redhat wrote: ↑12/04/2020 12:31
Ovo društvo nije niti pitomo niti kutivisano, da ne upotrijebim kakav teži termin a kao takvo je odraz ljudi koji u njemu žive u svakom segmentu.
Isti ljudi koji otkidaju na Senada gledaju i kad je farma ili zadruga da ne propuste slučajno, da im ne promakne.
I senad je taman takav kakav treba da bude da bi plivao.
Nivo jednog Denisa Latina i Latinice, jednog Otvorenog na HRT1 svakim radnim danom, pojedinih emisija sa Goranom Milićem i najnovije Pressinga sa Zukićem je za Senada misaona imenica.
Što se tiče medijskog spektakla -pa i MTV je, u suštini, globalna "Farma", ako kada zrakneš, iako je nekada diktirao muzičke, modne i životne stilove cijelim generacijama.
Danas im se servira, u po' bijela dana, reality show sa trudnim teenagericama ili kakve bahanalije sa tropskih ostrva. Potražnja je takva. Ljudi vole banalnosti.
HadžiFejs je meni već odavno neko ko je svoju novinarsku misiju ispunio i trebao početi pisati memoare. Njemu je i bio cilj sa FaceTV da napravi nešto originalno, ali, jebi ga, pošto je njegov ego kakav je već, od svega toga je ispala jedna petparačka televizija koja je, silom prilika, davala šansu raznim individuama. I svaka od tih individua je kod Senada se zadržala onoliko koliko je bilo i para. Uglavnom, sve živi promašaj.
Senad je, u medijskom smislu, isti kao i bilo koji privatnik u realnom sektoru. Pogotovo oni od renomea. Reći će ti - budi ponosan što si dio naše kuće/branda/konglomerata i sličnih pizdi materina.
Meni kao meni, a čisto sumnjam da i ti spadaš u tu kategoriju, HadžiFejs nije uopšte potreban u životu, niti utiče na moje stavove.
HadžiFejs je potreban onakvim kao on sam.
Kamelonština.