PM72 wrote: ↑15/04/2020 18:23
Ja SDA mrzim samo stepenicu niže od četnika...
Fadil je pomogao namjenskoj industriji i oni rade.Volio ga neko ili ne.Ljudi rade,zarađuju i izvoze.
Pomogli su direktori preduzeca, rahmetli hubjer u gorazdu. Digao ginex iz pepela. I ovaj direktor igmana iz konjica. A fadil je trazio da se radnicima u namjenskoj smanje plate kad je bio u posjeti u gz.
protiv medicinara u fbih se vodi medijska hajka, ni jednom nista pozitivno nije napisano. Sve je objasnila dr patolog kod senada. Niceg nije bilo osim rukavica. Jedna maska za pet radnih dana, nikakve zastitne uniforme, dali kabanice one iz penija od 3KM, vizire dobili od par entuzijasta koji su to na 3d printerima napravili, jedno auto za briseve, hitne slucajeve, hladne transporte po opstini. Maske, odjela, medicinski alkohol sami sebi kupovali.
Ma bruku toga oko cega se sere po medicinarima je kriva vlast, jer nisu obezbijedili minimum uslova za normalan rad. Pa vlast je rekla zatvorite amb. Nije se doktor dosjetio i zakljucao na svoju odgovornost. Sve se radi po uputama solaka, pilav i ekipe. Obezbijedili mislim deset telefona za koronu na kantonu, narod pizdi niko se ne javlja, eto podatak od jucer preko 4k poziva dnevno. Sistem zdravstveni je zakazao, vlas nije donijela nikakve smijernice kako postupati u datim situacijama. Pa cak ni kako taj jebeni bris uzeti. A zdravstveni radnici u ovom slucaju su kao vojska, postupaju po smjernicama, samo eto sto nisu toliko ludi da goloruki trce na tenk.
Slomi me djete pa je ovo onako namlaceno. Nadam se da se koliko toliko moze razumjeti.