FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Škobo Habu

#11451 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

Palmalma wrote: 12/04/2020 12:45

U prvom dijelu posta daš odličnu analizu ovoga društva , koje užasno liči na Sjevernu Koreju, a u drugom dijelu očekuješ da Senad i njegova TV budu na razini zadatka.

Ja mislim da je to nemoguće. Sve je odraz ovoga ambijenta, od parkinga do ortopedije, u kojem je Senad, kakav je - da je, jedino svijetlo novinarstva kojeg građani ove Sjeverne Koreje vole pogledati.
HadžiFejs, da prostiš, i epitet tipa "svijetla" su nespojivi.

Ako smo mi spali na Senada da nam on osvjetljava put sa expertima tipa Osmanagića, koji nam poručuje da se od corone liječimo u njegovoj prailirskoj komuni, onda ti imaš problem po pitanju funkcionisanja same Sjeverne Koreje.

Tamo bi i Senada i Osmanagića Kim Jong - un PAM - om likvidirao.
Škobo Habu

#11452 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

redhat wrote: 12/04/2020 12:31
Ovo društvo nije niti pitomo niti kutivisano, da ne upotrijebim kakav teži termin a kao takvo je odraz ljudi koji u njemu žive u svakom segmentu.
Isti ljudi koji otkidaju na Senada gledaju i kad je farma ili zadruga da ne propuste slučajno, da im ne promakne.
I senad je taman takav kakav treba da bude da bi plivao.
Nivo jednog Denisa Latina i Latinice, jednog Otvorenog na HRT1 svakim radnim danom, pojedinih emisija sa Goranom Milićem i najnovije Pressinga sa Zukićem je za Senada misaona imenica.
Što se tiče medijskog spektakla -pa i MTV je, u suštini, globalna "Farma", ako kada zrakneš, iako je nekada diktirao muzičke, modne i životne stilove cijelim generacijama.

Danas im se servira, u po' bijela dana, reality show sa trudnim teenagericama ili kakve bahanalije sa tropskih ostrva. Potražnja je takva. Ljudi vole banalnosti.

HadžiFejs je meni već odavno neko ko je svoju novinarsku misiju ispunio i trebao početi pisati memoare. Njemu je i bio cilj sa FaceTV da napravi nešto originalno, ali, jebi ga, pošto je njegov ego kakav je već, od svega toga je ispala jedna petparačka televizija koja je, silom prilika, davala šansu raznim individuama. I svaka od tih individua je kod Senada se zadržala onoliko koliko je bilo i para. Uglavnom, sve živi promašaj.

Senad je, u medijskom smislu, isti kao i bilo koji privatnik u realnom sektoru. Pogotovo oni od renomea. Reći će ti - budi ponosan što si dio naše kuće/branda/konglomerata i sličnih pizdi materina.

Meni kao meni, a čisto sumnjam da i ti spadaš u tu kategoriju, HadžiFejs nije uopšte potreban u životu, niti utiče na moje stavove.
HadžiFejs je potreban onakvim kao on sam.

Kamelonština.
luckylaka

#11453 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

muha_sa wrote: 12/04/2020 11:09
Banksy wrote: 12/04/2020 11:05 Hvala ti, muha. :kiss:

Kakva sramota, koja budala...

Nije ga pukla, bila je pristojna i pametna, baš kako treba.
Mene bilo stid--ustadoh i pobjegoh u kuhinju :-) :lol:
:lol: :lol: isti osjecaj
Palmalma

#11454 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Palmalma »

Škobo Habu wrote: 12/04/2020 15:05
Palmalma wrote: 12/04/2020 12:45

U prvom dijelu posta daš odličnu analizu ovoga društva , koje užasno liči na Sjevernu Koreju, a u drugom dijelu očekuješ da Senad i njegova TV budu na razini zadatka.

Ja mislim da je to nemoguće. Sve je odraz ovoga ambijenta, od parkinga do ortopedije, u kojem je Senad, kakav je - da je, jedino svijetlo novinarstva kojeg građani ove Sjeverne Koreje vole pogledati.
HadžiFejs, da prostiš, i epitet tipa "svijetla" su nespojivi.

Ako smo mi spali na Senada da nam on osvjetljava put sa expertima tipa Osmanagića, koji nam poručuje da se od corone liječimo u njegovoj prailirskoj komuni, onda ti imaš problem po pitanju funkcionisanja same Sjeverne Koreje.

