Sebija All about

Post Reply
Hajvan

#8826 Re: Sebija All about

Post by Hajvan »

ja joj zelim sve ko i Eleni...
a da je uvela nekog reda u balijsko-orijentalno-korumpirni esnaf tzv. lijecnika koji nece da ti operisu najblizeg dok ne platis- jeste, itekako

najjace je kad se protiv ove spobode izmetbegovicke krenu javljajti tzv lijecnici koji su nama ukrali novce i izgradili svoje privatne imperije na tomu

nek puse qurac i ona (zbog despotizma i samoljublja) a i svi oni sto im je na zulj stala oduzumnjanjem mogucnosti daljnjeg bogacenja na racun zajednickih resursa.

nek je ocistili bagru balijsku…

:mrgreen:
Škobo Habu

#8827 Re: Sebija All about

Post by Škobo Habu »

MaksprotivMarksa wrote: 15/04/2020 19:19

U svemu treba biti objektivan, a i poznavati temu o kojoi se govori, zasto se niko ne bavi Sankom i Cerkezom, gdje su osude Kulica, Zalihica, ne treba ovo politizirati, treba biti objektivan, Sebija je daleko od najgore pojave u ovoj krizi, a njen odgovor je za sada najucinkovitiji, a svaki poziv na ostrije mjere je bio do kraja opravdan, ali ni ona nihe mogla izdejstvovati da se ne podilazi svjetini, a kada za 7 dana budemo placali populizam zivotima ljudi onda cemo da seremo o Sebiji, nije to korektno.
Sa obzirom kako si naglo okrenuo ćurak, sigurno znaš nešto što mi ne znamo.
Hajvan

#8828 Re: Sebija All about

Post by Hajvan »

mozda baca drkicu na staljinisticke metode gvozdene ruke?!? :lol:
MaksprotivMarksa

#8829 Re: Sebija All about

Post by MaksprotivMarksa »

Škobo Habu wrote: 15/04/2020 19:32
MaksprotivMarksa wrote: 15/04/2020 19:19

U svemu treba biti objektivan, a i poznavati temu o kojoi se govori, zasto se niko ne bavi Sankom i Cerkezom, gdje su osude Kulica, Zalihica, ne treba ovo politizirati, treba biti objektivan, Sebija je daleko od najgore pojave u ovoj krizi, a njen odgovor je za sada najucinkovitiji, a svaki poziv na ostrije mjere je bio do kraja opravdan, ali ni ona nihe mogla izdejstvovati da se ne podilazi svjetini, a kada za 7 dana budemo placali populizam zivotima ljudi onda cemo da seremo o Sebiji, nije to korektno.
Sa obzirom kako si naglo okrenuo ćurak, sigurno znaš nešto što mi ne znamo.
Nisam naglo okrenuo curak, ja ovdje nisam.navijac i ovo ne gledam kroz politicke dresove, svi na zdravstvo gledaju kao na koku za muzu, ogromne pare se vrte, mrzim licemjerje kojem svjedocimo, nije Kulic Sebijin, nije ni Cerkez, Zalihic isto tako nije u jednom trenutku.

Gdje su postene i moralne vertikale da ukazu na sukob interesa porodice Pasagic sa prodajom medicinske opreme dok se radi u WHO, 25 godina se uzimaju plate od 5k plus dolara, daje se zeleno svjetlo za zdravstveni sistem u BiH, a onda kada nam neko drag umre onda ne valja, to je licemjerje, bas kao sto je licemjerno od profesorice Dizdarevic da prica o akademskoj karijeri heroine, kada je ona moralna vertikala sto je to uradila u proslosti, je li za Dizdarevice rezervisano mjesto na fakultetu i unosnim specijalizacijama, meni se gade i jedni i drugi, a ne dozvoljavam da izmedju govana biram manje govno na osnovu mog licnog gadjenja ka SDA, u zdravstvu su stetu napravili svi, zato ne pristajem da po politickim simpatijama serem samo po jednoj strani, ja nisam stranacki vojnik, a da imam moc znao bih tacno sta sa svima njima uraditi, kao i kako postaviti cjelokupni sistem, samo reformom placanja zdravstvenim ustanovama i drugacijom nabavkom opreme bi se 90 posto problema u zdravstvu rjesilo.

