...ili će mutirati u nešto zahebano na neki drugi način.Connaisseur Karlin wrote: ↑04/04/2020 11:27sto se neci zavrstiti do septembra , complete ili almost complete lockdowan u kojem se upravo nalazimostudiorum_tuzlaensis wrote: ↑04/04/2020 11:23Šta ako ti kažem da se ovo neće završit do septembra?Connaisseur Karlin wrote: ↑04/04/2020 11:18
nista, jer nista ni ne mozemo utjecati na vrus osim socijalnom izolacijom, a ovo stanje se nece promjeniti do ili tokom mjeseca Maja![]()
![]()
ovja virus se dovoljno brzo siri , stoga intenzivniji period pandemije ce opasti do kraja Maja , ali naravno, virus ce zauvijek ostati na Zemlji, ili eventlano ce isceznuti poput prethodnih virusa , to jos ne znamo![]()
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#11001 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- Porodice Foht
#11002 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zna li neko da li ovi zirokopteri (gyrocopteri) koriste onih 250 m izgradjene piste na aerodromu Bihac? Jutros sam pregledao vise filmica o toj letjelici i ne treba mu bas puno da poleti, kako mi se cini.O'zone wrote: ↑28/03/2020 22:25Nevezano ko je i šta je ali žirokopter je najsigurnija letjelica trenutno.last mohicans wrote: ↑28/03/2020 22:22Jel Solak s ovim spašava unesrecene?Milenkov buraz wrote: ↑28/03/2020 19:58 Evo koga interesuje ovaj Gyrocopter CZ F.BiH
https://en.wikipedia.org/wiki/Magni_M-24_Orion
Ne bih sjeo u ovo za ne znam ti kakve pare.
Last edited by Porodice Foht on 04/04/2020 12:35, edited 1 time in total.
-
channel10
#11003 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Postojale su samo dvije mogucnosti i obje sam u onom postu spomenuo. Jedna je morala biti tacnaLeon16v wrote: ↑04/04/2020 11:27 @channel10
@NediM17
Zvao PU Istočno Sarajevo, u vezi zabrane, on jadan pojma nema. Kaže, pa ne može, pa zabrana, ali ipak nazovite Vladu RS.
Zovem MUP KS, kaže, može se proći, nije zabrana kretanja i stupanja kroz i na teritorij RS, nego je zabrana kretanja stanovišta RS van njihovog mjesta boravka, odnosno, onog mjesta koje piše u CIPS.
Mada ko zna je li i ovo tacno, jer svako interpretira na svoj nacin
edit: vidim vec pisano o tome....
- arman1
#11004 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nisam narcis ali osjetim potrebu da obnovim ovaj post
Većina zemalja pokazuje neke zakonitosti na krivulji. Na početku se broj stidljivo drži na par pojedinaca, potom lagano raste uz tendenciju ubrzanja i uz minimalnu stopu smrtnosti.
Taj rast u jednom momentu dođe do tačke kad se medicinski kapaciteti države više ne mogu nositi sa brojem oboljelih, i tad naglo skoći smrtnost kao direktna posljedica korone, kao i ona indirektna zbog medicinske njege koja nije bila pružena jer su se ljekari ili inficirali ili zadeverali koronom.
U glavi imam nekoliko scenarija na globalnom planu šta će se sve izdešavati, kao i na našem lokalnom.
Ni jedan jedini nije skroz izvjestan zbog jednog "malog" faktora, tj. samog virusa.
NIKO ne zna hoće li ga nestati početkom ljeta(mislim da neće),
NIKO ne zna hoće li se ponovo pojavit na jesen i postat sezonska pošast(mislim da će i ostati do jeseni),
NIKO ne zna hoće li, koliko i kom smjeru mutirati (kao i svaki virus sintetički i prirodni vremenom mutira, a nisu sve mutacije obaveznoi loše),
NIKO ne zna da li će doći dosadejstva ili konfrotacije s drugim virusima i bakterijama (postoji teorija da bi nakon dostizanja kolektivnog imuniteta ovaj virus postao uobičajeni dio habitata znanog kao Homo Sapiens kojeg bi branio kao i hiljade drugih virusa koji su kroz milenije nastanili naše tijelo i postali njegov dio i važan dio njegove odbrane)
Htjeli ili ne doznat će mo odgovore na gornja pitanja, ko preživi naravno.
