Da li si optimistican samo za RS ili FBiH. Ovim u FBiH izgleda nije ni do bilo kakvog skorijeg ublazivanja cak su na ivici da jos strozije mjere uvedu.jagugu wrote: ↑13/04/2020 18:48Ja sam optimističan i mislim da će do polovine maja situacija biti bolja nego sad, mada i sad srećom nije katastrofalna. Mentalno sam jak jer od kukanja nema ništa osim sikiracije koja šteti psihi.CikCikCikPogodi wrote: ↑13/04/2020 18:33Rekao da ce se razgovarati o relaksacije. Sta mislis kolika ja sansa da ce se desiti relaksacija. Kako su zajahali iz krizni stabova?
Pogtovo kod kauboja u FBiH. Eno vidio je danas izjvio onaj celavi. I sta je poslije onaj herpes izjavio za kanadere. Njih realnost ne dotice vise. Oni zive u nekom svojem svijetu gdje glume serife ko u eri prohibicije u Americi.
Koliko mjere mogu trajati?
Moderator: O'zone
- CikCikCikPogodi
#426 Re: Koliko mjere mogu trajati?
-
jagugu
#427 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Za BiH kompletnu sam optimističan. Biće to dobro, samo sebe ubijaš sa previše upitnika u glavi.CikCikCikPogodi wrote: ↑13/04/2020 18:52Da li si optimistican samo za RS ili FBiH. Ovim u FBiH izgleda nije ni do bilo kakvog skorijeg ublazivanja cak su na ivici da jos strozije mjere uvedu.jagugu wrote: ↑13/04/2020 18:48Ja sam optimističan i mislim da će do polovine maja situacija biti bolja nego sad, mada i sad srećom nije katastrofalna. Mentalno sam jak jer od kukanja nema ništa osim sikiracije koja šteti psihi.CikCikCikPogodi wrote: ↑13/04/2020 18:33
Rekao da ce se razgovarati o relaksacije. Sta mislis kolika ja sansa da ce se desiti relaksacija. Kako su zajahali iz krizni stabova?
Pogtovo kod kauboja u FBiH. Eno vidio je danas izjvio onaj celavi. I sta je poslije onaj herpes izjavio za kanadere. Njih realnost ne dotice vise. Oni zive u nekom svojem svijetu gdje glume serife ko u eri prohibicije u Americi.
- CikCikCikPogodi
#428 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Nije to previse upitnika to su sve realna pitanja. Pogledaj oni ce barem razmisliti. Dok u FBIH imas budalu neobrazovanu koja jedan dan izlazi i prijeti ljudima a onda drugi dan dode druga budala i govori da pratimo situaciju i druge zemlje (copy-paste metoda).jagugu wrote: ↑13/04/2020 18:55Za BiH kompletnu sam optimističan. Biće to dobro, samo sebe ubijaš sa previše upitnika u glavi.CikCikCikPogodi wrote: ↑13/04/2020 18:52Da li si optimistican samo za RS ili FBiH. Ovim u FBiH izgleda nije ni do bilo kakvog skorijeg ublazivanja cak su na ivici da jos strozije mjere uvedu.
-
jagugu
#429 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Situacija nije zayebancija, ali ja ti govorim za mentalno stanje da ćeš poludit budeš li čitav dan razmišljao o Šolacima, Čerkezima, broju mrtvih, zaraženih, da će ovo dugo trajat i slično.CikCikCikPogodi wrote: ↑13/04/2020 18:58Nije to previse upitnika to su sve realna pitanja. Pogledaj oni ce barem razmisliti. Dok u FBIH imas budalu neobrazovanu koja jedan dan izlazi i prijeti ljudima a onda drugi dan dode druga budala i govori da pratimo situaciju i druge zemlje (copy-paste metoda).jagugu wrote: ↑13/04/2020 18:55Za BiH kompletnu sam optimističan. Biće to dobro, samo sebe ubijaš sa previše upitnika u glavi.CikCikCikPogodi wrote: ↑13/04/2020 18:52
Da li si optimistican samo za RS ili FBiH. Ovim u FBiH izgleda nije ni do bilo kakvog skorijeg ublazivanja cak su na ivici da jos strozije mjere uvedu.
Mislim radi šta hoćeš, ali ja to ne bih mogao. Budi mi pozdravljen, proće ovo brzo sve.
-
Hakiz
#430 Re: Koliko mjere mogu trajati?
