Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Steph

#18676 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Steph »

Kada 12 iq likovi sa Sirije i Irana pređu na ovu temu...
salik79

#18677 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Steph wrote: 08/04/2020 23:57 Kada 12 iq likovi sa Sirije i Irana pređu na ovu temu...
To nesto na moj racun?
mirsek

#18678 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mirsek »

Dozer wrote: 08/04/2020 23:24 Kako god, Trumpoid je hladno nedavno izjavio da je "100.000 mrtvih dobro odradjen posao".
Sta je on tacno pod tim mislio, zna on, i oni oko njega.
Opcije su:
- Da je dobro odradjen posao jer to nije puno mrtvih i da su njegove mjere bile dobre...?!
- Da je dobro odradjen posao jer je to u okviru planirane kolaterale...?!

U medjuvremenu, mozemo se zabaviti i nama samima, a Sestanov tekst je odlican za razmisljanje. Onima koji zele da razmisljaju, logicno.

https://www.tacno.net/novosti/samir-ses ... diktatore/

Imamo i neke prognoze...

https://www.tacno.net/novosti/zdravstvo ... d-sistema/
Tramp je rekao izmedju 100.000-200.000 mrtvih zato da ako ih bude 80.000-90.000 moze reci da je uradio odlican posao. Mada, s obzirom na amerikance i njihove poznate probleme se srcem, pritiskom i debljinom vrlo je moguce da im omjer umrlih i oporavljenih bude na nivou Italije tako da po tome "samo" 100.000 mrtvih i ne zvuci lose.
zemomak

#18679 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zemomak »

znate sta je rekao lik što je izumio rt pcr test, dakle test koji se koristi da se otkrije prisustvo korona virusa, da nije napravljen za dijagnozu zaraznih bolesti... :D
uglavnomja

#18680 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by uglavnomja »

zijancer wrote: 08/04/2020 23:02 Salik, nemoj vise prevoditi :mrgreen:
:D
GAU8

#18681 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Dozer wrote: 08/04/2020 23:36 Mozda je COVID-19 akcija za smanjenje staklenickih plinova i djelimicni oporavak atmosfere...?
Usput i pokusaj smanjenja svjetske populacije...?
A, i da se ekonomije malo rekonfigurisu...?
A mozda i nesto sto nema veze sa svim gornjim, nego s ovim donjim...?

Elem, interesantno je vidjeti Bill Gatesa u svemu ovome... Lik koji otvoreno tvrdi da je na planeti previse ljudi, koji je prije svega ovoga pricao o ovome (i to kao neko ko nema dodirne tacke s virusima, osim onim kompjuterskim), te lik koji zeli da cipuje sve ljude - sad odjednom prica o vakcinacijama protiv ovoga....
Odmah sam rekao sve je kriva ona mala Thunberg.
lacrima

#18682 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by lacrima »

zemomak wrote: 09/04/2020 00:12 znate sta je rekao lik što je izumio rt pcr test, dakle test koji se koristi da se otkrije prisustvo korona virusa, da nije napravljen za dijagnozu zaraznih bolesti... :D
Aj ne provaljujte se. Kud ne ostadoh samo na onoj tamo temi Boze sacuvaj
GAU8

#18683 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

zemomak wrote: 09/04/2020 00:12 znate sta je rekao lik što je izumio rt pcr test, dakle test koji se koristi da se otkrije prisustvo korona virusa, da nije napravljen za dijagnozu zaraznih bolesti... :D
Nisi dobro shvatio šta je htio da kaže.
cvrčak_na_hedonizmu

#18684 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Dozer wrote: 08/04/2020 23:24
U medjuvremenu, mozemo se zabaviti i nama samima, a Sestanov tekst je odlican za razmisljanje. Onima koji zele da razmisljaju, logicno.

Stash razmisljati kad ima neko umjesto tebe da razmislja. Stash nesto provjeravati kad ti je neko rekao da to tako treba da bude. S tim sto to moze otici i u kontru pa kuku lele, sta bi. Nije da se nije desavalo u proslosti.