Redovno, na dnevnoj bazi pratim https://www.worldometers.info/coronavirus/ i za sada situacija nije obečavajuća.arman1 wrote: ↑28/03/2020 13:00 Išao danas u nabavku po heftični fasung. Obišao Amoko i Sofa. Ima svega. Nema PARA. Uglavnom ljudi u kesicama dokupljuju.
Od prijatelja u bjelom mantilu sam nahvatao nekih info oko samog virusa i uglavnom se potvrdilo neke stvari koje su kinezi objasnili od ranije:
- Sam virus je dosta krupniji nego drugi iz porodica Corona,
- Ne voli ni vručinu ni led.
- Ne voli alkoholne dezificijense kao ni većinu sredstava za čišćenje,
- Znatan broj inficiranih NIKAD ne pokažu simptome, ipak i do mjesec i više ostaju inficirani i KLICONOŠE.
- Sam virus(obe podvrste) se lako "lijepi" za insana, nije potrebna velika i duga izloženost da se inficiraš, oko 40 x se lakše inficiraš nego s sezonskom gripom.
- Najbolja zaštita je JAK IMUNITET u kombinaciji sa ličnom higijenom.
- Većina ljudi pogrešno koristi zaštitnu opremu i u nekim slučajevima način na koji se koristi pravi više štete no koristi.
Po mišljenju stručnjaka (kad se ugase kamere) većina stanovništva će se kad-tad inficirati, nešto što je i teta Angela rekla.
Jeste li primjetili kako je u zadnja 2 dana naglo porastao broj DETEKTOVANIH inficiranih?
Lično mislim da u BiH trenutno ima i do 1000 inficiranih. S obzirom na sve stanje je JAKO DOBRO ako imamo u vidu KAKVI SMO.
OSTANI KUĆI
RADI NA IMUNITETU
PAZI NA LIČNU HIGIJENU
DRŽI DISTANCU
i
VIDI ZA KOG ČEŠ OPET GLASATI u Oktobru.
Većina zemalja pokazuje neke zakonitosti na krivulji. Na početku se broj stidljivo drži na par pojedinaca, potom lagano raste uz tendenciju ubrzanja i uz minimalnu stopu smrtnosti.
Taj rast u jednom momentu dođe do tačke kad se medicinski kapaciteti države više ne mogu nositi sa brojem oboljelih, i tad naglo skoći smrtnost kao direktna posljedica korone, kao i ona indirektna zbog medicinske njege koja nije bila pružena jer su se ljekari ili inficirali ili zadeverali koronom.
U glavi imam nekoliko scenarija na globalnom planu šta će se sve izdešavati, kao i na našem lokalnom.
Ni jedan jedini nije skroz izvjestan zbog jednog "malog" faktora, tj. samog virusa.
NIKO ne zna hoće li ga nestati početkom ljeta(mislim da neće),
NIKO ne zna hoće li se ponovo pojavit na jesen i postat sezonska pošast(mislim da će i ostati do jeseni),
NIKO ne zna hoće li, koliko i kom smjeru mutirati (kao i svaki virus sintetički i prirodni vremenom mutira, a nisu sve mutacije obaveznoi loše),
NIKO ne zna da li će doći dosadejstva ili konfrotacije s drugim virusima i bakterijama (postoji teorija da bi nakon dostizanja kolektivnog imuniteta ovaj virus postao uobičajeni dio habitata znanog kao Homo Sapiens kojeg bi branio kao i hiljade drugih virusa koji su kroz milenije nastanili naše tijelo i postali njegov dio i važan dio njegove odbrane)
Htjeli ili ne doznat će mo odgovore na gornja pitanja, ko preživi naravno.
-
coco1
#11005 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
zna li iko, ima li medju zarazenim ijedan uposlenik/ca prodavnica prehrane, pogotovo ovih vecih centara? ako je iko izlozen opasnosti zaraze, to bi trebala biti upravo ova grupa ljudi?
