Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#14151 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

van Basten wrote: 17/04/2020 09:57 Sto ih nije upozorio njihov ministar zdravlja za ta okupljanja i lizanja kasika? Ahg da, ne smije se mijesati u to jer nije prave vjere. Da je sta iskomentarisao bio bi proglasen balijom i promptno nabijen nogom u guzicu. Valja cuvati fotelju. Toliko o "strucnjaku iz PC, prvom Bosnjaku kojeg tamo slusaju..", i slicnim floskulama. Nije neka mudrost biti uspjesniji od Sanke i onog noname federalnog, ali sad se vidi da je to obicni karijesta koji jase na principu "pozitivne diskriminacije" te zbog pogodne nacionalosti i bliskosti sa Vodjama napreduje po vertikali. Nesto kao Ivica Saric i Cedomir Lukic u Sarajevu.
Koristim priliku da iznesem suprotan stav. Dakle, ne slažem se uopšte. Mislim da je njegov odnos determinisan širom slikom, odnosno boljim uvidom u epidemiološku sliku te nalazi prihvatljive modele, sa minimumom rizika i za društvo i za vjernike.

Za razliku od većine našeg svijeta koji je, ne od juče niti tek od devedesetih, determinisan vjerskom i nacionalnom mržnjom, pa koristi svaku priliku da sije otrov mržnje.
muha_sa

#14152 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

Treba nama korona-da nas pameti nauci :-) kad nas nije agresija, zlocini i sve što nam se dešavalo do sad nije naucilo :-)
Krkanluk i bahatost na svakom koraku i u svakom segmentu ovog društva i naroda :-) u saobracaju bahati-sviramo ako ne kreneš na žuto na semaforu a ne do bog zakasnit na zelenom--salva sirena i psovki iza :-)
gazi te na pješackom--jebe majku ako polako ideš pješackim kad ti je zeleno a i njemu zeleno jer dolazi iz sporedne ulice :-) parkiranja i ostavljanja auta kako je kome cejf--da može svog bi ljubimca pred šank kafica u kojem pije kokuznu kafu parkiro :D
Potezanje oružja i pucnjave :-) dilanja droge i vozikanja skupih auta bez minute radnog staža :-)

Izjadah se a vi kako hocete :D
Challenger_

#14153 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Naravno da nam treba korona moj Muha. Ali, bojim se, da će malo ko izvući ispravne zaključke.
Logovan

#14154 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Logovan »

muha_sa wrote: 17/04/2020 13:54 Treba nama korona-da nas pameti nauci :-) kad nas nije agresija, zlocini i sve što nam se dešavalo do sad nije naucilo :-)
Krkanluk i bahatost na svakom koraku i u svakom segmentu ovog društva i naroda :-) u saobracaju bahati-sviramo ako ne kreneš na žuto na semaforu a ne do bog zakasnit na zelenom--salva sirena i psovki iza :-)
gazi te na pješackom--jebe majku ako polako ideš pješackim kad ti je zeleno a i njemu zeleno jer dolazi iz sporedne ulice :-) parkiranja i ostavljanja auta kako je kome cejf--da može svog bi ljubimca pred šank kafica u kojem pije kokuznu kafu parkiro :D
Potezanje oružja i pucnjave :-) dilanja droge i vozikanja skupih auta bez minute radnog staža :-)

Pa najbitnije da držimo konstantu u svemu tome. Ne bi valjalo da se promijenimo jer onda bi se morali naviknuti na potpuno drugo stanje, a to bi bilo loše za zdravlje.
vjeshalica

#14155 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by vjeshalica »

muha_sa wrote: 17/04/2020 13:54 Treba nama korona-da nas pameti nauci :-) kad nas nije agresija, zlocini i sve što nam se dešavalo do sad nije naucilo :-)

Pa neobrazovanje je gore od rata. Sjetimo se kako je sve krenulo pred rat pa iza rata. Imamo rezultat danas. Voli nas narod ispod zita i mimo reda. Za nas nije demokratija nego diktatura. Samo malo olabavi snjuru kod idiota on se otkine i radi sta hoce.
Hakiz

#14156 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hakiz »

Challenger_ wrote: 17/04/2020 13:57 Naravno da nam treba korona moj Muha. Ali, bojim se, da će malo ko izvući ispravne zaključke.
Prvi svjetski rat se zvao i rat za kraj svih ratova. Poslije njega je slijedio Drugi svjetski rat.

