Sebija All about
-
Palmalma
#8851 Re: Sebija All about
"Ako imate problem sa Sebijom, vi nemate problem sa direktoricom Klinickog centra vec sa drzavom. Pa, gdje to ima"? - Prof. dr. Ismet Gavrankapetanovic
-
Patton44
-
Palmalma
#8853 Re: Sebija All about
Ma, sta ces vracati. Najbolje ovako da ostane. napredak u svakom pogledu je na vidiku.
- King Theoden
#8854 Re: Sebija All about
A ima li taj gospodin neku privatnu ordinaciju?
Men' se čini da ima.
Šta sad, u redu je da neko ko ima privatnu ordinaciju istovremeno radi u državnoj bolnici
Men' se čini da ima.
Šta sad, u redu je da neko ko ima privatnu ordinaciju istovremeno radi u državnoj bolnici
-
Palmalma
#8855 Re: Sebija All about
Sto ne bi bilo normalno???King Theoden wrote: ↑16/04/2020 09:40 A ima li taj gospodin neku privatnu ordinaciju?
Men' se čini da ima.
Šta sad, u redu je da neko ko ima privatnu ordinaciju istovremeno radi u državnoj bolnici![]()
14 godina sam radila kao medicinska u Danskoj, svaki bolji doktor ima i privatnu ordinaciju pored posla u javnim ustanovama.
Valjda je samo bitno da sate koje radi u bolnici ima da odradi, a sta ce raditi u slobodnom vremenu: pecati ribe, loviti jelene, ganjati koke…. koga to interesuje!?
-
Škobo Habu
#8856 Re: Sebija All about
Očigledno da znaš nešto što većina nas ne zna. Nemam pojma o kakvim je privatnim malverzacijama, klanovskim borbama i animozitetima riječ, ali, kad skontam, posrijedi je smrt pacijenta koja mora biti do kraja razjašnjena.MaksprotivMarksa wrote: ↑15/04/2020 19:47
Nisam naglo okrenuo curak, ja ovdje nisam.navijac i ovo ne gledam kroz politicke dresove, svi na zdravstvo gledaju kao na koku za muzu, ogromne pare se vrte, mrzim licemjerje kojem svjedocimo, nije Kulic Sebijin, nije ni Cerkez, Zalihic isto tako nije u jednom trenutku.
Gdje su postene i moralne vertikale da ukazu na sukob interesa porodice Pasagic sa prodajom medicinske opreme dok se radi u WHO, 25 godina se uzimaju plate od 5k plus dolara, daje se zeleno svjetlo za zdravstveni sistem u BiH, a onda kada nam neko drag umre onda ne valja, to je licemjerje, bas kao sto je licemjerno od profesorice Dizdarevic da prica o akademskoj karijeri heroine, kada je ona moralna vertikala sto je to uradila u proslosti, je li za Dizdarevice rezervisano mjesto na fakultetu i unosnim specijalizacijama, meni se gade i jedni i drugi, a ne dozvoljavam da izmedju govana biram manje govno na osnovu mog licnog gadjenja ka SDA, u zdravstvu su stetu napravili svi, zato ne pristajem da po politickim simpatijama serem samo po jednoj strani, ja nisam stranacki vojnik, a da imam moc znao bih tacno sta sa svima njima uraditi, kao i kako postaviti cjelokupni sistem, samo reformom placanja zdravstvenim ustanovama i drugacijom nabavkom opreme bi se 90 posto problema u zdravstvu rjesilo.
Ovo nije branjenje Sebije, ovo je pokusaj da se objektivno sagledaju stvari, da se ja pitam nijedan doktor nikads ne bi upravljao nijednom ustanovom, rivaliteti i mrznja su u medicinskoj profesiji standard, a traju fakticki od fakulteta.