Tamo bi i Senada i Osmanagića Kim Jong - un PAM - om likvidirao.
Nije ovoj zemlji i ovome gradu problem Senad Hadžifejzović i Face tv, problem je porodica Izetbegović i i diktatorsko vođenje pašaluka. Kontaš?

Senad, kakav je da je, jedini se usuđuje to reći javno.
Škobo Habu

#11455 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

Palmalma wrote: 12/04/2020 17:10
Nije ovoj zemlji i ovome gradu problem Senad Hadžifejzović i Face tv, problem je porodica Izetbegović i i diktatorsko vođenje pašaluka. Kontaš?

Senad, kakav je da je, jedini se usuđuje to reći javno.
Politički izetbegovićevizam je iznjedrio i Senada. Politički izetbegovićevizam je iznjedrio sve najgore u ovoj zemlji, a to je opšta površnost.

Senad u svojim rukama ima medij. Privatni medij. Znaš šta to znači u današnje vrijeme. Kreiranje političkog mišljenja. Svakome kome zatreba da popravi svoj rejting u javnosti, da napravi ličnu promociju, obračuna se sa neistomišljenicima, predstavi sebe kao Majku Terezu, može kod Senada na recepciju i brzo će to on srediti. Obje strane zadovolje. Usluga za uslugu.

Tom čovjeku je jedno vrijeme Komšić služio kao iventar u studiju, pobogu...
Kockasti

#11456 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Kockasti »

Senade i tebi i toj tzv Sarajki poserem se usta.
luckylaka

#11457 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

Da li neko zna koliko je otprilike gladanost ove Facetv osim recimo ovo sto nudi petkom i subotom,koja je racunica Senada da drzi ovu tv kucu i sta on to jos nudi u programskoj shemi osim dnevnika
Škobo Habu

#11458 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

Pitanje je krajnje banalno da prostiš.

Face i nema drugog programa od CD. Jedino ako prodaja bižuterije nije pod producentskom palicom HadžiFejsa.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#11459 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Entropio »

luckylaka wrote: 12/04/2020 17:34 Da li neko zna koliko je otprilike gladanost ove Facetv osim recimo ovo sto nudi petkom i subotom,koja je racunica Senada da drzi ovu tv kucu i sta on to jos nudi u programskoj shemi osim dnevnika
Ja sam cuo da zaposljava samo mlade novinare koji tu dodju da nesto nauce. Kad prodje par mjeseci i oni vide da nema plate, pitaju ga i on se uvrijedi jer on im nudi edukaciju koja vrijedi sve pare ovog svijeta.
radostan dan

#11460 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by radostan dan »

zbunjen sam...hoćemo li drugaricu doktoricu voditi kao četnika il nećemo. jbg, ipak je jedno jutro nestala, zajedno s babom inžinjerom i majkom dr.mr.
pustopoljina

#11461 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by pustopoljina »

muha_sa wrote: 12/04/2020 10:22
Banksy wrote: 12/04/2020 10:08 Mrsko mi :D al bih voljela čuti šta mu je odgovorila :D herka :D

Ali odličan je bio dr. Harun Drljević, bar ono što sam čula.
Pogledaj od 6:20 ---7:05 :) i od 29:00 do kraja :D to je samo par minuta

Ovo je jedan od razloga sto sam urijedila sa ovim face...
Ako mu zena jednom kaze- ovdje smo zbog korone..a ne njene licne price..zasto on nastavlja? Ovako ce izgubiti sve ozbiljnije goste, sto bi se bezveze ljudi na ovaj nacin eksponirali?
Lijepa pa lijepa, sta on ima od toga, a tek kako to utice na virus..
Ovako mi vise dodje kao onaj...jimmy felon ili kako se onaj drugi zove...graham norton...ali ti ljudi se zezaju...to je skroz drugi film...protresti kosu donaldu trumpu...senad, on je kao najbolji, najhrabriji...a samo se provaljuje.
pustopoljina

#11462 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by pustopoljina »

radostan dan wrote: 12/04/2020 17:47 zbunjen sam...hoćemo li drugaricu doktoricu voditi kao četnika il nećemo. jbg, ipak je jedno jutro nestala, zajedno s babom inžinjerom i majkom dr.mr.
Bila dijete kad je otisla...toliko mu je bilo ono glupo. Ima i on dijete.
karanana