A šta očekuješ?CikCikCikPogodi wrote: ↑13/04/2020 18:52 Da li si optimistican samo za RS ili FBiH. Ovim u FBiH izgleda nije ni do bilo kakvog skorijeg ublazivanja cak su na ivici da jos strozije mjere uvedu.
Zamisli situaciju: Hodaš nekim poslom i vidiš grupu između 5 i 10 ljudi. U ruci im pivo, jedan pripremio nargilu, naravno da nisu na 2 metra jedan od drugog. I zamisli da takvu scenu vidiš na nekoliko mjesta na svom putu, recimo od posla do kuće. A recimo da ti je posao u štabu civilne zaštite. I vidiš da su parkovi oko zgrada puni djece kojoj je zabranjeno da budu vani.
Vidio bi da ljudi krše mjere i zaključio da ne ide ovako, mora veća i teža restrikcija boravka vani.
Ja sam prvi vrištao kada su uveli policijski od 18 sati, kada su penzionere zatvorili sa apsoutnom zabranom izlaska pa i do apoteke ili prodavnice itd.
Ali jedan od omiljenih sportova naših ljudi je izbjegavanje odgovornosti, veći si frajer što se više suportstavljaš propisima.
Sa takvim narodom ne možeš drugačije nego oštro.
Meni je samo žao ljudi koji poštuju propise što će im se otežati zbog kretena koji misle da su mangupi.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#431 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Da nacrtam nekima:

-
Hakiz
#432 Re: Koliko mjere mogu trajati?
A dobro, svako ima pravo na svoje idole.
Poenta je u tome da nije bitno da li su mjere koje vlasti donose pametne ili nisu. Poenta je u tome da ako ih ne poštuješ, vlast će samo još više da nam zagorča život. I zato je glupo praviti se mangup jer vlast može da kaže: Nećeš da ispoštuješ ovo? Ok, od sutra policijski 24 sata. Vlast, za razliku od tebe, ima oružanu silu u vidu policije kojom može da te spreči u mangupluku. Ali, što je najgore ne samo tebe, nego da zagorča život i onima koji poštuju mjere ali su i njima zbog tebe pooštrene.
Treba birati bitke koje vodiš. U situaciji kao što je ova nemaš puno opcija da se boriš protiv mjera koje vlast nametne. Demokratija je suspendovana. Puno pametnije je izdržati, pa im se kada sve prođe osvetiti na izborima i slično.
Ali hajde ti to objasni usijanim glavama...
Poenta je u tome da nije bitno da li su mjere koje vlasti donose pametne ili nisu. Poenta je u tome da ako ih ne poštuješ, vlast će samo još više da nam zagorča život. I zato je glupo praviti se mangup jer vlast može da kaže: Nećeš da ispoštuješ ovo? Ok, od sutra policijski 24 sata. Vlast, za razliku od tebe, ima oružanu silu u vidu policije kojom može da te spreči u mangupluku. Ali, što je najgore ne samo tebe, nego da zagorča život i onima koji poštuju mjere ali su i njima zbog tebe pooštrene.
Treba birati bitke koje vodiš. U situaciji kao što je ova nemaš puno opcija da se boriš protiv mjera koje vlast nametne. Demokratija je suspendovana. Puno pametnije je izdržati, pa im se kada sve prođe osvetiti na izborima i slično.
- CikCikCikPogodi
#433 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Po tvojoj logici. Ti bi volio da se potpuno ubije ekonomija sa mjerama. Pa kada ih ukines da se ljudi vrate u svijet gdje nema ekonomije, posla, radni mjesta niti zivota.Hakiz wrote: ↑13/04/2020 19:27 A dobro, svako ima pravo na svoje idole.
- index_box
#434 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ja sam mislio da narod bira vlast i da vlast zavisi od naroda. Vidim da sam pogriješio.Hakiz wrote: ↑13/04/2020 19:27 A dobro, svako ima pravo na svoje idole.
Daleko od toga da sam od osoba koje ne poštuju mjere, naprotiv. Svoj posao sada radim online, koliko je to moguće, ali, nažalost, ne ide dobro... Odlazim samo u nabavku, a društveni kontakti su mi isključivo na FB i Whatsappu. S druge strane, meni je strašno vidjeti da neko ovako razmišlja i da svakog ko je pomenuti totalitarizam doveo u pitanje naziva usijanom glavom.
