Zahvaljuci ovome.sinuhe wrote: ↑
16/04/2020 12:48
Na stranu korona smijesni su ti iznosi zaduzenja u BiH kojoj trebaju milijarde.
Mada ja mislim da fadil i jest kriv za hemeroide, zbog njega nemamo para za bolje stolice!
Zahvaljuci ovome.sinuhe wrote: ↑
16/04/2020 12:48
Na stranu korona smijesni su ti iznosi zaduzenja u BiH kojoj trebaju milijarde.
I sad se opet vrtimo u krug gdje ja objasnjavam da nama ne treba vise kredita i donacija (pogotovo milijardi), jer BiH ima dovoljno novca, samo je pogresno usmjeren i pokraden (npr. raznim tenderima, gradnjoj najskupljeg autoputa na svijetu itd.), i da bi novim donacijama/kreditima opet se samo pokrao (kao milijarde u ratu).
Ma ne moze ni Dodik, sve se to mora vratit, od cega ce vratit, samo prodajom elektroprivede i tako tih stvari
pa otvori onda temu "zasto fadil ne radi kao dodik koji je dokazani ekonomista u zadnjih 10 godina" pa da analiziramo.
Nemoj tako govoriti. Pa ako nigdje drugo onda u SDA znaju vaziti o islamu. I ti sad tako pričaš o abdestu
Velikosrbi su uništili, ali neko drugi je opljačkao. Pogodi ko?155_mm wrote: ↑16/04/2020 13:06 kada bi velikosrbi platili ono sto nam unistili i ukrali devedesetih ni za unucad ne bi morali brinuti.
pokradene donacije nisu ni nekoliko procenata onog sto su velikosrbi ukrali i unistili devedesetih. interesantno da za razliku od pokradenih donacija tu kradju skoro niko ne pominje.
Ja sam odlicno svjestan sta pisem.
Ako imas clansku halalit ce ti kao Sarajlicu, ako nemas ides u zatvor kao onaj borac iz krajine. Ja bih na tvom mjestu vadio
nemam ja sta tu pigadjati. opljackaki nas ovi nasi sto su bili na vlasti. a najvise SDA.pedeset wrote: ↑16/04/2020 14:38Velikosrbi su uništili, ali neko drugi je opljačkao. Pogodi ko?155_mm wrote: ↑16/04/2020 13:06 kada bi velikosrbi platili ono sto nam unistili i ukrali devedesetih ni za unucad ne bi morali brinuti.
pokradene donacije nisu ni nekoliko procenata onog sto su velikosrbi ukrali i unistili devedesetih. interesantno da za razliku od pokradenih donacija tu kradju skoro niko ne pominje.![]()
e ovi me bas interesuje. mozes ovo pojasniti?
Ili da koristimo ovu temu, koja u naslovu ima oba entiteta za komparaciju mjera. Ti si taj koji tu ubacuje druge, koji su striktno gledano oftopic.155_mm wrote: ↑16/04/2020 14:35pa otvori onda temu "zasto fadil ne radi kao dodik koji je dokazani ekonomista u zadnjih 10 godina" pa da analiziramo.
a ovdje mozemo uporediti ovu miloradovu 'iljadu sa slicnim slucajevima. nije valjda jedini morad koji daje 'iljadu budzetlijama. valjda se jos neko u svijetu sjetio toga.
dilfaš treba da radi ono za šta su ga postavili, paravan za lakšu pljačku, najbolji je kad se ne petlja ni u što, frajer je glooop ko quratz, šta god uzme u ruke ne zna šta će sa time, frajeru treba savjetnik za stavljanje maske
nisu oni ništa bolji od naših samo se boolje "prodaju", putem medija i kroz sadakudr_Evil wrote: ↑16/04/2020 14:55 Meni se cini iskreno da zbog strucnosti i nastupa ministra Seranica (nikad necu razumjeti iz takve familije, a izdajica), nama izgleda kao da se RS nosi puno bolje sa koronom. Jesu puno vise uvezani jer je takav ustav RS-a, dok kod nas svaki kanton se pita, ali mislim da je i kod njih jako lose stanje.
Dodik donosi dosta populistickih mjera, dok u FBiH ne smiju prosetati medju narodom i ne razumiju potrebe.
Generalno mislim da se zdrastveni sistem u rs.u puno boljim pokazao od FBiH, ekonomoske mjere koje su donijeli par je zaista dobrih, ali vecinom zalost kao i u FBiH-u. Hrpa podobnih na pogresnim funkcijama.
fadilova maska me ne interesuje za razliku od namjenske. i mogu ti reci da ovo sto je fadil uradio za namjensku industriju nije niko od rata pa do danas. i ja sam mu za to zahvalan. iako sam svjestan da je to uradio jer ima licni biznis sa dzindicom u namjenskoj industriji. ali i bolje i tako nego nikako.