Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
dječak sa šibicama

#10501 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Meni ima logike ta teza da talijani u panici na aparate stavljaju i koga i treba i koga ne treba.

Sto se ljekara tice, win win, ako pacijent prezivi on ga je spasio. Ako umre, jebiga uradio je sve po pravilima, pokusao je.

Kljukanje oboljelih teskim koktelima lijekova, sokiranje organizma, oni su sebe osigurali. Sta god se pacijentu desi, on je njega lijecio.

Da ne uradi to, da rizikuje, pa pacijent umre, onda on kao ljekar odgovara.

S obzirom da pacijentima daju lijekove koji dramaticno ugrozavaju imunoloski sistem, je li.
Ci-Nick

#10502 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ci-Nick »

Ovaj zdravstveni u kriznom štabu Čerkez ili laže ili pojma nema.
Kaže djeca i mladi čine 25 do 30% inficiranih, pa kao zbog toga su u pritvoru.
U Hrvatskoj bez pritvora i diskriminacije do jučer su imali udio u broju inficiranih od samo 4,7%.
Tužno je kad ljudi koji odlučuju ne vladaju informacijama i ne donose odluke na osnovu argumenata nego pretpostavke.
Last edited by Ci-Nick on 02/04/2020 17:43, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#10504 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

malakh wrote: 02/04/2020 17:40
dječak sa šibicama wrote: 02/04/2020 17:36 Koliko sam shvatio ovaj virus uzrokuje jako tesku upalu pluca pri cemu je kod dosta hospitaliziranih pacijenata nuzno stavljanje na respirator, cisto da organizam dobije svoju kolicinu kiseonika.

Na respirator idu i sportisti i penzioneri i mladji i stariji, nije sad da samo oni jednom nogom na lopati idu na vjestacko disanje. Takva bolest jebiga.
...kod manjeg broja zaraženih.

i obična gripa uzrokuje upalu pluća, ali i to kod manjeg broja zaraženih, ne kod svih.
Da, ja govorim samo o hospitalizovanim pacijentima. Ako sam dobro razumio, skoro 90% nosilaca virusa ima slabije tegobe, otprilike 4% zarazenih zavrsi na bolnickom lijecenju sa srednje teskim do teskim i kriticnim tegobama.
cyprus

#10505 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cyprus »

Image

Image
Last edited by cyprus on 02/04/2020 17:48, edited 1 time in total.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#10506 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

izvrsni direktor wrote: 02/04/2020 17:14 Svakom kome smeta ova izolacija i ko smatra da mu nista ne moze biti, treba mu poturiti papir da se odrice bolnickog lijecenja u kakvom god stanju bude, i bujrum napolje setaj do mile volje.
Ionako su to vecinom oni koji smatraju da je virus kina poslala da zavede novi svjetski poredak, da testiranja nisu potrebna, i da u bolnice ne smije uci virus..
Jest, jest...natpisi pušenje ubija, izaziva rak i pobačaje su smanjili broj pušača i doveli duvansku industriju u krizu :roll: Truješ sebe, ali i oko sebe. Ne može tako više! Da zabraniš prodaju (ja bi je prvi sutra donio :evil: ) ne ide - prevelike pare se tu ubiru, doneseš rješenje da svima paše: zabraniš pušenje na javnim jestima i zatvorenim prostorima uz drakonske kazne i pušaču i vlasniku. Svi se toga pridržavaju po Evropi :oops:

Isto tako i za koronu: pravila kojih se svi pridržavaju i biće dobro pošto se zna kako se prenosi i širi...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#10507 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malakh »

dječak sa šibicama wrote: 02/04/2020 17:44
malakh wrote: 02/04/2020 17:40
dječak sa šibicama wrote: 02/04/2020 17:36 Koliko sam shvatio ovaj virus uzrokuje jako tesku upalu pluca pri cemu je kod dosta hospitaliziranih pacijenata nuzno stavljanje na respirator, cisto da organizam dobije svoju kolicinu kiseonika.

Na respirator idu i sportisti i penzioneri i mladji i stariji, nije sad da samo oni jednom nogom na lopati idu na vjestacko disanje. Takva bolest jebiga.
...kod manjeg broja zaraženih.