#11463 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

Dok je ona vucicev kadar, po meni tu sigurno kokarda iz dzepa viri.
Ali to uopste nije bitno. Bitno je koliko se pakash vuce na to sto je neko iz bosne. E ako hoces to da spominjes onda ulazis u politiku i to nije bila tema emisije. Brate dovedi seselja, nju, vucica, zasjedite i pricajte o bosanskom porijeklu i bosanstvu i bosanskoj pameti i uspjesnosti gdje god da odemo. Tema je ovaj smijesni virus i toga se drzi. Ako ti se kara ili u ovom trenutku baca, pitaj je poslije javljanja uzivo da ti baci sisu na skype.
pustopoljina

#11464 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by pustopoljina »

karanana wrote: 12/04/2020 18:05 Dok je ona vucicev kadar, po meni tu sigurno kokarda iz dzepa viri.
Ali to uopste nije bitno. Bitno je koliko se pakash vuce na to sto je neko iz bosne. E ako hoces to da spominjes onda ulazis u politiku i to nije bila tema emisije. Brate dovedi seselja, nju, vucica, zasjedite i pricajte o bosanskom porijeklu i bosanstvu i bosanskoj pameti i uspjesnosti gdje god da odemo. Tema je ovaj smijesni virus i toga se drzi. Ako ti se kara ili u ovom trenutku baca, pitaj je poslije javljanja uzivo da ti baci sisu na skype.
Upravo to. Ocekivao je da mu naleti na volej, jer je ocito imao par njenih izjava spremnih...a koga vise briga. Nema sentimentalnosti kod nekog ko je prakticki samo rodjen tu.
Drugo je dr. Iz zg. Zena je sa poznatim imenima u sa tad osnovala kliniku...odrasla osoba...formirala se tu...u ratu zavrsila i pocela odmah svoj posao...ta zena ne moze nista zaboraviti i da hoce.
tandmand

#11465 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by tandmand »

muha_sa wrote: 12/04/2020 11:09
Banksy wrote: 12/04/2020 11:05 Hvala ti, muha. :kiss:

Kakva sramota, koja budala...

Nije ga pukla, bila je pristojna i pametna, baš kako treba.
Mene bilo stid--ustadoh i pobjegoh u kuhinju :-) :lol:
Moji roditelji gledali i ja usput.
I ja sam pobjegao iz sobe ...
Škobo Habu

#11466 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

pustopoljina wrote: 12/04/2020 18:11
Drugo je dr. Iz zg. Zena je sa poznatim imenima u sa tad osnovala kliniku...odrasla osoba...formirala se tu...u ratu zavrsila i pocela odmah svoj posao...ta zena ne moze nista zaboraviti i da hoce.
Oko Alemke Markotić je takav rašamon oko porijekla da je to groteskno. Prvo je papansko žutilo od "Slobodne Fosne" objavilo da je rođena u Zavidovićima, a žena nema veze sa Zd'ićima. Rođena u Zagrebu.

U Zavidovićima svi znaju za Markotiće, jer je njen otac došao iz Zagreba poslom u "Krivaju". Bio je politički zatvorenik, i zbog toga je došao u BiH. I svi ih poznaju kao revnosnu katoličku porodicu. Žena je dio svog života provela u BiH, ali je rođenjem i porijeklom iz Hrvatske.
Prvo je zaposlenje imala u zavidovaćkom Domu zdravlja, a onda pred rat odlazi na Medicinski fakultet, tokom rata je radila i u Caritasovoj bolnici, pred kraj rata izlazi iz opkoljenog Sarajeva, počinje raditi za međunarodne humanitarne organizacije, nastavlja školovanje širom svijeta i vraća se u rodni grad. Zagreb.
Last edited by Škobo Habu on 12/04/2020 18:42, edited 1 time in total.
pustopoljina

#11467 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by pustopoljina »

Škobo Habu wrote: 12/04/2020 18:30
pustopoljina wrote: 12/04/2020 18:11
Oko Alemke Markotić je takav rašamon oko porijekla da je to groteskno. Prvo je papansko žutilo od "Slobodne Fosne" objavilo da je rođana u Zavidovićima, a žena nema veze sa Zd'ićima. Rođena u Zagrebu.

