ne govori mu da ne vjerujes u ovo, zavrsit ces na kakvoj crnoj listi
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- pizarro
#20601 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Bloo
- Globalna šefica
#20602 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Trajni.Djipalo-Junuz wrote: ↑18/04/2020 08:23Kresnes li ti sta ovako u doba corone? Cini se da ti je izolacija udarila u prepone, zrela si da te neko dobro protambura. Ili ti je to default stanje - isfrustrirana polovnjaca?Bluemore wrote: ↑17/04/2020 01:43Idemo malo sa gaslighting omDjipalo-Junuz wrote: ↑16/04/2020 16:19
Druze na kakvim si ti drogama? Ovdje su ljudi na forumu pricali o tome da respirator nije garancija prezivaljavanja i da boravak na respiratoru izaziva prilicno opasne posljedice. Onda je neko postavio video onog doktora iz Makedonije, i ako se ne varam Cortado je pojasnio da je to upravo ono o cemu je on pisao sedmicana prije tog videa. Niko od ovih iz medicinske struke na forumu nije niti popljuvao niti rekao bilo sta protiv tog makedonskog doktora. A ove budale po forumu koje se prave da su pokupili svo znanje medicine citajuci ruske intervjuje i opskurne clanke koje propagira ruska tv, a valjaju nevidjene idiotarije, o njima ne vrijedi ni pisati.
-
Milenkov buraz
#20603 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vrijeme će pokazati ali je indikativno da mijenjaju dosadašnji pristup. Koliko sam ja shvatio ovim testiranjem koje planiraju otkrivaju je li neko zaražen ili ne. Testom na antitijela otkrivaš da li imaš antitijela na COVID, tj. da li si prebolovao. Koliko su mi dostupne informacije ti testovi nisu baš pouzdani kod COVID-a.Point. wrote: ↑18/04/2020 01:06To što Švedi žele da masovno testiraju nema veze da ga puše lagano, nastavljaju sa svojom politikom da ne stavljaju u karantinu i imaju lockdown kao drugr države. Testiranjem žele vjerovatno da vide koliko ljudi je imalo ovaj virus, koliko su blizu imunitetu krda. Moje mišljenje.Milenkov buraz wrote: ↑17/04/2020 21:54Ne svršavam ja ništa već upravo tvoji pajdaši po mentalnom sklopu Švedsku koriste kao argument već sedmicama kao najboljeg primjera kako se kao treba boriti sa ovom pandemijom. Nisam ja kriv što i sami Švedi uviđaju da ga puše lagano sa tim pristupom. Eno ti članak postavio sam pa prevedi na google translate kao jaran ti Salik ako ne znaš engleski.![]()
Last edited by Milenkov buraz on 18/04/2020 09:17, edited 2 times in total.
-
laik1981
#20604 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
"Podsjetimo, SAD je u četvrtak zabilježila najveći broj umrlih do sada (4.591) u okviru 24 sata. Treba naglasiti da je vrlo vjerovatno da je tako visok broj zabilježen zato jer je Johns Hopkins University, koji bilježi statistiku, počeo računati i one smrti za koje se samo pretpostavlja da su povezane s oboljenjem COVID-19."
- index_box
#20605 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Smiješno mi je što moram samoga sebe citirati, ali nužno je da biste mogli shvatiti šta želim reći time pod brojem tri:index_box wrote: ↑18/04/2020 09:00
Razumijem da želiš unijeti malo vedrine u temu, ali za ovakve stvari postoji tema Teorija zavjere. Molim te, nemoj ovo postavljati ovdje jer 1) ispada smiješno u pokušaju da diskreditira brojna naučna istraživanja, kao i brojne stručne ljude koji iza sebe imaju godine iskustva i rezultate, 2) naći će se neka budala koja će zaista povjerovati u to što plastificirana pojava s videa govori i 3) umanjuješ kvalitetu rasprave na ovoj temi, što će dati za povod raznim pojedincima da se naslađuju.
Djevojka sa snimka je klasičan primjer toga da informatička pismenost podrazumijeva nešto puno više od pukog upravljanja tehnologijom. Nije dovoljno imati mozak, treba ga znati i koristiti.

Samo što pojedinci zaboravljaju da na internetu nije dovoljno obrisati post da bi nestao i svaki trag o njegovu postojanju
- GAU8
#20606 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja ovaj prethodni post ne kontam 
- index_box
#20607 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ne možemo svi sve shvatiti, to je potpuno prirodno i normalno.
