Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Moderator: O'zone

Locked
Lalena

#101 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by Lalena »

Evo , lijepo objasnili u članku :mrgreen:
Daleko smo mi od takvog razmišljanja, a najbolje bi bilo da uopšte ne mislimo, kažu..

Naredbe su da se poštuju. I u ovom momentu, ma šta mislili, treba biti slijep i slijepo vjerovati da se one donose za zdravlje naše djece.
dr_Evil

#102 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by dr_Evil »

Lalena wrote: 03/04/2020 11:27 Evo , lijepo objasnili u članku :mrgreen:
Daleko smo mi od takvog razmišljanja, a najbolje bi bilo da uopšte ne mislimo, kažu..

Naredbe su da se poštuju. I u ovom momentu, ma šta mislili, treba biti slijep i slijepo vjerovati da se one donose za zdravlje naše djece.
Upravo, to je cilj! Narod koji misli njima ne odgovara i nikad nije odgovara, a sta je bolje nego kolektivna panika
Lalena

#103 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by Lalena »

dr_Evil wrote: 03/04/2020 11:28
Lalena wrote: 03/04/2020 11:27 Evo , lijepo objasnili u članku :mrgreen:

Upravo, to je cilj! Narod koji misli njima ne odgovara i nikad nije odgovara, a sta je bolje nego kolektivna panika
Jedino takav narod će tolerisati ovakve političare :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#104 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by _BataZiv_0809 »

dr_Evil wrote: 03/04/2020 11:22
_BataZiv_0809 wrote: 03/04/2020 11:19 Kako se sjetimo nauke i zakona samo kad nas nesto direktno pogadja.

Na nekom se kola moraju slomiti, to vam je demokratija, nema savrsenih rjesenja, slusaj sta ti se kaze.
Da slusam sta mi se kaze?

Da ih slusam jer nas krizni stab je:

a) Strucnjaci za pandemije i epidemije
b) Zele najbolje svom narodu
c) Strucnjaci za ekonomiju
d) Odlicni politicari radi kojih nasa drzava ima postovanje regije i svijeta
d) Jedni obicni lopovi koji su pokrali drustvenu imovinu i sada glume begove i baje, a ovo rade sve da bi mogli bolje pokrasti donacije?

Izaberi jednu stavku.
Zato sto moras.

Idu izbori pa budi pametan/na.
dr_Evil

#105 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by dr_Evil »

_BataZiv_0809 wrote: 03/04/2020 11:33
dr_Evil wrote: 03/04/2020 11:22
_BataZiv_0809 wrote: 03/04/2020 11:19 Kako se sjetimo nauke i zakona samo kad nas nesto direktno pogadja.

Na nekom se kola moraju slomiti, to vam je demokratija, nema savrsenih rjesenja, slusaj sta ti se kaze.
Da slusam sta mi se kaze?

Da ih slusam jer nas krizni stab je:

a) Strucnjaci za pandemije i epidemije
b) Zele najbolje svom narodu
c) Strucnjaci za ekonomiju
d) Odlicni politicari radi kojih nasa drzava ima postovanje regije i svijeta
d) Jedni obicni lopovi koji su pokrali drustvenu imovinu i sada glume begove i baje, a ovo rade sve da bi mogli bolje pokrasti donacije?

Izaberi jednu stavku.
Zato sto moras.

Bravo, upravo takve voli ova drzava. Da podsjetimo narod kako to izgleda kada policija krsi zakon, a ti moras da ih poslusas jer ti se reklo:

Znaci ti zelis sebi i svojoj djeci ovakvu drzavu? Svaka cast
Pryda

#106 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by Pryda »

_BataZiv_0809 wrote: 03/04/2020 11:33
Zato sto moras.

Nije ti ovo Titin vakat Bata Zivojinovicu. Ništa mi ne moramo. Otpor je obaveza kad te vode u provaliju. :bih: :bih: :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#107 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by _BataZiv_0809 »

Predugo sam ja na forumu da bi me palila takva demagogija i podmetanje :D pritom sam prezivio Siriju vol.4. u vrijeme bitke za Alepo i Palmiru :lol:
dr_Evil

#108 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by dr_Evil »

_BataZiv_0809 wrote: 03/04/2020 11:40 Predugo sam ja na forumu da bi me palila takva demagogija i podmetanje :D pritom sam prezivio Siriju vol.4. u vrijeme bitke za Alepo i Palmiru :lol:
Ne znam sta si prezivio ali nisi realan. Ne mozes reci da slusamo sve sta kazu, pogotovo jer znamo ko prica. Da kaze fadil hajde bata skaci u jamu, naredba je, ti bi skocio. Tako ispada
Lalena

#109 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by Lalena »