-
Milenkov buraz
#11006 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Možda, ali ako sam ja skontao dobro njemu ne treba asfaltirana pista već može i ravna livada. Kažu da let SA-Bihać traje 90 minuta.Porodice Foht wrote: ↑04/04/2020 12:34Zna li neko da li ovi zirokopteri (gyrocopteri) koriste onih 250 m izgradjene piste na aerodromu Bihac? Jutros sam pregledao vise filmica o toj letjelici i ne treba mu bas puno da poleti, kako mi se cini.O'zone wrote: ↑28/03/2020 22:25Nevezano ko je i šta je ali žirokopter je najsigurnija letjelica trenutno.last mohicans wrote: ↑28/03/2020 22:22
Jel Solak s ovim spašava unesrecene?
- arman1
#11007 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Teško da ima, mada je moguće. Često su izloženi i poprilično imaju aktivan odbrambeni sistem, a zbog sanitarne inspekcije DOBRO paze na higijenu(ličnu).
- vjeshalica
#11008 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sparkase banka najjaca pogotovo sa telefonomTomahawk11 wrote: ↑04/04/2020 11:14Ima svakako i telefon, nazvati banku da se potvrdi.plain vanilla wrote: ↑04/04/2020 11:12Koja je to banka?vjeshalica wrote: ↑04/04/2020 02:24 Hahah ove smijesne odredbe oko kretanja peMzosa za vrijeme peMzije...pa debilicari pojma nemaju
Ja imam peMzosa,i nikad nije prije 12h bila pemzija na bankomatu,dakle njima od 8 do 12 kako procitah je dozvoljeno kretanje da bi otisli po tu crkotinu,pa ne znam hoce li banke i vlada dati pare da se mogu dici u tom vremenu ili ce ganjat penzose da im napisu koji nalog jer su polizali bankomat jer nije bilo pemzije do 12 ? Haha
Moja mama dize penziju na bankomatu odmah ujutro, kao da nema sta jesti bez penzije, i uvijek budu pare na racunu.
Jos kad kaze tamo likusa neeee znaaaammmmoooooo.....
Neam nerava da se svadjam sa penzosom iako ne fali nista,dajem ja i svoje al opet...on hoce svoje
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#11009 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Klix.baBroj slučajeva koronavirusa po bh. gradovima i općinama:
Banja Luka - 186, Čitluk - 34, Tuzla - 34, Mostar - 32, Konjic - 28, Široki Brijeg - 25, Laktaši - 22, Sarajevo - 19, Zenica - 15, Brčko - 14, Srebrenik - 13, Bihać - 12, Bosanska Gradiška - 11, Ilidža - 11, Bijeljina - 11, Teslić - 9, Kozarska Dubica - 8, Šipovo - 8, Cazin - 7, Jablanica - 7, Grude - 7, Gornji Vakuf - Uskoplje - 6, Vitez - 6, Kotor Varoš - 6, Goražde - 6, Kneževo - 5, Prnjavor - 5, Zavidovići - 5, Posušje - 4, Ribnik - 4, Čelinac - 3, Modriča - 3, Novi Travnik - 3, Kakanj - 3, Tešanj - 3, Prijedor - 3, Istočna Ilidža - 3, Mrkonjić Grad - 2, Gračanica - 2, Orašje - 2, Lukavac - 2, Bosanski Brod - 2, Bosanska Krupa - 2, Žepče - 2, Pale - 2, Doboj - 1, Derventa - 1, Vogošća - 1, Ilijaš - 1, Breza - 1, Hadžići - 1, Visoko - 1, Milići - 1, Bugojno - 1, Srbac - 1, Zvornik - 1, Sapna - 1, Šekovići - 1, Banovići - 1, Živinice - 1, Velika Kladuša - 1,
- Connaisseur Karlin
#11010 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kako je najsigurnijaPorodice Foht wrote: ↑04/04/2020 12:34Zna li neko da li ovi zirokopteri (gyrocopteri) koriste onih 250 m izgradjene piste na aerodromu Bihac? Jutros sam pregledao vise filmica o toj letjelici i ne treba mu bas puno da poleti, kako mi se cini.O'zone wrote: ↑28/03/2020 22:25Nevezano ko je i šta je ali žirokopter je najsigurnija letjelica trenutno.last mohicans wrote: ↑28/03/2020 22:22
Jel Solak s ovim spašava unesrecene?