- salik79
#20608 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Gdje Svedjani uvidjaju da grijese? Sta su promijenili po pitanju mjera koje su poduzeli, ili nisu poduzeli?Milenkov buraz wrote: ↑17/04/2020 21:35 @salik79
I tako uviđaju i Švedi da griješe ali naš Salik to ne bi priznao nema Boga.![]()
Sweden says it aims to test 100,000 people a week for coronavirus as number of new infections continues to rise, with 676 cases yesterday
The Swedish government is planning to carry out 100,000 coronavirus tests a week as the number of cases in the country continues to rise.
There were 676 cases yesterday, bringing the total to 13,216 with 1,400 deaths, but there were no signs that the current softer stance towards curbing COVID-19 will be dropped.
Sweden is continuing to hold out against a national lockdown despite growing criticism and calls for 'rapid and radical measures' to contain the outbreak.
The new testing regime will be rolled out over coming weeks and primarily target those in key roles, such as police and firefighters.
Patients with severe symptoms and healthcare personnel who are already prioritised will also be tested, to allow them to return to work faster after showing symptoms.
'We are talking about testing and analysis capacity of 50,000, perhaps as many as 100,000, a week,' health minister Lena Hallengren told a press conference.
So far almost 75,000 people have been tested in Sweden, Hallengren said.
The latest case total marks the biggest 24-hour jump since 722 new infections were added to the tally a week ago.
There were also 67 new deaths on Friday, down from 130 yesterday. Yesterday's was the second highest after Wednesday's figure of 170.
The Public Health Agency said it had looked at the whole testing chain and would involve others, such as employers, to collect samples via take-home kits and private sector companies to help analysis.
On Thursday, Sweden reported 12,540 confirmed cases of COVID-19 and 1,333 deaths.
Sweden has not imposed the extraordinary lockdown measures seen across Europe, instead urging people to take responsibility and follow official recommendations.
The government has banned gatherings of more than 50 people and barred visits to nursing homes.
Bars, restaurants and shops are still open, along with primary schools and the government has emphasised taking 'personal responsibility' for social distancing rather than enforcing it.
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... rises.html
Još jedan dobar članak relativno frišak.
https://www.euronews.com/2020/04/12/is- ... gy-working
- Bloo
- Globalna šefica
#20609 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
@muha_sa
opomena
index - ukljuci i ti malo mozak...
Mrkso mi je brisati sada sve, pa ne sirite svoju diskusiju o muhinom postu, ko je sta, kome itd...
opomena
index - ukljuci i ti malo mozak...
Mrkso mi je brisati sada sve, pa ne sirite svoju diskusiju o muhinom postu, ko je sta, kome itd...
- salik79
#20610 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hajde navedi jedan primjer moga citiranja rijeci i misljenja nekog na ovoj temi, a da nije vrhunski strucnjak u medicini, epidemiologiji i virologiji!?detroit-mercy wrote: ↑18/04/2020 00:02Na taj nacin razmislja i Trump samo sto ipak vecina ljudi vjeruje nauci i epidemiolozimasalik79 wrote: ↑17/04/2020 19:24Eto, vidjet cemo hoce li, i za koliko, broj zrtava korone prestici broj zrtava sezonske gripe, a usput sabrati sve posljedice ovog nametnutog haosa, pa uporediti efekte i opravdanost.Milenkov buraz wrote: ↑17/04/2020 18:58
Ja bih volio da večeras jave da je sve završeno i da od sutra ide sve u normalu. Ja ne znam je li tebe toliko strah pa priznati da ovo nije gripa i da brojevi stalno rastu? istina da su, hvala bogu, neke zemlje usporile rast mrtvih i novozraženih, ali i njihovi stručnjaci su vrlo oprezni u optimizmu i kažu da treba istrajati na nekim mjerama, neke ublažiti i držati se pravila. Ono što već sada bez sumnje možemo reći i što je fakt, ovo nije gripa, istina nije ni Ebola, ali ne treba podcjenjivati Covid-19. Sa druge strane već čitam da ovaj lijek Remdesivir izgleda fakat djeluje u kombinaciji sa još jednim lijekom ali je sada zajeb što prava na taj lijek posjeduje američka lihvarska farmaceutska firma Gilead Sciences. Ja se više bojim takvih lihvara nego Corone jer za nju će se prije ili kasnije naći lijek.
https://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/ ... errer=push
Odgovorno tvrdim, nastavak ovog haosa u svijetu ce kao rezultat imati neuporedivo vise zrtava, u svakom pogledu, nego da se je postupalo razumno, bas kao i za vrijeme epidemije gripe..
