Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#18701 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mislim da sam ostavio dovoljno mogućnosti da mi ne odgovaraš na post.
-
Milenkov buraz
#18702 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kada ovo prođe mi ćemo svi biti bolesni, odnosno preosjetljivi na normalne mikrobe i bakterije jer sve dezinficiramo i perkamo se kao nikad do sada.sherbett wrote: ↑09/04/2020 01:48 A ne znam, ja sam u pocetku bolesno pazila.
Maska, rukavice, vrata otvarala tak da kvaku primim rulavicama, kucu ribala domestosom, svaku stvar prebrisem alkoholnim maramicama (ovo i jos uvijek radim), dezinficiram auto, volan, mjenjac.. sad hodam svuda bez maske i rukavica, ionako di god dodjes u trgovinu ima dezinficijens, lice ne diram, doma ruke operem sapunom i alkoholom.. manje sam paranoicna kako vrijeme odmice.
Ocito se ne siri tako lako kako kazu. Naravno, ako izbjegavas socijalni kontakt. E toga se drzim.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
-
Milenkov buraz
#18704 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja terije zavjere smatram debilnim jer su uglavnom bez osnova ili se zakače za nešto irelevantno i onda to eksplatišu kod budala. Pokušavam racionalno obajsniti stvari a ono što sam do sada primjetio je nedostatak osnovnog znanja kod ljudi pa ih onda te teorije privuku. Evo npr. teorija o 5g. Ljudi nemaju osnovnog znanja o el. magnetnom zračenju ili teorija o tome da virusi bakterije ne postoje u prirodi već svi virusi i bakterije su već u našem organizmu, od HIV-a virusa do bakterije vrne smrti...heal wrote: ↑09/04/2020 07:34 Ono sto uvidjam vezano za zavjere..ovi koji smatraju da zavjere nema, rade to na neki ponosan nacin, kao da im to daje neki poseban atribut obrazovanosti. Kao, mi smo obrazovani, a vi ste glupi.
A vidi ovo, niko mi nista nije smisleno odgovorio na ovaj clanak. Svi samo hihihi hehehe.
https://www.nature.com/scitable/blog/viruses101/avian/
A zavjera je spomenuta jos u Bibliji i Kur'anu.
Što se tiče tvog linka koji si tavio iskreno preletio sam članak i ako sam razumio radi se o virusima na kojima je vršen eksperiment pa su dobili još gore i oopasnije sojeve? Jesam li u pravu? Pa zar ti nije jasno da sve velike sile, ne mora biti ni posebna sila, imaju labaratorije gdje su se razvijala užasna biološka oružija, virusi, bakterije, agensi, gasovi...itd. Dakle nije to ništa čudno, ljudska glupost i pohlepa je neograničena. Nema biblija ni kur'an ništa s tim konkretno.
-
kakavdanakneiskustvu
- Veigar
#18706 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sviđalo ti se ili ne ova lista je 100% tačna.
- He1972
#18707 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
imo si me u prvom poluvremenu a onda si sa knjigama usr'oheal wrote: ↑09/04/2020 07:34 Ono sto uvidjam vezano za zavjere..ovi koji smatraju da zavjere nema, rade to na neki ponosan nacin, kao da im to daje neki poseban atribut obrazovanosti. Kao, mi smo obrazovani, a vi ste glupi.
A vidi ovo, niko mi nista nije smisleno odgovorio na ovaj clanak. Svi samo hihihi hehehe.
https://www.nature.com/scitable/blog/viruses101/avian/
A zavjera je spomenuta jos u Bibliji i Kur'anu.
- spreca
#18708 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vidi ga hebo kevu svoju ,ovoga je trebalo odmah prepustiti shintorimaTomahawk11 wrote: ↑09/04/2020 08:23 @spreca, ovaj je tvoj![]()
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/musk ... /200409011
-
Milenkov buraz
#18709 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ima djelomične isitne...mislim to su činjenice da je manje svih tih pojava koje su pobrojane ali mislim da to nema veze sa islamom kako se sugeriše između redova.
Na žalost za ratove nisam siguran da su prestali kao ni lupanje po Palestini. Samo da ovo malo primiri pa ćeš vidjeti. ljudska vrsta je stoka.
- Bloo
- Globalna šefica
#18710 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ok
Kuran, Biblija, Vede i Kamasutra ...PF Religija
David Avocado...Teorije zavjere.
Vakcine i cipiranje....Teorije zavjere na PF Corona.
Kuran, Biblija, Vede i Kamasutra ...PF Religija
David Avocado...Teorije zavjere.
Vakcine i cipiranje....Teorije zavjere na PF Corona.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#18711 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovih dana stalno to govorim. Svaka bakterijica će biti kao MRSA...Milenkov buraz wrote: ↑09/04/2020 08:12Kada ovo prođe mi ćemo svi biti bolesni, odnosno preosjetljivi na normalne mikrobe i bakterije jer sve dezinficiramo i perkamo se kao nikad do sada.sherbett wrote: ↑09/04/2020 01:48 A ne znam, ja sam u pocetku bolesno pazila.
