Bas tako, pola kliničkog vam zarazeno, a dobro ste se drzali. Među zadnjim ste dobili zarazene, onda rapidan rast.
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
last mohicans
#11476 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- dječak sa šibicama
#11477 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Cinjenica da niko ne osjeca potrebu ni da se izvine vec trecoj poznatoj osobi za koju vidimo da su mogle prezivjeti samo da su po pravilima tretirane od strane naseg zdravstva.
Ostavke ne dolaze u obzir, Sebija je fakticki ko Elena, i ona se tako ponasala. Identicno.
Stil "ako nemate za hljeba, jedite kolace".
Ni pocesati se oni nece, a i ovaj ce slucaj biti zaboravljen, mozda Senad uzme malo poena u petak i to je to.
Ako oni ovako tretiraju doktora sa tolikim vezama, vlasnika Sanitacije, sta onda ocekivati za obicne smrtnike.
Ostavke ne dolaze u obzir, Sebija je fakticki ko Elena, i ona se tako ponasala. Identicno.
Stil "ako nemate za hljeba, jedite kolace".
Ni pocesati se oni nece, a i ovaj ce slucaj biti zaboravljen, mozda Senad uzme malo poena u petak i to je to.
Ako oni ovako tretiraju doktora sa tolikim vezama, vlasnika Sanitacije, sta onda ocekivati za obicne smrtnike.
-
last mohicans
#11478 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Maloprije su saopstili iz staba. Sedam lezi, oporavljaju se na Podhrastivima, i samo jedan (osmi) na respiratoru i to nisu u stanju liječiti.Banksy wrote: ↑06/04/2020 18:10 A sve ovo dok još NiKO ne zna broj kreveta koji na raspolaganju imaju Sarajlije oboljele od cva,
I bez info koliko njih se danas u tim krevetima liječi,
Koliko ih je na respiratorima i koliko ih uopće imaju na raspolaganju i znaju li ih koristiti,
Hrv i Srb te podatke daje redovno.
Možda nas apdejtuju neki od dežurnih nisam sda, ali...
-
sumirprimus
#11479 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Po rijecima direktora ukc. Imamo testova za ovu heftu.
Znqci nemamo testova
24 karanten nazalost je ovde jedina sigurna mjera.
Zivot je ispred prava i sloboda. Od ovih pomoci nema.
Znqci nemamo testova
24 karanten nazalost je ovde jedina sigurna mjera.
Zivot je ispred prava i sloboda. Od ovih pomoci nema.
-
Hakiz
#11480 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A toliki ljudi izginuli za prava i slobode.
- dječak sa šibicama
#11481 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ona je ocistila sarajevsko zdravstvo od sposobnih, sve ih je stigmatizirala kao korumpirane, onda je navukla svoje bagre koja niti zna niti hoce raditi svoj posao.
Stednju preko pacijenata vec znamo.
Ja se sjecam primjera gdje je jedan nepismeni portir na Kosevu vazniji od profesora na klinici, dok portir Roki ne da dozvolu ne mozes proci autom do klinike da izvedes nepokretnog pacijenta. Ko je imao nesrecu da cesce ide na UKCS zna sve o tome. Nije bilo puno bolje ni prije Elene ali ovo sad je skandalozno, sjetite se rata i koliko su tadasnji ljekari kredita i sevapa zaradili. Ovi danasnji bi ranjenike ostavljali po Kosevo ulici da umiru.
Gade mi se.
Stednju preko pacijenata vec znamo.
Ja se sjecam primjera gdje je jedan nepismeni portir na Kosevu vazniji od profesora na klinici, dok portir Roki ne da dozvolu ne mozes proci autom do klinike da izvedes nepokretnog pacijenta. Ko je imao nesrecu da cesce ide na UKCS zna sve o tome. Nije bilo puno bolje ni prije Elene ali ovo sad je skandalozno, sjetite se rata i koliko su tadasnji ljekari kredita i sevapa zaradili. Ovi danasnji bi ranjenike ostavljali po Kosevo ulici da umiru.
Gade mi se.
- sinuhe
#11482 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Je li doktor Pasagic pacijent ciji je bris analizirao Konjhodzic https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je ... /200331176
Muskarac 61 godina.