Ovo nije branjenje Sebije, ovo je pokusaj da se objektivno sagledaju stvari, da se ja pitam nijedan doktor nikads ne bi upravljao nijednom ustanovom, rivaliteti i mrznja su u medicinskoj profesiji standard, a traju fakticki od fakulteta.
MaksprotivMarksa

#8830 Re: Sebija All about

Hajvan wrote: 15/04/2020 19:34 mozda baca drkicu na staljinisticke metode gvozdene ruke?!? :lol:
Jeste, ali barem nisam malogradjanin kojem su draza govna ako su kulturnija od papanskih govana, govna su meni govna, losi su losi, bez obzira iz koje stranke dolaze i kojim perjem se kite.

Mene je kao covjeka koji je protiv SDA u svemu stid sto na drugoj strani nisam cuo nijedan smislen prijedog, samo podilazenje svjetini i populizam, pozivanje na raznorazne gluposti, od pitanja zdravstva do ekonomskih mjera, ali nastavljamo tradiciju, cetnik, nipovac, ustasa, zeleni termit, sve sam.

Zivio 😘
Dozer

#8831 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

kritikos wrote: 15/04/2020 09:06 ..
Da ne citiram sve, ali - odlcno poslozeno i receno.
Za prvi dio posta o menadzmentu - ovo sto si opisao se u menadzmentu i ekonomiji naziva ili spada u tip "skupno-parcitipativnog menadzera", i to je u svijetu najpozeljniji tip menadzera, kojeg karakterise vise faktora, a osnovni su: personalnost, iskustvo, kompetencije, spremnost na saradnju sa srednjim i nizim nivoima menadzmenta, sposobnost pravovremenog prepoznavanja prilika i nedostataka i spremnost na promjene uz maksimalni prihvatljivi rizik.

Postoje jos 3 tipa menadzera (koga zanima neka se edukuje), i Sebija spada u daleko najnepozeljniji tip, a to je "autokratski menadzer". Ovaj tip karakterisu: rigidnost, samozivost, izigravanje "boga", nekompetencija, nespremnost na saradnju s bilo kim ko ne misli isto ili ko se ne povinuje njegovom/njenom stavu i misljenju, neprepoznavanje prilika i nedostataka sto vodi donosenju pogresnih odluka (a pogresne odluke uvijek za sobom vuku nove pogresne odluke), izdizanje sebe i naglasavanje svoje licne bitnosti u okruzenju i poslovanju (ekstremni egoizam), sikaniranje podredjenih.

@MaksprotivMarksa
Drug, nemam te namjeru etiketirati (to nikad ni ne radim), ali moram te pitati - iz cega si izvukao gornje "cinjenice"...? Bez ljutnje, ali sve sto si napisao je apravo ono sto Sebija govori da je uradila.
S druge strane imamo hiljade nezadovoljnih ljudi koji se pred kamerama boje reci bilo sta negativno, jer znaju da ce se kad tad opet morati pojaviti u njenoj prciji...

A, evo i zadnji momenat, ovo s Dizdarevickom. Na djelu je opet najklasicniji moguci SDA spin, klasicna seljacko-malogradjanska sizofrena manipulacija kojom se neko nevin pretvara u krivca, a cime se ocita licna odgovornost sa sebe prebacuje na nekoga ko s problemom nema nikakve stvarne veze.
Ovo samo pokazuje svima koji se drznu ukazati na propuste Sebijinog ZS u KS da ce ona upregnuti sve raspolozive stranacke imbecile da se obruse na njega, a sve samo kako bi se odrzala totalno imaginarna i nadasve lazna slika o "heroini", koju ona sama gradi na onome sto sama kaze, i sto niko ne moze ni potvrditi, ni dokaati. Zapravo, svi dokazi upucuju na skroz suprotnu stranu.
A svi s IQ vecim od 60 vrlo dobro znaju i vide kako to ona radi.

