Evo sve... urnisao sam kuhinju skroz
Moderator: anex

Ja bas hocu da komentarise....izgleda bas suho.
zato bi bilo bolje da je stajalo ta 2 dana u kvasiniexliberal-ex wrote: ↑05/04/2020 16:18Ja bas hocu da komentarise....izgleda bas suho.
To je problem sa divljaci , meso nema masnoce pa moras uvijek zalivat sa necim...
Baš iz tog dugogodišnjeg iskustva prestao sam uopšte koristiti marinade sa kvasinom i one slične na bazi nje. Bude kiselo i gubi se ukus divljači. Najbolja marinda za divljač je zamrzivač.Loo wrote: ↑05/04/2020 16:24zato bi bilo bolje da je stajalo ta 2 dana u kvasiniexliberal-ex wrote: ↑05/04/2020 16:18Ja bas hocu da komentarise....izgleda bas suho.
To je problem sa divljaci , meso nema masnoce pa moras uvijek zalivat sa necim...
skroz prekriveno tekucinom .
i peklo se prekriveno!
u saftu kojim se pece..da se prelijeva
sokiranje sa (hladno) vinom ili temeljacem ne voli nijedno meso
#nako ja kazem #![]()
covjek ima iskustva i kaze da je mekano
to sto djeluje suh..je do osjecaja je koji daje fotografija

editovah za maramicuSanabija wrote: ↑05/04/2020 16:32
Baš iz tog dugogodišnjeg iskustva prestao sam uopšte koristiti marinade sa kvasinom i one slične na bazi nje. Bude kiselo i gubi se ukus divljači. Najbolja marinda za divljač je zamrzivač.
Ovdje je maramica odradila svoje što se masnoće tiče, a ko kaže da je vino bilo hladno? Toliko bar znam![]()
Jesam, o kuhanju sam najviše naučio od mame, s obzirom da ona i njena mama spremaju još duže od mene upravo divljač.Loo wrote: ↑05/04/2020 16:35editovah za maramicuSanabija wrote: ↑05/04/2020 16:32
Baš iz tog dugogodišnjeg iskustva prestao sam uopšte koristiti marinade sa kvasinom i one slične na bazi nje. Bude kiselo i gubi se ukus divljači. Najbolja marinda za divljač je zamrzivač.
Ovdje je maramica odradila svoje što se masnoće tiče, a ko kaže da je vino bilo hladno? Toliko bar znam![]()
![]()
a jesi probao sa mlijekom?
![]()
![]()
ako ko zna ..znaju mame i bakeSanabija wrote: ↑05/04/2020 16:38Jesam, o kuhanju sam najviše naučio od mame, s obzirom da ona i njena mama spremaju još duže od mene upravo divljač.Loo wrote: ↑05/04/2020 16:35editovah za maramicuSanabija wrote: ↑05/04/2020 16:32
![]()
a jesi probao sa mlijekom?
![]()
![]()
Nema kuhara koji neće prihvatiti i isprobati sugestije, na kraju tako i nastaju novi recepti.
Ako budemo pravili taj dernek što sugeriše Vještica, ja donesem but, a ti napravi![]()
Joj ne to, bataljon vas trebaLoo wrote: ↑05/04/2020 16:40ako ko zna ..znaju mame i bakeSanabija wrote: ↑05/04/2020 16:38Jesam, o kuhanju sam najviše naučio od mame, s obzirom da ona i njena mama spremaju još duže od mene upravo divljač.
Nema kuhara koji neće prihvatiti i isprobati sugestije, na kraju tako i nastaju novi recepti.
Ako budemo pravili taj dernek što sugeriše Vještica, ja donesem but, a ti napravi![]()
prepusticemo but nekome ko ima vise iskustva i znanja![]()
mi cemo prati sudje iza tebe![]()