Ja ću glasati za svakog političara koji je spreman u ovakvoj situaciji da prepusti glavnu riječ stručnjacima i posluša savjete WHO (makar i "slijepo" vjerujući da znaju bolje od njega)!
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#110 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by _BataZiv_0809 »

Ama pobogu brate nisu fadili i solaci od juce. 30 godina nas jašu i mi to nijemo posmatramo i sad bi se kao bunili kad je dosao zor guzici i udarilo se na komfort zonu. E sad je kasno, sad je vrijeme kada se slusa, a to sto slusamo Fadile i Solake smo sami krivi. Idu izbori, budimo pametni, a do tad sjedi kuci.
dr_Evil

#111 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by dr_Evil »

_BataZiv_0809 wrote: 03/04/2020 11:45 Ama pobogu brate nisu fadili i solaci od juce. 30 godina nas jašu i mi to nijemo posmatramo i sad bi se kao bunili kad je dosao zor guzici i udarilo se na komfort zonu. E sad je kasno, sad je vrijeme kada se slusa, a to sto slusamo Fadile i Solake smo sami krivi. Idu izbori, budimo pametni, a do tad sjedi kuci.
Ne slusam ih ja otkad sam sazreo, a ima od toga. I ne pada mi na pamet da ih sada pocnem slusati.

Izbori su prevara i od izbora nema nista, to su floskule koje vladajuci prodaju narod, izaberi jednu:

1) Neka narod na izborima iskaze nezadovoljstvo
2) Neka institucije urade svoj posao.

PRvo napravili drzavu u kojoj svaka razina krade za sebe, nemoguce smjeniti sve u komadu. Drugo stranacki vojnici broje glasove i trece stranacki vojnici su u sudskoj i izvrsnoj vlasti.
Ci-Nick

#112 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by Ci-Nick »

_BataZiv_0809 wrote: 03/04/2020 11:09
Ci-Nick wrote: 03/04/2020 11:06
Ali nam nije svima isto teško.
Ne može se nekom dati 70% prava a drugom 0%.
Uz to nemaju ove mjere nikakvog efekta kada je 80% svih novootkrivenih infekcija u posljednjih 15 dana vezano za bolnice a i ostale infekcije su nastale u zatvorenom prostoru.
Ako Hrvatska sa manje restriktivnim mjerama i bez diskriminacije populacije uspijeva problem držati pod kontrolom onda je kod nas problem u sistemu a ne neodgovornom ponašanju građana.
1. Za koga smatras da je dobio 70% prava a ko 0%?

2. Bilo bi ih i vise da narod landara

3. Da smo u Hrvatskoj ne bi mogao bez potvrde preko Vjetrenica, a ja ne bih mogao iz Novog Sarajeva u Centar
Čuj za koga nula a za koga 70%
Pa punoljetne osobe mogu da landaraju po gradu čitav dan a ja ne mogu iz svog stana izvesti dijete u moje auto i odvesti do bašte mojih roditelja da provede tamo sat vremena.
I najgori zatvorenik ima pravo na jebenu šetnju i ne može mu se uskratiti tek tako.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#113 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by _BataZiv_0809 »

Ci-Nick wrote: 03/04/2020 11:50
Pa punoljetne osobe mogu da landaraju po gradu čitav dan a ja ne mogu iz svog stana izvesti dijete u moje auto i odvesti do bašte mojih roditelja da provede tamo sat vremena.
I najgori zatvorenik ima pravo na jebenu šetnju i ne može mu se uskratiti tek tako.

I moja zena svaki dan radi sa bolesnim ljudima gdje se moze zarazit, koliko njoj procenata dajes?

Sjedi kuci ne traje ovo godinu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#114 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by _BataZiv_0809 »

dr_Evil wrote: 03/04/2020 11:49
Ne slusam ih ja otkad sam sazreo, a ima od toga. I ne pada mi na pamet da ih sada pocnem slusati.

Izbori su prevara i od izbora nema nista, to su floskule koje vladajuci prodaju narod, izaberi jednu:

PRvo napravili drzavu u kojoj svaka razina krade za sebe, nemoguce smjeniti sve u komadu. Drugo stranacki vojnici broje glasove i trece stranacki vojnici su u sudskoj i izvrsnoj vlasti.
Buntovnice jedan :kiselavoda:
kakavdanakneiskustvu

#115 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by kakavdanakneiskustvu »

dr_Evil wrote: 03/04/2020 10:23
Nivelacija wrote: 03/04/2020 10:20
_BataZiv_0809 wrote: 03/04/2020 09:59

