Koliko mjere mogu trajati?

Moderator: O'zone

Locked
Rothmans

#451 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Rothmans »

aldinjo wrote: 13/04/2020 20:36 Svašta ljudi ovdje pišu ali nikako da napišu koje je rješenje za ljude kojima su radnje zatvorene skoro mjesec dana? Pogotovo ako im radnje budu zatvorene naredni mjesec. Od čega da oni finansiraju svoje porodice?
Pomoce braca
aldinjo

#452 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

Janjicar wrote: 13/04/2020 20:38 Pa de haj ti napiši svakako si ti jedan od najpametnijih ovdje
Nema potrebe. :lol:
aldinjo

#453 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

MUNAFIK wrote: 13/04/2020 20:40
aldinjo wrote: 13/04/2020 20:29
manuchao91 wrote: 13/04/2020 18:21 nadam se da ce mjere sto duze trajati ako treba i sredina Juna
Dok se sve ne smiri nema popustanja mjera
Ekonomija je u drugom planu ,svejedno je sjebana i ovako i onako

Zdravlje ljudi treba pripazit
:lol: :lol: :lol: :run: Ovo ne bi ni djeca u prvom razredu osnovne škole napisala.
Joj sta ljudi pricaju... Kako su ih mediji isprepadali... Haman ispalo da je corona izmislila smrt kao da se prije corine zivilo po 300 godina...

Znate li vi koliko ljudi radi u SIVOJ EKONOMIJI kao neprihavljeni oni su OSMAH ostali bez posla i nigdje nisu evidentirani... Znate li koliko porodica PREŽIVLJAVA od jedne konobarske plate... I slicno

Nemate vi pojma o cemu pricate... Lahko je ovima sa budzeta palamuditi njima kapa, a uzeo se evo i KREDIT nece zafalit plata, ali radnici, oni obicni ljudi su pri kraju... Ovaj mjesec im je MAXIMUM a onda ide borba za život!!!
Fino si napisao, ali teško da oni to mogu shvatiti.
aldinjo

#454 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

Forumske "stručnjake" to ne interesuje.
aldinjo

#455 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

Rothmans wrote: 13/04/2020 20:52
aldinjo wrote: 13/04/2020 20:36 Svašta ljudi ovdje pišu ali nikako da napišu koje je rješenje za ljude kojima su radnje zatvorene skoro mjesec dana? Pogotovo ako im radnje budu zatvorene naredni mjesec. Od čega da oni finansiraju svoje porodice?
Pomoce braca
Ne vode "braca" državu niti entitet nego naši fini političari.
Vela666

#456 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Vela666 »

banjaluka078 wrote: 13/04/2020 20:45
jagugu wrote: 13/04/2020 18:26 Premijer Republike Srpske (RS) Radovan Višković potvrdio je da će sve dosadašnje mjere za suzbijanje koronavirusa biti produžene do 27. aprila ove godine, a da su tek oko 10. maja moguće fleksibilnije mjere.
S tim da će se za praznike (Uskrs, 1.maj, Đurđevdan) praktikovati produžen policijski sat. Za ovaj vikend, za Uskrs, prijedlog je da policijski bude od petka ujutro do subote ujutro, slobodno za kupovinu do 15 sati, a onda ponovo policijski do ponedjeljka ujutro. Prvi put spominju i da će razgovarati s predstavnicima crkve da vide kako će se odvijati službe za Uskrs, jer ovdje budale 'ladno idu na službe, bez razmaka i bez rukavica.

https://www.6yka.com/novosti/crkva-i-ko ... e-za-crkvu
Koja je to nebuloza, od petka ujutro do subote ujutro svi će biti na gotofs i čekati da svane i da se onda nabacaju po svim otvorenim objektima i do 15 sati ćeš imati kaos, ko živ ko mrtaf a ko kupio kupio
banjaluka078

#457 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by banjaluka078 »

