Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- MTV
#98876 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
On godinama nije ono sto je bio.
-
azdralovic
#98877 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U duhu trenutne situacije vi preporucujete odlazak u poslovnicu ?Telemach wrote: ↑12/04/2020 12:28@gentoo,
Zahtjev za raskid podnosite u Korisničkom servisu. Neophodno je da razdužite opremu koju ste koristili i da izmirite dugovanja, a to podrazumijeva i plaćanje ugovorne kazne ukoliko Ugovor nije istekao. Kada je preseljenje u pitanju, Zahtjev možete podnijeti i putem e-maila ([email protected]), mada preporučujemo da i ovu proceduru završite u jednoj od poslovnica, jer na osnovu adrese/područja na koje selite vrši se i proces preseljenja.
- Benq
#98878 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako na drugoj adresi postoji tehnicka mogucnost za preseljenje prikljucka, to moze uraditi putem maila, a ako ne postoji, onda mora u poslovnicu da razduzi opremu i plati racune.azdralovic wrote: ↑12/04/2020 21:59 U duhu trenutne situacije vi preporucujete odlazak u poslovnicu ?![]()
- _Reds_
#98879 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako nema tehničke mogućnosti za drugoj lokaciji, moraju se placati penali za raskid ugovora ?
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#98880 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
LJudi ja sam pitao za iskustva raskida ugovora.. Sve ostalo je @Telemach odgovorio i ostalo cu na pp sa istim(a).
Dakle, mene ne zanima preseljenje, zanima me raskid postojeceg ugovora uz potpisivanje novog na novoj adresi, uz cak i veci paket (postoje valjani razlozi za to, ne mogu objasnjavati..). Imam obavezu ugovora jos ~12mj. Ne zelim da placam nikakve penale jer smatram da nakon 100 godina sto sam customer to ne "zasluzujem"
Dakle, mene ne zanima preseljenje, zanima me raskid postojeceg ugovora uz potpisivanje novog na novoj adresi, uz cak i veci paket (postoje valjani razlozi za to, ne mogu objasnjavati..). Imam obavezu ugovora jos ~12mj. Ne zelim da placam nikakve penale jer smatram da nakon 100 godina sto sam customer to ne "zasluzujem"
-
kormax
#98881 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šta sve spada pod ovaj pojam "viša sila" laički pitam. Važi li vanredno stanje pod višu silu, otkaz ili nešto treće.Telemach wrote: ↑12/04/2020 12:28@gentoo,
Zahtjev za raskid podnosite u Korisničkom servisu. Neophodno je da razdužite opremu koju ste koristili i da izmirite dugovanja, a to podrazumijeva i plaćanje ugovorne kazne ukoliko Ugovor nije istekao. Kada je preseljenje u pitanju, Zahtjev možete podnijeti i putem e-maila ([email protected]), mada preporučujemo da i ovu proceduru završite u jednoj od poslovnica, jer na osnovu adrese/područja na koje selite vrši se i proces preseljenja.
Lp
- drug_profi
#98882 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pandemija je viša sila, kao i svaka druga prirodna nepogoda.
Mnogi su se ugovori u biznisu raskinuli ovih dana pozivanjem na višu silu.
Ali moraš ukazati kako je ta viša sila tebe pogodila da nisi u stanju ispoštovati ugovor.
Ali moraš ukazati kako je ta viša sila tebe pogodila da nisi u stanju ispoštovati ugovor.
-
kormax
#98883 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala drug, to je lahko dokazati.Ne radim po naredbi ovog štaba CZ, automatski nemam para da platim.drug_profi wrote: ↑13/04/2020 01:33 Pandemija je viša sila, kao i svaka druga prirodna nepogoda.
Valjda će ovi iz telemaha odgovoriti da vidim šta je činiti...
- xoklix
#98884 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako posjedujem drugi Ubee modem, postoji li mogućnost da ga priključim na sprat? Tj. Da li je izvedivo priključiti 2 modema na jednom korisnickom prikljucku ?
Vise bih to volio nego repeater kupovati.
I da, na spratu imam sve izvedeno.
Vise bih to volio nego repeater kupovati.
I da, na spratu imam sve izvedeno.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#98885 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne, samo jedan modem(možda eventualno da idu dva priključka ali plaćati dva paketa za jednu kuću nije baš nikako isplativo), za sve ostalo idu routeri i repeateri.
- Telemach
#98886 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo kormax,kormax wrote: ↑13/04/2020 02:37Hvala drug, to je lahko dokazati.Ne radim po naredbi ovog štaba CZ, automatski nemam para da platim.drug_profi wrote: ↑13/04/2020 01:33 Pandemija je viša sila, kao i svaka druga prirodna nepogoda.
