Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cvrčak_na_hedonizmu

#151 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Point. wrote: 14/04/2020 08:49 Slušam jutros neki podcast, nisu teoretičari zavjere al spominju da se 5G mreža prvo umrežila u Wuhanu, pa zatim Južna Koreja, Milano, Seattle, New York. Upravo su to žarišta korone. Slučajnost ili ne, to je već druga priča.
Pisem da je 5G neprovjerena kako treba, jok nije, reklo nam tako, tu je negdje kraj promisljanja i provjeravanja.

Mislim da 5G nema veze sa Koronom, jer da ima bilo bi vise mrtvih sto bi poguralo pricu o Koroni kao smrtonosnom virusu, sto ona nije.

Ono sto ce biti zanimljivo jeste sta ce se desavati kada 5G krene u full-u.

Kao sto sam napisao, jedina i bitna razlika onih sto vjeruju u sve sto im servira i onih sto ne vjeruju jeste da ce ovi sto ne vjeruju ispasti budale :D a ako je prica tacna onda svi imamo problem koji se mozda i mogao izbjeci da se provjerilo i reagovalo na vrijeme.

Al jok, nemoj da se zamaram.
CPT

#152 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 14/04/2020 13:52
Point. wrote: 14/04/2020 08:49 Slušam jutros neki podcast, nisu teoretičari zavjere al spominju da se 5G mreža prvo umrežila u Wuhanu, pa zatim Južna Koreja, Milano, Seattle, New York. Upravo su to žarišta korone. Slučajnost ili ne, to je već druga priča.
Pisem da je 5G neprovjerena kako treba, jok nije, reklo nam tako, tu je negdje kraj promisljanja i provjeravanja.

Mislim da 5G nema veze sa Koronom, jer da ima bilo bi vise mrtvih sto bi poguralo pricu o Koroni kao smrtonosnom virusu, sto ona nije.

Kao sto sam napisao, jedina i bitna razlika onih sto vjeruju u sve sto im servira i onih sto ne vjeruju jeste da ce ovi sto ne vjeruju ispasti budale :D a ako je prica tacna onda svi imamo problem koji se mozda i mogao izbjeci da se provjerilo i reagovalo na vrijeme.

China rolls out 'one of the world's largest' 5G networks
1 November 2019

The superfast service is now available to consumers in 50 Chinese cities, including Beijing and Shanghai, with prices for monthly plans ranging from 128 yuan ($18; £14) to 599 yuan, according to state media Xinhua.

Citywide 5G was also available in the US and the UK before it was available in China. While China did indeed launch 5G in 50 cities on Nov. 1, UK carrier EE launched 5G last May, and Sprint launched broad-coverage 5G in nine US cities last summer (which we covered.) The US and UK have been "blanketed" with 5G for months longer than China has.

COVID-19 is spreading in places that do not have 5G. Iran, a major hotspot, does not have 5G. Malaysia, another hotspot, does not have 5G. And so on. There is no correlation between increased spread and the presence of 5G. Italy has 5G and the virus went wild; Iran does not, and the virus went wild.

znaci jos jedna teorija ode... :roll: :( :-)
Last edited by CPT on 14/04/2020 14:00, edited 1 time in total.
Point.

#153 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Point. »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 14/04/2020 13:52

I ja mislim da korona nema veze sa 5G ali svakako je interesantan ovaj gore podatak, naravno ako je tačan.
dječak sa šibicama

#154 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by dječak sa šibicama »

Moze li neko, bilo ko, meni neukome objasniti kako 5G mreza dovede covjeka do upale pluca, usadi mu nepoznati virus u organizam, i kakva je korelacija 5G mreze sa respiratornim organima covjeka, hvala.
cvrčak_na_hedonizmu

#155 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

dječak sa šibicama wrote: 14/04/2020 13:58 Moze li neko, bilo ko, meni neukome objasniti kako 5G mreza dovede covjeka do upale pluca, usadi mu nepoznati virus u organizam, i kakva je korelacija 5G mreze sa respiratornim organima covjeka, hvala.
Mogul' ja, mogul' ja :D

Ovi sto tvrde da 5G ima veze sa koronom tvrde slijedece. 5G putem zracenja elektromagnetnih talasa truje organizam. Kada se organizam otruje, odnosno kada se celije otruju krecu u ciscenje tako sto ispustaju nesto sto se zove eksosom ( koji se navodno sastoje od dna, rna i proteina koji su otrovani ). Navodno, taj eksosom izgleda isto/slicno kao korona virus.