Sestan odlican :thumbup:
zemomak

#18685 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zemomak »

GAU8 wrote: 09/04/2020 00:23
Nisi dobro shvatio šta je htio da kaže.
od 5 minute
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#18686 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by japin_mutapi »

Ja sam za to da se nose maske i rukavice ... i da se paniči. Bez panike nije zanimljivo a bez paničara ne bi bilo ni antipaničara koji su jednako zanimljivi. Tako da, zapravo, podržavam i antipaničare u nenošenju maski i rukavica.
Pozdrav.
:gunjastajl:
Bluemore

#18687 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Zijo77 wrote: 08/04/2020 18:41 Došao sam prije neki sat sa Igmana, a bio i u Dejčićima. Ljudi, virus leti po zraku, sjeverac ga nosi, a moguće je da i preskače sa jednog stabla bora na drugi! To sam zaključio jer je bilo izletnika koji nose maske iako su udaljeni pedeset metara od drugih. Zamislite, na Igmanu nose maske. Mislim, prostor dozvoljava da se maksimalno odmaknu jedni od drugih. Oni koji bi ih trebali nositi jer su grupa od četiri osobe, ne nose! Ludilo! Nose maske i u kolima dok voze.
Dobro bi bilo i da malo domesosom plakunu mjesto gdje sjede jer virus je to
Jack Be Nimble

#18688 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Jack Be Nimble »

Dozer wrote: 08/04/2020 23:24 Kako god, Trumpoid je hladno nedavno izjavio da je "100.000 mrtvih dobro odradjen posao".
Sta je on tacno pod tim mislio, zna on, i oni oko njega.
Opcije su:
- Da je dobro odradjen posao jer to nije puno mrtvih i da su njegove mjere bile dobre...?!
- Da je dobro odradjen posao jer je to u okviru planirane kolaterale...?!

Imamo i neke prognoze...

https://www.tacno.net/novosti/zdravstvo ... d-sistema/
Vec sam pisao. Britanci su napravili analizu za Ameriku, ako se budu zajebavali 2-5 miliona mrtvih. Ako poduzmu mjere na vrijeme oko 100-200k mrtvih. Kada je to doslo na sto Trampa pocetkom Marta on se "uozbiljio". Pa mu odatle sigurno ta cifra 100k. Mada sada govore da ce to biti mnogo nize, oko 80k, jer su dosli do tih prvih cifara racunajuci da vecina naroda nece poslusati zahtjev da se zatvore u kuce. Medjutim vecina slusa.

U mojoj mahali prvi mrtvi slucaj 27. Feb. A prvog Marta sve velike IT kompanije rekle radnicima da ne dolaze na posao. Narod nije cekao da vlada kaze sta i kako, nego gledali vijesti iz Italije i rekli jebo ti ovo, ja ostajem kod kuce. Sto ranije u izolaciju, bolji rezultati.
Bluemore

#18689 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

salik79 wrote: 08/04/2020 23:04
zijancer wrote: 08/04/2020 23:02 Salik, nemoj vise prevoditi :mrgreen:
Zasto? :mrgreen:
Zato sto nam se ne svidja Sta covjek govori

Kako uz pomoc indiciranog straha moze ljude navest da kupuju Sta god hoces
Ja da imam neki proizvod za plasirati na svjetsko trziste bolji marketing ne bi mi trebao

DISCLAIMER OVO JE ZDF ONLINE na YouTube
Nije putin ili nesto drugo sto vam izaziva paranoju

Evo i tekst koji su nasi prenijeli
A rekao je mnogo vise

Njemački naučnik upozorava: Virus se ne širi u prodavnicama ili frizerskim salonima...
Objavljeno: 03.04.2020. u 21:08
139

Hendrik Streeck
Vodeći njemački virolog doveo je u pitanje način na koji se koronavirus širi svijetom, dok se tim stručnjaka priprema za odlazak u selo koje je nazvano "njemački Wuhan" kako bi otkrili ključne informacije o virusu.

Profesor Hendrik Streeck, direktor Instituta za virologiju pri Univerzitetskoj bolnici u Bonnu, rekao je da se Covid-19 možda ne može širiti tako lako kao što su ljudi najprije vjerovali.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#18690 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Chmoljo »

apropo "zavjerenika", ja se iskreno da među vama ima mnogo antivakser podvrste i da ćete u slučaju kreiranja vakcine protiv covid-19 istu odbiti.

Image
cvrčak_na_hedonizmu

#18691 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Chmoljo wrote: 09/04/2020 01:32 apropo "zavjerenika", ja se iskreno da među vama ima mnogo antivakser podvrste i da ćete u slučaju kreiranja vakcine protiv covid-19 istu odbiti.