Ne samo zbog njega, već i zbog svih ostalih slučajeva u kojim je zdravstveni sistem zakazao. Nažalost, naše društvo je koncipirano tako da se morao desiti smrtni slučaj vrsnog stručnjaka, koji je uzburkao sve moguće duhove, da bi se kroz njega utvrdilo šta je i sa onom sirotinjom koja nema koga povući za rukav po hodnicima UKC-a, niti ima dubok džep da nekome tutne koju joju, pa umire u vlastitim kućama.
Svima je nama poznato kako je godinama šematski razrađivan prijem novih radnika u UKC. Moj prvi radni kolega je prije više od deset godina dao oko 10.000 km da bi kćerku zaposlio kao medicinsku sestru, a rođak mi je završio na sudu kao svjedok u jednom slučaju.
Ne znam kakvo je danas stanje po tom pitanju, ako je to Sebija sajekla - onda svaka čast.
Otprilike znam na što tipuješ - da je dotična osoba mnogim sjebala planove po pitanju privatnih klinika, no to nije razlog da se neke druge stvari vezane za Sebiju istjeraju na čistac. Ako je bio javašluk nekada - sada je partijska disciplina.
Znam dosta ljudi koji su opravdano nezadovoljni njom, pogotovo među medicinskim osobljem. Međutim, partijska disciplina u zdravstvenim ustanovama nije riješenje, niti ima šta da traži po hodnicima bolnica i ambulanti.
Last edited by Škobo Habu on 16/04/2020 10:30, edited 1 time in total.
- King Theoden
#8857 Re: Sebija All about
Sukob interesa, gospođo.
A ta vaša hvaljena danska je mjerna jedinica za?
Najveća gulikoža na svijetu sa najvećim poreznim stopama?
Tiranija koja je upravo usvojila zakon po kojem vas bez vaše volje mogu trpati u ustanove koje požele i prisilno vas vakcinisati, a sve to ostvariti uz pomoć vojske, policije ili čak privatnih security firmi.
Kad vam jednog dana privatna security firma upadne u kuću i onda vas sa rukama na leđima odvede u neku ustanovu i zatvori vas, shvatit ćete da danska nije država za čovjeka, niti se treba koristiti kao primjer za nešto dobro.
Helem, da vam pojasnim šta je sukob interesa.
Za razliku od bolnice koja prima ogroman broj pacijenata i gdje doktori rade u akordu, privatna ordinacija je mjesto gdje se daleko više pažnje može posvetiti jednom pacijentu.
Naravno, uz "simboličnu novčanu nadoknadu"
Drugo, ne znam nijednog doktora koji radi privatno i plaća porez.
Pregledi se plaćaju kešom. Nerijetko imamo situaciju da se lijekovi iz bolnica daju pacijentima u privatnim ordinacijama.
Logično da će pacijent požuriti da ode u privatnu ordinaciju jer doktor u bolnici "nema vremena" za detaljna pojašnjenja i posebne tretmane.
Ono, navrati u privatnu pa ćemo pogledati.
Da, i među medicinskim osobljem ima korumpirane bagre.
Što se mene tiče, njemački sistem je odličan.
- JThomas
#8858 Re: Sebija All about
pustimo institucije da rade svoj posao, malo manje negativnosti a više povjerenja ne bi škodilo. pa šta što nema obdukcija. svakako bi se i da ima došlo do istih zaključaka 
- JThomas
#8859 Re: Sebija All about
a što se tiče privatnih ordinacija, uvijek je generalno po zakonu o radu i pravilnicima za rad u istoj djelatnosti trebala saglasnost poslodavca. prije su svi to tipski dobijali. sad dobija ko je dobar s gospođom, a ko nije ne može. to je napredak i "zavođenje reda", jel. to je samo zamjena nereda istog za sve neredom po nečijem vlastitom nahođenju i sujeti.
- Haris.ba
#8860 Re: Sebija All about
https://avaz.ba/vijesti/bih/563339/ljek ... znenadenjeREAKCIJE Nakon reakcije ugledne doktorice
Ljekarska komora Kantona Sarajevo: Izjava prof. dr. Zehre Dizdarević je veliko i neprijatno iznenađenje
Časna profesija ljekara ne zaslužuje javna blaćenja svojih kolega i iznošenje negativnih, neprovjerenih i lično obojenih stavova, navode iz Ljekarske komore KS
Ovo ona ljekarska komora koja se javila kada direktor jedne bolnice kaže da se neće neko dijete liječiti?