Hrvatska nije uvela nikakve mjere osim distance....nastavi niz
Nisu djecu diskriminisali, nisu uveli policijski sat nastavi niz
U hrvatskoj ministar zdrastva izgleda i prica kao profesionalac, kod nas Jelka Milicevic nije progovorila (a btw je ekonom), dok onaj Zovak izgleda,prica i ima znanje kao svaki kabadahija sa ulice.. nastavi niz
kod nas,u FBiH,Vjekoslav Mandić,ministar zdravlja se samo na početku pojavljivao,ja bar 10 dana nisam vidio ni jednu njegovu izjavu o trenutnom stanju
Naslovnica

#116 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by Naslovnica »

Svi koji misle da je sasvim OK da jedan od roditelja ne može izvesti bebu u kolicima (jer je zabrana) - neka jedu GOVNA.
Toliko od mene za sada.
dr_Evil

#117 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by dr_Evil »

_BataZiv_0809 wrote: 03/04/2020 11:56

Ne znam jesi li trol pa volis da zivciras narod, ili jednostavno si dio vladajucih partija. Nismo se prije sreli po temama. U svakom slucaju, mozemo mi ovako du SHJutra
Veigar

#118 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by Veigar »

_BataZiv_0809 wrote: 03/04/2020 11:56

Malo je reć kako si u par ovih zadnjih postova objasnio šta je raja u Bosni i Hercegovini. :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#120 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by _BataZiv_0809 »

Veigar wrote: 03/04/2020 12:02
Malo je reć kako si u par ovih zadnjih postova objasnio šta je raja u Bosni i Hercegovini. :thumbup:
Zasto to kazes :hm:
Ci-Nick

#121 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by Ci-Nick »

_BataZiv_0809 wrote: 03/04/2020 11:55
Ci-Nick wrote: 03/04/2020 11:50
I moja zena svaki dan radi sa bolesnim ljudima gdje se moze zarazit, koliko njoj procenata dajes?

Sjedi kuci ne traje ovo godinu.
Ne slažem se,
Ne zna se koliko će trajati i nema potrebe za oduzimanjem osnovnih ljudskih prava ako nema ni jednog dokaza da ta mjera daje značajnu korist.
Veća je vjerovatnoća da će se neko inficirati virusom na hljebu iz pekare nego da će ga inficirati dijete na ulici,
muha_sa

#122 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by muha_sa »

NediM17 wrote: 03/04/2020 12:02 Evo za pravaše, popuštanje mjera.
https://avaz.ba/vijesti/bih/559825/hoce ... tabom-fbih
Mi forumaši smo eSperti u svemu.
Ako mi kažemo da ne valja onda ne valja--treba kaHvice otvorit i Ende, ko preživi najebo je
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#123 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by _BataZiv_0809 »

Ci-Nick wrote: 03/04/2020 12:03
Ne slažem se,
Ne zna se koliko će trajati i nema potrebe za oduzimanjem osnovnih ljudskih prava ako nema ni jednog dokaza da ta mjera daje značajnu korist.
Veća je vjerovatnoća da će se neko inficirati virusom na hljebu iz pekare nego da će ga inficirati dijete na ulici,
Onda sjedi u auto odvuci dijete roditeljima, ako te uhvate platis kaznu i mirna bosna.

A moja zena i dalje mora ici pomagati ljudima i razmisljati je li neko od njih slagao da nije bio u Italiji i hoce li i meni donijeti zarazu kuci. I tako svaki dan, vec skoro mjesec...Nas ko jebe nama prava nisu ugrozena? Daj ba...
kakavdanakneiskustvu

#124 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by kakavdanakneiskustvu »

_BataZiv_0809 wrote: 03/04/2020 12:09
Ci-Nick wrote: 03/04/2020 12:03
Ne slažem se,
Onda sjedi u auto odvuci dijete roditeljima, ako te uhvate platis kaznu i mirna bosna.

A moja zena i dalje mora ici pomagati ljudima i razmisljati je li neko od njih slagao da nije bio u Italiji i hoce li i meni donijeti zarazu kuci. I tako svaki dan, vec skoro mjesec...Nas ko jebe nama prava nisu ugrozena? Daj ba...
ti si oženjen?
Veigar

#125 Re: Koji dio naredbe o zabrani izlaska djece nismo shvatili i zašto?

Post by Veigar »

_BataZiv_0809 wrote: 03/04/2020 12:03
Veigar wrote: 03/04/2020 12:02
Zasto to kazes :hm:
Pa ono svi se počnu ozbiljno žaliti tek kad im zonu komfora oduzmeš, što će ti ga reć da se u nas do sada žalilo samo da bi se žalilo a u stvari nam je relativno bilo dobro. U prevodu, pokrenemo se na pravi način tek kad nam voda dođe do guše.
Locked