Samsung smartphones

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#501 Re: Samsung smartphones

Post by skafiskafsnjak »

Sta, ako je na carsiji i ako izda fiskalni, to je regulare obavezno?

Sta je to carsija, pojam za legalnost? :lol:
Vi ko da ste rodjeni jucer.

Pa ljudi naprave duple kase i izdaju fiskalni koji se nigdje ne vidi tj nije prikazan.
A na carsiji obavezno legalni . Nasmijah se.
febo_acm

#502 Re: Samsung smartphones

Post by febo_acm »

Safete Dilbere wrote: 13/04/2020 18:56 Zasto je tebi tesko shvatiti da to onda nije sverc?Jel vi znate uopste sta je sverc?Prodavanje cigara na pijaci otoka i duhana je sverc prodavanje telefona u Hustelu nije sverc.Mislim da vam je sad jasnije.
sverc je sve sto udje u BiH pod markom LG, a nije uslo preko Stanića npr.
febo_acm

#503 Re: Samsung smartphones

Post by febo_acm »

skafiskafsnjak wrote: 13/04/2020 19:10 Sta, ako je na carsiji i ako izda fiskalni, to je regulare obavezno?

Sta je to carsija, pojam za legalnost? :lol:
Vi ko da ste rodjeni jucer.

Pa ljudi naprave duple kase i izdaju fiskalni koji se nigdje ne vidi tj nije prikazan.
A na carsiji obavezno legalni . Nasmijah se.
a evo i ja gledam, kontam zeza se lik... znamo sta su Vatra i Metpropolis radili sa fiskalnim...
Safete Dilbere

#504 Re: Samsung smartphones

Post by Safete Dilbere »

Bolje da se smijete sebi i svom ne znanju kad covjeka koji legalno prodaje telefone nazivate svercerom samo zato sto nema garanciju kao generalni zastupnici.Sta ces kad ti ode telefon koji si uzeo iz kine od firme koja prodaje na alibabi?Vratit im nakon par mjeseci i zalit se?
Last edited by Safete Dilbere on 13/04/2020 19:42, edited 1 time in total.
febo_acm

#505 Re: Samsung smartphones

Post by febo_acm »

:thumbup:
Last edited by febo_acm on 13/04/2020 19:42, edited 1 time in total.
febo_acm

#506 Re: Samsung smartphones

Post by febo_acm »

Safete Dilbere wrote: 13/04/2020 19:40 Bolje da se smijete sebi i svom ne znanju kad covjeka koji legalno prodaje telefone nazivate svercerom samo zato sto nema garanciju kao generalni zastupnici.

:lol: :lol: :thumbup:
Safete Dilbere

#507 Re: Samsung smartphones

Post by Safete Dilbere »

Znanje je cudo pisat gluposti moze svako.
Safete Dilbere

#508 Re: Samsung smartphones

Post by Safete Dilbere »

febo_acm wrote: 13/04/2020 19:42
Safete Dilbere wrote: 13/04/2020 19:40 Bolje da se smijete sebi i svom ne znanju kad covjeka koji legalno prodaje telefone nazivate svercerom samo zato sto nema garanciju kao generalni zastupnici.

Sta ti nije ovde jasno,jel ti bhtelekom u posti popravlja telefone?
febo_acm

#509 Re: Samsung smartphones

Post by febo_acm »

Safete Dilbere wrote: 13/04/2020 19:43

Naravno da ne, BHT naruci od dobavljaca(jedini legalan put nabavke robe)... dobije robu, ulaznu fakturu, knjizi fakturu, plati je, plati pdv i prodaje mobitele. Za sve probleme obratis se ovlastenom servisu. Opet kazem, to je jedini legalan nacin.
Safete Dilbere

#510 Re: Samsung smartphones

Post by Safete Dilbere »

febo_acm wrote: 13/04/2020 19:48
Safete Dilbere wrote: 13/04/2020 19:43

Naravno da ne, BHT naruci od dobavljaca(jedini legalan put nabavke robe)... dobije robu, ulaznu fakturu, knjizi fakturu, plati je, plati pdv i prodaje mobitele. Za sve probleme obratis se ovlastenom servisu. Opet kazem, to je jedini legalan nacin.
A gdje idu ti telefoni na popravku od bh telekoma?U Mesc a sto idu tamo?Jel to mesc legalni predstavnik i zastupnik samsunga,lg-a i ostalih telefona sto prodaje bht pa idu tamo na popravak ili je firma sa kojom je naknadno sklopljen deal u slucaju kvara na telefonima?Tako su isto mogli sa mojim komsijom koji ima svoju radnju za popravak sklopit deal sto nema veze sa orginalnom garancijom proizvodjaca.
febo_acm

#511 Re: Samsung smartphones

Post by febo_acm »

Postoji nacin kako se jedan servis certificira da moze popravljati odredjene brendove i to je proces. Imas npr ovasteni servis za Canon, ali i jos dosta ovlastenih firmi i firmica koje to rade u Sarajevu i u BiH.

Ali kakve to veze ima sa ovim?

Svi ti servisi prihvataju samo mobitele koji su usli preko distributera i samo te aparate mogu servisirati.

