Evo tacno opreme koju WHO prepisuje za svaku mogucu situaciju sa pacijentima zarazenim koronom (str. 3 pa nadalje) https://apps.who.int/iris/bitstream/han ... .2-eng.pdfladacoko wrote: ↑07/04/2020 15:01o cemu pricas ? improvizuju s odijelima lol.To sto su kinezi koristili hazmat odijela ne znaci da su zaista potrebna.
samo izgovori za bosnju, evo ja sam vec nekoliko puta boravio u sobama s pacijentima koji su pozitivni na covid pa me evo ziv i zdrav.Ljudi se najnormalnije primaju u bolnice u ER,s ovom standardnom zastitom.Itekako dobro poznajem nurses u ER i jos nijedna jos nije dobila covid s standardnom zastitom a prve su u doticaju s potencijalnim covid pacijentima
Doktorima i sestrama koji nece raditi intubaciju koja rasprsuje aerosole je dovoljna obicna hirurska maska, rukavice, zastita za oci i mantil. Isto vazi za osoblje hitne koje prevozi pacijente. To je standardna oprema koju osoblje hitne pomoci svakako treba da nosi. Vozac recimo ne mora nositi nista ako nece prilaziti pacijentu na manje od metar.
Onaj ko radi intubaciju treba imati N95 masku umjesto obicne, i cistacice trebaju biti malo bolje zasticene. Nikakva svemirska odijela se ne traze.
Sve su ovo samo izgovori da se ne radi svoj posao.