Toliko o izvlačenju zaključaka.
vjeshalica

#14157 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by vjeshalica »

neko_sa_strane wrote: 17/04/2020 13:15 Rukavice imate u CM-u. Stotinu komada košta 11,50 KM.
Zavisi u kojem. Uglavnom nema.
Tomahawk11
Globalni moderator

#14158 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

Ništa od tog.
Ko je bio bahat biće i dalje.
Ko je gazio, sad će još više.
Ne vjerujem da nešto od par mjeseci može stati u kraj takvima.
U pitanju su mnogo tvrde i kockaste glave.
muha_sa

#14159 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

Challenger_ wrote: 17/04/2020 13:57 Naravno da nam treba korona moj Muha. Ali, bojim se, da će malo ko izvući ispravne zaključke.
Gledam krkanluk u Bingu pred ovaj belaj kad su ga tek najavljivali :-) to jagmi 7 vreca brašna, kartone ulja, šecera, soli, germe............................................ :-) pa se vratim u vrijeme opsade kad sam sa komšijom dvije dece ulja dijelio i davali jedan drugom lece il bogdu riže ko je šta imo :-)

Jest da je i onda verc komerc radio i grabilo se na sirotinji i necijoj nevolji :-) al smo trebali lekciju naucit da se to sad ne radi.

Al :-) znam ja nas jebo nas :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#14160 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote: 17/04/2020 14:30
Gledam krkanluk u Bingu pred ovaj belaj kad su ga tek najavljivali :-) to jagmi 7 vreca brašna, kartone ulja, šecera, soli, germe............................................ :-) pa se vratim u vrijeme opsade kad sam sa komšijom dvije dece ulja dijelio i davali jedan drugom lece il bogdu riže ko je šta imo :-)

Jest da je i onda verc komerc radio i grabilo se na sirotinji i necijoj nevolji :-) al smo trebali lekciju naucit da se to sad ne radi.

Eno brašna gdje ga nikad nije bilo, navukli svi po radnjama, šipak ovi što prave zalihe se namirli za 10 godina :mrgreen:
Challenger_

#14161 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

muha_sa wrote: 17/04/2020 14:30

:lol:

Joj, izvini, ne znam bi l' se smij'o ili plak'o.

Kod mene kontra-primjer. Vidim ja, tako, na početku, kupuje se lopatom a ova moja ništa. I tako, jedan dan, ja sa dragom uđem u jedan mali Merkator i vidim one vrećice od 5 kila brašna - Ustikolina. Velim joj ja, daj da uzmemo, nestaće. Kaže ona, ma jok, biće brašna.

:-)

Kroz par dana dođem ja kući a ona sva usplahirena "nema nigdje brašna. Tražila u Merkatoru, Bingu, Konzumu, nema više nigdje". Rek'o, *ebe mi se sada, rekla si da će biti.
Challenger_

#14162 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Kad me prošla huja, a bio sam ljut na SEBE (što sebe ne slušam) a ne na nju, raspitam se telefonom kod raje i jedan mi reče da ima u Tropiku, Lukavica. Odem rano subotom kolima i kupim brašno, germu i još nekih peksimeta koji su kod nas nestali.

Mislim, žene i "lako ćemo".

:-)
Challenger_

#14163 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Samo još ovo da dodam. Ja, ipak, mislim da ima nade za nas. Ne za ove vječne hejtere već za dobre ljude. Ima nade, vjerujem u to.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14164 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by japin_mutapi »

Bice bolje, neko viče
na papiru mrtvo slovo
na istoku stare priče
na zapadu ništa novo
ANamelessGhoul

#14165 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ANamelessGhoul »

Evo danas više oporavljenih od novih.
Milenkov buraz

#14166 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

Znam da je ovo bilo ali vrijedi još jednom postaviti. Da je ovo napravljeno u RS-u Mile i režim iz RS-a bi danima vrtio kako su superiorini u odnosu na muslimane i Federaciju. Ne volim SDA, imate sve moje postove kritike tim minderefendijama ali Fadilu kapu skidam, ni sam nisam vjerovao da će napraviti ovako nešto kada je najavio tamo negdje krajem marta. Uspjeh hvale vrijedan a šta će od njega biti treba vidjeti.
Tim stručnjaka iz kompanije TMD iz Gradačca proizveo je prvi prototip respiratora za vještačku ventilaciju, za koji sada slijedi niz testiranja i dobijanja dozvola kako bi u konačnici mogao biti stavljen u upotrebu.
https://www.klix.ba/biznis/privreda/bih ... /200417075
dječak sa šibicama

#14167 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Posebno sam alergican na bijesna kola sumnjivih likova bez dana radnog staza, kad ga uparkira na trotoar i sjedne 3 metra dalje da popije kafu i onda mjerka auto, da moze uparkirao bi ga u kafic.

Ali fakat, sto se tice tih auta, odakle to, gledam recimo frajera 50 i koja godina on je sav ko odrpanac, vidis da ne zna dvije sastaviti, ali Panamera se vozi. Zena bez frizure, sva nikakva, kad ih vidis udijelio bi im. Ne rade nigdje osim ako ne rade navece, po citav dan se vozikaju nekuda, pet puta dnevno parkiraju idu kuci pa iz kuce.. odakle Porshe jebote.

