Daleko smo mi od takvog razmišljanja, a najbolje bi bilo da uopšte ne mislimo, kažu..
Naredbe su da se poštuju. I u ovom momentu, ma šta mislili, treba biti slijep i slijepo vjerovati da se one donose za zdravlje naše djece.
Moderator: O'zone
Naredbe su da se poštuju. I u ovom momentu, ma šta mislili, treba biti slijep i slijepo vjerovati da se one donose za zdravlje naše djece.
Upravo, to je cilj! Narod koji misli njima ne odgovara i nikad nije odgovara, a sta je bolje nego kolektivna panika
Zato sto moras.dr_Evil wrote: ↑03/04/2020 11:22Da slusam sta mi se kaze?_BataZiv_0809 wrote: ↑03/04/2020 11:19 Kako se sjetimo nauke i zakona samo kad nas nesto direktno pogadja.
Na nekom se kola moraju slomiti, to vam je demokratija, nema savrsenih rjesenja, slusaj sta ti se kaze.
Da ih slusam jer nas krizni stab je:
a) Strucnjaci za pandemije i epidemije
b) Zele najbolje svom narodu
c) Strucnjaci za ekonomiju
d) Odlicni politicari radi kojih nasa drzava ima postovanje regije i svijeta
d) Jedni obicni lopovi koji su pokrali drustvenu imovinu i sada glume begove i baje, a ovo rade sve da bi mogli bolje pokrasti donacije?
Izaberi jednu stavku.
Bravo, upravo takve voli ova drzava. Da podsjetimo narod kako to izgleda kada policija krsi zakon, a ti moras da ih poslusas jer ti se reklo:_BataZiv_0809 wrote: ↑03/04/2020 11:33Zato sto moras.dr_Evil wrote: ↑03/04/2020 11:22Da slusam sta mi se kaze?_BataZiv_0809 wrote: ↑03/04/2020 11:19 Kako se sjetimo nauke i zakona samo kad nas nesto direktno pogadja.
Na nekom se kola moraju slomiti, to vam je demokratija, nema savrsenih rjesenja, slusaj sta ti se kaze.
Da ih slusam jer nas krizni stab je:
a) Strucnjaci za pandemije i epidemije
b) Zele najbolje svom narodu
c) Strucnjaci za ekonomiju
d) Odlicni politicari radi kojih nasa drzava ima postovanje regije i svijeta
d) Jedni obicni lopovi koji su pokrali drustvenu imovinu i sada glume begove i baje, a ovo rade sve da bi mogli bolje pokrasti donacije?
Izaberi jednu stavku.
Idu izbori pa budi pametan/na.
Ne znam sta si prezivio ali nisi realan. Ne mozes reci da slusamo sve sta kazu, pogotovo jer znamo ko prica. Da kaze fadil hajde bata skaci u jamu, naredba je, ti bi skocio. Tako ispada_BataZiv_0809 wrote: ↑03/04/2020 11:40 Predugo sam ja na forumu da bi me palila takva demagogija i podmetanjepritom sam prezivio Siriju vol.4. u vrijeme bitke za Alepo i Palmiru
![]()
Ne slusam ih ja otkad sam sazreo, a ima od toga. I ne pada mi na pamet da ih sada pocnem slusati._BataZiv_0809 wrote: ↑03/04/2020 11:45 Ama pobogu brate nisu fadili i solaci od juce. 30 godina nas jašu i mi to nijemo posmatramo i sad bi se kao bunili kad je dosao zor guzici i udarilo se na komfort zonu. E sad je kasno, sad je vrijeme kada se slusa, a to sto slusamo Fadile i Solake smo sami krivi. Idu izbori, budimo pametni, a do tad sjedi kuci.
Čuj za koga nula a za koga 70%_BataZiv_0809 wrote: ↑03/04/2020 11:091. Za koga smatras da je dobio 70% prava a ko 0%?Ci-Nick wrote: ↑03/04/2020 11:06
Ali nam nije svima isto teško.
Ne može se nekom dati 70% prava a drugom 0%.
Uz to nemaju ove mjere nikakvog efekta kada je 80% svih novootkrivenih infekcija u posljednjih 15 dana vezano za bolnice a i ostale infekcije su nastale u zatvorenom prostoru.
Ako Hrvatska sa manje restriktivnim mjerama i bez diskriminacije populacije uspijeva problem držati pod kontrolom onda je kod nas problem u sistemu a ne neodgovornom ponašanju građana.
2. Bilo bi ih i vise da narod landara
3. Da smo u Hrvatskoj ne bi mogao bez potvrde preko Vjetrenica, a ja ne bih mogao iz Novog Sarajeva u Centar
Ci-Nick wrote: ↑03/04/2020 11:50
Čuj za koga nula a za koga 70%
Pa punoljetne osobe mogu da landaraju po gradu čitav dan a ja ne mogu iz svog stana izvesti dijete u moje auto i odvesti do bašte mojih roditelja da provede tamo sat vremena.
I najgori zatvorenik ima pravo na jebenu šetnju i ne može mu se uskratiti tek tako.
Buntovnice jedandr_Evil wrote: ↑03/04/2020 11:49
Ne slusam ih ja otkad sam sazreo, a ima od toga. I ne pada mi na pamet da ih sada pocnem slusati.
