Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Bluemore

#14176 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

hadzinicasa wrote: 17/04/2020 11:01 olmajti sistem naspram mene crva bezvrijednog. kako se usudjujem. samo.
trebam biti zahvalna sto mi je dozvoljeno da bitisem.
uopce.
a ja bih i misljenje. stav cak. i to ne ni onaj ukazani.
najbolje mi je da dobijem koronu i mirno ne bihuzurec' nikoga, sistem pogotovo, ne zaposjedajuci kapacetete koji se cuvaju vec da ih i ja cuvam, umrem.
imovinu im prepisem prethodno na bezuslovno raspolaganje.

o da li bih onda bila dostojna!? da li bih!?
Djabe vlada i ramahala se
Klinicki dz opca itd slijedeci korak presjenistvo
Bluemore

#14177 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

hadzinicasa wrote: 17/04/2020 11:10
plain vanilla wrote: 17/04/2020 11:07
Sve veći broj zaraženih u SIPA-i, pozitivan je i načelnik Kriminalističko-istražnog odjela
pa doci ce netestiranje na naplatu. sigurno.
Makedonac kaze Ako se cuvamo previse
Doce na naplatu da obaramo imunitet ne sticemo novi
Daleko od imunitet prirodnog
Vakcina isto nije rjesenje

I slijedeci val ce Bas da nas zavali
Ako se bude nastavilo sa panicnim a ne primjerenim mjeram Sve covjek rekao
Nonstop cita papers ne iznislja

Kaze testiranje pogresna strategija i fokus

Jer kasno za subijanje
A testovi truba

Samo oboljele sa simptomima testirari i to najvise na antitijela
JThomas

#14178 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

:mrgreen: naročito ako je nema i ne zna se kad će biti.
Riddle

#14179 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Riddle »

Joj otkad ovdje nisam usao.

Sta ima, bando? Svi zivi i zdravi? Ima li simptomaticnih?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#14181 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

I onda bi drzava trebala pomoći hotelijere i ugostiteljstvo o doba korona krize?!
Ma mrš u tri p...materine.......
Vela666

#14182 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Vela666 »

Gradonačelnica Barcelone: Nema više čekanja, oslobodite našu djecu
Gradonačelnica je dodala kako se roditelja sve više brinu za psihološko i emocionalno zdravlje djece.

"Iz sedmice u sedmicu, svađaju se sve više. Tužni su i bijesni. Ako odrasli mogu izaći da prošetaju psa, zašto naša djeca moraju čekati", napisala je Colau u svom postu.
e pa ako sa onakvom situacijom u Španiji traže da im se djeca puste vani, šta onda ovi naši čekaju :-?
Logovan

#14183 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Logovan »

Challenger_ wrote: 17/04/2020 14:38 Kroz par dana dođem ja kući a ona sva usplahirena "nema nigdje brašna. Tražila u Merkatoru, Bingu, Konzumu, nema više nigdje". Rek'o, *ebe mi se sada, rekla si da će biti.
:lol: :lol: :lol:
rajv0sa

#14184 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by rajv0sa »

a kad prihvate, onda je to neki sda uhljeb odlucio da uzme pare :lol: , šta bi naša Bosna bez komentatora društvenih zbivanja
zomri

#14185 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zomri »

nastavak intervjua sa onim korejskim epidemiologom, preporuka za gledanje

pepeljara

#14186 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pepeljara »

Ne znam sta se cudite, i prije korone nista nije ferceralo :)
ko bure sa milijardu rupica iz kojih se rasipa sve zivo i niko ne prati :)
sad je bure puklo :)
zubi

#14187 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

pinkman wrote: 17/04/2020 15:51
Milenkov buraz wrote: 17/04/2020 15:21 Znam da je ovo bilo ali vrijedi još jednom postaviti. Da je ovo napravljeno u RS-u Mile i režim iz RS-a bi danima vrtio kako su superiorini u odnosu na muslimane i Federaciju. Ne volim SDA, imate sve moje postove kritike tim minderefendijama ali Fadilu kapu skidam, ni sam nisam vjerovao da će napraviti ovako nešto kada je najavio tamo negdje krajem marta. Uspjeh hvale vrijedan a šta će od njega biti treba vidjeti.
Tim stručnjaka iz kompanije TMD iz Gradačca proizveo je prvi prototip respiratora za vještačku ventilaciju, za koji sada slijedi niz testiranja i dobijanja dozvola kako bi u konačnici mogao biti stavljen u upotrebu.
https://www.klix.ba/biznis/privreda/bih ... /200417075
Fadil ne zna da prica, cesto lupi neku izjavu pa ispadne glup, a nije glup. Nema lafinu, ali je cinjenica da je prije ulaska u Vladu FBIH bio dobar u svom poslu.
hahahahahahahahahahahahahahaha.................. jok eto nije glup, on je etalon za glupost :lol: :lol: :lol:
hadzinicasa