Muskarac 61 godina.
- Dosadno mii
#11483 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Najgore od svega cak i da su ga lijecili na vrijeme ne bi ga izlijecili jer su nesposobni.
- insaneinthebrain
- O'zone
- Globalni moderator
#11485 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nivelacija wrote: ↑06/04/2020 17:52Ovo nigdje nema da zdravstveni sistem u Sarajevu ubije nekoliko osoba i da jos niko nije uhapšen.hadzinicasa wrote: ↑06/04/2020 17:50Ista prica Dr. Pasalica kao one nesretne zene iz Hrasnice. Nema razlike kad nisi dio klike.Challenger_ wrote: ↑06/04/2020 17:43 Mislim, stvarno me nije strah, ni najmanje, ali se ZALEDIM kada vidim kako je prošao doktor Pašagić Ja stvarno ne znam šta bih radio i u šta bih se pretvorio da izignorišu nekog mog kao što su izignorisali doktora i ženu mu. Da nas ne ubije rat, "tranzicija", a da me ubije čobanija koja je od velegrada napravila zindan.
Strah me mene a ne korone.
Nema sistema na usluzi svima vec samo odabranima. Fasizam u svom punom sjaju.
Pravna država od Ponedjeljka
- animus
#11486 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Koliko god je sranje na UKC meni izgleda da je puno veci problem na ovom prvom stepenu, Hitna i domovi zdravlja. To je stepenica koja kosta života. Ako to prezivis onda dobijes pomoc koja je kakva takva. Ovdje te jebe tvoj tzv porodicni ljekar koji ti neda dalje a ni hitna nece da dodje jer kao nemaju opreme a ja mislim da oni svi samo nemaju muda. Prevent im je poklonio hiljade onih odijela. Nemoguce da nemaju ni jedno da izađu na teren. Eto ta žena iz Sanitacije im nudila 200 odijela. Nesto drugo tu smrdi.
- Evelinda
#11487 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vec mjesec dana govore da su najkriticniji narednih 15 dana.I sad tako govore?Kada ce doci tih narednih 15 dana?
-
coco1
#11488 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
pres bio u 17,15, a ognjen rece da su pitanja dostavljena do 15,15 sati. em su mogli probrat pitanja, a, ujedno i spremit odgovore. vidio si da odgovaraju k"o na kvizu potjera, pa da im vrijeme ne istekne. pogotovo fadil, isto da je ona prva minuta na potjerilast mohicans wrote: ↑06/04/2020 17:59 Pričat ce se heftu, Senad ce ekskluzivu u petak, do ponedjeljka, to je to. Uzas, nivo smo plemena, ne drustva. Sad pres kriznog staba bio, ni jedan novinarski miš nije smio postaviti ovo pitanje. Starsno, gdje mi zivimo. Prave klastere, ne testiraju ljude koje trebaju testirati, ne zbrinjavaju oboljeli, prepucavaju se čija je nadleznost, pa kaze budite odgovorni, ostanite kucama, ne ugrozavajte druge. Na sve bih bio spreman da mi se ovo desi ili nekom bliznjem. Da Bog sačuva te kušnje.
- O'zone
- Globalni moderator
#11489 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pazi druže svako svoje dupe u kraj. Možemo mi mantrati o Hipokratovoj i da im je to dužnost ali kad neće oni to vrlo lako riješe. Svako je to osjetio na svojoj koži i ja prvianimus wrote: ↑06/04/2020 18:33 Koliko god je sranje na UKC meni izgleda da je puno veci problem na ovom prvom stepenu, Hitna i domovi zdravlja. To je stepenica koja kosta života. Ako to prezivis onda dobijes pomoc koja je kakva takva. Ovdje te jebe tvoj tzv porodicni ljekar koji ti neda dalje a ni hitna nece da dodje jer kao nemaju opreme a ja mislim da oni svi samo nemaju muda. Prevent im je poklonio hiljade onih odijela. Nemoguce da nemaju ni jedno da izađu na teren. Eto ta žena iz Sanitacije im nudila 200 odijela. Nesto drugo tu smrdi.