i obična gripa uzrokuje upalu pluća, ali i to kod manjeg broja zaraženih, ne kod svih.
Da, ja govorim samo o hospitalizovanim pacijentima. Ako sam dobro razumio, skoro 90% nosilaca virusa ima slabije tegobe, otprilike 4% zarazenih zavrsi na bolnickom lijecenju sa srednje teskim do teskim i kriticnim tegobama.
ne znam da li je netko ranije objavljivao, ali ovo su iskustva berina buturovica. čovjek je opisao bukvalno sve, od toga kako se liječio, do toga kako nasi mediji psiholoski unistavaju gradjane, da su spremni na prijetnje oboljelima.
Dragi prijatelji,
Nakon sedamnaest dana provedenih u izolaciji, gdje sam se pridržavao uputa WHO i naših nadležnih organa, sretan sam što napokon mogu sa vama da podijelim i malo lijepih vijesti. Poslije ponovo obavljenog testiranja na corona virus kako nalažu procedure, sinoć sam dobio i konačan NEGATIVAN rezultat, te se vodim kao izliječen od COVID-19.
Simptomi koje sam imao su bili najsličniji gripi koju smo svi nekad odbolovali, a liječio sam se kao i kod obične gripe. Na sreću, bolest nije ostavila značajne posljedice po mene, ali isto tako, lično sam se uvjerio da se osobe koje se nalaze u rizičnoj grupi dosta teže bore sa simptomima. S obzirom na to, apelujem na sve da maksimalno ozbiljno shvatimo situaciju i pomognemo osobama koje spadaju u ovu grupu.
Ovim putem želim da se zahvalim svim dobrim ljudima na velikoj podršci koju smo moja porodica i ja imali prethodnih dana, kao i na brojnim malim i velikim znacima pažnje. Ista je stizala iz mog Konjica, Sarajeva, Mostara i mnogih drugih gradova iz BiH, ali i od mojih prijatelja iz raznih krajeva svijeta. Ponosan sam na to što smo nečim to zaslužili od vas.
Želim da se zahvalim i vrijednom osoblju Opće bolnice Konjic, koji rade u limitiranim uslovima i sa limitiranim resursima, a koji su nam i pored toga bili na usluzi svih ovih dana. Također, želim da se zahvalim i Policijskoj stanici Konjic na fer i korektnom postupanju.
Hvala prijateljima iz medija koji su se interesovali za moje i stanje meni bliskih ljudi.
Sa druge strane, ne mogu, a da ne spomenem i određenu stigmatizaciju koju proživljavaju mnoge osobe, pa i gradovi koje je zadesila ova nedaća. Od uvreda, lažnih optužbi pa čak i do prijetnji smrću (slučaj iz Lukavca) od strane osoba koje su pod uticajem nepotpunih i ustvari najčešće netačnih informacija. Valjda možete da shvatite da na ovu bolest niko nije imun, da može bilo koga zadesiti bez obzira ko ste, čime se bavite ili kakvu titulu nosite i da niko nije namjerno odlučio da se zarazi. Bezbroj je primjera širom svijeta. Biti bolestan ne smije biti obilježeno kao sramota!!!
Nadam se da će sve ovo uskoro biti iza nas, a do tada ostanite negativni (na testu), ali duhom pozitivni, jer nam je to svima potrebno!
Još jednom poruka za prijatelje iz medija, ovo je moja zvanična izjava i hvala na razumijevanju, jer nisam u mogućnosti svima posebno da dajem istu.
I naravno #ostanikuci!
Lijep pozdrav svima!
Vaš Berin 🙏
Last edited by malakh on 02/04/2020 17:48, edited 1 time in total.
Nivelacija

#10508 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

FBIH i BIH najstrozije mjere u Evropi 500 zarazenih za 28 dana

Hrvatska skoro nikakve mjere osim distance, higijene itd
500 zarazenih 30 dana.
Domaci izdajnik

#10509 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Što znači da liječimo gljivice na nogama amputacijom stopala i nadamo se da neće ostati previše invalida na kraju... :-?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#10510 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Koliko god ostanemo dugo u izolaciji, opet ce nas cekat taj virus napolju....hebiga....
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10511 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

BlackRiver wrote: 02/04/2020 17:41 Evo u pokrajini Salzburg gdje ja zivim, od pocetka pandemije zarazeno 1000 ljudi prema zvanicnim podacima, od toga oko 100 u gradu. Vec skoro mjesec dana ovdje nista ne radi osim onoga sto je potrebno. Ali zato svaki dan imas ljude od 7 do 77 koji izlaze, setaju, voze bicikla. I niko nema problem s tim. Svi odrzavaju distancu, u trgovinama svi koriste maske i rukavice, u zgradama se sa komsijom pozdravis odrzavajuci razmak.
Zato smatram da je ovo zatvaranje ljudi u Bosni totalna glupost. Ali eto, vrijeme ce pokazati.
Sad pogledaj slike s Vilsa, pa ces vidjeti da skoro niko ne nosi masku i niko ne drzi distancu.
I o cemu mi onda govorimo?
Domaci izdajnik

#10512 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

konektovan wrote: 02/04/2020 17:51 Koliko god ostanemo dugo u izolaciji, opet ce nas cekat taj virus napolju....hebiga....
De ti to nekome objasni :-) Da se od virusa samo tako može pobjeći ne bi epidemije ni postojale...
palermo

