Sta je to carsija, pojam za legalnost?
Vi ko da ste rodjeni jucer.
Pa ljudi naprave duple kase i izdaju fiskalni koji se nigdje ne vidi tj nije prikazan.
A na carsiji obavezno legalni . Nasmijah se.
Moderator: Benq
sverc je sve sto udje u BiH pod markom LG, a nije uslo preko Stanića npr.Safete Dilbere wrote: ↑13/04/2020 18:56 Zasto je tebi tesko shvatiti da to onda nije sverc?Jel vi znate uopste sta je sverc?Prodavanje cigara na pijaci otoka i duhana je sverc prodavanje telefona u Hustelu nije sverc.Mislim da vam je sad jasnije.
a evo i ja gledam, kontam zeza se lik... znamo sta su Vatra i Metpropolis radili sa fiskalnim...skafiskafsnjak wrote: ↑13/04/2020 19:10 Sta, ako je na carsiji i ako izda fiskalni, to je regulare obavezno?
Sta je to carsija, pojam za legalnost?![]()
Vi ko da ste rodjeni jucer.
Pa ljudi naprave duple kase i izdaju fiskalni koji se nigdje ne vidi tj nije prikazan.
A na carsiji obavezno legalni . Nasmijah se.
Safete Dilbere wrote: ↑13/04/2020 19:40 Bolje da se smijete sebi i svom ne znanju kad covjeka koji legalno prodaje telefone nazivate svercerom samo zato sto nema garanciju kao generalni zastupnici.
Sta ti nije ovde jasno,jel ti bhtelekom u posti popravlja telefone?febo_acm wrote: ↑13/04/2020 19:42Safete Dilbere wrote: ↑13/04/2020 19:40 Bolje da se smijete sebi i svom ne znanju kad covjeka koji legalno prodaje telefone nazivate svercerom samo zato sto nema garanciju kao generalni zastupnici.
![]()
![]()
![]()
Safete Dilbere wrote: ↑13/04/2020 19:43Sta ti nije ovde jasno,jel ti bhtelekom u posti popravlja telefone?febo_acm wrote: ↑13/04/2020 19:42Safete Dilbere wrote: ↑13/04/2020 19:40 Bolje da se smijete sebi i svom ne znanju kad covjeka koji legalno prodaje telefone nazivate svercerom samo zato sto nema garanciju kao generalni zastupnici.
![]()
![]()
![]()
A gdje idu ti telefoni na popravku od bh telekoma?U Mesc a sto idu tamo?Jel to mesc legalni predstavnik i zastupnik samsunga,lg-a i ostalih telefona sto prodaje bht pa idu tamo na popravak ili je firma sa kojom je naknadno sklopljen deal u slucaju kvara na telefonima?Tako su isto mogli sa mojim komsijom koji ima svoju radnju za popravak sklopit deal sto nema veze sa orginalnom garancijom proizvodjaca.febo_acm wrote: ↑13/04/2020 19:48Safete Dilbere wrote: ↑13/04/2020 19:43Sta ti nije ovde jasno,jel ti bhtelekom u posti popravlja telefone?
Naravno da ne, BHT naruci od dobavljaca(jedini legalan put nabavke robe)... dobije robu, ulaznu fakturu, knjizi fakturu, plati je, plati pdv i prodaje mobitele. Za sve probleme obratis se ovlastenom servisu. Opet kazem, to je jedini legalan nacin.
A kako to sad odjednom da nema veze ako mesc nije ovlasteni servis za samsunga a tamo idu telefoni na popravak?Gdje tu orginalna garancija o kojoj ste maloprije pisali i govorili da su sve ostale piljarske?Huawei.Lg,nokia,alcatel i wiko ovlasteni servis partner je mesc znaci samsunga tu nema?Jel to znaci po vasoj prici onda da je i bht piljara?febo_acm wrote: ↑13/04/2020 20:13 Postoji nacin kako se jedan servis certificira da moze popravljati odredjene brendove i to je proces. Imas npr ovasteni servis za Canon, ali i jos dosta ovlastenih firmi i firmica koje to rade u Sarajevu i u BiH.
Ali kakve to veze ima sa ovim?
Svi ti servisi prihvataju samo mobitele koji su usli preko distributera i samo te aparate mogu servisirati.
MESC je ovlasteni servis i zna se za koje brendove.