- O'zone
- Globalni moderator
#11490 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Žena preminula u bolnici Podhrastovi isto pred respirator. 70-o godište.Banksy wrote: ↑06/04/2020 17:59I još jedna žena koja je 12 dana čekala da je prime, sin je objavio priču, ne znam je li još uvijek živa...hadzinicasa wrote: ↑06/04/2020 17:50Ista prica Dr. Pasalica kao one nesretne zene iz Hrasnice. Nema razlike kad nisi dio klike.Challenger_ wrote: ↑06/04/2020 17:43 Mislim, stvarno me nije strah, ni najmanje, ali se ZALEDIM kada vidim kako je prošao doktor Pašagić Ja stvarno ne znam šta bih radio i u šta bih se pretvorio da izignorišu nekog mog kao što su izignorisali doktora i ženu mu. Da nas ne ubije rat, "tranzicija", a da me ubije čobanija koja je od velegrada napravila zindan.
Strah me mene a ne korone.
Nema sistema na usluzi svima vec samo odabranima. Fasizam u svom punom sjaju.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ispovij ... /200326140
- DaffyDuck
#11491 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
OVO je horor.
Prosla joj bahatost i izivljavanje nad djevojcicom kojoj su ODBILI lijecenje i obecali da je niko vise nece lijeciti na KCUS, onda ovaj niz ljudi kojima odbijaju medicinski tretman.
Kakvo je objasnjenje nemamo na toj klinici laboratorij?!
I nije samo Sebija, isto radi i kompletan Dom zdravlja kantona. Vrti pacijente u krug i odbija prijem i lijecenje...
Ja se stvarno nadam da ce neko, napokon, uzeti papire u ruke i tuziti bagru vec jednom.
Ovo nije HUMANO. Nije humano ni onkoloske pacijente tretirati onako....
Je li moguce da nemaju anesteziologe sa iskustvom za respiratore? Pa da ljude ubijaju s neadekvatnim lijecenjem ili izbjegavanjem prikljucenja na isti zbog neznanja?
Prosla joj bahatost i izivljavanje nad djevojcicom kojoj su ODBILI lijecenje i obecali da je niko vise nece lijeciti na KCUS, onda ovaj niz ljudi kojima odbijaju medicinski tretman.
Kakvo je objasnjenje nemamo na toj klinici laboratorij?!
I nije samo Sebija, isto radi i kompletan Dom zdravlja kantona. Vrti pacijente u krug i odbija prijem i lijecenje...
Ja se stvarno nadam da ce neko, napokon, uzeti papire u ruke i tuziti bagru vec jednom.
Ovo nije HUMANO. Nije humano ni onkoloske pacijente tretirati onako....
Je li moguce da nemaju anesteziologe sa iskustvom za respiratore? Pa da ljude ubijaju s neadekvatnim lijecenjem ili izbjegavanjem prikljucenja na isti zbog neznanja?
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#11492 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nažalost i ta žena je preminula.Banksy wrote: ↑06/04/2020 17:59 I još jedna žena koja je 12 dana čekala da je prime, sin je objavio priču, ne znam je li još uvijek živa...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ispovij ... /200326140
https://avaz.ba/vijesti/bih/559706/sjec ... a-je-sinoc
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#11493 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A trebaju onda zatvoriti i bolnice i cao
Pa ko prezivi nek prica.
Ovako sole pamet, nazovite, svi ce biti zbrinuti,ima testova, a sve samo lazu.
Pa ko prezivi nek prica.
Ovako sole pamet, nazovite, svi ce biti zbrinuti,ima testova, a sve samo lazu.
- muha_sa
#11494 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sad me jaran iz Štokholma zove i kuka kako su mu prijateljicu koja je sinoc avionom došla iz Štokholma zatvorili u studentski na Bjelavama i još im sobe zakljucali--nema ni u hodnik
-
last mohicans
#11495 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sad razumijem Fahra sto je trazio smjenu Kulica sa mjesta direktora. Ovo je za zatvora, ne smjene.