Izvor animoziteta prema Dizdarevicki je odavno poznat, i spomenut na temi vec par puta (ono, plagirani magistarski, itd.)
MaksprotivMarksa

#8832 Re: Sebija All about

Ja sam sizofreni malogradjanski seljacki SDA bot koji ima informacije za razliku od tebe, a ja nemam potrebu otkrivati na koji nacin znam sve sto znam, posljednji sam koji bi branio Izetbegovice, ali slagao nista nisam, ako su dokumenti koje sam analizirao laz, onda su lazni i moji iskazi, a kriv sam i sto su mi govna govna, bez obzira iz koje stranke dolaze, a sto su mi idiotska rjesenja odiotska rjesenja, ako Sebija ponudi bolje ja sam za Sebijino a ne za Irfino, Beslijno i Dinino idiotsko, oprostite me sto mislim da nekada i Sebija moze biti u pravu.

Malogradjanin sam ja, a ne ovi sto 25 godina ubijaju pare i uticajem ulaze na tendere, dobri su politolozi, a ja spinujem, sto sam znao napisao sam, da sam zelio da sve u tancine elaboriram napisao bih clanak za neki od portala, realno sam mogao da osvojim srca dinastije, ali meni to nije cilj, cilj mi je da natheramo nekoga da bude bolja alternativa i da zastupamo visoke standarde kao norme, a ne pokusao da ukazem na cinjenicu da nike bas sve kako tvrdite, zato sto ste ostrasceni i sto ne znate, dalje ne zelim, a ja cu nastaviti da budem cetnik, nipovac, dfovac, ustasa, i sve sto pozelite, a ti misli da lazem i da Sebija laze, a Dizdarevicka govori samo istinu.
horkesh

#8833 Re: Sebija All about

Post by horkesh »

Marks nastavlja s kontriranjem, samo da bi bio sam protiv svih i tako se osjećao posebnijim :roll:
Tempo
ZeModerator

#8834 Re: Sebija All about

Post by Tempo »

MaksprotivMarksa wrote: 15/04/2020 22:43 Ja sam sizofreni malogradjanski seljacki SDA bot koji ima informacije za razliku od tebe, a ja nemam potrebu otkrivati na koji nacin znam sve sto znam, posljednji sam koji bi branio Izetbegovice, ali slagao nista nisam, ako su dokumenti koje sam analizirao laz, onda su lazni i moji iskazi, a kriv sam i sto su mi govna govna, bez obzira iz koje stranke dolaze, a sto su mi idiotska rjesenja odiotska rjesenja, ako Sebija ponudi bolje ja sam za Sebijino a ne za Irfino, Beslijno i Dinino idiotsko, oprostite me sto mislim da nekada i Sebija moze biti u pravu.

Malogradjanin sam ja, a ne ovi sto 25 godina ubijaju pare i uticajem ulaze na tendere, dobri su politolozi, a ja spinujem, sto sam znao napisao sam, da sam zelio da sve u tancine elaboriram napisao bih clanak za neki od portala, realno sam mogao da osvojim srca dinastije, ali meni to nije cilj, cilj mi je da natheramo nekoga da bude bolja alternativa i da zastupamo visoke standarde kao norme, a ne pokusao da ukazem na cinjenicu da nike bas sve kako tvrdite, zato sto ste ostrasceni i sto ne znate, dalje ne zelim, a ja cu nastaviti da budem cetnik, nipovac, dfovac, ustasa, i sve sto pozelite, a ti misli da lazem i da Sebija laze, a Dizdarevicka govori samo istinu.
ejs?
MaksprotivMarksa

#8835 Re: Sebija All about

Pa ja sam rekao sta mislim, ne znam sto se mora sada to rasclanjivati, imam misljenje o ovome bas kao i vi, a ja se izvinjavam sto ne mislim kao i ostatak foruma o ovome, rekao sam sta smatram za dobre i lose stvari, rekao za Dizdarevice i Pasagice, mogu biti obmanut i neinformisan, ali nikada zlonamjeran i lazov, ovo sto sam vama rekao bih ponovio pred bilo kim, elaborirao mnoge stvari saznanjima i podacima sa kojima raspolazem, ali mislim da nema potrebe da sada pisem eseje za svaku od teza, ne kontriram ja nikome, ja uvijek pokusavam da sagledam stvari sto objektivnije, a ako hocete sutra da idemo na proteste ispred SDA i KCUS-a zovite me, bicu sa vama, pa cu vam dodatno i elaborirati svaku od teza, ali ne znam da li bi mnogi od vas bili sa mnom u mazanju govana i ostalih cinilaca koji rade los posao, u to sumnjam, najiskrenije.
Tempo
ZeModerator