- escobar__
#435 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Nemam nikakvih problema s poštovanjem bilo kakve mjere, pa i ovih i sve što radim radim u skladu s mjerama - držim distancu, nosim maske, rukavice, ne idem na roštilje, sijela i nepotrebne kupovine i jedino u suštini šta radim jeste što jedanput, dvaput sedmično odem u šetnju sa suprugom.Hakiz wrote: ↑13/04/2020 19:27 A dobro, svako ima pravo na svoje idole.
Dakle ne qrčim se i nisam usijana glava, radim manje-više ono što se od mene očekuje ali ne mogu i ne želim vrijeme konstantno provoditi zatvoren, a to nek shvata kako ko hoće.
I ti si upravu, sutra nek ekipa uvede 24satni karantin svakako da se neću qrčit i kršit te odredbe rizikujući nepotrebni finansijski trošak (u vidu kazni) ali ću i dalje takve odluke smatrat retardiranim.
Last edited by escobar__ on 13/04/2020 19:55, edited 1 time in total.
-
biglebovski
#436 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Poenta mjera je da se razvuče krivulja i tako izbjegne kolaps zdravstvenog sistema, bar su tako govorili, kako ovi naši tako i Italijani, Njemci, Austrijanci. Iza nas je mjesec i više iskustva sa ovim virusom i ako nakon ovog perioda zdravstvo nije kolabiralo, onda ne vidim razlog za uvođenje još strožijih mjera. A oni mogu probati raditi kako hoće bez obzira na situaciju na terenu, ali vidjet ćemo kako će to izgledati.
-
elcaliente
#437 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ima li ko nekih informacija o kakvim se ljudima radi po ovim satorima po granicnim prelazima?
Sta mislite sto su ti ljudi krenuli u jeku pandemije na put, znali su da moraju ostati u satorima ma granici i sada tamo prave probleme.
Nikoga ne osudujujem, samo da pokusavam sa shvatim mentalni sklop tih ljudi koji u ovakoj situaciji krenu na put i zele da borave u satorima.
Koje je vase misljenje?
Sta mislite sto su ti ljudi krenuli u jeku pandemije na put, znali su da moraju ostati u satorima ma granici i sada tamo prave probleme.
Nikoga ne osudujujem, samo da pokusavam sa shvatim mentalni sklop tih ljudi koji u ovakoj situaciji krenu na put i zele da borave u satorima.
Koje je vase misljenje?
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#438 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Jbg opisa ti državu ovog mog na slici u tri potezaHakiz wrote: ↑13/04/2020 19:27 A dobro, svako ima pravo na svoje idole.
- CikCikCikPogodi
#439 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Poenta je sto te mjere mogu preci u izivljavanje za zadvoljstvo bolesnih umova pojednih osoba.biglebovski wrote: ↑13/04/2020 19:55Poenta mjera je da se razvuče krivulja i tako izbjegne kolaps zdravstvenog sistema, bar su tako govorili, kako ovi naši tako i Italijani, Njemci, Austrijanci. Iza nas je mjesec i više iskustva sa ovim virusom i ako nakon ovog perioda zdravstvo nije kolabiralo, onda ne vidim razlog za uvođenje još strožijih mjera. A oni mogu probati raditi kako hoće bez obzira na situaciju na terenu, ali vidjet ćemo kako će to izgledati.
-
aldinjo
#440 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Trol otvori temu i onda se napiše 18 stranica za oko 24 sata. A naravno da ima još nekoliko poremećenih osoba koji "uživaju" u ovim blokadama. Sa nepismenim ljudima je najlakše manipulisati.gidra wrote: ↑12/04/2020 19:40 vidim neki i orgazme imaju zbog ovih restriktivnih mjera i jebanja nas normlanog svijeta u mozak.
Lično mi se jebe za njihove politikantske mjere, ne nosim masku nikada osim kada idem u prodavnicu. Prošao sam X puta pored policije niko me nikada nije opomenuo. Rukavice nikada nisam stavio na ruke nit ću. Poštujem socijalnu distanicu i ne približavam se drugim ljudima na manje od metar.
Ovo sa rukavicama i maskama je najveća glupost ikada pogotovo na ovim temperturama kao danas od +20 stepeni.
Također mislim da će se uskoro početi otvarati sve djelatnosti(narednih 10 dana) osim kafana/restorana i kina, sredinom maja i kafane uz određena ograničenja. Jednom kada se otvore kafane, zaboraviće se sve kao da ništa nije ni bilo a nadam se uskoro.
Last edited by aldinjo on 13/04/2020 20:33, edited 1 time in total.