Izbori su prevara i od izbora nema nista, to su floskule koje vladajuci prodaju narod, izaberi jednu:
1) Neka narod na izborima iskaze nezadovoljstvo
2) Neka institucije urade svoj posao.
PRvo napravili drzavu u kojoj svaka razina krade za sebe, nemoguce smjeniti sve u komadu. Drugo stranacki vojnici broje glasove i trece stranacki vojnici su u sudskoj i izvrsnoj vlasti.
kod nas,u FBiH,Vjekoslav Mandić,ministar zdravlja se samo na početku pojavljivao,ja bar 10 dana nisam vidio ni jednu njegovu izjavu o trenutnom stanjudr_Evil wrote: ↑03/04/2020 10:23U hrvatskoj ministar zdrastva izgleda i prica kao profesionalac, kod nas Jelka Milicevic nije progovorila (a btw je ekonom), dok onaj Zovak izgleda,prica i ima znanje kao svaki kabadahija sa ulice.. nastavi nizNivelacija wrote: ↑03/04/2020 10:20Nisu djecu diskriminisali, nisu uveli policijski sat nastavi niz_BataZiv_0809 wrote: ↑03/04/2020 09:59
Hrvatska nije uvela nikakve mjere osim distance....nastavi niz
Ne znam jesi li trol pa volis da zivciras narod, ili jednostavno si dio vladajucih partija. Nismo se prije sreli po temama. U svakom slucaju, mozemo mi ovako du SHJutra_BataZiv_0809 wrote: ↑03/04/2020 11:56Buntovnice jedandr_Evil wrote: ↑03/04/2020 11:49
Ne slusam ih ja otkad sam sazreo, a ima od toga. I ne pada mi na pamet da ih sada pocnem slusati.
Izbori su prevara i od izbora nema nista, to su floskule koje vladajuci prodaju narod, izaberi jednu:
PRvo napravili drzavu u kojoj svaka razina krade za sebe, nemoguce smjeniti sve u komadu. Drugo stranacki vojnici broje glasove i trece stranacki vojnici su u sudskoj i izvrsnoj vlasti.![]()
Malo je reć kako si u par ovih zadnjih postova objasnio šta je raja u Bosni i Hercegovini._BataZiv_0809 wrote: ↑03/04/2020 11:56Buntovnice jedandr_Evil wrote: ↑03/04/2020 11:49
PRvo napravili drzavu u kojoj svaka razina krade za sebe, nemoguce smjeniti sve u komadu. Drugo stranacki vojnici broje glasove i trece stranacki vojnici su u sudskoj i izvrsnoj vlasti.![]()
Ne slažem se,_BataZiv_0809 wrote: ↑03/04/2020 11:55I moja zena svaki dan radi sa bolesnim ljudima gdje se moze zarazit, koliko njoj procenata dajes?Ci-Nick wrote: ↑03/04/2020 11:50
Čuj za koga nula a za koga 70%
Pa punoljetne osobe mogu da landaraju po gradu čitav dan a ja ne mogu iz svog stana izvesti dijete u moje auto i odvesti do bašte mojih roditelja da provede tamo sat vremena.
I najgori zatvorenik ima pravo na jebenu šetnju i ne može mu se uskratiti tek tako.
Sjedi kuci ne traje ovo godinu.
Mi forumaši smo eSperti u svemu.NediM17 wrote: ↑03/04/2020 12:02 Evo za pravaše, popuštanje mjera.
https://avaz.ba/vijesti/bih/559825/hoce ... tabom-fbih
Onda sjedi u auto odvuci dijete roditeljima, ako te uhvate platis kaznu i mirna bosna.Ci-Nick wrote: ↑03/04/2020 12:03
Ne slažem se,
Ne zna se koliko će trajati i nema potrebe za oduzimanjem osnovnih ljudskih prava ako nema ni jednog dokaza da ta mjera daje značajnu korist.
Veća je vjerovatnoća da će se neko inficirati virusom na hljebu iz pekare nego da će ga inficirati dijete na ulici,
ti si oženjen?_BataZiv_0809 wrote: ↑03/04/2020 12:09Onda sjedi u auto odvuci dijete roditeljima, ako te uhvate platis kaznu i mirna bosna.Ci-Nick wrote: ↑03/04/2020 12:03
Ne slažem se,
Ne zna se koliko će trajati i nema potrebe za oduzimanjem osnovnih ljudskih prava ako nema ni jednog dokaza da ta mjera daje značajnu korist.
Veća je vjerovatnoća da će se neko inficirati virusom na hljebu iz pekare nego da će ga inficirati dijete na ulici,
A moja zena i dalje mora ici pomagati ljudima i razmisljati je li neko od njih slagao da nije bio u Italiji i hoce li i meni donijeti zarazu kuci. I tako svaki dan, vec skoro mjesec...Nas ko jebe nama prava nisu ugrozena? Daj ba...
Pa ono svi se počnu ozbiljno žaliti tek kad im zonu komfora oduzmeš, što će ti ga reć da se u nas do sada žalilo samo da bi se žalilo a u stvari nam je relativno bilo dobro. U prevodu, pokrenemo se na pravi način tek kad nam voda dođe do guše.