- Logovan
-
coco1
#11012 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ne znam, ali mi nelogicno da niko od njih do sada nije pokupio ovu baju. imaju stalne direktne kontakte, slazu i preslazu robu po policama koju nema ko ne pipka, ta roba dolazi od svakuda i svako s njom rukuje prije njih, rade s parama... sve sto se trazi i savjetuje da se ne radi.
sto se aktivnog odbrambenog mehanizma i licne higijene tice, sve bi trebalo biti nivo vise i lakse za provodjenje u medicinskim ustanovama, pa vidimo sta se desava.
-
lacrima
#11013 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ukupna smrtnost u BiH malo preko 3%. Lose.Logovan wrote: ↑04/04/2020 13:13 https://www.klix.ba/vijesti/bih/preminu ... /200404034
19 umrlih...![]()
![]()
Ima li neko podatak koliko je umrlih i zatazenih po entitetima pa da i to izracunamo? Dalo bi finu sliku zdravstvenog sistema.
-
shandrprcSA
#11014 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Leon16v wrote: ↑04/04/2020 11:27 @channel10
@NediM17
Zvao PU Istočno Sarajevo, u vezi zabrane, on jadan pojma nema. Kaže, pa ne može, pa zabrana, ali ipak nazovite Vladu RS.
Zovem MUP KS, kaže, može se proći, nije zabrana kretanja i stupanja kroz i na teritorij RS, nego je zabrana kretanja stanovišta RS van njihovog mjesta boravka, odnosno, onog mjesta koje piše u CIPS.
- Connaisseur Karlin
#11015 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
medicnske ustanove imaju pravila ciscenja i dezinfkecije, ali je upitno kako ista primjenjuju ; u BiH imam utisak da ni prije pandmeije nisu dovoljno cistili i dezincirali bolnice i urgentne centre !coco1 wrote: ↑04/04/2020 13:19ne znam, ali mi nelogicno da niko od njih do sada nije pokupio ovu baju. imaju stalne direktne kontakte, slazu i preslazu robu po policama koju nema ko ne pipka, ta roba dolazi od svakuda i svako s njom rukuje prije njih, rade s parama... sve sto se trazi i savjetuje da se ne radi.
sto se aktivnog odbrambenog mehanizma i licne higijene tice, sve bi trebalo biti nivo vise i lakse za provodjenje u medicinskim ustanovama, pa vidimo sta se desava.
zdravje osoblja u prodavnicama, kao i ostatka stanovistva ne ovisi iskljucivo od nosenja maski i rukavica
-
coco1
#11016 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
te zene (kazem zene, jer vecinom rade po tim prodavnicama) iznose robu iz skladista koja neprestano cirkulise i slazu je na police, rade sa kartonskim kutijama i drugim ambalazama koje se povlace po prethodnim skladistima, paletama, podovima kamiona, sada pojacano rade, umornije su sto dovodi do slabljenja imuniteta, znoje se... maska i rukavice im mogu pomoci, ali, da je presudno, pogotovo u njihovom slucaju, nema sanseConnaisseur Karlin wrote: ↑04/04/2020 13:28medicnske ustanove imaju pravila ciscenja i dezinfkecije, ali je upitno kako ista primjenjuju ; u BiH imam utisak da ni prije pandmeije nisu dovoljno cistili i dezincirali bolnice i urgentne centre !coco1 wrote: ↑04/04/2020 13:19ne znam, ali mi nelogicno da niko od njih do sada nije pokupio ovu baju. imaju stalne direktne kontakte, slazu i preslazu robu po policama koju nema ko ne pipka, ta roba dolazi od svakuda i svako s njom rukuje prije njih, rade s parama... sve sto se trazi i savjetuje da se ne radi.
zdravje osoblja u prodavnicama, kao i ostatka stanovistva ne ovisi iskljucivo od nosenja maski i rukavica![]()
-
Naslovnica
#11017 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kako se nezdravo hranimo, krećemo, obzirom na psihofizičko stanje nacije, i na kapacitete, stručnost i opremljenost zdravstva, zaista je ružno reći ali ovo je neočekivano malo, bar za mene.lacrima wrote: ↑04/04/2020 13:21Ukupna smrtnost u BiH malo preko 3%. Lose.Logovan wrote: ↑04/04/2020 13:13 https://www.klix.ba/vijesti/bih/preminu ... /200404034
19 umrlih...![]()
![]()
Ima li neko podatak koliko je umrlih i zatazenih po entitetima pa da i to izracunamo? Dalo bi finu sliku zdravstvenog sistema.