MESC je ovlasteni servis i zna se za koje brendove.
Safete Dilbere

#512 Re: Samsung smartphones

Post by Safete Dilbere »

febo_acm wrote: 13/04/2020 20:13 Postoji nacin kako se jedan servis certificira da moze popravljati odredjene brendove i to je proces. Imas npr ovasteni servis za Canon, ali i jos dosta ovlastenih firmi i firmica koje to rade u Sarajevu i u BiH.

Svi ti servisi prihvataju samo mobitele koji su usli preko distributera i samo te aparate mogu servisirati.

A kako to sad odjednom da nema veze ako mesc nije ovlasteni servis za samsunga a tamo idu telefoni na popravak?Gdje tu orginalna garancija o kojoj ste maloprije pisali i govorili da su sve ostale piljarske?Huawei.Lg,nokia,alcatel i wiko ovlasteni servis partner je mesc znaci samsunga tu nema?Jel to znaci po vasoj prici onda da je i bht piljara?
arnes_king

#513 Re: Samsung smartphones

Post by arnes_king »

Safete Dilbere wrote: 13/04/2020 20:20
febo_acm wrote: 13/04/2020 20:13 Postoji nacin kako se jedan servis certificira da moze popravljati odredjene brendove i to je proces. Imas npr ovasteni servis za Canon, ali i jos dosta ovlastenih firmi i firmica koje to rade u Sarajevu i u BiH.

A kako to sad odjednom da nema veze ako mesc nije ovlasteni servis za samsunga a tamo idu telefoni na popravak?Gdje tu orginalna garancija o kojoj ste maloprije pisali i govorili da su sve ostale piljarske?Huawei.Lg,nokia,alcatel i wiko ovlasteni servis partner je mesc znaci samsunga tu nema?Jel to znaci po vasoj prici onda da je i bht piljara?
Od kud ti da tamo idu na servis samsung uredjaji kad idu u kimtec i agram? Znam jer sam imao slucaj gdje sam slao na servis.

Je li ti ozbiljno uporedjujes garanciju koju dobijes od legalnog predstavnika i koja je od ovlastenog servisa i one "garancije" tipa univerzalno?
Last edited by arnes_king on 13/04/2020 20:23, edited 1 time in total.
denimb

#514 Re: Samsung smartphones

Post by denimb »

Safete Dilbere ti si se stvarno izgubio malo, neki dan ti sumnjivi modeli Xiaomi u Mercatoru jer su jeftini, iako ti ljudi daju dvije godine garancije.
A sad pak branis piljare za koje i Bog i narod znaju da prodaju telefone koji nisu legalno usli u BiH...mislim ako nazoves Kimtec da ce ti ljudi drage volje objasniti kako se uvezu telefoni u zemlju, kako ih distribuiraju, i sta pokriva garancija, i ko diktira cijene istih.
Safete Dilbere

#515 Re: Samsung smartphones

Post by Safete Dilbere »

arnes_king wrote: 13/04/2020 20:21
Safete Dilbere wrote: 13/04/2020 20:20

Od kud ti da tamo idu na servis samsung uredjaji kad idu u kimtec i agram? Znam jer sam imao slucaj gdje sam slao na servis.

Je li ti ozbiljno uporedjujes garanciju koju dobijes od legalnog predstavnika i koja je od ovlastenog servisa i one "garancije" tipa univerzalno?
Ja procitah ovde od forumasa koji su imali problema sa samsungom da su ih slali u mesc pa eto od tud.Ne uporedjujem jel u univerzalno fakticki nema garancije ninasta.
febo_acm

#516 Re: Samsung smartphones

Post by febo_acm »

Ljudi ja odustajem, lik je needukovan ili trolla.
Lik misli da je BHT njih ovlastio da popravljuju telefone :lol: :lol: :lol:
Safete Dilbere

#517 Re: Samsung smartphones

Post by Safete Dilbere »

febo_acm wrote: 13/04/2020 20:27 Ljudi ja odustajem, lik je needukovan ili trolla.
Otidji na stranicu mesca pa ces pored ovlastenih partnera vidjet i logo bht eroneta sto znaci da da ovlasteni su za popravljanje njihovih aparata.
NecuVise

#518 Re: Samsung smartphones

Post by NecuVise »

A šta učinih jednom rečenicom :run:
Safete, dilbere, žao mi je zbog tebe...
Safete Dilbere

#519 Re: Samsung smartphones

Post by Safete Dilbere »

Zao je meni vas jel pise gluposti pa kad vam se na to ukaze krenete da budete vickasti.Divni i zreli sagovornici haha sve djeca.
i agree

#520 Re: Samsung smartphones

Post by i agree »

Safete Dilbere wrote: 13/04/2020 20:27
Ja procitah ovde od forumasa koji su imali problema sa samsungom da su ih slali u mesc pa eto od tud.Ne uporedjujem jel u univerzalno fakticki nema garancije ninasta.
Pogresno si ti procitao nema veze mesc sa Samsungom....
denimb

#521 Re: Samsung smartphones

Post by denimb »