Jos jednom, korona nije gripa, da je gripa ne bi ljudi u bolnicama bili u izolatorijumima, ne bi doktori nosili onakva odijela nako i sl.
Ali, kod nas sve strucnjak do strucnjaka, malo o koroni, malo o atomskoj pa se onda predje na geopliticku situaciju.
-
Milenkov buraz
#20611 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U kontekstu malog broja testiranja, tako si jučer tvrdio.salik79 wrote: ↑18/04/2020 09:37Gdje Svedjani uvidjaju da grijese? Sta su promijenili po pitanju mjera koje su poduzeli, ili nisu poduzeli?Milenkov buraz wrote: ↑17/04/2020 21:35 @salik79
I tako uviđaju i Švedi da griješe ali naš Salik to ne bi priznao nema Boga.![]()
Sweden says it aims to test 100,000 people a week for coronavirus as number of new infections continues to rise, with 676 cases yesterday
The Swedish government is planning to carry out 100,000 coronavirus tests a week as the number of cases in the country continues to rise.
There were 676 cases yesterday, bringing the total to 13,216 with 1,400 deaths, but there were no signs that the current softer stance towards curbing COVID-19 will be dropped.
Sweden is continuing to hold out against a national lockdown despite growing criticism and calls for 'rapid and radical measures' to contain the outbreak.
The new testing regime will be rolled out over coming weeks and primarily target those in key roles, such as police and firefighters.
Patients with severe symptoms and healthcare personnel who are already prioritised will also be tested, to allow them to return to work faster after showing symptoms.
'We are talking about testing and analysis capacity of 50,000, perhaps as many as 100,000, a week,' health minister Lena Hallengren told a press conference.
So far almost 75,000 people have been tested in Sweden, Hallengren said.
The latest case total marks the biggest 24-hour jump since 722 new infections were added to the tally a week ago.
There were also 67 new deaths on Friday, down from 130 yesterday. Yesterday's was the second highest after Wednesday's figure of 170.
The Public Health Agency said it had looked at the whole testing chain and would involve others, such as employers, to collect samples via take-home kits and private sector companies to help analysis.
On Thursday, Sweden reported 12,540 confirmed cases of COVID-19 and 1,333 deaths.
Sweden has not imposed the extraordinary lockdown measures seen across Europe, instead urging people to take responsibility and follow official recommendations.
The government has banned gatherings of more than 50 people and barred visits to nursing homes.
Bars, restaurants and shops are still open, along with primary schools and the government has emphasised taking 'personal responsibility' for social distancing rather than enforcing it.
Last edited by Milenkov buraz on 18/04/2020 09:43, edited 1 time in total.
-
Milenkov buraz
- salik79
#20613 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisam ja to tvrdio. Razgovarali smo o omjerima zarazenih i umrlih, ako se ne sjecas. Uglavnom, sta znaci vise testiranja u kontekstu mjera koje poduzimaju, ili su poduzeli?Milenkov buraz wrote: ↑18/04/2020 09:41U kontekstu malog broja testiranja, tako sui jučer tvrdio.salik79 wrote: ↑18/04/2020 09:37Gdje Svedjani uvidjaju da grijese? Sta su promijenili po pitanju mjera koje su poduzeli, ili nisu poduzeli?Milenkov buraz wrote: ↑17/04/2020 21:35 @salik79
-
Milenkov buraz
#20614 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da se vratimo dva koraka u nazad?salik79 wrote: ↑18/04/2020 09:44Nisam ja to tvrdio. Razgovarali smo o omjerima zarazenih i umrlih, ako se ne sjecas. Uglavnom, sta znaci vise testiranja u kontekstu mjera koje poduzimaju, ili su poduzeli?