- Connaisseur Karlin
#11018 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
coco1 wrote: ↑04/04/2020 13:38te zene (kazem zene, jer vecinom rade po tim prodavnicama) iznose robu iz skladista koja neprestano cirkulise i slazu je na police, rade sa kartonskim kutijama i drugim ambalazama koje se povlace po prethodnim skladistima, paletama, podovima kamiona, sada pojacano rade, umornije su sto dovodi do slabljenja imuniteta, znoje se... maska i rukavice im mogu pomoci, ali, da je presudno, pogotovo u njihovom slucaju, nema sanseConnaisseur Karlin wrote: ↑04/04/2020 13:28medicnske ustanove imaju pravila ciscenja i dezinfkecije, ali je upitno kako ista primjenjuju ; u BiH imam utisak da ni prije pandmeije nisu dovoljno cistili i dezincirali bolnice i urgentne centre !coco1 wrote: ↑04/04/2020 13:19
ne znam, ali mi nelogicno da niko od njih do sada nije pokupio ovu baju. imaju stalne direktne kontakte, slazu i preslazu robu po policama koju nema ko ne pipka, ta roba dolazi od svakuda i svako s njom rukuje prije njih, rade s parama... sve sto se trazi i savjetuje da se ne radi.
zdravje osoblja u prodavnicama, kao i ostatka stanovistva ne ovisi iskljucivo od nosenja maski i rukavica![]()
ne kuzim pricu sa robom
sumnjam da su umornije, jer prodavnice su otvorene jednu smjenu, ja sma primjeitla da ih je sad vise u jednoj smjeni
-
coco1
#11019 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ne kazem ja da ce im preci sa robe ili da im mora preci na taj nacin, nego struka nas stalno upozorava da ne pipkamo nista sto ne moramo, jer virus svuda mozemo pokupiti. kakva je razlika izmedju rukohvata na stepenistu, dugmeta u liftu, klupe u parku... u odnosu na ambalazu u koju je roba upakovana? ako se preko tog rukohvata, dugmeta u liftu, klupe u parku.... moze prenijeti virus, ne vidim zasto ne moze i preko te ambalaze? ili mi ne valja logika?Connaisseur Karlin wrote: ↑04/04/2020 13:53coco1 wrote: ↑04/04/2020 13:38te zene (kazem zene, jer vecinom rade po tim prodavnicama) iznose robu iz skladista koja neprestano cirkulise i slazu je na police, rade sa kartonskim kutijama i drugim ambalazama koje se povlace po prethodnim skladistima, paletama, podovima kamiona, sada pojacano rade, umornije su sto dovodi do slabljenja imuniteta, znoje se... maska i rukavice im mogu pomoci, ali, da je presudno, pogotovo u njihovom slucaju, nema sanseConnaisseur Karlin wrote: ↑04/04/2020 13:28
medicnske ustanove imaju pravila ciscenja i dezinfkecije, ali je upitno kako ista primjenjuju ; u BiH imam utisak da ni prije pandmeije nisu dovoljno cistili i dezincirali bolnice i urgentne centre !
ne kuzim pricu sa robomzleis reci, prci ce im virus sa robe !?
sumnjam da su umornije, jer prodavnice su otvorene jednu smjenu, ja sma primjeitla da ih je sad vise u jednoj smjeni![]()
- JThomas
#11020 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ko je sredovječan a ima samo šećer ili samo pritisak kod nas važi za zdravogNaslovnica wrote: ↑04/04/2020 13:50
Kako se nezdravo hranimo, krećemo, obzirom na psihofizičko stanje nacije, i na kapacitete, stručnost i opremljenost zdravstva, zaista je ružno reći ali ovo je neočekivano malo, bar za mene.