#14188 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hadzinicasa »

https://klix.ba/raport-otkriva-krenul ... na-kcus-u/
Raport otkriva: Krenula preraspodjela kadra, Opća bolnica postaje urgentni centar! Sebija ne želi zaražene na KCUS-u?!
Prije koju godinu je rekla urgentni centar samo KUCS, rasturila sve u Vojnoj i zabranila Hitnoj da vozi u vojnu!?
dzipalo

#14189 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dzipalo »

zubi wrote: 17/04/2020 17:26
Milenkov buraz wrote: 17/04/2020 15:21 Znam da je ovo bilo ali vrijedi još jednom postaviti. Da je ovo napravljeno u RS-u Mile i režim iz RS-a bi danima vrtio kako su superiorini u odnosu na muslimane i Federaciju. Ne volim SDA, imate sve moje postove kritike tim minderefendijama ali Fadilu kapu skidam, ni sam nisam vjerovao da će napraviti ovako nešto kada je najavio tamo negdje krajem marta. Uspjeh hvale vrijedan a šta će od njega biti treba vidjeti.

https://www.klix.ba/biznis/privreda/bih ... /200417075
Fadil ne zna da prica, cesto lupi neku izjavu pa ispadne glup, a nije glup. Nema lafinu, ali je cinjenica da je prije ulaska u Vladu FBIH bio dobar u svom poslu.
hahahahahahahahahahahahahahaha.................. jok eto nije glup, on je etalon za glupost :lol: :lol: :lol:
Hocemo se kladiti da je pametniji od tebe? :D
I meni izgleda glup po ovome sto sam vidio na tv-u, ali ko god ga poznaje poslovno ili privatno (prije politike) kaze da je poprilicno inteligentan i sposoban. Ili je oglupio otkad je usao u politiku ili se ne zna izrazavati pa ispadne glup (znam dosta dobrih inzenjera koji su introverti i imaju problem s ispravnom komunikacijom) :)
Last edited by dzipalo on 17/04/2020 18:16, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#14190 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by vjesticanametli »

Pametan ....aha seljacka skola odsjek papanijada
Ha je izvuko iz famosa masine i potrcke poveo u vogoscu u svoju firmu....otiso je u poliKitu 8) ma bjez ...DZilkos
jagugu

#14191 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jagugu »

PREDSTAVIO GRAFIKU
Gradonačelnik Banje Luke: Možemo pobijediti, konačno više izliječenih nego bolesnih

https://www.klix.ba/vijesti/bih/gradona ... ook+status

:thumbup:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#14192 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

Ne zna se ko je veći klovn Radojičić ili Šeranić! Za ovog prvog se zna da je dvorska budala, ali Šeranića sam gotivio i podržavao u početku sad i on počeo lupati gluposti i šta god on kaže "komandanti štaba" :-) rade suprotno...da sam na njegovom mjestu dao bi ostavku i pokazao se kao ljekar od struke i poziva na terenu, hrabrio narod, dizao moral, ne bi se skidao iz ljekarskog mantila, to bi mu diglo rejting 1000%...ali jok! Lijepo je biti u vlasti i klepati finu paru :evil:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#14193 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Slo Burner »

U Maglaju 14novih, virus u firmi sa 300 uposlenica.
Cik pipni maglajku
NediM17

#14194 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

Za ove što se bune protiv karantina i Solakovih mjera.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tri-bh- ... /200417163
zubi

#14195 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

dzipalo wrote: 17/04/2020 18:06
zubi wrote: 17/04/2020 17:26

Hocemo se kladiti da je pametniji od tebe? :D
I meni izgleda glup po ovome sto sam vidio na tv-u, ali ko god ga poznaje poslovno ili privatno (prije politike) kaze da je poprilicno inteligentan i sposoban. Ili je oglupio otkad je usao u politiku ili se ne zna izrazavati pa ispadne glup (znam dosta dobrih inzenjera koji su introverti i imaju problem s ispravnom komunikacijom) :)
Jasta je, odise inteligencijom i sposobnoscu, a bgm i postenjem...
JThomas

