Ne znam da li vama, ali meni sve ovo vraća neke filmove iz ¨91, kada je bivša država živjela po inerciji, kada smo svi znali da će sve propasti ali se do zadnjeg trena to poricalo. Što upotrebom zastava, što retorikom o zajedništvu, što upotrebom jugoslovenskog dinara, koncertima za mir ...seoBIH wrote: ↑06/04/2020 23:09 Da li je glupo pitanje koje meni ne izlazi iz glave. Kako država može tražiti bilo kakve namete od firme koja ne radi, jer joj je država zabranila. Od taksi, dobiti, doprinosa, komunalija, ili bilo čega drugog sto je obaveza?
Kako zakonski može biti to normalno i moguće?
Ovo sada što se dešava najmanje poriču vlasnici malih biznisa i njihovi radnici. Njih je odmah osvijestilo, nema iluzija, stoje pred zidom. Ali oni koji žive na budžetskoj sisi, za njih je ovo strašan šok koji ih vodi u poricanje stvarnosti, kojim žele da održe privid da je sve kako treba. Daj još jedan krug uplate doprinosa, komunalija, smetljarine ... klika se štampanje računa, zar može biti drugačije? Nosi budžetsku zastavu ko nekad juogoslovensku, dok još formalno postoji budzet.
Došla mi dva računa (kuća+posao) za komunalne usluge, koja obično platim zajedno. No sada sam otišao i platio samo za kuću. Pogled osobe koja to naplaćuje mi je sve rekao ... (neš ga jebat).
Bojim se da je ovo "pokupi od naivnih bosanaca što možeš pokupiti" a kasnije nema ni naknada ni biroa ni Fadila ...