- Dozer
#8861 Re: Sebija All about
Sam sebe etiketiras, ja nisam.MaksprotivMarksa wrote: ↑15/04/2020 22:43 Ja sam sizofreni malogradjanski seljacki SDA bot koji ima informacije za razliku od tebe, a ja nemam potrebu otkrivati na koji nacin znam sve sto znam, posljednji sam koji bi branio Izetbegovice, ali slagao nista nisam, ako su dokumenti koje sam analizirao laz, onda su lazni i moji iskazi, a kriv sam i sto su mi govna govna, bez obzira iz koje stranke dolaze, a sto su mi idiotska rjesenja odiotska rjesenja, ako Sebija ponudi bolje ja sam za Sebijino a ne za Irfino, Beslijno i Dinino idiotsko, oprostite me sto mislim da nekada i Sebija moze biti u pravu.
Malogradjanin sam ja, a ne ovi sto 25 godina ubijaju pare i uticajem ulaze na tendere, dobri su politolozi, a ja spinujem, sto sam znao napisao sam, da sam zelio da sve u tancine elaboriram napisao bih clanak za neki od portala, realno sam mogao da osvojim srca dinastije, ali meni to nije cilj, cilj mi je da natheramo nekoga da bude bolja alternativa i da zastupamo visoke standarde kao norme, a ne pokusao da ukazem na cinjenicu da nike bas sve kako tvrdite, zato sto ste ostrasceni i sto ne znate, dalje ne zelim, a ja cu nastaviti da budem cetnik, nipovac, dfovac, ustasa, i sve sto pozelite, a ti misli da lazem i da Sebija laze, a Dizdarevicka govori samo istinu.
A sto se ubijanja para tice - pa ko ih ubija na tenderima? SDA bro, u 90% slucajeva. I tako vec 25 godina.
Dokumenti koje spominjes su - koji tacno? Ko ih je napisao? Pa nismo djeca, jbt...
Ja nisam ostrascen, samo vec 30 godina gledam sta i kako radi taj SDA establishment, a Sebija je sad na celu toga. I ranije je bila stalno pri vrhu kroz Bakira, ali sad je ocito ona ta koja diriguje, a Bakir samo mlati usima.
Bolja alternativa - da, slazem se 100%. Ali da bi se doslo do bolje alternative, svi mi moramo to malo pogurati. Doduse, veliko je pitanje na koji nacin s obzirom na bugarske vozove, hiljade redovnih mrtvih glasaca, itd..
Last edited by Dozer on 16/04/2020 13:20, edited 1 time in total.
- Dozer
#8862 Re: Sebija All about
Zaboravio si jednu sitnicu u svemu ovome - Sebija je bila clan UO dok se sve ovo desavalo. Gdje je bila tada da izadje u javnost kao clan UO KCUS i iznese sav prljavi ves?united bosnae wrote: ↑15/04/2020 23:34 Nesumnjivo jeste da je, barem u pocetku Sebija uvela kakav-takav red u neredu koji je ostao nakon ranijih direktora.
1. Rusmir Mesihovic Sanko SDP (ucestvovao u kradjama a onda organizovao nestanak i brisanje svih tragova kradje obaranjem IT sistema na KCUS i brisanjem svih podataka i tragova koji su bili jedino zapisani na tom sistemu. Za to niko nikad nije odgovarao)
2. Faris Gavrankapetanovic SDA (Krao kako je i gdje je htio, ali dozvoljavao i drugim iz SDA da kradu. Nikad nije odgovarao za svoja djela)
Zalosno je da nasi menadzeri/sefovi jedino znaju vladati celicnom pesnicom, te je tako i Sebija u maniru Elene Causesku nastavila upravljati KCUS-om sijuci strah i prosipajuci vlastitu samovolju. Okruzila se poslusnim kerusama Muvedetom Vedom Butmir-Čedić i Amrom Karić koje kao ni ona ne potpisuju niti jednu naredbu i 90% njihove komunikacije sa uposlenicima KCUS je verbalno. NE POSTOJI PISANI TRAG (email, pismo, protokol). Znaci svjesne su da krse zakon ali ih niko sutra zbog toga nece moci suditi.