Image
Jel se pika ako se nisam vakcinisao protiv zute groznice, a isao sam u podrucje gdje je ima :D

Sto se filantropa tice :stidljiv: to on jer voli ljude :mrgreen:

Malo su divljali po Africi i Indiji, al jebajiga, imas na drugoj temi, nako zanimljivo desavanje.
Chmoljo

#18692 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Chmoljo »

ono što je baljezgao onaj kenedi?

čovjek poredi razdvajanje vakcinisanih od nevakcinisanih sa segregacijom i antisemitizmom :lol: antivakserski glupan.

a pravo da ti kažem, to što si išao tamo gdje ima žute groznice, i ja sam se kupao u Jadranu gdje ima ajkula, ali nijedna me još nije pojela.

ne bilo mi mrsko, pa se zarovih malo u te priče o maltene pobijenoj djeci u Indiji i Kongu. naravno kada se priča stavi u kontekst, kada se pročita kompletna informacija, a ne spin ili poluinformacija, dobija se sasvim drugačija slika. koga nije strah za svoja predodređena uvjerenja, može kroz nekoliko klikova naći. ako me pitaš što ja ne postavljam, odmah da ti kažem da mi se ne ulazi u ove rasprave iz par razloga:

1. uistinu nemam dovoljno medicinskog, biološkog i ostalih potrebnih znanja da bih mogao voditi argumentovanu raspravu.
2. uvjerio sam se da je rasprava o ovome čisto gubljenje vremena.

ovako čisto naletim da dam svoj komentar na neke stvari koje mi bodu oči. znam dovoljno ljudi od ove struke da bi mi izgledali kao marionete u rukama Gatesa, guštera i iluminata, tako da imam mnogo povjerenja u vakcinaciju kao odraza civilizacijskog i tehnološkog nivoa kojeg smo dohvatili.

a to da neko daje svoj ogroman novac u ove svrhe, moram ti reći, da imam milijarde, eto ne kao on, ali da mogu, uradio bih sličnu stvar. ima tu i sebičnosti, svi mi volimo odavanje priznanja i utjeha nam je da će nas ljudi spominjati, i kad nas stigne ono neminovno - smrt. pogotovo po dobrom. rado bih uložio i u obrazovanje.

gdje ćeš većeg sevapa od te dvije stvari :wink:
cvrčak_na_hedonizmu

#18693 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Chmoljo wrote: 09/04/2020 02:23 ono što je baljezgao onaj kenedi?

čovjek poredi razdvajanje vakcinisanih od nevakcinisanih sa segregacijom i antisemitizmom :lol: antivakserski glupan.

a pravo da ti kažem, to što si išao tamo gdje ima žute groznice, i ja sam se kupao u Jadranu gdje ima ajkula, ali nijedna me još nije pojela.

ne bilo mi mrsko, pa se zarovih malo u te priče o maltene pobijenoj djeci u Indiji i Kongu. naravno kada se priča stavi u kontekst, kada se pročita kompletna informacija, a ne spin ili poluinformacija, dobija se sasvim drugačija slika. koga nije strah za svoja predodređena uvjerenja, može kroz nekoliko klikova naći. ako me pitaš što ja ne postavljam, odmah da ti kažem da mi se ne ulazi u ove rasprave iz par razloga:

1. uistinu nemam dovoljno medicinskog, biološkog i ostalih potrebnih znanja da bih mogao voditi argumentovanu raspravu.
2. uvjerio sam se da je rasprava o ovome čisto gubljenje vremena.

ovako čisto naletim da dam svoj komentar na neke stvari koje mi bodu oči. znam dovoljno ljudi od ove struke da bi mi izgledali kao marionete u rukama Gatesa, guštera i iluminata, tako da imam mnogo povjerenja u vakcinaciju kao odraza civilizacijskog i tehnološkog nivoa kojeg smo dohvatili.

a to da neko daje svoj ogroman novac u ove svrhe, moram ti reći, da imam milijarde, eto ne kao on, ali da mogu, uradio bih sličnu stvar. ima tu i sebičnosti, svi mi volimo odavanje priznanja i utjeha nam je da će nas ljudi spominjati, i kad nas stigne ono neminovno - smrt. pogotovo po dobrom. rado bih uložio i u obrazovanje.

gdje ćeš većeg sevapa od te dvije stvari :wink:
Svaka rasprava je takva, to znas i sam.

Ti likovi, milijarderi/milioneri nisu altruisti, jer da jesu ne bi bili tu gdje su sada.

Slazem se, ja bih osim obrazovanja dodao i pristup pitkoj vodi. Ali kao sto vidis ljudi umjesto toga imaju zelju da vakcinisu cijeli svijet i da udare putne restrikcije onima koji to nisu ucinili, tako kaze Gates.