-
aldinjo
#441 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Hakiz wrote: ↑13/04/2020 19:11A šta očekuješ?CikCikCikPogodi wrote: ↑13/04/2020 18:52 Da li si optimistican samo za RS ili FBiH. Ovim u FBiH izgleda nije ni do bilo kakvog skorijeg ublazivanja cak su na ivici da jos strozije mjere uvedu.
Zamisli situaciju: Hodaš nekim poslom i vidiš grupu između 5 i 10 ljudi. U ruci im pivo, jedan pripremio nargilu, naravno da nisu na 2 metra jedan od drugog. I zamisli da takvu scenu vidiš na nekoliko mjesta na svom putu, recimo od posla do kuće. A recimo da ti je posao u štabu civilne zaštite. I vidiš da su parkovi oko zgrada puni djece kojoj je zabranjeno da budu vani.
Vidio bi da ljudi krše mjere i zaključio da ne ide ovako, mora veća i teža restrikcija boravka vani.
Ja sam prvi vrištao kada su uveli policijski od 18 sati, kada su penzionere zatvorili sa apsoutnom zabranom izlaska pa i do apoteke ili prodavnice itd.
Ali jedan od omiljenih sportova naših ljudi je izbjegavanje odgovornosti, veći si frajer što se više suportstavljaš propisima.
Meni je samo žao ljudi koji poštuju propise što će im se otežati zbog kretena koji misle da su mangupi.
-
coco1
#442 Re: Koliko mjere mogu trajati?
a, gdje se moze vidjeti sve ovo sto ti nabroja? svaki dan hodam, sat i pol do dva, na relaciji katedrala-obala-dariva-saraci-katedrala i garantujem da nijednom nisam vidio nista od navedenog. jedini red i brojnije okupljanje vidim pred ispostavom zzz stari grad, na obali, te, pred mjestima gdje se nesto prodaje ili placa. u 99% slucajeva se, u tim redovima, raja pridrzava distance i nose maske.Hakiz wrote: ↑13/04/2020 19:11A šta očekuješ?CikCikCikPogodi wrote: ↑13/04/2020 18:52 Da li si optimistican samo za RS ili FBiH. Ovim u FBiH izgleda nije ni do bilo kakvog skorijeg ublazivanja cak su na ivici da jos strozije mjere uvedu.
neki dan (jel to bi jucer? igman) avaz objavi kako su gradjani neodgovorni, to okupljana, djeca... a na 7-8 slika nigdje vise od troje na slici, uredno na distanci i JEDNO dijete. slicno je i kada se pise za vilsonovo itd. jos, uz tekst, ubace slike, kojim sami sebe demantuju.
kakav smo narod postali, da nas samo negativnosti interesuju, makar i ne imale realnu podlogu.
farma, zadruga, parovi... nam promjenise svjest i realne poglede na okolinu.
-
aldinjo
#443 Re: Koliko mjere mogu trajati?
manuchao91 wrote: ↑13/04/2020 18:21 nadam se da ce mjere sto duze trajati ako treba i sredina Juna
Dok se sve ne smiri nema popustanja mjera
Ekonomija je u drugom planu ,svejedno je sjebana i ovako i onako
Zdravlje ljudi treba pripazit
-
aldinjo
#444 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Svašta ljudi ovdje pišu ali nikako da napišu koje je rješenje za ljude kojima su radnje zatvorene skoro mjesec dana? Pogotovo ako im radnje budu zatvorene naredni mjesec. Od čega da oni finansiraju svoje porodice?
- Janjicar
#445 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Pa de haj ti napiši svakako si ti jedan od najpametnijih ovdje
-
MUNAFIK
#446 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Joj sta ljudi pricaju... Kako su ih mediji isprepadali... Haman ispalo da je corona izmislila smrt kao da se prije corine zivilo po 300 godina...aldinjo wrote: ↑13/04/2020 20:29manuchao91 wrote: ↑13/04/2020 18:21 nadam se da ce mjere sto duze trajati ako treba i sredina Juna
Zdravlje ljudi treba pripazit![]()
![]()
![]()
Ovo ne bi ni djeca u prvom razredu osnovne škole napisala.
Znate li vi koliko ljudi radi u SIVOJ EKONOMIJI kao neprihavljeni oni su OSMAH ostali bez posla i nigdje nisu evidentirani... Znate li koliko porodica PREŽIVLJAVA od jedne konobarske plate... I slicno
Nemate vi pojma o cemu pricate... Lahko je ovima sa budzeta palamuditi njima kapa, a uzeo se evo i KREDIT nece zafalit plata, ali radnici, oni obicni ljudi su pri kraju... Ovaj mjesec im je MAXIMUM a onda ide borba za život!!!