I slazem se sa idejom da nikada niti jedan ljekar ne bi trebao upravljati zdravstvenom ustanovom jer poznato je da su ljekari najveci ego manijaci te da su rivaliteti i mrznja zaista standard u medicinskoj profesiji.
Nigdje. Sjedila u UO, sve to uredno gledala i aminovala, pri tome sisala budzete na X pozicija, sto radi i sada.
Taj bracni par otkad zna za sebe i otkad su prvi put zaposleni, zive od budzeta. Sad trenutno zajedno ubiru preko 200.000 KM godisnje, i to sve iz raznih budzeta.
Mislim.....o cemu pricamo, ljudi dragi...
Zasto doticna nije otvorila privatnu kliniku i na njoj se dokazivala? Zasto na taj nacin nije pokazala sve svoje menadzerske i strucne kvalitete i sposobnosti?
Odgovor je jednostavan - jer bi tako bila odgovorna prema svakom pacijentu koji joj udje na kliniku, i podlozna tuzbama, a budzet bi joj zavisio od licnih kapaciteta i sposobnosti.
Ovako, jebe joj se. Ne odgovara nikome, radi sta i kako hoce, ko god je napadne za bilo sta odmah upregne stranacku masineriju da je brani, a pri tome ne mora razmisljati o vlastitim prihodima jer krcmi nase pare. Moze li idealnija situacija...?
Last edited by Dozer on 16/04/2020 13:19, edited 1 time in total.
- hadzinicasa
#8863 Re: Sebija All about
ma ona je toliko zla napravila, ali iskonskog zla, da sve sto dolazi od nje u mojoj knjizi, ima neku skrivenu egomanijacku pozadinu milion posto. i nista nije tako kako izgleda.
spalis selo sa stanovnicima, pa izgradis sirotiste? e pa ne moze.
a sto se tice rivaliteta u medicini (kao uostalom i u svakoj drugoj profesiji) - to samo rade mediokriteti i skorojevici. a buduci da je kod nas to "normalno", jasno govori o kvaliteti kadra koji imamo. svugdje u svijetu se doprinos naucnoj zajednici mjeri brojem i kvalitetom strucnjaka koje si ostavio iza sebe, cime se znanje umnozava i raste. samo kod nas se svako znanje i kvalitet zatuce jer sluze kao ogledalo pozicionirane neznalice tako ga ugrozavajuc'.
spalis selo sa stanovnicima, pa izgradis sirotiste? e pa ne moze.
a sto se tice rivaliteta u medicini (kao uostalom i u svakoj drugoj profesiji) - to samo rade mediokriteti i skorojevici. a buduci da je kod nas to "normalno", jasno govori o kvaliteti kadra koji imamo. svugdje u svijetu se doprinos naucnoj zajednici mjeri brojem i kvalitetom strucnjaka koje si ostavio iza sebe, cime se znanje umnozava i raste. samo kod nas se svako znanje i kvalitet zatuce jer sluze kao ogledalo pozicionirane neznalice tako ga ugrozavajuc'.
Last edited by hadzinicasa on 16/04/2020 13:22, edited 1 time in total.
-
miop
-
miop
#8865 Re: Sebija All about
I Kifla je sjedio, gledao, pravio taktiku i sada se bori protiv svega, kao i Sebi-ja, gledala, pravila taktiku i sada djelujeDozer wrote: ↑16/04/2020 13:14 Zaboravio si jednu sitnicu u svemu ovome - Sebija je bila clan UO dok se sve ovo desavalo. Gdje je bila tada da izadje u javnost kao clan UO KCUS i iznese sav prljavi ves?