Upala pluca nije upala pluca nego 5G koji na 60GHZ utice na apsorpciju oksigena ( ovo za oksigen je tacno ) gdje ljudi umiru od nedostatka vazduha/sprzenih pluca umjesto od upale pluca.

To je veza 5G i Korone. Nidje veze, realno. Al sam proguglao, da vidim objasnjenja i razloge takvih tvrdnji.

Problem nastupa kada ova glupost odmah diskfalifikuje dalju pricu o potencijalnoj stetnosti 5G mreze koja uopste nije provjerena niti istrazena. Postavljao sam vec linkove iz USA.
pizarro

#156 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by pizarro »

advokaticu, koja je tvrdila da u njemackoj jos niko nije umro od corone, policija strpala u psihijatriju :lol:

https://www.rnz.de/nachrichten/heidelbe ... 08747.html
orbita12

#157 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by orbita12 »

problem je sto se pod pojam "teorija zavjere" gura sve i svasta od Icka i njegovih reptila , zatim da su Srbi najstariji narod, cak i da su vezani porijeklom sa zidovima i more takvih gluposti. Pa kad se pojavi neka tako da kazem normalna "teorija zavjere" odmah se svrstava sa ovim gore navedenim.
Evo npr od 11 septembra i pocetka napada na muslimanske zemlje, preko Iraka, Libija, Sirije, arapskog proljeca i drugih desavanja, onaj koji ne vjeruje u saopstenja vlada Zapadnih zemalja,tj da je Gadafi najveci zlocinac koji se mora skloniti , zatim da Irak posjeduje biolosko oruzje i slice nebuloze se takodjer smatra teoreticarem zavjera i stavlja se u istu ravan sa gore prvonavedenim teorijama.
Da li neko tvrdi da ne postoji neka agenda , plan kojom se planiraju napadi na odredjene zemlje u narednih 20 god npr, i da se sve desava slucajno, i da je samo istina sve sto vlada kaze , takvi ce prvi nastradati kad dodju turbulenta vremena.
Misliti svojom glavom, ne znaci u startu da si odmah teoreticar zavjere, vec da ne vjerujes svemu sto vlade, i vlast jedne zemlje kaze.
Zakljucak: Napraviti razliku izmedju nebuloznih teorija zavjere koje nemaju nikakvog osnova od onih "teorija zavjere" koje imaju svoje uporiste u tako da kazem svjetskim desavanjima i dogadjajima.
Sanjarko

#158 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Sanjarko »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 14/04/2020 14:12
dječak sa šibicama wrote: 14/04/2020 13:58 Moze li neko, bilo ko, meni neukome objasniti kako 5G mreza dovede covjeka do upale pluca, usadi mu nepoznati virus u organizam, i kakva je korelacija 5G mreze sa respiratornim organima covjeka, hvala.
Mogul' ja, mogul' ja :D

Ovi sto tvrde da 5G ima veze sa koronom tvrde slijedece. 5G putem zracenja elektromagnetnih talasa truje organizam. Kada se organizam otruje, odnosno kada se celije otruju krecu u ciscenje tako sto ispustaju nesto sto se zove eksosom ( koji se navodno sastoje od dna, rna i proteina koji su otrovani ). Navodno, taj eksosom izgleda isto/slicno kao korona virus.

Upala pluca nije upala pluca nego 5G koji na 60GHZ utice na apsorpciju oksigena ( ovo za oksigen je tacno ) gdje ljudi umiru od nedostatka vazduha/sprzenih pluca umjesto od upale pluca.

To je veza 5G i Korone. Nidje veze, realno. Al sam proguglao, da vidim objasnjenja i razloge takvih tvrdnji.

Problem nastupa kada ova glupost odmah diskfalifikuje dalju pricu o potencijalnoj stetnosti 5G mreze koja uopste nije provjerena niti istrazena. Postavljao sam vec linkove iz USA.
Vidis ja to nisam citao. Ja sam procitao da slabi imunoloski sistem ljudi sa zracenjem pa su onda ljudi skloniji oboljevanjima pa i oboljevanju od Koronavirusa.