Ja sam postavio argument da ti i pojedine kolege Švesku uzimaju za primjer dobre borbe protiv pandemije ali da je upitno iz razloga velike smrtnosti kod njih u poređenju na njihove susjede i zemlje koje imaju sličan broj zaraženih. Ti si odgovorio da je velika smrtnost jer malo testiraju, imaju drugačiji pristup...itd. Ja sam onda postavio članak koji kaže da se spremaju na masovna testiranaja, po 100.000 sedmično, kao i ostali te da mijenjaju strategiju. Vrati se u nazad pa pročitaj šta si pisao o velikom broju mrtvih.
salik79 wrote: ↑17/04/2020 19:26Zato sto je premali broj testiranih. Daleko vise je netestiranih gradjana bez ikakvih, ili sa blagim simptomima. Zar je to tako tesko shvatiti?Milenkov buraz wrote: ↑17/04/2020 19:01A što imaju toliko mrtvih na tako mali broj zaraženih u odnosu recimo na Kanadu, Švicarsku ili Tursku? Šta je tu odlično u tolikim mrtvima?
![]()
- index_box
#20615 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da, hvala moderatoru na odstranjivanju besmislenih komentara. Moja je krivica što sam naivno pomislio da bi pojedinac mogao shvatiti* i obrisati svoju javnu sramotu.Milenkov buraz wrote: ↑18/04/2020 09:42Samo da pozdravim i da se grohotom nasmijem![]()
![]()
![]()
![]()
Odgovorio ti je moderator šta se desilo.![]()
![]()
Ali dosta off topic-a, evo i jako dobrog članka:

https://www.nature.com/articles/d41586-020-01095-0
- GAU8
#20616 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Prvo nije tačno da Švedska nema restrikcija. Ima kako obaveznih, tako i dobrovoljnih. Nije "normalno" stanje. Mada recimo da je svjetlosne godine daleko od Balkanskog trenutno. A što se tiče "veće" smrtnosti, ja mislim da šveđani sami za sebe treba da odluče kolika smrtnost je prihvatljiva, a ne da im mi ovdje pametujemo. Meni je vrlo pozitivno to što su liberalniji prije svega što ostalima mogu pokazati da je moguće umanjiti restrikcije, bez da stvar izmakne kontroli.Milenkov buraz wrote: ↑18/04/2020 09:48Da se vratimo dva koraka u nazad?
Ja sam postavio argument da ti i pojedine kolege Švesku uzimaju za primjer dobre borbe protiv pandemije ali da je upitno iz razloga velike smrtnosti kod njih u poređenju na njihove susjede i zemlje koje imaju sličan broj zaraženih. Ti si odgovorio da je velika smrtnost jer malo testiraju, imaju drugačiji pristup...itd. Ja sam onda postavio članak koji kaže da se spremaju na masovna testiranaja, po 100.000 sedmično, kao i ostali te da mijenjaju strategiju. Vrati se u nazad pa pročitaj šta si pisao o velikom broju mrtvih.
salik79 wrote: ↑17/04/2020 19:26Zato sto je premali broj testiranih. Daleko vise je netestiranih gradjana bez ikakvih, ili sa blagim simptomima. Zar je to tako tesko shvatiti?Milenkov buraz wrote: ↑17/04/2020 19:01
A što imaju toliko mrtvih na tako mali broj zaraženih u odnosu recimo na Kanadu, Švicarsku ili Tursku? Šta je tu odlično u tolikim mrtvima?
![]()
- salik79
#20617 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja, i? Gdje je tu tvrdnja da Svedjani uvidjaju gresku u svome postupanju?Milenkov buraz wrote: ↑18/04/2020 09:48Da se vratimo dva koraka u nazad?
salik79 wrote: ↑17/04/2020 19:26Zato sto je premali broj testiranih. Daleko vise je netestiranih gradjana bez ikakvih, ili sa blagim simptomima. Zar je to tako tesko shvatiti?Milenkov buraz wrote: ↑17/04/2020 19:01
A što imaju toliko mrtvih na tako mali broj zaraženih u odnosu recimo na Kanadu, Švicarsku ili Tursku? Šta je tu odlično u tolikim mrtvima?
![]()
Ovo me zelis tjerati u laz kao i u vezi onoga s djecom kao prenosiocima zaraze?
- Point.
