Nisu svi isti. Ima i gorih od SDA.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑07/04/2020 19:19Po tome ispada da su svi isti, a ako su svi isti onda SDA dobija imunitet za sve uradjeno, a oni su nas sjebali, a ne ostali. To su cinjenice i istinaMatzan wrote: ↑07/04/2020 18:50U velikoj mjeri se slažem sa tvojim postom.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑07/04/2020 18:24
Jedno 80% zdravstva, pricam o sestrama i tehnicarima, su kupili poslove. Nije da se ne primjeti. A doktori isto retardi, jer je odavno srozan medicinski fakuktet.
Zbog toga nije NLB kriv, to znas, nadam se......
Javni sektor je odavno postao sam sebi svrha, a za to su krivi oni sto vladaju 20+ godina![]()
Nije NBL kriv za sve promašaje u zdravstvu, ali pokazuje da i oni i SDP i DF i SBB i milion drugih stranaka rade isto što i ovi koji jašu 20+ godina.
Za ove sve godine koliko sam, nažalost, prinuđen da slušam i gledam kojekakve likove iz političkoe bare u BiH jedino je NS pokušala da uradi nešto drugačije. Ali, daleko smo mi još uvijek od toga.
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Matzan
#11901 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
coco1
#11902 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
dovoljno je vidjeti koga su danas poslali na pres u 17,15 sati. inspektor ajdinovic, direktor porezne i direktor ep.
aktuelna prica o par smrti pod "cudnim" okolnostima, nije prosao "corona" zakon za privrednike, prebacivanje odgovornosti medju medicinskim ustanovama za odgovornost sto se ne zna sta i kako treba ko raditi, jedni se zale da nemaju opreme, drugi tvrde da svega ima koliko treba...
sta ova trojica navedenih mogu reci po bilo kojem od ovih pitanja? standardno, usuti se par dana, sve ce se ovo zaboraviti. pogotovo, sto su sada tu, na licu mjesta, prisutni i novinari, pa se nekome od njih moze omaci i nezgodno pitanje. dok su pitanja dostavljana mailovima, pa se moglo probrati na koja odgovoriti, uz unaprijed dogovoren i naucen odgovor, bio je tu i premijer i cerkez i solak... da nam prikazu kako ne treba da brinemo, sve cvrsto drze u svojim rukama.
aktuelna prica o par smrti pod "cudnim" okolnostima, nije prosao "corona" zakon za privrednike, prebacivanje odgovornosti medju medicinskim ustanovama za odgovornost sto se ne zna sta i kako treba ko raditi, jedni se zale da nemaju opreme, drugi tvrde da svega ima koliko treba...
sta ova trojica navedenih mogu reci po bilo kojem od ovih pitanja? standardno, usuti se par dana, sve ce se ovo zaboraviti. pogotovo, sto su sada tu, na licu mjesta, prisutni i novinari, pa se nekome od njih moze omaci i nezgodno pitanje. dok su pitanja dostavljana mailovima, pa se moglo probrati na koja odgovoriti, uz unaprijed dogovoren i naucen odgovor, bio je tu i premijer i cerkez i solak... da nam prikazu kako ne treba da brinemo, sve cvrsto drze u svojim rukama.
- muha_sa
#11903 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Još 25 minuta pa cemo im pljeskatinsaneinthebrain wrote: ↑07/04/2020 19:30 mi bi bRez Seke imali hiljade zarazenih i mrtvih. nista ne bi bilo da nam nije nase Sultanije![]()
![]()
- studiorum_tuzlaensis
#11904 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
kome da prijavim kad sam i specijalce i obicne policajce vidio kako kupuju neki materijal u masipici wrote: ↑07/04/2020 19:24ljudi prijavljujte... doce nam glOve goveda... imate mobitele ukucajte policiju i inspekcije ako ne dodju u roku pola sata prijavite i dispecere... ovo su goveda sve
-
Hakiz
#11905 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ako sam ga dobro razumio, zato da ne rizikuju izolaciju iz koje ne mogu pomagati onima kojima pomoć treba, oni se ne odazivaju na pozive onih koji ih zovu upomoć?
Nije šija nego je vrat.
Iako su ovi medijski eksponirani slučajevi strašni i "atraktivni" i zaista moraju dobiti i sudske epiloge, imam osjećaj da ljudima više smeta što ne mogu dobiti pomoć u slučajevima koji nisu vezani za koronu, nego za druge bolesti i stanja.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#11906 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mene samo zanima sta ga vise radestudiorum_tuzlaensis wrote: ↑07/04/2020 19:36kome da prijavim kad sam i specijalce i obicne policajce vidio kako kupuju neki materijal u masi
Kod mene u naselju vazda neko nesto busi, estrihuje, reže, brusi
Kad misle zavrsiti
- Kamper
#11907 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
[media][/media]
Ko im trazi da dolaze bez maski i rukavica? Nemaju iste? Eno znam likove koji stampaju vizire kazu samo iz Sarajeva im niko ne trazi a cak kad i ponude od sebe ide prica ne treba nam imamo.