Vela666 wrote: 13/04/2020 21:05
Koja je to nebuloza, od petka ujutro do subote ujutro svi će biti na gotofs i čekati da svane i da se onda nabacaju po svim otvorenim objektima i do 15 sati ćeš imati kaos, ko živ ko mrtaf a ko kupio kupio
U petak je ovdje svakako neradni dan, vjerski praznik i razmilili bi se kao mravi ako bude fino vrijeme. Ovako će nabaviti sve do tada. U subotu izletiti do pekare eventualno i nazad kući, farbati jaja, pripremati se za Uskrs.
Vela666

#458 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Vela666 »

banjaluka078 wrote: 13/04/2020 21:13
Vela666 wrote: 13/04/2020 21:05
U petak je ovdje svakako neradni dan, vjerski praznik i razmilili bi se kao mravi ako bude fino vrijeme. Ovako će nabaviti sve do tada. U subotu izletiti do pekare eventualno i nazad kući, farbati jaja, pripremati se za Uskrs.
a ok, ima smisla, valjda :-D
osim ako se ne razmile u četvrtak uduplo da nadoknade za petak :-D
banjaluka078

#459 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by banjaluka078 »

Vela666 wrote: 13/04/2020 21:17 a ok, ima smisla, valjda :-D
U četvrtak nam i penzići imaju izlaz do 10, biće ludilo u gradu. :D
Vela666

#460 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Vela666 »

banjaluka078 wrote: 13/04/2020 21:22
Vela666 wrote: 13/04/2020 21:17 a ok, ima smisla, valjda :-D
U četvrtak nam i penzići imaju izlaz do 10, biće ludilo u gradu. :D
:run: :lol:
ajde čuvam vam fige za čvtak :D
Zox

#461 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Zox »

Hakiz wrote: 13/04/2020 19:11
CikCikCikPogodi wrote: 13/04/2020 18:52 Da li si optimistican samo za RS ili FBiH. Ovim u FBiH izgleda nije ni do bilo kakvog skorijeg ublazivanja cak su na ivici da jos strozije mjere uvedu.
A šta očekuješ?

Zamisli situaciju: Hodaš nekim poslom i vidiš grupu između 5 i 10 ljudi. U ruci im pivo, jedan pripremio nargilu, naravno da nisu na 2 metra jedan od drugog. I zamisli da takvu scenu vidiš na nekoliko mjesta na svom putu, recimo od posla do kuće. A recimo da ti je posao u štabu civilne zaštite. I vidiš da su parkovi oko zgrada puni djece kojoj je zabranjeno da budu vani.

Vidio bi da ljudi krše mjere i zaključio da ne ide ovako, mora veća i teža restrikcija boravka vani.

Ja sam prvi vrištao kada su uveli policijski od 18 sati, kada su penzionere zatvorili sa apsoutnom zabranom izlaska pa i do apoteke ili prodavnice itd.

Ali jedan od omiljenih sportova naših ljudi je izbjegavanje odgovornosti, veći si frajer što se više suportstavljaš propisima.

Sa takvim narodom ne možeš drugačije nego oštro.

Meni je samo žao ljudi koji poštuju propise što će im se otežati zbog kretena koji misle da su mangupi.
Pa nek sankcionisu one koji ne postuju mjere (tj. nek rade svoj posao!) a ne da dodatno kaznjavaju one koji postuju mjere.
CikCikCikPogodi

#462 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by CikCikCikPogodi »

Evo sta kazu krizni stabovi na ovo https://www.klix.ba/vijesti/bih/prvi-sl ... /200413192

Sigurno ce im biti izgovor, neka bajka brace Grim
Cherry-Cherry

#463 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Cherry-Cherry »

Ja sam ovo isto pisala ovdje, pa mi @hurmašica reče, da ona radi od kuće i da se trebam organizovati da i ja radim tako. Onda ja kažem, da ne može svako tako i da nema svako takvo radno mjesto, a ona odgovara da sam ljubomorna na nju jer je organizovana, a ja se ne znam organizovati.
CikCikCikPogodi