Ja se godinama vani nisam mogao nacuditi sto vozaci staju na pjesackom, krenuo ti ili ne, on stane i ceka te. Ako neces preko, mahnes mu i on ide dalje, ali pjesam je zakon. Kod nas ti jebe mamu maminu ako se usudis preko ceste prije njegovog ljubimca.
mirsek

#14168 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mirsek »

dječak sa šibicama wrote: 17/04/2020 12:14 Jel realno da u Apotekama Sarajevo prodaju rukavice po 15 pf po rukavici, dobili dva paketa i stancaju ih komadno ali po rukavici, kupis 5 pari (maksimalno moguce) platis marku ipo.

Inace realna cijena po paketu (100 komada) je oko 12 maksimalno 13 km... dakle, oni sad po paketu naplate 30 km. Kod svercera na piku su 20.

Da ne govorim o nestasici lijekova, ne znaju ni kad ce dobiti.

Svaka cast drzavo.
Ja sam paket od 100 rukavica prije korone u peniju platio izmedju 5-8 KM, ne sjecam se tacnog iznosa. Znaci da je marza povecana za 50% minimum.
dječak sa šibicama

#14169 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

mirsek wrote: 17/04/2020 15:28
dječak sa šibicama wrote: 17/04/2020 12:14 Jel realno da u Apotekama Sarajevo prodaju rukavice po 15 pf po rukavici, dobili dva paketa i stancaju ih komadno ali po rukavici, kupis 5 pari (maksimalno moguce) platis marku ipo.

Inace realna cijena po paketu (100 komada) je oko 12 maksimalno 13 km... dakle, oni sad po paketu naplate 30 km. Kod svercera na piku su 20.

Svaka cast drzavo.
Ja sam paket od 100 rukavica prije korone u peniju platio izmedju 5-8 KM, ne sjecam se tacnog iznosa. Znaci da je marza povecana za 50% minimum.
Da, prije ovog sranja ok, znam da je bilo ispod 10 km nego kontam sad je neka realna cijena 11-12 km a oni uredno dakle naplate 15. I jos izdaju racun.

Sto je najgore, moras imati rukavice jer te moze kazniti policija, ako ides u banku i slicno. A nemas izbora nego da kupis u apoteci, ili kod svercera.

Smijurija, kaze rukavice nista ne znace, ne pomazu ni maske nesto, ali moras sve to nositi jer zakon.
mirsek

#14170 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mirsek »

dječak sa šibicama wrote: 17/04/2020 15:35
mirsek wrote: 17/04/2020 15:28

Svaka cast drzavo.
Da, prije ovog sranja ok, znam da je bilo ispod 10 km nego kontam sad je neka realna cijena 11-12 km a oni uredno dakle naplate 15. I jos izdaju racun.

Sto je najgore, moras imati rukavice jer te moze kazniti policija, ako ides u banku i slicno. A nemas izbora nego da kupis u apoteci, ili kod svercera.

Smijurija, kaze rukavice nista ne znace, ne pomazu ni maske nesto, ali moras sve to nositi jer zakon.
Da im i to nije fazon. Ono rukavice su skupe i obavezne, dobro odmjeri kad ces izlaziti. :D
Bluemore

#14171 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

JThomas wrote: 17/04/2020 10:33 :mrgreen: mi smo kao pacijenti razmaženi. mi, u opštoj množini. čega se ono sjetilo.
menadzerica vantaka u Misiji protiv pacijenata
Last edited by Bluemore on 18/04/2020 02:02, edited 1 time in total.
512MB

#14172 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by 512MB »

Pratim
Bluemore

#14173 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

JThomas wrote: 17/04/2020 10:37 ma ova anonimna srceparateljna ispovijest, na nekoj od prethodnih stranica.
Anonimna i neplacena ispovjest
pinkman

#14174 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pinkman »

Milenkov buraz wrote: 17/04/2020 15:21 Znam da je ovo bilo ali vrijedi još jednom postaviti. Da je ovo napravljeno u RS-u Mile i režim iz RS-a bi danima vrtio kako su superiorini u odnosu na muslimane i Federaciju. Ne volim SDA, imate sve moje postove kritike tim minderefendijama ali Fadilu kapu skidam, ni sam nisam vjerovao da će napraviti ovako nešto kada je najavio tamo negdje krajem marta. Uspjeh hvale vrijedan a šta će od njega biti treba vidjeti.
Tim stručnjaka iz kompanije TMD iz Gradačca proizveo je prvi prototip respiratora za vještačku ventilaciju, za koji sada slijedi niz testiranja i dobijanja dozvola kako bi u konačnici mogao biti stavljen u upotrebu.
https://www.klix.ba/biznis/privreda/bih ... /200417075
Fadil ne zna da prica, cesto lupi neku izjavu pa ispadne glup, a nije glup. Nema lafinu, ali je cinjenica da je prije ulaska u Vladu FBIH bio dobar u svom poslu.
Bluemore

#14175 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

hadzinicasa wrote: 17/04/2020 10:42 mog'o sli link stavit' da ne kopam, promaklo mi.

edit: nasla.
edit2: procitala i smucilo mi se.
Potpis jasan kao sa Billboard a
Locked