#8836 Re: Sebija All about

Post by Tempo »

MaksprotivMarksa wrote: 15/04/2020 23:09 Pa ja sam rekao sta mislim, ne znam sto se mora sada to rasclanjivati, imam misljenje o ovome bas kao i vi, a ja se izvinjavam sto ne mislim kao i ostatak foruma o ovome, rekao sam sta smatram za dobre i lose stvari, rekao za Dizdarevice i Pasagice, mogu biti obmanut i neinformisan, ali nikada zlonamjeran i lazov, ovo sto sam vama rekao bih ponovio pred bilo kim, elaborirao mnoge stvari saznanjima i podacima sa kojima raspolazem, ali mislim da nema potrebe da sada pisem eseje za svaku od teza, ne kontriram ja nikome, ja uvijek pokusavam da sagledam stvari sto objektivnije, a ako hocete sutra da idemo na proteste ispred SDA i KCUS-a zovite me, bicu sa vama, pa cu vam dodatno i elaborirati svaku od teza, ali ne znam da li bi mnogi od vas bili sa mnom u mazanju govana i ostalih cinilaca koji rade los posao, u to sumnjam, najiskrenije.
stvarno nema potrebe. sve je jasno: jebu nas nacionalisti, nacionalizam, nihovi mediji i botovi.
AstorH

#8837 Re: Sebija All about

Post by AstorH »

Sebija?
Prva asocijacija mi je - pijavica.
Stvarno ne znam tko je doticna.
Tako neka i ostane.
Ner bih da se zamlacivam nebitnim ljudima tko je god.
Sociolog

#8838 Re: Sebija All about

Post by Sociolog »

KLIX.ba je ocigledno postao SDAov portal..samo pise afirmativne clanke o njihovim politicarima..upratitet tajming :thumbup:
united bosnae

#8839 Re: Sebija All about

Post by united bosnae »

Nesumnjivo jeste da je, barem u pocetku Sebija uvela kakav-takav red u neredu koji je ostao nakon ranijih direktora.
1. Rusmir Mesihovic Sanko SDP (ucestvovao u kradjama a onda organizovao nestanak i brisanje svih tragova kradje obaranjem IT sistema na KCUS i brisanjem svih podataka i tragova koji su bili jedino zapisani na tom sistemu. Za to niko nikad nije odgovarao)
2. Faris Gavrankapetanovic SDA (Krao kako je i gdje je htio, ali dozvoljavao i drugim iz SDA da kradu. Nikad nije odgovarao za svoja djela)

Zalosno je da nasi menadzeri/sefovi jedino znaju vladati celicnom pesnicom, te je tako i Sebija u maniru Elene Causesku nastavila upravljati KCUS-om sijuci strah i prosipajuci vlastitu samovolju. Okruzila se poslusnim kerusama Muvedetom Vedom Butmir-Čedić i Amrom Karić koje kao ni ona ne potpisuju niti jednu naredbu i 90% njihove komunikacije sa uposlenicima KCUS je verbalno. NE POSTOJI PISANI TRAG (email, pismo, protokol). Znaci svjesne su da krse zakon ali ih niko sutra zbog toga nece moci suditi.

I slazem se sa idejom da nikada niti jedan ljekar ne bi trebao upravljati zdravstvenom ustanovom jer poznato je da su ljekari najveci ego manijaci te da su rivaliteti i mrznja zaista standard u medicinskoj profesiji.
Zijo77

#8840 Re: Sebija All about

Post by Zijo77 »

Evo pročitah da neki Sebiju nazivaju heroinom. Zato treba stalno ponavljati dok ne nauče historiju! Sebija je 1992. godine kao mlada doktorica pobjegla iz Sarajeva i rat provela u Istanbulu. Nakon rata je završila specijalizaciju na Koševu iz ginekologije i akušerstva za 18 mjeseci! Prema važećim prpisima, najkraće vrijeme specijalizacije je 4 godine! Ostale priče o njenoj karijeri su poznate, a pune su sumnjivih i kriminalnih radnji i poslova!