#464 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Cherry-Cherry wrote: 13/04/2020 21:50
Ja sam ovo isto pisala ovdje, pa mi @hurmašica reče, da ona radi od kuće i da se trebam organizovati da i ja radim tako. Onda ja kažem, da ne može svako tako i da nema svako takvo radno mjesto, a ona odgovara da sam ljubomorna na nju jer je organizovana, a ja se ne znam organizovati.
Ona je garant otisla u Jysk i opremila jednu sobu u kancelariju. To moze svako ko ima prostora. Ali mnogi ljudi nemaju, niti mogu, jer moraju na radno mjesto.
Jedino gdje smo vidjeli full lockdown u Aziji je u Wuhanu, dok u ostalim gradovima, ljudi su isli na posao normalno, jednostavno kod svih Azijata nije u mentalitetu raditi od kuce. Imaju infrastrukturu za to, ali nece da je koriste. Kod njih je biznis kultura.
Sluso sam price kako su u Japanu 90-tih toliko bilo dobre plate i jaka valuta da su kupovali ljudi kile i kile zlata svaki mjesec.
last mohicans

#465 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by last mohicans »

Što si bona ljubomorna, ne valja ti to, opast će ti imunitet :-D Ko ti je kriv što si neorganizovana. Evo ja još radim, malo forum zraknem. Hurmašici ne repliciram,poteška je. Baca malo na @kolindu. Ne znam što nje nema. Nju mi je duša isprovocirati.
Cherry-Cherry

#466 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Cherry-Cherry »

Hurmašica misli da će ljudi štampati novac. Nabaviš mašinu za štampanje novca i eto. :-D :-D To je taj mozak. To je ta organizacija.
CikCikCikPogodi

#467 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Cherry-Cherry wrote: 13/04/2020 22:09 Hurmašica misli da će ljudi štampati novac. Nabaviš mašinu za štampanje novca i eto. :-D :-D To je taj mozak. To je ta organizacija.
Stvarno ona nema nikakve logike. Zato necu sa njom pricat, jednostavno necu da je vrijedam, da mi puken film.
hurmasica

#468 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by hurmasica »

CikCikCikPogodi wrote: 13/04/2020 22:11
Cherry-Cherry wrote: 13/04/2020 22:09 Hurmašica misli da će ljudi štampati novac. Nabaviš mašinu za štampanje novca i eto. :-D :-D To je taj mozak. To je ta organizacija.
Stvarno ona nema nikakve logike. Zato necu sa njom pricat, jednostavno necu da je vrijedam, da mi puken film.
Ti mozes samo ban popit radi mene 😋 i to trajni.
hurmasica

#469 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by hurmasica »

CikCikCikPogodi wrote: 13/04/2020 21:56
Ona je garant otisla u Jysk i opremila jednu sobu u kancelariju. To moze svako ko ima prostora. Ali mnogi ljudi nemaju, niti mogu, jer moraju na radno mjesto.
Jedino gdje smo vidjeli full lockdown u Aziji je u Wuhanu, dok u ostalim gradovima, ljudi su isli na posao normalno, jednostavno kod svih Azijata nije u mentalitetu raditi od kuce. Imaju infrastrukturu za to, ali nece da je koriste. Kod njih je biznis kultura.
Sluso sam price kako su u Japanu 90-tih toliko bilo dobre plate i jaka valuta da su kupovali ljudi kile i kile zlata svaki mjesec.
Da jesam opremila kancelariju i ne samo to....imam kucu sa bazenom, tri batlera, osobnim frizerom i jos mnogo toga...tako da mi izolacija bas dodje kao produzeni godisnji odmor...stas nije svakom kasika u med upala...neki su ucili, trudili se da rade, borili se da nesto steknu....drugi bi opet guzivace samo
Hakiz

#470 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Hakiz »

coco1 wrote: 13/04/2020 20:21
CikCikCikPogodi wrote: 13/04/2020 18:52 Da li si optimistican samo za RS ili FBiH. Ovim u FBiH izgleda nije ni do bilo kakvog skorijeg ublazivanja cak su na ivici da jos strozije mjere uvedu.
A šta očekuješ?

