madner wrote: ↑12/04/2020 14:35
Evo druge vrste maga. Tacno je da imamo niskoprofitabilne poslove. Zato su nam plate 1500 KM a ne 2000 eura. Ali uz ovaj BDP sa takvim platama stopa zaduzenosti je validna.
Gledajte sta zapadne drzave rade za sebe i to je najbolji recept, kao sto vole mercedes vole i zaduzenje u recesiji jer znaju da je to dobar recept.
Pisem sa mobitela pa gledam da je sto kraci tekst
Gdje su nam plate 1500 KM...u privredi?
Kojoj ?
Uglavnom od kojih para cemo mi vracati kredite,objasni ti?
Drzave koje hoce da profitiraju od kredita su one drzave koje pare ulazu u novu vrijednost a ne u budzet...jer znaju da samo proizvodnja i visak necega moze otplatiti dignuti kredit.
Krediti drzave nisu ni po cemu drugqciji od kredita u domacinstvu...lose upravljanje novcem dovodi do novih zaduzenja i ropstva i bankrota
Mi smo sa ovom i ovakvom privredom itekako prezaduzeni i tonemo samo jos dublje...jer te kredite koje uzmemo,potrosimo odmah a o otplati niko ne razmislja
A najgore od svega je sto nasa vlast nema kredibilitet,jer sve pare trose samo na sebe i svoje a privredu koja treba da hrani i njih i otplacuje kredite unistavaju.
Gdje su pare od donacija,od putarina,od akciza ,od registracije vozila,od civilne zastite...milijarde su nestale i ttebamo mi sada uzimati nove milijarde,da i one nestanu a sve pod izgovorom da su male kamate.
I sta mislis sto se ne povlace pare iz EU za projekte i tamo gdje je sve transparentno,sto to niko nece od politicara?
Zato sto idu pare u razvoj i zato sto se svaka marka mora opravdati.
I ti mi pricas da jos trebaju da nas zaduzuju i kradu u ovim zamucenim vodama sada.