Ipak, ne mogu da ne navedemi neke olakšavajuće okolnosti za damu sa džambo plakata. Naime, ona je snaha prvog predsjednika i žena sadašnjeg najmoćnijeg čovjek u Bošnjaka. Pitam se kako je Alija koji se s protokom vremena sve više idealizira u SDA krugovima kao visoko moralan čovjek, gledao na snahino šetanje po Istanbulu dok su ovdje ljekari krvarili od posla. Kako mu je moral dozvoljavao da gleda kako snaha munjevito postaje specijalista nakon rata i šefica klinike. Pojedinim sarajevskim doktorima koji su čak opravdano rat proveli izvan Bosne, vrata sarajevskih bolnica i domova zdravlja su nakon rata bila zaključana! Znamo da je Staljin rodjenog sina poslao na ratište i odbio ponudu Nijemaca za razmjenu nakon što je zarobljen. Poznati su slučajevi odlaska u rat članova engleske kraljevske porodice! Htio sam da kažem da u ovoj priči o Sebiji, ni malo ne treba amnestirati dvojicu izetbegovića koji su uveli korupciju i nepotizam u stranku, a samim tim zarazili tim najgorim virusom cijeli narod!
svi u napad

#8841 Re: Sebija All about

Post by svi u napad »

Mislim da treba voditi diskusiju u pravcu kako je to Maks uradio. Covjek je napravio analizu u kojoj je napisao svoje stavove tj. pozitivne i negativne stvari u vezi rukovodjenja i ponasanja g. Sebije. Dakle osporite njegove stavove sa svojim stavovima kako bi daljnja diskusija ima smisla. Ovako nastavljamo po starom obicaju vidimo glove i slicnim argumentima.
Neko je jako dobro napisao u vezi Dizdarevicke (cini mi se Maks) i njenog komentara. Najgore sto sada 99% raje aplaudira Dizdarevicki za njen komentar a zena tj. ista dr. Dizdarevic joj omogucila da postane ono sto je postala. Dakle ona i Asim Kurjak su je propustili tj. dali joj sve moguce titule i sad drzi vaz o moralu. Dakle niko ne pita zasto ste to uradili dr. Dizdarevic i kakva je razlika izmedju vas i profesora u Kiseljaku i Travniku? Tacno je izgleda on "tamo gdje prestaje logika pocinje Bosna".
Dakle hajmo sa faktama a ne rekla kazala. Sta je dobro i sta je lose uradila dr. izetbegovic? Po meni je lose sto je zbog sujete i straha od ugleda otjerala Gavrankapetanovica i jos par strucnjaka. Lose je sto trazi od pacijenata da donose sa sobom u bolnicu medicinske potrebstine. Dobro je sto je uvela reda u vezi radnog vremena, odnosa prema pacijentima koji se nalaze u bolnici te smanjila primanje mita u bolnici. Dobro je i sto je otjerala neke ljekare koji su otvorili skupe privatne klinike i koji su sjedili na vise stolica.
Eto nekoliko na brzinu napisanih stvari a sad nastavite sa napadima i odbranama ali uz bilo kakvu argumentaciju. Zivjeli.
Tempo
ZeModerator

#8842 Re: Sebija All about

Post by Tempo »

svi u napad wrote: 15/04/2020 23:54 g. Sebije

sve si o sebi rekao.
svi u napad

#8843 Re: Sebija All about

Post by svi u napad »

Tempo wrote: 16/04/2020 00:01

sve si o sebi rekao.
Koji argument. Mozes biti ponosan na svom prilogu za diskusiju. Jos kad bi procitao koju knjigu ili ako nemas vremena za edukaciju prosetaj kraj neke skole ili upitaj nekog starijeg od sebe kad ti vec kod kuce nisu objasnili kako se ljudi oslovljavaju. To sto si neobrazovan i nekulturan je tvoj problem vjeruj mi. Ostaj mi zdravo i nastavi sa strucnim analizama tipa baba Vange. Pozdrav.
Tempo
ZeModerator