Zamisli situaciju: Hodaš nekim poslom i vidiš grupu između 5 i 10 ljudi. U ruci im pivo, jedan pripremio nargilu, naravno da nisu na 2 metra jedan od drugog. I zamisli da takvu scenu vidiš na nekoliko mjesta na svom putu, recimo od posla do kuće. A recimo da ti je posao u štabu civilne zaštite. I vidiš da su parkovi oko zgrada puni djece kojoj je zabranjeno da budu vani.

Vidio bi da ljudi krše mjere i zaključio da ne ide ovako, mora veća i teža restrikcija boravka vani.

Ja sam prvi vrištao kada su uveli policijski od 18 sati, kada su penzionere zatvorili sa apsoutnom zabranom izlaska pa i do apoteke ili prodavnice itd.

Ali jedan od omiljenih sportova naših ljudi je izbjegavanje odgovornosti, veći si frajer što se više suportstavljaš propisima.

Meni je samo žao ljudi koji poštuju propise što će im se otežati zbog kretena koji misle da su mangupi.
a, gdje se moze vidjeti sve ovo sto ti nabroja? svaki dan hodam, sat i pol do dva, na relaciji katedrala-obala-dariva-saraci-katedrala i garantujem da nijednom nisam vidio nista od navedenog. jedini red i brojnije okupljanje vidim pred ispostavom zzz stari grad, na obali, te, pred mjestima gdje se nesto prodaje ili placa. u 99% slucajeva se, u tim redovima, raja pridrzava distance i nose maske.

neki dan (jel to bi jucer? igman) avaz objavi kako su gradjani neodgovorni, to okupljana, djeca... a na 7-8 slika nigdje vise od troje na slici, uredno na distanci i JEDNO dijete. slicno je i kada se pise za vilsonovo itd. jos, uz tekst, ubace slike, kojim sami sebe demantuju.

kakav smo narod postali, da nas samo negativnosti interesuju, makar i ne imale realnu podlogu.

farma, zadruga, parovi... nam promjenise svjest i realne poglede na okolinu.
Grad ne završava na Marindvoru.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#471 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Gerro »

Sve dok ne zatvore sve sto nije hitno da radi nece nam biti bolje i dok ne uvedu mjeru da ne mozes izlaziti vani s nekim drugim s kim ne zivis npr...
Udariti Bošnju sto jace po dzepu je jedino rjesenje
Hakiz

#472 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Hakiz »

Zox wrote: 13/04/2020 21:29
A šta očekuješ?

Pa nek sankcionisu one koji ne postuju mjere (tj. nek rade svoj posao!) a ne da dodatno kaznjavaju one koji postuju mjere.
Nravno.

Ali to bi značilo da moraju raditi.

Lakše je svima zabraniti nego sankcionisati samo one koji krše.
Cherry-Cherry

#473 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Cherry-Cherry »

Čuj lakše je svima zabraniti nego sankcionisati one koji krše. :-) :-)
Evo to je taj fadilovski mozak
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#474 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Gerro »

sankcionisat ces te sto krse i onda ce se opet pojaviti novi sto ce krsiti, to je taj mozak :lol:

normalno da treba uvesti sto represivnije mjere, jer ovo ne pokazuje rezultat. Puno vilsonovo, pune planine,odmaralista itd
Vidal89

#475 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Vidal89 »

Neka ostan policijski od 20h do 5h i po meni je to jako dobra stvar

Kladionice i sve kafane zatvorit, samo restorani da rade, cevabdzinice, brza hrana itd.

A trajat ce sve dok ne dodje vakcina, prvo popustanje mjera ce rezultirati novim slucajevima zaraze, ovo je jos uvijek prvo poluvrijeme. :thumbup:
Locked