- CikCikCikPogodi
#447 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Pa to ima ja ponavljam non stop pa onda se neki ljute sto ponavljam neke stvari. Boli ku#ac budzetlije za te ljude i privatnike sto nece imati para. Sve dok im MMF moze izdavati krediti za njih nema zime, nit im je bitno ublazavanje mjera.MUNAFIK wrote: ↑13/04/2020 20:40Joj sta ljudi pricaju... Kako su ih mediji isprepadali... Haman ispalo da je corona izmislila smrt kao da se prije corine zivilo po 300 godina...aldinjo wrote: ↑13/04/2020 20:29manuchao91 wrote: ↑13/04/2020 18:21 nadam se da ce mjere sto duze trajati ako treba i sredina Juna
![]()
![]()
Znate li vi koliko ljudi radi u SIVOJ EKONOMIJI kao neprihavljeni oni su OSMAH ostali bez posla i nigdje nisu evidentirani... Znate li koliko porodica PREŽIVLJAVA od jedne konobarske plate... I slicno
Nemate vi pojma o cemu pricate... Lahko je ovima sa budzeta palamuditi njima kapa, a uzeo se evo i KREDIT nece zafalit plata, ali radnici, oni obicni ljudi su pri kraju... Ovaj mjesec im je MAXIMUM a onda ide borba za život!!!
Ovi sto prizivaju da sto duze mjere budu na znazi, sami se obazbijedili zalihama i parama, pa pisaj po sirotinji.
Last edited by CikCikCikPogodi on 13/04/2020 20:46, edited 1 time in total.
- banjaluka078
#448 Re: Koliko mjere mogu trajati?
S tim da će se za praznike (Uskrs, 1.maj, Đurđevdan) praktikovati produžen policijski sat. Za ovaj vikend, za Uskrs, prijedlog je da policijski bude od petka ujutro do subote ujutro, slobodno za kupovinu do 15 sati, a onda ponovo policijski do ponedjeljka ujutro. Prvi put spominju i da će razgovarati s predstavnicima crkve da vide kako će se odvijati službe za Uskrs, jer ovdje budale 'ladno idu na službe, bez razmaka i bez rukavica.
https://www.6yka.com/novosti/crkva-i-ko ... e-za-crkvu
-
last mohicans
#449 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Danas čujem za slučaj. Muž konobar ostao bez posla, supruga također, još trudna 7 mjesec. Pobrinut će se Bake, Fatke i Solak za ovakve. Jebe se njima za takve. Još Riđi danas brani Fatketa, kaže on radi dok drugi seru i kritikuju. Pa i ovaj jadnik bi da radi, ali nema gdje. Ko će se pobrinuti za ovu porodicu, konkretno? Koliko je takvih?MUNAFIK wrote: ↑13/04/2020 20:40Joj sta ljudi pricaju... Kako su ih mediji isprepadali... Haman ispalo da je corona izmislila smrt kao da se prije corine zivilo po 300 godina...aldinjo wrote: ↑13/04/2020 20:29manuchao91 wrote: ↑13/04/2020 18:21 nadam se da ce mjere sto duze trajati ako treba i sredina Juna
![]()
![]()
-
MUNAFIK
#450 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ma ljudi sisaju državu i misle da je kod svih tako... Mi smo SLABO RAZVIJENA država sa velikim brojem nezaposlenih... Vecina drzave ZIVI OD JEDNE PROSJECNE PLATE, a sad nemaju ni to...last mohicans wrote: ↑13/04/2020 20:46Danas čujem za slučaj. Muž konobar ostao bez posla, supruga također, još trudna 7 mjesec. Pobrinut će se Bake, Fatke i Solak za ovakve. Jebe se njima za takve. Još Riđi danas brani Fatketa, kaže on radi dok drugi seru i kritikuju. Pa i ovaj jadnik bi da radi, ali nema gdje. Ko će se pobrinuti za ovu porodicu, konkretno? Koliko je takvih?MUNAFIK wrote: ↑13/04/2020 20:40Joj sta ljudi pricaju... Kako su ih mediji isprepadali... Haman ispalo da je corona izmislila smrt kao da se prije corine zivilo po 300 godina...
Korona je mila majka.šta nas ceka ako nam Fadil i Solak nastave krojit sudbinu!!!