#8844 Re: Sebija All about

Post by Tempo »

svi u napad wrote: 16/04/2020 00:24

sve si o sebi rekao.
Koji argument. Mozes biti ponosan na svom prilogu za diskusiju. Jos kad bi procitao koju knjigu ili ako nemas vremena za edukaciju prosetaj kraj neke skole ili upitaj nekog starijeg od sebe kad ti vec kod kuce nisu objasnili kako se ljudi oslovljavaju. To sto si neobrazovan i nekulturan je tvoj problem vjeruj mi. Ostaj mi zdravo i nastavi sa strucnim analizama tipa baba Vange. Pozdrav.
poltronu.
dustaban

#8845 Re: Sebija All about

Post by dustaban »

Zijo77 wrote: 15/04/2020 23:38 ...
Ipak, ne mogu da ne navedemi neke olakšavajuće okolnosti za damu sa džambo plakata. Naime, ona je snaha prvog predsjednika i žena sadašnjeg najmoćnijeg čovjek u Bošnjaka. Pitam se kako je Alija koji se s protokom vremena sve više idealizira u SDA krugovima kao visoko moralan čovjek, gledao na snahino šetanje po Istanbulu dok su ovdje ljekari krvarili od posla. Kako mu je moral dozvoljavao da gleda kako snaha munjevito postaje specijalista nakon rata i šefica klinike. Pojedinim sarajevskim doktorima koji su čak opravdano rat proveli izvan Bosne, vrata sarajevskih bolnica i domova zdravlja su nakon rata bila zaključana! Znamo da je Staljin rodjenog sina poslao na ratište i odbio ponudu Nijemaca za razmjenu nakon što je zarobljen. Poznati su slučajevi odlaska u rat članova engleske kraljevske porodice! Htio sam da kažem da u ovoj priči o Sebiji, ni malo ne treba amnestirati dvojicu izetbegovića koji su uveli korupciju i nepotizam u stranku, a samim tim zarazili tim najgorim virusom cijeli narod!
Vidis nesta, ja bas Aliji sve vise odajem priznanje. Za njegovog zivot sin tokmak je bio sprijecen u preizimanju prijestolja (zna Alija ko mu je Bakir) a snaha je bila potpuno sklonjena.
Ovo sta se sad desava nije nista drugo nego realizacija Laticevog Armagedona (voljeli ga ne voljeli, u toj knjizi je sve ubo sve ovo najavio).
Hanum Sebija je dosad sjebala zdravstvo, stranku i kanton... i ne misli stati.

Ipak ne ide joj sve bas po planu. U zdravstvu joj je propo plan prodaje drzavne bolnice, sad i ova pandemija, jebiga sad se vidi ko sta zna, u politici je takodje morala malo reterirati, konjina je konacno shvatio koliko mu je stranka razvaljena, a kanton... koliko god izgledalo ad su ga povratili, jesu ali na nos ce im sve ovo izaci. Ko sa Fahrom tikve sadi...
svi u napad

#8846 Re: Sebija All about

Post by svi u napad »

Tempo wrote: 16/04/2020 00:32

sve si o sebi rekao.
poltronu.
Zahvaljujem se na tituli i na tvojoj strucnoj analizi mene kao osobe. Impresioniran sam tvojim kucnim odgojem, argumentovanoj diskusiji i mogucnosti izrazavanja. Izvinjavam se cijenjenim forumasima sto idem u off sa temom ali moram se zahvaliti Tempu na civiliziranoj i argumentovanoj analizi. Nadam se da ce te ovo uvaziti jer citajuci ove filozofske recenice cijenjenog gospodina (uf omaknu mi se ovo nekulturno oslovljavanje pa ce sad opet napisati da sam s tim gospodine sve sam o sebi rekao) covjeku bude pravo milo i drago sto ima takvog sagovornika na drugoj strani. Tempo i ti izvini sto te nazva gospodinom al tako me vaspitalo jos od malih nogu. Znam da je to tebi tesko shvatiti jer u danasnjim drustvenim konstalacijama ljudima kao sto si ti malo obrazovaniji ljudi iz boljih gradjanskih porodica stvaraju samo probleme ponasajuci se uljudno i kulturno prema svim ljudima. Zato izvini jos jednom sto ja upotrebljavam izraze gospodja i gospodin prilikom obracanja ili imenovanja ljudi. Nije mi bila namjera da te iznerviram. Jos jednom upitaj nekog starijeg kako se obraca ljudima pogotovo nepoznatim. Vjeruj mi da ce ti to kad tad u zivotu trebati i valjati. Pozdrav
sumirprimus