Valjda će ovi iz telemaha odgovoriti da vidim šta je činiti...
U Uslovma poslovanja smo detaljno objasnili.
Predlažemo da nam dostavite korisničke podatke u inbox, kolege iz Tima za posebnu brigu će Vas pozvati i potruditi se da prnađu najbolje rješenje.
- vkmiro
#98887 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dokle ljudi iz Telemaha? Zašto nam zatamnjujete NOVU-S kada ste ista firma. Od nove-s ste napravili super kanal sa pregršt dobrih emisija, dobrih serija i filmova, a ovu našu Novu BH ste srozali na dreku Jelene Karleuše i Marije Šerifović.Nemaš ništa normalno pogledati sem reemitovanja sa Nove-S.
I u ovoj državi imate Mimu i Damira Nikšiće, ponudite im dobre ugovore i napravite dobre programe kao što su tamo Kesić, Ivanović ,Olja Bečkovi itd.
Ili je to stvar politike da ovdje ne smjete kritikovati vlast pošto imate neki tal sa njima. Ili Vam je žao trošiti pare koje mi korisnici plačame ( nimalo male cijene ).
Sve što nešto vrijedi u Srbije je prešlo na SSB, a ovdje ste neke emisije od prije kao što je "zabranjeni forum" ukinuli i dotičnog Sašu srozali na voditelja dnevnika.
Katastrofa od takve firme i dva aršina na istom prostoru.
To je moje mišljenje, dugogodišnji sam predplatnik i imam pravo na to.
I u ovoj državi imate Mimu i Damira Nikšiće, ponudite im dobre ugovore i napravite dobre programe kao što su tamo Kesić, Ivanović ,Olja Bečkovi itd.
Ili je to stvar politike da ovdje ne smjete kritikovati vlast pošto imate neki tal sa njima. Ili Vam je žao trošiti pare koje mi korisnici plačame ( nimalo male cijene ).
Sve što nešto vrijedi u Srbije je prešlo na SSB, a ovdje ste neke emisije od prije kao što je "zabranjeni forum" ukinuli i dotičnog Sašu srozali na voditelja dnevnika.
- vkmiro
#98888 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pogledao programsku šemu i odmah brisao sa svoje liste. Još jedna televizija mjesne zajednice. Nekada se stvarno pitam što plačam toliku cijenu usluge. Večerima šaltam programe i nemaš šta vidjeti, da nema HRT-ova mogao bi tv izbaciti iz kuče.crnivrag wrote: ↑09/04/2020 10:56https://telemach.ba/a54119/podrska/vije ... macha.htmlNovi kanal u ponudi Telemacha
Naša programska shema bogatija je za još jedan lokalni TV kanal sa područja Tuzle - RTV 7. Kanal emituje raznolik sadržaj poput lokalnih vijesti, lokalnih sportskih dešavanja, mozaika i dokumentarnih filmova. Kanal se nalazi na poziciji 73 u okviru Start paketa na EON i D3 platformi. Također, Total TV korisnicima EON aplikacije dostupan je novi kanal - TVTK.
- Telemach
#98889 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo vkmiro,vkmiro wrote: ↑13/04/2020 10:50 Dokle ljudi iz Telemaha? Zašto nam zatamnjujete NOVU-S kada ste ista firma. Od nove-s ste napravili super kanal sa pregršt dobrih emisija, dobrih serija i filmova, a ovu našu Novu BH ste srozali na dreku Jelene Karleuše i Marije Šerifović.Nemaš ništa normalno pogledati sem reemitovanja sa Nove-S.
Zahvaljujemo na odvojenom vremenu i Vašem komentaru. Na ovu temu smo već pisali i odgovarali korisnicima.
Telemach kao distributer programskog sadržaja nema uticaj na uređivačku politiku kao ni kreiranje programske šeme emitera.
- fusion_ba
#98890 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nova BH je svedena na reemitovanje programa Nove S i Nove HR. U taj kanal se skoro nista ne ulaze. Toliko o tome koliko smo im vazno trziste u odnosu na Srbiju i Hrvatsku.vkmiro wrote: ↑13/04/2020 10:50 Dokle ljudi iz Telemaha? Zašto nam zatamnjujete NOVU-S kada ste ista firma. Od nove-s ste napravili super kanal sa pregršt dobrih emisija, dobrih serija i filmova, a ovu našu Novu BH ste srozali na dreku Jelene Karleuše i Marije Šerifović.Nemaš ništa normalno pogledati sem reemitovanja sa Nove-S.