Nigdje. Sjedila u UO, sve to uredno gledala i aminovala, pri tome sisala budzete na X pozicija, sto radi i sada.
- Dozer
- JThomas
#8867 Re: Sebija All about
prohodnost po vertikali. kako lijep eufemizam za činjenicu da odluke svih resora i svih nivoa donosi jedan bračni par i ostalim samo saopštava.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8868 Re: Sebija All about
VIDEO/ DR. ZEHRA DIZDAREVIĆ I SUPRUGA DR. PAŠAGIĆA U CD-U
Neoprostive su greške na KCUS-u... Samoprozvana 'Generalica', baca kletve! Liječila sam Aliju, žao mi je što njegovo prezime kalja...
Napada one koji su joj u životu valjali, ja sam prva liječila Aliju, žao mi je što njegovo prezime kalja, onaj Osmica sve može potvrditi! Ne sjećam je se sa studija! Protjerala je sve doktore sa KCUS-a! Odbila je liječenje pacijenata i to djeteta! Bacila je kletvu na mene, to je licemjerstvo!
Tužilaštvo se treba pozabaviti njenim kletvama! Sebija sve drži u svojim rukama, ona je samoprozvana 'Generalica'! Drži u rukama KCUS, Ljekarsku komoru i Medicinski fakultet! Bira svoje ljude da bi drugim doktorima otimala licence! Bolje joj je da se bavi svojom strukom, ginekolog je! Doktori više bježe od sistema, nego od Korone!
Doktori je moraju slušati, ne smiju imati svoje ja, jer bi dobili otkaze!
Nisam liječila dr. Pašagića, a sad mi je žao što nisam! Pašagića je ubio sistem koji je zatvoren, ne Korona! - ovo je dio žestokih optužbi koje je na račun Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i direktorice prof. dr. Sebije Izetbegović izgovorila poznata sarajevska doktorica Zehra Dizdarević u sinoćnjem izdanju Centralnog dnevnika na Face TV.
Uz dr. Dizdarević, gost emisije bila je i Elna Pašagić, supruga nedavno preminulog bh. epidemiologa dr. Šefika Pašagića, čija smrt je pokrenula lavinu reakcija u javnosti, a najavljuje se i sudski proces...
- Bili bismo sretni da je dr. Dizdarević liječila mog supruga, bio bi među nama! Da, porodica će tužiti!
Zašto KCUS samo pominje dr. Dizdarević, zašto se istraga ne proširi na sve druge doktore?! Oni će namjestiti i svjedoke i tužioca i presudu! Kao da je moj muž smetao sistemu! Zamislite, sam sebi je mjerio temperaturu, a onda po dva sata čekao lijekove! Niko nas nije zvao da pita kako smo, vjerujte više poziva smo dobili iz inostranstva nego iz naše zemlje! Izgubili smo cijelu porodicu greškom zdravstvenog sistema!
Doktori se moraju odvojiti od politike! Doktori, ujedinite se, borimo se da se ovo ne bi ponovilo! - poručila je Elna Pašagić.
Pogledajte video prilog...
sta ocekivati od fasista... bracni par causesku... muslimani-patriJote... selam
- Prpa.ba
#8869 Re: Sebija All about
Hoce li ovo najvertikalnija, najpropusnija najmenadzerica uspjesno prebaciti COVID-19 na teret opcoj bolnici, dok se ona cuva za "ostale" parcijente kojima ce nalaze citati kroz pleksiglas? 
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
-
Zijo77
#8872 Re: Sebija All about
Ratnu dezerterku i njenog muža iz trezora, vrlo malo interesuju negativne kritike ukoliko ne dolaze iz vlastite stranke! Sebija mrzi ovaj grad i iz svih njenih poteza i reakcija jasno se nazire poruka: Ništa mi ne možete, a ja vama mogu što god hoću! Bakira jedino interesuju eventualni signali neposlušnosti u stranci!