#8847 Re: Sebija All about

Post by sumirprimus »

i sta vele gospodja heroina ubrzavala stvari :lol:
jedna rijec: kubikus :lol: :izet:
šišaj šišaaaj :izet:
Prpa.ba

#8848 Re: Sebija All about

Post by Prpa.ba »

Pobjegulja i vjeciti student ima veze, naravno one su po vertikali, pa je samim tim i prohodnost mnogo bolja nego u odnosu na nekoga ko to nema.

A treba biti objektivan i pohvaliti dobre stvari, pajel.

I nije da nasuprot takvima stoje neki dokazani strucnjaci i svijetli primjeci svoje struke, sve je to jedna halka koja se podijelila na dvije: radikalno-durmitorsku i carsijsko-esnafsku. I jedni i drugi su, sto je termin sto se vec fino popularizovao bas na ovoj temi, vise rahmetolozi nego lijecnici.

I da budem iskren, kada zanemarim cinjenicu koliko ljudi ce umrijeti zbog ovakvog zdravstvenog sistema po vertikali, i koliko ljudi ce imati dozivotno probleme i komplikacije zbog rahmetologa, draza mi je radikalno-durmitorska varijanta. Jer ta varijanta izaziva kontra-reakciju i moze pasti. Jer se zna ko je alfa i omega. Ovi esnafski, to ima hiljadu glava i neunistivo je. Kao sto je nekad bila i sama SDA. Vise nije. :thumbup:
sumirprimus

#8849 Re: Sebija All about

Post by sumirprimus »

nemojte vi na gospodju tako, molicu lijepo.
nema smisla!
zena je uvela promjene i ubrzala procese zastitnih mjera kontra korone zahvaljujuc svojoj politickoj moci! :lol:
Tempo
ZeModerator

#8850 Re: Sebija All about

Post by Tempo »

svi u napad wrote: 16/04/2020 01:33
Tempo wrote: 16/04/2020 00:32

poltronu.
Zahvaljujem se na tituli i na tvojoj strucnoj analizi mene kao osobe. Impresioniran sam tvojim kucnim odgojem, argumentovanoj diskusiji i mogucnosti izrazavanja. Izvinjavam se cijenjenim forumasima sto idem u off sa temom ali moram se zahvaliti Tempu na civiliziranoj i argumentovanoj analizi. Nadam se da ce te ovo uvaziti jer citajuci ove filozofske recenice cijenjenog gospodina (uf omaknu mi se ovo nekulturno oslovljavanje pa ce sad opet napisati da sam s tim gospodine sve sam o sebi rekao) covjeku bude pravo milo i drago sto ima takvog sagovornika na drugoj strani. Tempo i ti izvini sto te nazva gospodinom al tako me vaspitalo jos od malih nogu. Znam da je to tebi tesko shvatiti jer u danasnjim drustvenim konstalacijama ljudima kao sto si ti malo obrazovaniji ljudi iz boljih gradjanskih porodica stvaraju samo probleme ponasajuci se uljudno i kulturno prema svim ljudima. Zato izvini jos jednom sto ja upotrebljavam izraze gospodja i gospodin prilikom obracanja ili imenovanja ljudi. Nije mi bila namjera da te iznerviram. Jos jednom upitaj nekog starijeg kako se obraca ljudima pogotovo nepoznatim. Vjeruj mi da ce ti to kad tad u zivotu trebati i valjati. Pozdrav
e moj ti... bas su te sjebali.
Post Reply