U Zavidovićima svi znaju za Markotiće, jer je njen otac došao iz Zagreba poslom u "Krivaju". Bio je politički zatvorenik, i zbog toga je došao u BiH. I svi ih poznaju kao revnosnu katoličku porodicu. Žena je dio svog života provela u BiH, ali je rođenjem i porijeklom iz Hrvatske.
Prvo je zaposlenje imala u zavidovaćkom Domu zdravlja, a onda pred rat odlazi na Medicinski fakultet, tokom rata je radila i u Caritasovoj bolnici, pred kraj rata izlazi iz opkoljenog Sarajeva, počinje raditi za međunarodne humanitarne organizacije, nastavlja školovanje i vraća se u rodni grad.
Hvala na informacijama, mada...htjela sam samo reci da je ona bila starija, ucestvovala direktno...naravno da ce imati sjecanja...
Ova druga...jos je sigurno znao kojoj politickoj opciji u srbiji naginje, bilo je sasvim nepotrebno, da ne kazem seljacki ici na sarajevo. Kakvoj god opciji sad pripadala, tad nije odlucivala nista.
A nema mi gluplje stvari nego lijepoj zeni laskati zbog ljepote...jarane zna to ona bar 15 godina prije tebe. I nije joj laskanje kad je neki starohan sacuje, a ona o konkretnoj temi prica...plate li oni njima ova javljanja? Jer realno, njoj on nije trebao.
Škobo Habu

#11468 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

Taj mi je Senadov voajerizam već odavno poznat, tako da njegovu pojavu izbjegavam u svakom smislu.
Banksy

#11469 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

radostan dan wrote: 12/04/2020 17:47
zbunjen sam...hoćemo li drugaricu doktoricu voditi kao četnika il nećemo. jbg, ipak je jedno jutro nestala, zajedno s babom inžinjerom i majkom dr.mr.
:D

„Posle ratnih godina došli smo u Beograd, u Srbiju. Ovde smo se skućili, kao mnoge druge osobe izbegle iz bivših jugoslovenskih republika. Kad su nas jednom pitali zašto nismo otišli u inostranstvo, moj otac je rekao:’Jedino se ovaj komad neba na svetu zove Srbija. A mi smo Srbi’. Te njegove reči su se zauvek urezale u moje sećanje.“

Sve i da je četnik, gore je što je kadar i poslušnik onakve budale.
radostan dan

#11470 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by radostan dan »

a nećemo tako dino....il jes il nije, nema abolicije, nemoj da zovem istražni trijumvirat -lbwieva,zavrzlamu i 155 mm.
jedno jutro nestala familija...đe otišli? negdje pročitah u hercegovinu, kod očevih (još ako je gacko il bileća, pride deset otežavajućih bodova, ako je trebinje - onda 5).

Image
armin071

#11471 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by armin071 »

radostan dan wrote: 12/04/2020 17:47 zbunjen sam...hoćemo li drugaricu doktoricu voditi kao četnika il nećemo. jbg, ipak je jedno jutro nestala, zajedno s babom inžinjerom i majkom dr.mr.
Kada si zbunjen poslušaš jednu tradicionalnu pesmu sa Grujičićem u Srebrenici i sve ti se razjasni. Ne znam što bi bio problem što je babo( sa porodicom) pobjegao iz Teherana u najveći srpski grad. Svi putevi srba vode ka istoku osim kada se uzima kredit tada se lagano “zakreću” prema zapadu...

A za plavku se samo može reći ona antologijska: “ srpski je biti pametan”.
radostan dan

#11472 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by radostan dan »

armin071 wrote: 12/04/2020 19:06
Kada si zbunjen poslušaš jednu tradicionalnu pesmu sa Grujičićem u Srebrenici i sve ti se razjasni.
izvini, trenutno mi je top - ko na božić u kravicu dođe..ima bas&drums, boli glava.
armin071

#11473 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by armin071 »

radostan dan wrote:
izvini, trenutno mi je top - ko na božić u kravicu dođe..ima bas&drums, boli glava.
Jel to ona sto je Ćamil sa rejsom pjevao pod šatorom?? E radosni govna treba saprati a ne mazati se sa njima....
radostan dan

#11474 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by radostan dan »

armin071 wrote: 12/04/2020 19:15
radostan dan wrote:
Jel to ona sto je Ćamil sa rejsom pjevao pod šatorom?? E radosni govna treba saprati a ne mazati se sa njima....
ne znam, svakom prema afinitetima, meni je draža ona ćifutska o ogledalu i kamenu u ruci.
nego, hoćemo li joj halaliti ili jok?
dustaban

#11475 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dustaban »

Ovaj intervju je bio nesto ko sudar civilizacija. Mahalas se ne smiruje dok ne poveze sagovornika sa nekom BH kasabom. Ili makar da se upuca (ako je zgodno zensko), dodvori (ako je parajlija), nadmudruje (ako je intelektualac)...

Ali zenska ga iskulira i razvali samo tako.
Locked