#20618 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne vjerujem da mjenjaju, ne mjenjaju restrikcije, ne zatvaraju sve kao u ostalim državama, sve je isto kao juče. Testovi koje imaju i sa kojim žele izvršiti masovna testiranja su pouzdana, neće ti Šved sa ovim ići sa polovnjačama vjeruj, i ona mogu dokazati jesi li imao virus a ne imaš li ga u trenutku testiranja i sa tim mogu izračunati koliki procenat ima antitjela i procenat imuniteta stanovništva.Milenkov buraz wrote: ↑18/04/2020 09:06Vrijeme će pokazati ali je indikativno da mijenjaju dosadašnji pristup. Koliko sam ja shvatio ovim testiranjem koje planiraju otkrivaju je li neko zaražen ili ne. Testom na antitijela otkrivaš da li imaš antitijela na COVID, tj. da li si prebolovao. Koliko su mi dostupne informacije ti testovi nisu baš pouzdani kod COVID-a.Point. wrote: ↑18/04/2020 01:06To što Švedi žele da masovno testiraju nema veze da ga puše lagano, nastavljaju sa svojom politikom da ne stavljaju u karantinu i imaju lockdown kao drugr države. Testiranjem žele vjerovatno da vide koliko ljudi je imalo ovaj virus, koliko su blizu imunitetu krda. Moje mišljenje.Milenkov buraz wrote: ↑17/04/2020 21:54
Ne svršavam ja ništa već upravo tvoji pajdaši po mentalnom sklopu Švedsku koriste kao argument već sedmicama kao najboljeg primjera kako se kao treba boriti sa ovom pandemijom. Nisam ja kriv što i sami Švedi uviđaju da ga puše lagano sa tim pristupom. Eno ti članak postavio sam pa prevedi na google translate kao jaran ti Salik ako ne znaš engleski.![]()
-
kakavdanakneiskustvu
-
Milenkov buraz
#20620 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U malom broju testiranja...iako nikad nisam dobio jasn odgovor zašto imaju toliko mrtvih ako su tako dobri u ovoj pandemiji.salik79 wrote: ↑18/04/2020 10:05Ja, i? Gdje je tu tvrdnja da Svedjani uvidjaju gresku u svome postupanju?Milenkov buraz wrote: ↑18/04/2020 09:48Da se vratimo dva koraka u nazad?
Ovo me zelis tjerati u laz kao i u vezi onoga s djecom kao prenosiocima zaraze?
Za djecu naravno da su tvrdio da ne prenose infekciju pa se kasnije loše vadio na pravopis i gramatiku. Ima sve zapisano.
-
NediM17
- salik79
#20622 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Samo za forumase koji nisu upratili, jos jednom da vide s kakvim manipulatorom dijele forumski eter:Milenkov buraz wrote: ↑18/04/2020 10:11
Za djecu naravno da su tvrdio da ne prenose infekciju pa se kasnije loše vadio na pravopis i gramatiku. Ima sve zapisano.
salik79 wrote: ↑17/04/2020 10:29Zar nije iz FDPa?! Mislim, na pocetku si to tvrdio... Hajde de, sada velis da je iz AfD-a. Imas li kakav dokaz da je iz AfD-a? Inace lika pitaju za komentar najveci i najpoznatiji njemacki mediji....Milenkov buraz wrote: ↑17/04/2020 08:28
To govorite o onom liku koji za relevantnu informaciju uzima onog mazluma iz AFD-a? Jel to onaj što je izjavio da djeca ne prenose virus pa se kasnije loše vadio?![]()
A, o kojoj psihopatologiji je rijec, u vezi ove tvrdnje o djeci i "losem vadjenju" neka zakljuci svako za sebe iz citata moga upisa na koji se pozivas:
Kratko pojasnjenje za one koji nisu upratili. Za djecu je u naucnoj studiji ustanovljeno da su bila prenosioci zaraze koronom u manje od 10% slucajeva, za razliku od gripe u kojoj su prenosioci u vise od 50% slucajeva. Zato sam napisao da djeca OPCENITO (iliti GENERALNO), nisu prenosioci zaraze, sto je ovaj lik protumacio kao da djeca ama bas nikako ne mogu prenijeti zarazu i onda se nadovezao na to, iako sam mu pokusao ukazati na smisao i znacenje rijeci OPCENITO.
