu nikako prenosnici
salik79

#20649 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

zomri wrote: 18/04/2020 11:41
salik79 wrote: 18/04/2020 11:34
pa da upravo to, nisu primarni prenosnici iliti nisu u vlasti, a ne nisu nikako prenosnici
A, gdje sam ja napisao da nikako nisu prenosioci?!!
Zijo77

#20650 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zijo77 »

Sve sam se pitao ko su ovi što se fanatično trude da opravdaju ove diskriminatorske i protivustavne mjere vlastodržaca o slobodi kretanja ljudi? Iza mjera, ovdje u federaciji, nisu stali nikakvi medicinski autoriteti. Bar ih ja ih nisam ni čuo ni vidio. Najveći autoritet Aljoši Čampari je bio Vučić!
Dakle, odlučio sam da prošetam po gradu u sred bijela dana i vidim koga nema, ko nedostaje. Odmah sam zapazio da nema onih sa hidžabom, ma nema ih skoro nikako! Mislim da te ženske i njihovi muževi najviše podrzavaju neustavno zatvaranje ljudi jer očekivati od njih da se razumiju u ljudska prava i slobode, nije realno!
Locked