Maska, rukavice, vrata otvarala tak da kvaku primim rulavicama, kucu ribala domestosom, svaku stvar prebrisem alkoholnim maramicama (ovo i jos uvijek radim), dezinficiram auto, volan, mjenjac.. sad hodam svuda bez maske i rukavica, ionako di god dodjes u trgovinu ima dezinficijens, lice ne diram, doma ruke operem sapunom i alkoholom.. manje sam paranoicna kako vrijeme odmice.
Ocito se ne siri tako lako kako kazu. Naravno, ako izbjegavas socijalni kontakt. E toga se drzim.![]()
- Veigar
#18712 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ja i nisam shvatio da ima veze sa islamom uopće, nego da ima veze sa moralom kojeg propagira svaka monoteistička vjera, ovdje je konkretno riječ o islamu ali stavi ovo u hrišćanski kontekst recimo i dobit ćeš istu stvar. Bitna je suština ne ko govori.Milenkov buraz wrote: ↑09/04/2020 09:00Pa ima djelomične isitne...mislim to su činjenice da je manje svih tih pojava koje su pobrojane ali mislim da to nema veze sa islamom kako se sugeriše između redova.
Na žalost za ratove nisam siguran da su prestali kao ni lupanje po Palestini. Samo da ovo malo primiri pa ćeš vidjeti. ljudska vrsta je stoka.A i ovo ostalo će vrlo brzo vratiti se u "normalu".
- spree
#18713 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
dobro ne moras se hvaliti. moras pogledati film da bi ti bilo jasno.drndalo wrote: ↑08/04/2020 12:36S obzirom koliko se kontam u te fancy pojave i pracenje IN stvari, meni su mogli pustiti Bachovu Fugu, prije bi je skontao nego nesto iz nekog "horora"... Na kraju krajeva, kakve li to veze ima i sa cim...?spree wrote: ↑08/04/2020 12:21Tomahawk11 wrote: ↑08/04/2020 08:03 ‘The Purge’ Siren Used to Signal Curfew in Louisiana, Police Apologize
https://variety.com/2020/film/news/the- ... 234574032/![]()
![]()
![]()
![]()
mogu misliti kako su se neki ukenjali
- Veigar
#18714 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovaj dio i mene interesuje, mislim da li se i dalje puca u siriji ili je recimo sve fakat stalo, ili samo medijima više sirija nije interesantna ali se puca i dalje. Šta se dešava u jemenu recimo?Milenkov buraz wrote: ↑09/04/2020 09:00 Na žalost za ratove nisam siguran da su prestali kao ni lupanje po Palestini. Samo da ovo malo primiri pa ćeš vidjeti. ljudska vrsta je stoka.A i ovo ostalo će vrlo brzo vratiti se u "normalu".
- Bluemore
#18715 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pod 1. Sta fali??? Kako se usudjujes da Ovo postavljascvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑09/04/2020 06:08 Na temu, još jedan teoretičar zavjere, američki sentar koji je usput i doktor,
https://www.valleynewslive.com/content/ ... 89461.html
Da skratim, ministarstvo zdravlja Minesote savjetuje doktore da pišu koronu kao razlog smrti, iako nije potvrđena testom. Zanimljivo.wrote: ↑08/04/2020 23:29
The doctor says the letter takes you to a CDC website that has recommendations on how to include COVID-19 as a diagnosis for someone who was never tested for COVID-19.
"Say I have a nursing home patient that's frail and 88-years-old and comes down with a cough and a fever, and after three days, ends up passing away from pneumonia, I'm not going to put influenza on that death certificate," Dr. Jensen. So I doubt that I would be inclined to put COVID-19."
Dr. Jensen says each state's reported death numbers are making a lot of people fearful, adding that getting the number right is critical, especially during a pandemic.
"I worry about that sometimes we're so darn interested in jazzing up the fear factor that sometimes people's ability to think for themselves is paralyzed if they're frightened enough," said Dr. Jensen.
One of the scenarios listed under the CDC "Guidance for Certifying Deaths Due to Coronavirus" says although no testing was done, the coroner determined that the likely underlying cause of death was COVID-19 given the patient's symptoms and exposure to an infected individual.
Pod 2. Evo opet nestA sa jutjub
-
daddy-kool
#18716 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.salon.com/2020/04/08/cdc-qu ... -question/
CDC quietly deletes hydroxychloroquine guidance as study hyped by Trump comes into question
CDC quietly deletes hydroxychloroquine guidance as study hyped by Trump comes into question
- Bluemore
#18717 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Definitivno!!Chmoljo wrote: ↑09/04/2020 09:19Ovih dana stalno to govorim. Svaka bakterijica će biti kao MRSA...Milenkov buraz wrote: ↑09/04/2020 08:12Kada ovo prođe mi ćemo svi biti bolesni, odnosno preosjetljivi na normalne mikrobe i bakterije jer sve dezinficiramo i perkamo se kao nikad do sada.sherbett wrote: ↑09/04/2020 01:48 A ne znam, ja sam u pocetku bolesno pazila.