Nejse, mozemo ovako do prekosutra. Moze li tema :D al ne ona zvera bre, jer je debilan naslov, a nije ni fino pocela. Imam zanimljiv materijal za koji su svi kompetentni ( ko zna engleski i ima malo vremena ), sta je Dr. Lawrence Dunegan pricao 1988 godine, odnosno prepricavao jednu medicinsku konferenciju iz 1969 godine ) i gdje smo sada. Dokumentovano i snimljeno. Mozda se nekome bude zanimljivo :)

Ako ne moze, da se ne peglam bezveze.
cvrčak_na_hedonizmu

#18694 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Na temu, još jedan teoretičar zavjere, američki sentar koji je usput i doktor,

https://www.valleynewslive.com/content/ ... 89461.html
wrote: 08/04/2020 23:29
The doctor says the letter takes you to a CDC website that has recommendations on how to include COVID-19 as a diagnosis for someone who was never tested for COVID-19.

"Say I have a nursing home patient that's frail and 88-years-old and comes down with a cough and a fever, and after three days, ends up passing away from pneumonia, I'm not going to put influenza on that death certificate," Dr. Jensen. So I doubt that I would be inclined to put COVID-19."

Dr. Jensen says each state's reported death numbers are making a lot of people fearful, adding that getting the number right is critical, especially during a pandemic.

"I worry about that sometimes we're so darn interested in jazzing up the fear factor that sometimes people's ability to think for themselves is paralyzed if they're frightened enough," said Dr. Jensen.

One of the scenarios listed under the CDC "Guidance for Certifying Deaths Due to Coronavirus" says although no testing was done, the coroner determined that the likely underlying cause of death was COVID-19 given the patient's symptoms and exposure to an infected individual.
Da skratim, ministarstvo zdravlja Minesote savjetuje doktore da pišu koronu kao razlog smrti, iako nije potvrđena testom. Zanimljivo.
pizarro

#18695 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pizarro »

ohoho, je li to konacno doslo vrijeme da nam forumasi serviraju tajni materijal iz svoje sehare :sretan:
salik79

#18696 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Chmoljo wrote: 09/04/2020 01:32 apropo "zavjerenika", ja se iskreno da među vama ima mnogo antivakser podvrste i da ćete u slučaju kreiranja vakcine protiv covid-19 istu odbiti.

Image
Glat bi odbio. Ne bi, cak, ni razmisljao o njoj. Samo se nadam da nam s njom nece uvjetovati slobodno kretanje/putovanje u zemlji i izvan nje. To bi me pokolebalo.
cvrčak_na_hedonizmu

#18697 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

pizarro wrote: 09/04/2020 06:18 ohoho, je li to konacno doslo vrijeme da nam forumasi serviraju tajni materijal iz svoje sehare :sretan:
Čekam odobrenje za temu, ako ga dobijem, pa bujrum.

Mogu ti poslati sve preko pp-a, napravi me budalom, ako možeš 8-) Volim kad naletim na pametnjakoviće :D
He1972

#18698 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by He1972 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 09/04/2020 06:29
pizarro wrote: 09/04/2020 06:18 ohoho, je li to konacno doslo vrijeme da nam forumasi serviraju tajni materijal iz svoje sehare :sretan:
Čekam odobrenje za temu, ako ga dobijem, pa bujrum.

Mogu ti poslati sve preko pp-a, napravi me budalom, ako možeš 8-) Volim kad naletim na pametnjakoviće :D
jedva čekam to će da bude čisti hedonizam i to na cvrčku :lol:
GAU8

#18699 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

heal wrote: 09/04/2020 07:34 Ono sto uvidjam vezano za zavjere..ovi koji smatraju da zavjere nema, rade to na neki ponosan nacin, kao da im to daje neki poseban atribut obrazovanosti. Kao, mi smo obrazovani, a vi ste glupi.
A vidi ovo, niko mi nista nije smisleno odgovorio na ovaj clanak. Svi samo hihihi hehehe.
https://www.nature.com/scitable/blog/viruses101/avian/

A zavjera je spomenuta jos u Bibliji i Kur'anu.
Papir trpi svašta
Chmoljo

#18700 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Chmoljo »

vakcinacija-djece-i-novorodjencadi-u-bi ... s2900.html

Ili ovdje, ili na onoj drugoj temi. Ili otvarajte, briga me...
Locked