Sta hoce da kaze? Sto ona ne odu na kolektivni godisnji ili bolovanje? Sto smo davali pare za zdravstveno bolje da smo te pare ulozili u cveklu.
Ko im trazi da dolaze bez maski i rukavica? Nemaju iste? Eno znam likove koji stampaju vizire kazu samo iz Sarajeva im niko ne trazi a cak kad i ponude od sebe ide prica ne treba nam imamo.
- Haris.ba
#11908 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Solženjicin je proročanski smatrao da sistem koji je ustanovljen nakon Oktobarske revolucije nužno zbog osnova na kojim je nastao morao da izrodi totalitarni sistem. I da će zbog proturječnosti(ili osobina) sistema sam od sebe će se urušiti, ali i da nakon urušavanja sistema određene institucije tog istog sistema će se prilagoditi novom vremenu održavši suštinu iz staroga vremena, i čekati novu prigodnu ličnost da stane na čelo.
Mislim da jedan od najboljih primjera ironije historije jeste da ovladavanje i dubinsko zauzdavanje (staroga) sistema u novim okolnostima nije Putin. Već neki na našem pragu. Putin je đak tog sistema.
A ovi naši su objektivno bili kažnjeni od staroga sistema. I nekako ljudski, ja sam se nadao da će uraditi sve u njihovoj moći da uspostave normalniji sistem. A, ono katil veći od katila.
Mislim da jedan od najboljih primjera ironije historije jeste da ovladavanje i dubinsko zauzdavanje (staroga) sistema u novim okolnostima nije Putin. Već neki na našem pragu. Putin je đak tog sistema.
A ovi naši su objektivno bili kažnjeni od staroga sistema. I nekako ljudski, ja sam se nadao da će uraditi sve u njihovoj moći da uspostave normalniji sistem. A, ono katil veći od katila.
Last edited by Haris.ba on 07/04/2020 19:57, edited 1 time in total.
- animus
#11909 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jedino Kanton Sarajevo igra ping pong gdje loptica nikad ne zavrsi u bolnici nego na stepenicama ili u sobici nekoj.
Šupci koji nece da rade neka malo pogledaju kako rade u New Yorku
Šupci koji nece da rade neka malo pogledaju kako rade u New Yorku
https://www.jutarnji.hr/vijesti/top/kor ... /10170091/No, 95 posto ljudi su totalne flegme, svi se štite kako znaju, lijepimo plastične vreće i druge stvari preko ruku i nogu, i na kojekakve načine modificiramo zaštitnu opremu. Uglavnom, ljudi profesionalno i savjesno rade svoj posao, zasad.
Last edited by animus on 07/04/2020 19:57, edited 1 time in total.
-
NediM17
#11910 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bravo za visočku policiju, čujem da redovno izađu na izletište Ravne i blokiraju sve izlaze, pokažnjavaju teferičlije, "đido mova" da vidimo šta smo pojeli i popili, 200 kermi po glavuši.
- Kamper
- studiorum_tuzlaensis
#11912 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
mk ultra wrote: ↑07/04/2020 19:38Mene samo zanima sta ga vise radestudiorum_tuzlaensis wrote: ↑07/04/2020 19:36kome da prijavim kad sam i specijalce i obicne policajce vidio kako kupuju neki materijal u masi
Kod mene u naselju vazda neko nesto busi, estrihuje, reže, brusi
Kad misle zavrsiti![]()
Na temu: Penny je sam od sebe megacluster
-
hillbill
#11913 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
mirno sjedite u svojim kucama........korone nece biti...nema testiranih nema korone...sta ste se uzdigli ? zbog temperature hocete u bolnicu,e ne moze .Kamper wrote: ↑07/04/2020 19:52 [media][/media]Sta hoce da kaze? Sto ona ne odu na kolektivni godisnji ili bolovanje? Sto smo davali pare za zdravstveno bolje da smo te pare ulozili u cveklu.
- Logovan
#11914 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Svaki put kada se neko javi iz porodice umrlog ili ako zaraženi lično javi kakav je odnos prema njemu sjetim se ove rečenice, sjetim se "spremanja".
- Maharadza
#11915 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Svjesno ne pomažu NIKOME i odbijaju dolazak, puštaju ljude da umiru po haustorima i kućama a onda se žale što ih raja zbog toga opravdano pljuje i kritikuje..., zašto uopšte primate plate ako ne radite svoj posao mentoli jedni. I umjesto da se pokrije po ušima i osjeća max. stid i sram što su mu kolege UBILI nedužnu ženu i muškarca (od poznatih slučajeva, a koliko ih još ima koje je naše zdravstvo ubilo, dragi Bog samo zna), ...a gađati te sigurno neće jer i ne izlaziš po ljude niti pomažeš. "Uštekaj" se u hitnu, odbijaj bilo kome pomoći i očekuj aplauze...