Ocito se ne siri tako lako kako kazu. Naravno, ako izbjegavas socijalni kontakt. E toga se drzim.![]()
-
daddy-kool
#18718 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://gothamist.com/news/death-count- ... 1AbFcjo-NY
Death Count Expected To Soar As NYC Says It Will Begin Reporting Probable COVID Deaths In Addition To Confirmed Ones
Death Count Expected To Soar As NYC Says It Will Begin Reporting Probable COVID Deaths In Addition To Confirmed Ones
- salik79
#18719 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I ja, evo sta napisah neki dan:Chmoljo wrote: ↑09/04/2020 09:19Ovih dana stalno to govorim. Svaka bakterijica će biti kao MRSA...Milenkov buraz wrote: ↑09/04/2020 08:12Kada ovo prođe mi ćemo svi biti bolesni, odnosno preosjetljivi na normalne mikrobe i bakterije jer sve dezinficiramo i perkamo se kao nikad do sada.sherbett wrote: ↑09/04/2020 01:48 A ne znam, ja sam u pocetku bolesno pazila.
drugari-jel-vas-strah-t157603s950.html#p16393689
Neki se snebivali
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#18720 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mogu misliti koje ce sad cifre umrlih prikazivati....daddy-kool wrote: ↑09/04/2020 09:35 https://gothamist.com/news/death-count- ... 1AbFcjo-NY
- armin071
#18721 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Interesantno kako opada broj zaraženih tj. umrlih opada nam i broj “doktora” na ovoj temi kao i interesovanje na istu. Nema više onih nebuloznih pitanja “kako stojimo danas?” ko da je riječ o dionicama a ne o ljudima...Stavovi se približavaju nema više nekih ekstremnih isključivosti, nema lova na vještice... Ja samo znam da se od ovih zabrana čovjeku polahko gasi želja za bilo čim. Jednostavno čovjek nije napravljen da funkcioniše u zatvorenom prostoru. Mislim na normalne ljude.... Živim za dan kada će sve ovo da bude juče a ne kao naš ministar sutra 
- salik79
#18722 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
'ta ce on, vid' mu glave! A i premlad je. Pitaj MilenkovogBluemore wrote: ↑09/04/2020 01:26Zato sto nam se ne svidja Sta covjek govori
Kako uz pomoc indiciranog straha moze ljude navest da kupuju Sta god hoces
Ja da imam neki proizvod za plasirati na svjetsko trziste bolji marketing ne bi mi trebao
DISCLAIMER OVO JE ZDF ONLINE na YouTube
Nije putin ili nesto drugo sto vam izaziva paranoju
Evo i tekst koji su nasi prenijeli
A rekao je mnogo vise
Njemački naučnik upozorava: Virus se ne širi u prodavnicama ili frizerskim salonima...
Objavljeno: 03.04.2020. u 21:08
139
Hendrik Streeck
Vodeći njemački virolog doveo je u pitanje način na koji se koronavirus širi svijetom, dok se tim stručnjaka priprema za odlazak u selo koje je nazvano "njemački Wuhan" kako bi otkrili ključne informacije o virusu.
Profesor Hendrik Streeck, direktor Instituta za virologiju pri Univerzitetskoj bolnici u Bonnu, rekao je da se Covid-19 možda ne može širiti tako lako kao što su ljudi najprije vjerovali.
-
daddy-kool
#18723 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da li je neko upratio ove studije oko antitijela, negdje sam pročitao da se u oko 30% slučajeva antitijela ne zadržavaju poslije ozdravljenja ili su na vrlo niskom nivou? Postoji li nešto relevantno na ovu temu?
- ćiribiribela
#18724 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jos na pocetku sam govorila da su sapun i vruca voda dovoljni, da se prestane sa kupovinom dezinfekcijskih sredstava, ali dzaba, panicari bi se najradije kupali u steriliumu.
Sto se tice maski, ako ne "sjedi" ispravno na licu gubi smisao, ako je stalno dirate rukama i namjestate gubi smisao, ake je spustate na vrat gubi smisao...
Sto se tice maski, ako ne "sjedi" ispravno na licu gubi smisao, ako je stalno dirate rukama i namjestate gubi smisao, ake je spustate na vrat gubi smisao...
- salik79
#18725 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
daddy-kool wrote: ↑09/04/2020 10:00 Da li je neko upratio ove studije oko antitijela, negdje sam pročitao da se u oko 30% slučajeva antitijela ne zadržavaju poslije ozdravljenja ili su na vrlo niskom nivou? Postoji li nešto relevantno na ovu temu?
Da ti nisi upratio ono sto su spanski mediji prenijeli, kako brzi test na antitijela iskazuje senzitivitet od 30%, iako bi trebao iznositi najmanje 80%?
https://elpais.com/sociedad/2020-03-25/ ... ionan.html
Last edited by salik79 on 09/04/2020 10:15, edited 1 time in total.