Od kud ti da tamo idu na servis samsung uredjaji kad idu u kimtec i agram? Znam jer sam imao slucaj gdje sam slao na servis.Safete Dilbere wrote: ↑13/04/2020 20:20A kako to sad odjednom da nema veze ako mesc nije ovlasteni servis za samsunga a tamo idu telefoni na popravak?Gdje tu orginalna garancija o kojoj ste maloprije pisali i govorili da su sve ostale piljarske?Huawei.Lg,nokia,alcatel i wiko ovlasteni servis partner je mesc znaci samsunga tu nema?Jel to znaci po vasoj prici onda da je i bht piljara?febo_acm wrote: ↑13/04/2020 20:13 Postoji nacin kako se jedan servis certificira da moze popravljati odredjene brendove i to je proces. Imas npr ovasteni servis za Canon, ali i jos dosta ovlastenih firmi i firmica koje to rade u Sarajevu i u BiH.
Svi ti servisi prihvataju samo mobitele koji su usli preko distributera i samo te aparate mogu servisirati.
Ja procitah ovde od forumasa koji su imali problema sa samsungom da su ih slali u mesc pa eto od tud.Ne uporedjujem jel u univerzalno fakticki nema garancije ninasta.arnes_king wrote: ↑13/04/2020 20:21Od kud ti da tamo idu na servis samsung uredjaji kad idu u kimtec i agram? Znam jer sam imao slucaj gdje sam slao na servis.Safete Dilbere wrote: ↑13/04/2020 20:20A kako to sad odjednom da nema veze ako mesc nije ovlasteni servis za samsunga a tamo idu telefoni na popravak?Gdje tu orginalna garancija o kojoj ste maloprije pisali i govorili da su sve ostale piljarske?Huawei.Lg,nokia,alcatel i wiko ovlasteni servis partner je mesc znaci samsunga tu nema?Jel to znaci po vasoj prici onda da je i bht piljara?febo_acm wrote: ↑13/04/2020 20:13 Postoji nacin kako se jedan servis certificira da moze popravljati odredjene brendove i to je proces. Imas npr ovasteni servis za Canon, ali i jos dosta ovlastenih firmi i firmica koje to rade u Sarajevu i u BiH.
Je li ti ozbiljno uporedjujes garanciju koju dobijes od legalnog predstavnika i koja je od ovlastenog servisa i one "garancije" tipa univerzalno?
Pogresno si ti procitao nema veze mesc sa Samsungom....Safete Dilbere wrote: ↑13/04/2020 20:27
Ja procitah ovde od forumasa koji su imali problema sa samsungom da su ih slali u mesc pa eto od tud.Ne uporedjujem jel u univerzalno fakticki nema garancije ninasta.
Druze BHT i Agram recimo je tu samo posrednik izmedju tebe i samsunga, znaci Agram prodje audit od strane samsunga, potpise ugovor sa njima o popravci njihovih telefona i ti kada odes da reklamiras telefon ljudi ti u BHT otvore nalog uzmu telefon, vizuelno ga pregledaju i zabiljeze stanje u kojem si ga doneo u poslovnicu, ti dobijes zamjenski telefon.Safete Dilbere wrote: ↑13/04/2020 20:29Otidji na stranicu mesca pa ces pored ovlastenih partnera vidjet i logo bht eroneta sto znaci da da ovlasteni su za popravljanje njihovih aparata.
Mislis neznanjeSafete Dilbere wrote: ↑13/04/2020 19:40 Bolje da se smijete sebi i svom ne znanju kad covjeka koji legalno prodaje telefone nazivate svercerom samo zato sto nema garanciju kao generalni zastupnici.Sta ces kad ti ode telefon koji si uzeo iz kine od firme koja prodaje na alibabi?Vratit im nakon par mjeseci i zalit se?
Ma vidis mu po samoj prici da odaje utisak piljara kojeg je "uvezao" rodjo iz njemacke, on iznajmio prostor, i legalno uvoze telefone putem autobusa...on je gazda, zvecka klucevima, mase pederusom, o telefonima zna manje nego o paradajzu i paprikama, ali zna kako nahvatati neuk svijet i zavaliti im telefon, zna isprintati i "garanciju" napravio mu je u wordu mali od komsije.skafiskafsnjak wrote: ↑13/04/2020 21:26Mislis, neznanjeSafete Dilbere wrote: ↑13/04/2020 19:40 Bolje da se smijete sebi i svom ne znanju kad covjeka koji legalno prodaje telefone nazivate svercerom samo zato sto nema garanciju kao generalni zastupnici.Sta ces kad ti ode telefon koji si uzeo iz kine od firme koja prodaje na alibabi?Vratit im nakon par mjeseci i zalit se?![]()