Last edited by Maharadza on 07/04/2020 20:12, edited 3 times in total.
- cvrčak_na_hedonizmu
#11916 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Aha, cetnici pa ustase, onda se SDA i Fahro bore za trece mjesto. Mada je i to upitno, ne znam ko je stetniji, al' kada insistiras da postoji neko stetniji - prihvatam sugestiju.Matzan wrote: ↑07/04/2020 19:32Nisu svi isti. Ima i gorih od SDA.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑07/04/2020 19:19Po tome ispada da su svi isti, a ako su svi isti onda SDA dobija imunitet za sve uradjeno, a oni su nas sjebali, a ne ostali. To su cinjenice i istinaMatzan wrote: ↑07/04/2020 18:50
U velikoj mjeri se slažem sa tvojim postom.
Nije NBL kriv za sve promašaje u zdravstvu, ali pokazuje da i oni i SDP i DF i SBB i milion drugih stranaka rade isto što i ovi koji jašu 20+ godina.
Za ove sve godine koliko sam, nažalost, prinuđen da slušam i gledam kojekakve likove iz političkoe bare u BiH jedino je NS pokušala da uradi nešto drugačije. Ali, daleko smo mi još uvijek od toga.
-
tap3ah75
#11917 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Večeras je bilo nekog jadnog pokušaja pljeskanja.
Dopizdilo narodu.
Dopizdilo narodu.
- animus
#11918 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Danas ubjedljivi rekord 90 novozaraženih.
Idemo u planine, idemo u parkove. Ne može nam niko ništa.
Idemo u planine, idemo u parkove. Ne može nam niko ništa.
-
tap3ah75
#11919 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nacelni ... /200407170
E nek' mi neko objasni kako on sa blagom temperaturom može doći i zahtjevati testiranje a kod nas razapeli šator pred bolnicu i daljinski mjere temperaturu. Ko ima 38 i više, ne daju proći nego ti kažu hajde ti kući u izolaciju.
E nek' mi neko objasni kako on sa blagom temperaturom može doći i zahtjevati testiranje a kod nas razapeli šator pred bolnicu i daljinski mjere temperaturu. Ko ima 38 i više, ne daju proći nego ti kažu hajde ti kući u izolaciju.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#11920 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To sam u je\dnom od mojih postova pitao. Nitko mi nije odgovorio.
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑07/04/2020 06:02
PS Postoji li mogucnost angazovanja advokata kod poziva zdrav. ustanova i snimanja svih razgovora sa njima (ako to zakon dozvoljava)?![]()
-
TheRealist
#11921 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U suštini se slažem, ali mi imamo neke interne razgovore i znam da se kolege pojedine žale (ne mogu ja to provjeriti).Korisničkoime wrote: ↑07/04/2020 19:15 Tesko je povjerovati da ovo sto je nabrojano nema u DZ u Sarajevu, ne govorimo o nekoj pripizdini da oprostis nego o DZ u najbogatijem Kantonu u drzavi.
Tacno je da u trijazi med.osoblje ima i zastitna odjela i zastine naocare i maske i rukavice znaci komplet optemu koja se preporucuje za pregeld Convid pacijenta ako ima za zaposlene na trijazi nema nikakve logike da nema za zaposlene koji izlaze na teren.
Kod odbijanja izlaza na teren a da pri tom navedena oprema postoji jedina mogucnost je otkaz ugovora o radu.
Ono što mislim da treba uraditi je napraviti timove koji idu u posjete, te da se sastoje od mladih i zdravih ljudi. Nema baš smisla poslati nekoga ko je pred penziju, ili hronični bolesnik.
A evo zašto mene nervira izjava Radončića i općenito svih naših političara, pogledaj ovo: https://www.klix.ba/vijesti/bih/radonci ... /200405099
On ide u posjetu u dio gdje nema nijednog bolesnika, zaobilazi sve bolesnike, ulazi na poseban ulaz, u obilasku prostora koji je sigurno u tom momentu čist od virusa, a pri tome nosi "duplo" bolju opremu, nego što imaju ljekari koji trebaju ići na teren i koji trebaju raditi sa pacijentom. Šta ovo treba reći nama?
- JThomas
#11922 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- hadzinicasa
#11923 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja mislim da se pozivi hitnoj snimaju. Svi.
-
neko_sa_strane
#11924 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Može svako na svom telefonu uključiti diktafon. Ja znam da bih ja to sigurno uradio. Takođe ako bi me počeli vozati došao bih lično ili u dom zdravlja ili još bolje u Opću bolnicu jer imam utisak da je kvalitetnija ustanova u odnosu na KCUS. Meni je najviše krivo zbog visine doprinosa za zdravstveno osiguranje. Samo zbog toga bih im se sjetio "spiska".
- Rothmans
#11925 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ima li naznaka da bi se mogao pomjeriti policijski sat do 22h npr ?