- Banksy
#11496 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sarajevo,last mohicans wrote: ↑06/04/2020 18:15Maloprije su saopstili iz staba. Sedam lezi, oporavljaju se na Podhrastivima, i samo jedan (osmi) na respiratoru i to nisu u stanju liječiti.Banksy wrote: ↑06/04/2020 18:10 A sve ovo dok još NiKO ne zna broj kreveta koji na raspolaganju imaju Sarajlije oboljele od cva,
I bez info koliko njih se danas u tim krevetima liječi,
Koliko ih je na respiratorima i koliko ih uopće imaju na raspolaganju i znaju li ih koristiti,
Hrv i Srb te podatke daje redovno.
Možda nas apdejtuju neki od dežurnih nisam sda, ali...
4 umrlih na 46 zaraženih,
Smrtnost 8,6%.
- animus
#11497 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ispast ce da se hvalim ali ja nisam takav bio nikad. U zivotu sam uvijek bio u prvim redovima. Kukavice koje se guraju kad je sve ok a kad treba pobjegnu bi pobio. Pa ako si kukavica idi radi nesto drugo. Tacno mi u ovakvim vremenima bude zao sto nisam medicinske struke.O'zone wrote: ↑06/04/2020 18:38Pazi druže svako svoje dupe u kraj. Možemo mi mantrati o Hipokratovoj i da im je to dužnost ali kad neće oni to vrlo lako riješe. Svako je to osjetio na svojoj koži i ja prvianimus wrote: ↑06/04/2020 18:33 Koliko god je sranje na UKC meni izgleda da je puno veci problem na ovom prvom stepenu, Hitna i domovi zdravlja. To je stepenica koja kosta života. Ako to prezivis onda dobijes pomoc koja je kakva takva. Ovdje te jebe tvoj tzv porodicni ljekar koji ti neda dalje a ni hitna nece da dodje jer kao nemaju opreme a ja mislim da oni svi samo nemaju muda. Prevent im je poklonio hiljade onih odijela. Nemoguce da nemaju ni jedno da izađu na teren. Eto ta žena iz Sanitacije im nudila 200 odijela. Nesto drugo tu smrdi.
Ovdje je sreca pa imamo al tawila i taj CT koji je tacniji od tog famoznog testa.
- Evelinda
#11498 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
51 zarazeni u Sa naravno od onih za koje se zna
-
last mohicans
#11499 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To ima smisla, ovaj tekst je objavljen prije 2 sata. Nebitno, pitanja su uopce kao na nekoj odbrani maturskog rada, unaprijed rečena da se nauče napamet. Jutros gledam Bandica kako ga pretresaju da je, kakav god da je, bilo mučno gledati i slušati,ispod svake normalne mjere i diskusije. Stotinu puta su ga prekinuli, napali, mada, nije im ni on ostao duzan. Novinarska struka je također izgubila dostojanstvo i kredibilitet.coco1 wrote: ↑06/04/2020 18:36pres bio u 17,15, a ognjen rece da su pitanja dostavljena do 15,15 sati. em su mogli probrat pitanja, a, ujedno i spremit odgovore. vidio si da odgovaraju k"o na kvizu potjera, pa da im vrijeme ne istekne. pogotovo fadil, isto da je ona prva minuta na potjerilast mohicans wrote: ↑06/04/2020 17:59 Pričat ce se heftu, Senad ce ekskluzivu u petak, do ponedjeljka, to je to. Uzas, nivo smo plemena, ne drustva. Sad pres kriznog staba bio, ni jedan novinarski miš nije smio postaviti ovo pitanje. Starsno, gdje mi zivimo. Prave klastere, ne testiraju ljude koje trebaju testirati, ne zbrinjavaju oboljeli, prepucavaju se čija je nadleznost, pa kaze budite odgovorni, ostanite kucama, ne ugrozavajte druge. Na sve bih bio spreman da mi se ovo desi ili nekom bliznjem. Da Bog sačuva te kušnje.
-
daddy-kool
#11500 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moglo bi biti?sinuhe wrote: ↑06/04/2020 18:28 Je li doktor Pasagic pacijent ciji je bris analizirao Konjhodzic https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je ... /200331176
Muskarac 61 godina.
Inače je problem sa ovim testovim što oni mogu biti lažno negativni.
Tu je CT puno pouzdaniji kada se već razvije upala pluća.
Al sve u svemu tuga.
I ovo šaltanje s jednog na drugo mjesto, prebacivanje odgovornosti, nezainteresovanost za svoj posao, za čovjeka, ...