- Connaisseur Karlin
#11021 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
pa ako imas solidne navike licne higijene, ne moras se brinuticoco1 wrote: ↑04/04/2020 13:58ne kazem ja da ce im preci sa robe ili da im mora preci na taj nacin, nego struka nas stalno upozorava da ne pipkamo nista sto ne moramo, jer virus svuda mozemo pokupiti. kakva je razlika izmedju rukohvata na stepenistu, dugmeta u liftu, klupe u parku... u odnosu na ambalazu u koju je roba upakovana? ako se preko tog rukohvata, dugmeta u liftu, klupe u parku.... moze prenijeti virus, ne vidim zasto ne moze i preko te ambalaze? ili mi ne valja logika?Connaisseur Karlin wrote: ↑04/04/2020 13:53coco1 wrote: ↑04/04/2020 13:38
te zene (kazem zene, jer vecinom rade po tim prodavnicama) iznose robu iz skladista koja neprestano cirkulise i slazu je na police, rade sa kartonskim kutijama i drugim ambalazama koje se povlace po prethodnim skladistima, paletama, podovima kamiona, sada pojacano rade, umornije su sto dovodi do slabljenja imuniteta, znoje se... maska i rukavice im mogu pomoci, ali, da je presudno, pogotovo u njihovom slucaju, nema sanse
sumnjam da su umornije, jer prodavnice su otvorene jednu smjenu, ja sma primjeitla da ih je sad vise u jednoj smjeni![]()
najveci problem je nervoza radnica i ranika u prodavnicama , i zao mi je jer prolaze kroz nerovu , a koju ne mogu kontorlirati
-
AmirBaa
#11022 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
sanse da tako pokupis virus su minimum minimuma, ali eto.coco1 wrote: ↑04/04/2020 13:58ne kazem ja da ce im preci sa robe ili da im mora preci na taj nacin, nego struka nas stalno upozorava da ne pipkamo nista sto ne moramo, jer virus svuda mozemo pokupiti. kakva je razlika izmedju rukohvata na stepenistu, dugmeta u liftu, klupe u parku... u odnosu na ambalazu u koju je roba upakovana? ako se preko tog rukohvata, dugmeta u liftu, klupe u parku.... moze prenijeti virus, ne vidim zasto ne moze i preko te ambalaze? ili mi ne valja logika?Connaisseur Karlin wrote: ↑04/04/2020 13:53coco1 wrote: ↑04/04/2020 13:38
te zene (kazem zene, jer vecinom rade po tim prodavnicama) iznose robu iz skladista koja neprestano cirkulise i slazu je na police, rade sa kartonskim kutijama i drugim ambalazama koje se povlace po prethodnim skladistima, paletama, podovima kamiona, sada pojacano rade, umornije su sto dovodi do slabljenja imuniteta, znoje se... maska i rukavice im mogu pomoci, ali, da je presudno, pogotovo u njihovom slucaju, nema sanse
- Connaisseur Karlin
#11023 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
mislis da se Zapad, hrani zdravije i zivi zdravije ( takvih primjera je jako malo)Naslovnica wrote: ↑04/04/2020 13:50
Kako se nezdravo hranimo, krećemo, obzirom na psihofizičko stanje nacije, i na kapacitete, stručnost i opremljenost zdravstva, zaista je ružno reći ali ovo je neočekivano malo, bar za mene.
- Connaisseur Karlin
#11024 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
koncetracija virusa je vazna, ali sumnjam da je ista opasna po zivot zdrave osobeAmirBaa wrote: ↑04/04/2020 14:02sanse da tako pokupis virus su minimum minimuma, ali eto.coco1 wrote: ↑04/04/2020 13:58ne kazem ja da ce im preci sa robe ili da im mora preci na taj nacin, nego struka nas stalno upozorava da ne pipkamo nista sto ne moramo, jer virus svuda mozemo pokupiti. kakva je razlika izmedju rukohvata na stepenistu, dugmeta u liftu, klupe u parku... u odnosu na ambalazu u koju je roba upakovana? ako se preko tog rukohvata, dugmeta u liftu, klupe u parku.... moze prenijeti virus, ne vidim zasto ne moze i preko te ambalaze? ili mi ne valja logika?Connaisseur Karlin wrote: ↑04/04/2020 13:53
-
Naslovnica
#11025 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bar piju kojekakve "supplements", kod nas kada kupiš C vitamin u "apateki" ka'e komšinica štaćetito...Connaisseur Karlin wrote: ↑04/04/2020 14:03mislis da se Zapad, hrani zdravije i zivi zdravije ( takvih primjera je jako malo)Naslovnica wrote: ↑04/04/2020 13:50
Kako se nezdravo hranimo, krećemo, obzirom na psihofizičko stanje nacije, i na kapacitete, stručnost i opremljenost zdravstva, zaista je ružno reći ali ovo je neočekivano malo, bar za mene.![]()