:sax:
Sanjarko

#159 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Sanjarko »

orbita12 wrote: 14/04/2020 15:38 problem je sto se pod pojam "teorija zavjere" gura sve i svasta od Icka i njegovih reptila , zatim da su Srbi najstariji narod, cak i da su vezani porijeklom sa zidovima i more takvih gluposti. Pa kad se pojavi neka tako da kazem normalna "teorija zavjere" odmah se svrstava sa ovim gore navedenim.
Evo npr od 11 septembra i pocetka napada na muslimanske zemlje, preko Iraka, Libija, Sirije, arapskog proljeca i drugih desavanja, onaj koji ne vjeruje u saopstenja vlada Zapadnih zemalja,tj da je Gadafi najveci zlocinac koji se mora skloniti , zatim da Irak posjeduje biolosko oruzje i slice nebuloze se takodjer smatra teoreticarem zavjera i stavlja se u istu ravan sa gore prvonavedenim teorijama.
Da li neko tvrdi da ne postoji neka agenda , plan kojom se planiraju napadi na odredjene zemlje u narednih 20 god npr, i da se sve desava slucajno, i da je samo istina sve sto vlada kaze , takvi ce prvi nastradati kad dodju turbulenta vremena.
Misliti svojom glavom, ne znaci u startu da si odmah teoreticar zavjere, vec da ne vjerujes svemu sto vlade, i vlast jedne zemlje kaze.
Zakljucak: Napraviti razliku izmedju nebuloznih teorija zavjere koje nemaju nikakvog osnova od onih "teorija zavjere" koje imaju svoje uporiste u tako da kazem svjetskim desavanjima i dogadjajima.
Zavjere postoje i to je dokazano, vidjeti slucaj Cezar ili Mafija. Teorije zavjere? Ali ono bas Big Question. :thumbup:
pojedinac

#160 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by pojedinac »

The True Origins of Ebola, AIDS and Other Viruses
6 nov. 2014

Dozer

#161 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Prvo, zna se vrlo dobro ko je skovao taj termin "teorija zavjere" - upravo oni koji su bili upetljani u neku zavjeru.

Evo nekoliko svima poznatih zavjera, a koje su prije definitivnog raskrinkavanja bile zestoko nazivane i kategorisane kao "teorijama zavjere".
- Rozvel
- Watergate
- Marihuana
- WTC
- Enron
- VW
Sanjarko

#162 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Sanjarko »

Dozer wrote: 14/04/2020 20:22 Prvo, zna se vrlo dobro ko je skovao taj termin "teorija zavjere" - upravo oni koji su bili upetljani u neku zavjeru.

Evo nekoliko svima poznatih zavjera, a koje su prije definitivnog raskrinkavanja bile zestoko nazivane i kategorisane kao "teorijama zavjere".
- Rozvel
- Watergate
- Marihuana
- WTC
- Enron
- VW
Enron je veliki zijan i z*jeb. Ciscenje u vezi njega moglo bi se reci da je poprimilo izgled zavjere.

Madoffova kradza isto tako bi se mogla dodati na listu.
Rockefeller

#163 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Rockefeller »

Sta je sve prednost 5G mreze?
Dozer

#164 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Sustinki - nista. Navodno je jos brza od 4G sto se tice prenosa podataka. Medjutim, stvar je sto radi na daleko visim frekvencijama od 4G, a te frekvencije su za GSM nebitne (ovo su mi potvrdila 3 elektroinzinjera u zadnjih 5-6 dana).
Ono za sta je bitna ta visoka frekvencija jeste - kontrola mikro i nanotehnologije.
allem_77

#165 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by allem_77 »

Rockefeller wrote: 14/04/2020 22:33

Prenosim svoj post sa ekonomije ovdje. Ovi naši ekonomi sa foruma misle da je i ovo teorija zavjere.

Obzirom na tvoj nick, možda ti znaš nešto više? :D

------------------------------------

https://www.foresighter.rs/clanci/zlato ... nald-tramp

U ovom članku pisanom prije tri godine se prognozira ukidanje petrodolara.
Prije tri godine nismo znali šta je korona virus.

Možemo primijetiti kako MMF ovih dana upumpava novac kao navodnu pomoć državama.

Ja mislim da je sve unaprijed isplanirano? A hoće li plan uspjeti vidjet ćemo? Trenutno sve ide po planu,
čak i WHO preporučuje da se ne žuri sa ublažavanjem mjera. :D
Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus je rekao da države mojaju biti oprezne u relaksaciji restrikcija pa čak i u slučajevima velikog negativnog utjecaja na ekonomiju

MMF I SDR KAO ALTERNATIVA DOLARU
Da su stvari krenule nizbrdo, govore diplomatski odnosi SAD I Saudijske Arabije koji su na najnižem nivou u istoriji, a pobeda Trampa i njegove politike najavljuje gotovo sigurne promene na ovom polju u narednim godinama.

S toga je pred novom američkom administracijom nov zadatak – čime popuniti prazninu nakon što petro dolar ode u istoriju.