Ovaj par ne vlada na način bračnog para Čaušesku. To je drugi par opanaka! Ovaj naš par vlada perfidno tako što vlada strankom koja ima pipke svuda! Vlada i vjernicima! IZ je apsolutno u njihovim rukama!
Diktatori mogu biti sposobni! Imate primjer Franka u Španiji! Za vrijeme njegove vladavine španska ekonomija je dobro funkcionisala! Najveći problem našeg dezerterskog para je nesposobnost da zaustave propadanje društva u ekonomskom, zdravstvenom, kulturnom, sportskom i svakom drugom segmentu! Sve pametno i stručno je rastjerano! BiH sve dublje ide u raspad, a bračni par se bavi očuvanjem po svaku cijenu svoje vlasti i moći.
Ovaj par ne vlada na način bračnog para Čaušesku. To je drugi par opanaka! Ovaj naš par vlada perfidno tako što vlada strankom koja ima pipke svuda! Vlada i vjernicima! IZ je apsolutno u njihovim rukama!
Diktatori mogu biti sposobni! Imate primjer Franka u Španiji! Za vrijeme njegove vladavine španska ekonomija je dobro funkcionisala! Najveći problem našeg dezerterskog para je nesposobnost da zaustave propadanje društva u ekonomskom, zdravstvenom, kulturnom, sportskom i svakom drugom segmentu! Sve pametno i stručno je rastjerano! BiH sve dublje ide u raspad, a bračni par se bavi očuvanjem po svaku cijenu svoje vlasti i moći.
- Banksy
#8873 Re: Sebija All about
Prvo, strah,
Drugo, svjesnost vlastite nesposobnosti i nekompetencije da se adekvatno odgovori izazovu,
I treće, čista pakost.
Vidjećemo hoće li proći. Glasovi razuma su sve glasniji, a podrška (osim poslušnog Radočića) nepostojeća.
-
putokaz1
#8874 Re: Sebija All about
Senad Hadzfejs i Sebija DUEL 
-
Palmalma
#8875 Re: Sebija All about
Ne zivim vise u DK, vratila se i zivim u Sarajevu - ako je to bitno.King Theoden wrote: ↑16/04/2020 10:21Sukob interesa, gospođo.
A ta vaša hvaljena danska je mjerna jedinica za?
Najveća gulikoža na svijetu sa najvećim poreznim stopama?
Tiranija koja je upravo usvojila zakon po kojem vas bez vaše volje mogu trpati u ustanove koje požele i prisilno vas vakcinisati, a sve to ostvariti uz pomoć vojske, policije ili čak privatnih security firmi.
Kad vam jednog dana privatna security firma upadne u kuću i onda vas sa rukama na leđima odvede u neku ustanovu i zatvori vas, shvatit ćete da danska nije država za čovjeka, niti se treba koristiti kao primjer za nešto dobro.
Helem, da vam pojasnim šta je sukob interesa.
Za razliku od bolnice koja prima ogroman broj pacijenata i gdje doktori rade u akordu, privatna ordinacija je mjesto gdje se daleko više pažnje može posvetiti jednom pacijentu.
Naravno, uz "simboličnu novčanu nadoknadu"
Drugo, ne znam nijednog doktora koji radi privatno i plaća porez.
Pregledi se plaćaju kešom. Nerijetko imamo situaciju da se lijekovi iz bolnica daju pacijentima u privatnim ordinacijama.
Logično da će pacijent požuriti da ode u privatnu ordinaciju jer doktor u bolnici "nema vremena" za detaljna pojašnjenja i posebne tretmane.
Ono, navrati u privatnu pa ćemo pogledati.
Da, i među medicinskim osobljem ima korumpirane bagre.
Što se mene tiče, njemački sistem je odličan.
OK. Razumijem da je po tebi Danska dno-dna, ali te ne kontam najbolje u vezi privatnih ordinacija i sukoba interesa uz istovremeno isticanje njemackog zdravstvenog sistema koji unutars sebe ima 30% privatluka.