Novi clanci od profesora Vernazze (ukratko):
1. Maske, opcenito, nemaju nikakvog dokazivog efekta sa jednom iznimkom - bolesnici sa simptomima (kasalj) mogu na taj nacin reducirati sirenje virusa. Inace su maske vise simbolika, odnosno "medijski hype".
https://infekt.ch/2020/04/atemschutzmas ... rzichtbar/
2. Ucinkovitost zatvaranja skola nema nikakav medicinski dokaz (i nikada ga nije ni bilo), posto djeca, opcenito, niti ozbiljno oboljevaju, niti spadaju u prenosioce virusa (za razliku od gripe).
https://infekt.ch/2020/04/schulen-schli ... der-nicht/
3. Pitanje masovnog testiranja. Zakljucak profesora Vernazze: "Ko ima simptome infekcije disnih puteva ostaje kuci. Bas kao i kod gripe. Od testiranja nema nikakve dodatne koristi."
https://infekt.ch/2020/04/corona-testen ... kein-ende/
Dakle, jos jednom, djeca, za koju je u naucnoj studiji ustanovljeno da su bila prenositelji zaraze u manje od 10% slucajeva, samim time, GENERALNO/OPCENITO, nisu prenositelji zaraze. Mislim da ovo samo klasicnom debilu, ili nekom zescem, malicioznom, ignorantu nije jasno.
-
Milenkov buraz
#20623 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne tvrdim ja da Švedska i Šveđani nisu napredni kao narod i društvo, ne tvrdim da će im se desiti da im neko uvali neispravne ili polovne testove. Ništa od toga ja ne tvrdim, ja samo gledam i upoređujem dostupne podatke i na osnovu toga izvodim zaključke. Ne živim u Švedskoj niti imam bilo kakve pozitivne ili negativne emocije prema tom narodu. Svoju državu mogu uređivati kako hoće i žele, na to imaju puno pravo. Samo tvrdnje ovih pseudo naučnika i copy&paste doktora daleko su od tvrdnji i zaključaka tipa ovo je gripa, teorija zavjere o Gatesu, chipovanjima ljudi, 5G uroti, vakcinacijama kojima žele smanjiti populacijiju i ostalih gluposti koje tvrde a kao dokaz izvlače iz konteksta neka objektivna istraživanja koja sa njihovim teorijama nemaju nikakve veze. Mislim da bi se autori tih studija prekstili kada bi vidjeli za šta ih pojedini koriste, odnosno zloupotrebljavaju. Vani je jako lijep dan pa nemam namjeru više dangubiti na gluposti, vidimo se nekad poslije podne da malo dotjeramo u red ove teoretičare zavjera.Point. wrote: ↑18/04/2020 10:09Ne vjerujem da mjenjaju, ne mjenjaju restrikcije, ne zatvaraju sve kao u ostalim državama, sve je isto kao juče. Testovi koje imaju i sa kojim žele izvršiti masovna testiranja su pouzdana, neće ti Šved sa ovim ići sa polovnjačama vjeruj, i ona mogu dokazati jesi li imao virus a ne imaš li ga u trenutku testiranja i sa tim mogu izračunati koliki procenat ima antitjela i procenat imuniteta stanovništva.Milenkov buraz wrote: ↑18/04/2020 09:06Vrijeme će pokazati ali je indikativno da mijenjaju dosadašnji pristup. Koliko sam ja shvatio ovim testiranjem koje planiraju otkrivaju je li neko zaražen ili ne. Testom na antitijela otkrivaš da li imaš antitijela na COVID, tj. da li si prebolovao. Koliko su mi dostupne informacije ti testovi nisu baš pouzdani kod COVID-a.Point. wrote: ↑18/04/2020 01:06
To što Švedi žele da masovno testiraju nema veze da ga puše lagano, nastavljaju sa svojom politikom da ne stavljaju u karantinu i imaju lockdown kao drugr države. Testiranjem žele vjerovatno da vide koliko ljudi je imalo ovaj virus, koliko su blizu imunitetu krda. Moje mišljenje.
- animals
#20624 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovdje su svi govorili da je Kurz ovaki, onaki..
a covjek donio jedini mjere izlazka iz krize..
Austrija ce prva da se normalizuje..
polako se sve otvara i pocinje se normalno zivjeti..
sretan sam sto zivim u ovakoj drzavi..
a covjek donio jedini mjere izlazka iz krize..
Austrija ce prva da se normalizuje..
polako se sve otvara i pocinje se normalno zivjeti..
sretan sam sto zivim u ovakoj drzavi..
- GAU8
#20625 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ali moraš priznati da je sve to moguće, jer im brojke idu u prilog. Da restrikcije nisu dale rezultate, vjerojatno bi se sačekalo koju sedmicu.