Postoje dve opcije:

MMF I SDR KAO ALTERNATIVA DOLARU
Prva je da se, bar formalno, kormilo svetskoj monetarnoj politici ustupi MMF-u, koji će umesto dolara, obračun vršiti prema vrednosti SDR, korpi valuta, jer globalna elita želi centralizaciju finansijske moći po cvaku cenu.

SDR nije ništa novo. To je jednostavno prosečno obračunata vrednost korpe fiat valuta, koje su od strane MMF-a dobile status članstva. Korpu čine američki dolar čini 42%, evro 31%, kineski juan 11%, japanski jen i britanska funta po 8%.

Međutim, ni SDR nije zasnovan za zdravim ekonomskim parametrima niti je u interesu običnog čoveka, već je još jedan izum doktora ekonomskih nauka u službi svetskog kapitala. Više centralizacije – manje slobode.

Zbog toga je SDR i još jedna centralizacija svetske monetarne vlasti neće doneti ništa novo, a njihove aktovnosti biće još misterioznije i nedostupnije širokoj javnosti nego što je to danas slučaj.

Slom petrodolara, biće savršen izgovor centrima moći i globalnim elitama da novu polugu monetarne vlasti pronađu u SDR rešenju.
Last edited by allem_77 on 14/04/2020 23:33, edited 1 time in total.
Ludzak

#166 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Ludzak »

Ja mislim da su ovaj virus masoni ubacili zbog ekonomske krize. I da ne postoji.

Nadam se da neće misliti da sam ozbiljan. :lol:
Tambure

#167 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tambure »

Uvertira i ispitivanje reakcije javnosti na predstojecu pandemiju velikih boginja koje ce biti oslobodjene otapanjem antarktika.
bunk

#168 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by bunk »

Pa zar nismo vakcinisani protiv toga?
Tambure

#169 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tambure »

Nop ... jesmo za male boginje ... za velike ne a smrtnost je preko 30%
drag_gost

#170 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Dozer wrote: 14/04/2020 23:02 Sustinki - nista. Navodno je jos brza od 4G sto se tice prenosa podataka. Medjutim, stvar je sto radi na daleko visim frekvencijama od 4G, a te frekvencije su za GSM nebitne (ovo su mi potvrdila 3 elektroinzinjera u zadnjih 5-6 dana).
Ono za sta je bitna ta visoka frekvencija jeste - kontrola mikro i nanotehnologije.
Kako bolan "nista". Jao, jao...

- Preko 10 puta je brza od 4G. Da prebacim u realne brojeve - skidanje filma sa torrenta ce se desavati u 1 sekundi. Brzina je preko 1GB u sekundi.
- Nema kasnjenja, nema popularnog laga. Doslovno je "latency" izbacen iz igre. Latency je manji od 1 milisekunde.
- Povecan kapacitet. Jos se ne zna tacno koliko ce moci uredjaja biti spojeno na 5G mrezu, dok se za 4G jasno znaju limitacije.
- Privatne mreze. Moci cemo mnogo lakse manipulisati privatnim mrezama i prioritizaciju istih praviti.

E sada, ovo znaci mnogo toga. Evo par primjera: "Remote" operacije ce biti mnogo vise moguce, jer nece biti latency-a, mogucnost podrske virtualne realnosti, podrzavanje mnogo veceg kvaliteta slike i videa u milisekundama, itd.

- GSM ce postati nebitan generalno uz 5G. Vrijeme ce to pokazati.
Last edited by drag_gost on 15/04/2020 19:44, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#171 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Chmoljo »

bunk wrote: 15/04/2020 06:46 Pa zar nismo vakcinisani protiv toga?
Nisi zato što je boleština proglašena eradiciranom. Vidio bi jurnjave za vakcinom da se pojave.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#172 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by izvrsni direktor »

Dozer wrote: 14/04/2020 23:02 Sustinki - nista.
:lol:
Dope_Man

#173 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dope_Man »

Dozer wrote: 14/04/2020 23:02 Sustinki - nista. Navodno je jos brza od 4G sto se tice prenosa podataka.
Mislio sam da si malo ozbiljniji od ovog.. :-)

Reci "sustinski nista", i da je "navodno" brza.. pa pobogu, sve sto se ikad pravilo, od mreza, preko procesora, do auta itd.. se pravi da bude brze, jace, vece nego ranije. A komentar iznad je objasnio koliko brze da se ne ponavljamo.
zforumas

#175 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by zforumas »

Image
Post Reply