Nova S je kablovski kanal sa 100 puta boljim programom od seljacke Nove BH
-
kakaljin
#98891 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nova BH je samo tu jer ima nacionalnu frekfenciju da mogu reprezentaciju imati na njoj. Pa zasto za tim kanalom nema frke od korisnika ostalih opratera kada su ih izbacili iz ponude, jedino kada su utakmice reprezentacije, ali i zato postoji rjesenje sa ribljom kosti.fusion_ba wrote: ↑13/04/2020 11:26Nova BH je svedena na reemitovanje programa Nove S i Nove HR. U taj kanal se skoro nista ne ulaze. Toliko o tome koliko smo im vazno trziste u odnosu na Srbiju i Hrvatsku.vkmiro wrote: ↑13/04/2020 10:50 Dokle ljudi iz Telemaha? Zašto nam zatamnjujete NOVU-S kada ste ista firma. Od nove-s ste napravili super kanal sa pregršt dobrih emisija, dobrih serija i filmova, a ovu našu Novu BH ste srozali na dreku Jelene Karleuše i Marije Šerifović.Nemaš ništa normalno pogledati sem reemitovanja sa Nove-S.
- vkmiro
#98892 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Upravo o tome i pričam , a oni sad samo ko distributeri. Pa na svim emisijama na Novoj-s oni govore da im je vlasnik SSB, pa drugovi iz Telemaha uložite i vi pare za kvalitetne programe ili recite gazdama da ne zatamnjuju Novu-s.fusion_ba wrote: ↑13/04/2020 11:26Nova BH je svedena na reemitovanje programa Nove S i Nove HR. U taj kanal se skoro nista ne ulaze. Toliko o tome koliko smo im vazno trziste u odnosu na Srbiju i Hrvatsku.vkmiro wrote: ↑13/04/2020 10:50 Dokle ljudi iz Telemaha? Zašto nam zatamnjujete NOVU-S kada ste ista firma. Od nove-s ste napravili super kanal sa pregršt dobrih emisija, dobrih serija i filmova, a ovu našu Novu BH ste srozali na dreku Jelene Karleuše i Marije Šerifović.Nemaš ništa normalno pogledati sem reemitovanja sa Nove-S.
Ko je vlasnik Nove BIH ??
- crnivrag
- Radar71
#98894 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Slažem se, a ako nemaš šta vidjeti možeš i poraditi na č i ć, može zatrebati.vkmiro wrote: ↑13/04/2020 11:04Pogledao programsku šemu i odmah brisao sa svoje liste. Još jedna televizija mjesne zajednice. Nekada se stvarno pitam što plačam toliku cijenu usluge. Večerima šaltam programe i nemaš šta vidjeti, da nema HRT-ova mogao bi tv izbaciti iz kuče.crnivrag wrote: ↑09/04/2020 10:56https://telemach.ba/a54119/podrska/vije ... macha.htmlNovi kanal u ponudi Telemacha
Naša programska shema bogatija je za još jedan lokalni TV kanal sa područja Tuzle - RTV 7. Kanal emituje raznolik sadržaj poput lokalnih vijesti, lokalnih sportskih dešavanja, mozaika i dokumentarnih filmova. Kanal se nalazi na poziciji 73 u okviru Start paketa na EON i D3 platformi. Također, Total TV korisnicima EON aplikacije dostupan je novi kanal - TVTK.
- aditon
#98895 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
čekaj, ako sam dobro shvatio vaše postove, vi tvrdite da na Nova BH nema ništa da valja od programa, da se reemituje s Nove S sadržaj, a s druge strane Nova S ima jako dobar program u odnosu na Novu BH? Jel još neko ovdje uočava kontradiktornosti ili je do mene? 
- seoBIH
- fusion_ba
#98897 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne, nego nema od svog programa apsolutno nista osim Dnevnika. Toliko ulazu u program. Sve ostalo uvoze. Ono sto je sa Nove S je dobro (ali i to emituju sa zakasnjenjem pa im je dzaba), ali ostatak programa je katastrofa, vidi se da je na kanalu ostala ista ekipa sa Pinka.
Program izgleda jeftino bas zato sto od svoje produkcije nemaju nista,.
- Tiger 033
#98898 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li šanse da se b92,OBN,PinkBH itd... pusti u HD-u kao i Njemački kanali....šta je sa kabel eins,pro7,sat1 zasto se oni ne uvrste u prog.shemu
bolje ovi nego ovi lokalci
- crnivrag
#98899 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
OBN i Pink BH ne emituju program u HD rezoluciji, a b92 ima šanse da se uvrsti.
Također u trenutnoj ponudi je već Pro7, a Kabel Eins i Sat.1 su bili nekad davno u ponudi, ali su izbačeni zbog slabe gledanosti.
- Tiger 033
#98900 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni je Kabel eins top kanal ali opet to je stvar ukusa