Safete Dilbere wrote: 13/04/2020 20:29
febo_acm wrote: 13/04/2020 20:27 Ljudi ja odustajem, lik je needukovan ili trolla.
Otidji na stranicu mesca pa ces pored ovlastenih partnera vidjet i logo bht eroneta sto znaci da da ovlasteni su za popravljanje njihovih aparata.
Druze BHT i Agram recimo je tu samo posrednik izmedju tebe i samsunga, znaci Agram prodje audit od strane samsunga, potpise ugovor sa njima o popravci njihovih telefona i ti kada odes da reklamiras telefon ljudi ti u BHT otvore nalog uzmu telefon, vizuelno ga pregledaju i zabiljeze stanje u kojem si ga doneo u poslovnicu, ti dobijes zamjenski telefon.
Taj aparat oni salju na popravku u onu radnju koja ima ugovor sa Samsungom, ako ga poprave dobijas ga nazad, a ako je kvar nemoguce ukloniti dobijas isti, ili ako nema na stanju mora biti noviji model od toga jer ti ne smiju dati losiji telefon, i od tog trenutka ti ponovno imas 2 godine garancije.

Taj uredjaj koji se nije mogao popraviti u servisu se vraca u Samsungu, dijelovi koji mogu se iskoriste, ili zamijene oni koji mogu...taj telefon se prodaje poslije pod oznakom refurbished, zajedno sa ostalim proizvodima koji spadaju u tu kategoriju, ne bitno je sad.

Tako to rade oni koji suradjuju sa firmama koje legalno uvoze telefone u drzavu, i placaju drzavi sve obveze.
skafiskafsnjak

#522 Re: Samsung smartphones

Post by skafiskafsnjak »

Safete Dilbere wrote: 13/04/2020 19:40 Bolje da se smijete sebi i svom ne znanju kad covjeka koji legalno prodaje telefone nazivate svercerom samo zato sto nema garanciju kao generalni zastupnici.Sta ces kad ti ode telefon koji si uzeo iz kine od firme koja prodaje na alibabi?Vratit im nakon par mjeseci i zalit se?
Mislis neznanje :D
Tvom NEZNANJU pravopisa se mogu smijati :D
Jbt govori mi neko da su legalni ovi sto prodaju telefone sto su "pali s kamiona" :roll:

Citao sam o istrazivanjima u kojima su izjave samog Samsunga , Huaweija i ostalih , koji govore o takvim prodavnicama. Oni govore da to nije legalna prodaja .... A dodju forumasi da pravdaju Univerzalno ,Hustel ...koji u hebenoj BiH izdaju fiskalni..
Pa u ovoj drzavi mozes fiskalni izdati za sta god hoces i to opravdati.... U drzavi u kojoj smisljaju duple kase i izdaju lazne fiskalne....

:skoljka:
Last edited by skafiskafsnjak on 13/04/2020 21:40, edited 2 times in total.
denimb

#523 Re: Samsung smartphones

Post by denimb »

skafiskafsnjak wrote: 13/04/2020 21:26
Safete Dilbere wrote: 13/04/2020 19:40 Bolje da se smijete sebi i svom ne znanju kad covjeka koji legalno prodaje telefone nazivate svercerom samo zato sto nema garanciju kao generalni zastupnici.Sta ces kad ti ode telefon koji si uzeo iz kine od firme koja prodaje na alibabi?Vratit im nakon par mjeseci i zalit se?
Mislis, neznanje :D
Ma vidis mu po samoj prici da odaje utisak piljara kojeg je "uvezao" rodjo iz njemacke, on iznajmio prostor, i legalno uvoze telefone putem autobusa...on je gazda, zvecka klucevima, mase pederusom, o telefonima zna manje nego o paradajzu i paprikama, ali zna kako nahvatati neuk svijet i zavaliti im telefon, zna isprintati i "garanciju" napravio mu je u wordu mali od komsije.

Ima i malog Mehu koji naleti do piljare kad se pojavi telefon za popravku, majke mi tom malom daj spil karata i otvorit ce svaki telefon, talentovano dijete sta ces...mali ce da se zatvori iza paravana, raskupusa telefon pa ga ulijepi ponovno...kupac ce da slusa, eh rodjo, nejmaaa, osla maticna...a takva ti je tehnologija, ma to ti bolan izgori u sekundi, to da iko zna popraviti popravio bi Meho mali...ali nema, eto takva nafaka, haj vidimo se...

Zatrola frajer prvo Xiaomi temu, pa sad unisti i raspravu o telefonima ovdje, jbt.
denimb

#524 Re: Samsung smartphones

Post by denimb »

Hajde ti Dilbere na FOE, smaras sa svakom porukom, unistavas teme...dobro ti covjek i rece, cuvaj pricu za musterije. Zdravo.
skafiskafsnjak

#525 Re: Samsung smartphones

Post by skafiskafsnjak »

Na kraju krajeva, svako kupuje gdje zeli .
manja cijena bez garancije ili garancija ali s vecom cijenom.

PS: moderacija, doticni me nazove cobanom, vi brisete postove. Da sam ja to rekao, sad bih bio u Banovicima.

Aferim .
Post Reply