#14196 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

dobro se on pravi glup, namazana i kvarna seljačina kao i cijela vlast. k'o eto on ne zna da i sad ima u zakonu rad od kuće. eh. sve što njima treba i valja oni znaju.
oldtajmer

#14197 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oldtajmer »

slusajte gospodju pasagic na face tv i dobro se zamislite gdje zivite i koga podrzavate
dabogda se svakom ruka osusila kada naredni put glasa za zelene dusmane
neko_sa_strane

#14198 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

Ja podržavam da se skoro sve otvori pod uslovom da se poštuje fizička distanca od dva metra, tamo gdje je potrebno da se koriste maske i rukavice i da se vrši redovna dezinfekcija objekata. Takođe svi obrti koji imaju mogućnost poslovanja online da uvedu i tu mogućnost pored kupovine u prodavnici. Ugostitelji da prepišu posluživanje gostiju kao u Švedskoj. Podržavam i otvaranje frizerskih salona jer su i do sada funkcionisali na principu zakazivanja termina. Podržavam i otvaranje fitness centara i drugih sportskih objekata koji bi takođe funkcionisali po principu zakazivanja termina. Mogu se izraditi kartice koje bi osoba koristila samo u terminu koji je bukirala. Ukinuti besmisleno nošenje maski i rukavica ako se držite distance. Maske i rukavice nametnuti samo onima koji se ne pridržavaju mjere fizičke distance. Idem po gradu i rijetki mi prolaznici dolaze u susret a moram nositi na licu prokletu masku pod kojom jedva dišem i rukavice na rukama pride. Maske i rukavice bar hirurške klix trebale bi biti dostupne ispred objekata koji zahtijevaju zaštitnu opremu prije ulaska u objekat. Opciono postaviti i dezinficijens. Tržne centre ne bih u potpunosti otvorio dok se ne smisli kako kontrolisati veliki protok ljudi na jednom mjestu. Možda da radnje rade po smjenama za početak. Na svakom spratu da radi određen broj radnji u jednom terminu a ostale u drugim terminima.
Ja nemam namjeru u sred ljeta na 30 i kusur stepeni nositi respiratornu masku na licu i klix rukavice od lateksa na rukama.
Last edited by neko_sa_strane on 17/04/2020 19:37, edited 2 times in total.
sadie_forever

#14199 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sadie_forever »

neko_sa_strane wrote: 17/04/2020 19:31 Ja podržavam da se skoro sve otvori pod uslovom da se poštuje fizička distanca od dva metra, tamo gdje je potrebno da se koriste maske i rukavice i da se vrši redovna dezinfekcija objekata. Takođe svi obrti koji imaju mogućnost poslovanja online da uvedu i tu mogućnost pored kupovine u prodavnici. Ugostitelji da prepišu posluživanje gostiju kao u Švedskoj. Podržavam i otvaranje frizerskih salona jer su i do sada funcionisali na principu zakazivanja termina. Podržavam i otvaranje fitness centara i drugih sportskih objekata koji bi takođe funkcionisali po principu zakazivanja termina. Mogu se izraditi kartice koje bi osoba koristila samo u terminu koji je bukirala. Ukinuti besmisleno nošenje maski i rukavica ako se držite distance. Maske i rukavice nametnuti samo onima koji se ne pridržavaju mjere fizičke distance. Idem po gradu i rijetki mi prolaznici dolaze u susret a moram nositi na licu prokletu masku pod kojom jedva dišem i rukavice na rukama pride. Maske i rukavice bar hirurške klix trebale bi biti dostupne ispred objekata koji zahtijevaju zaštitnu opremu prije ulaska u objekat. Opciono postaviti i dezinficijens. Tržne centre ne bih u potpunosti otvorio dok se smisli kako kontrolisati veliki protok ljudi na jednom mjestu. Možda da radnje rade po smjenama za početak. Na svakom spratu da radi određen broj radnji u jednom terminu a ostale u drugim terminima.
znaci ti bi u biti staro stanje prije corone? haha ovo nema ni u svedskoj recimo da rade fitnes centri
neko_sa_strane

#14200 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

Sadeta pročitaj ponovo. Zalažem se za otvaranje ali uz poštovanje držanja distance i ograničavanja broja ljudi u objektima. Ne podržavam druženja i teferiče velikog broja ljudi. Velikim grupama ljudi na jednom mjestu pisao bih kazne i nametnuo obavezno korištenje maski i rukavica.
Locked