Prenosim svoj post sa ekonomije ovdje. Ovi naši ekonomi sa foruma misle da je i ovo teorija zavjere.
Obzirom na tvoj nick, možda ti znaš nešto više?
------------------------------------
https://www.foresighter.rs/clanci/zlato ... nald-tramp
U ovom članku pisanom prije tri godine se prognozira ukidanje petrodolara.
Prije tri godine nismo znali šta je korona virus.
Možemo primijetiti kako MMF ovih dana upumpava novac kao navodnu pomoć državama.
Ja mislim da je sve unaprijed isplanirano? A hoće li plan uspjeti vidjet ćemo? Trenutno sve ide po planu,
čak i WHO preporučuje da se ne žuri sa ublažavanjem mjera.
Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus je rekao da države mojaju biti oprezne u relaksaciji restrikcija pa čak i u slučajevima velikog negativnog utjecaja na ekonomiju
MMF I SDR KAO ALTERNATIVA DOLARU
Da su stvari krenule nizbrdo, govore diplomatski odnosi SAD I Saudijske Arabije koji su na najnižem nivou u istoriji, a pobeda Trampa i njegove politike najavljuje gotovo sigurne promene na ovom polju u narednim godinama.
S toga je pred novom američkom administracijom nov zadatak – čime popuniti prazninu nakon što petro dolar ode u istoriju.
Postoje dve opcije:
MMF I SDR KAO ALTERNATIVA DOLARU
Prva je da se, bar formalno, kormilo svetskoj monetarnoj politici ustupi MMF-u, koji će umesto dolara, obračun vršiti prema vrednosti SDR, korpi valuta, jer globalna elita želi centralizaciju finansijske moći po cvaku cenu.
SDR nije ništa novo. To je jednostavno prosečno obračunata vrednost korpe fiat valuta, koje su od strane MMF-a dobile status članstva. Korpu čine američki dolar čini 42%, evro 31%, kineski juan 11%, japanski jen i britanska funta po 8%.
Međutim, ni SDR nije zasnovan za zdravim ekonomskim parametrima niti je u interesu običnog čoveka, već je još jedan izum doktora ekonomskih nauka u službi svetskog kapitala. Više centralizacije – manje slobode.
Zbog toga je SDR i još jedna centralizacija svetske monetarne vlasti neće doneti ništa novo, a njihove aktovnosti biće još misterioznije i nedostupnije širokoj javnosti nego što je to danas slučaj.
Slom petrodolara, biće savršen izgovor centrima moći i globalnim elitama da novu polugu monetarne vlasti pronađu u SDR rešenju.