#10513 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

U HNK novih 14 zaraženih......a vi samo nastavite naprdivati
emigrazione

#10514 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emigrazione »

xoklix wrote: 02/04/2020 17:35 Turci odavno ovdje ne ulažu, od Arapa ni marke pomoći u vezi virusa.
Novalić i Kavazović trebaju napustiti svoje pozicije.
Da je Zukorlić ili Cerić na mjestu Kavazovića siguran sam da bi smo imali neku reakciju sa Istoka.
Vjerovatno, poslali bi nam šleper hurmi ko u ratu, Turci ni to...Bošnjacima jedini pravi i iskreni prijatelj bez interesa medju islamskim zemljama je Iran, ali posto je to sad nepopularno šuti lezi, pravi se mutav...
BlackRiver

#10515 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BlackRiver »

plain vanilla wrote: 02/04/2020 17:52
BlackRiver wrote: 02/04/2020 17:41 Evo u pokrajini Salzburg gdje ja zivim, od pocetka pandemije zarazeno 1000 ljudi prema zvanicnim podacima, od toga oko 100 u gradu. Vec skoro mjesec dana ovdje nista ne radi osim onoga sto je potrebno. Ali zato svaki dan imas ljude od 7 do 77 koji izlaze, setaju, voze bicikla. I niko nema problem s tim. Svi odrzavaju distancu, u trgovinama svi koriste maske i rukavice, u zgradama se sa komsijom pozdravis odrzavajuci razmak.
Zato smatram da je ovo zatvaranje ljudi u Bosni totalna glupost. Ali eto, vrijeme ce pokazati.
Sad pogledaj slike s Vilsa, pa ces vidjeti da skoro niko ne nosi masku i niko ne drzi distancu.
I o cemu mi onda govorimo?
Smatram da govorimo o pogresnoj procjeni onih koji su odgovorni. Ti koji donose odluke trebaju znati mentalitet nasih ljudi i trebaju znati da ce odgovor vecine na takvu karantenu biti : "Ko vam jebe mater, ja se u ratu nisam krio, necu ni sad..." itd.
plain vanilla

#10516 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

BlackRiver wrote: 02/04/2020 17:58
Smatram da govorimo o pogresnoj procjeni onih koji su odgovorni. Ti koji donose odluke trebaju znati mentalitet nasih ljudi i trebaju znati da ce odgovor vecine na takvu karantenu biti : "Ko vam jebe mater, ja se u ratu nisam krio, necu ni sad..." itd.
Ovi sa slika mi ne izgledaju da pamte rat. Njima je dozvoljeno kretanje, ali se ipak bahate.
Zasto oni ne postuju preporuke, distanca i maska, kad im je vec dozvoljeno kretanje?
Da sutra dozvole djeci van, svi bi nagrnuli zajedno
statixx

#10517 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by statixx »

xoklix wrote: 02/04/2020 17:35 Turci odavno ovdje ne ulažu, od Arapa ni marke pomoći u vezi virusa.
Da je Zukorlić ili Cerić na mjestu Kavazovića siguran sam da bi smo imali neku reakciju sa Istoka.
A Bakir je nevin. :lol:
plain vanilla

#10518 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

Pet beba testirano na koronavirus nakon zatvaranja odjeljenja na pedijatriji u Tuzli
dječak sa šibicama

#10519 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Nivelacija wrote: 02/04/2020 17:48 FBIH i BIH najstrozije mjere u Evropi 500 zarazenih za 28 dana

500 zarazenih 30 dana.
Kako mislis nikakve mjere, oni su prije nas zatvorili javni prevoz, imaju zabranu kretanja izmedju opcina, cak u 7 Kastela ljudi ne smiju iz jednog u drugi. Djeca se skoluju kod kuce, imaju isti karantin kao i mi dakle "ostani doma", jedino nemaju policijski sat.

Meni se cini da pises napamet.
bunk

#10520 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bunk »

Najbolje je neki dan neko napisao" da je stvar obrnuta i da virus najcesce napada mladje od 65 nasi stari bi sve zradili da nas zastite".
A od bunbjala generacije ne treba nista ocekivat.
Nizaq da prostite nazalost..
NediM17

#10521 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

emigrazione wrote: 02/04/2020 17:55
Vjerovatno, poslali bi nam šleper hurmi ko u ratu, Turci ni to...Bošnjacima jedini pravi i iskreni prijatelj bez interesa medju islamskim zemljama je Iran, ali posto je to sad nepopularno šuti lezi, pravi se mutav...
Samo mati dijete voli bez interesa, ostalo... :izet:
plain vanilla

#10522 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

Kod nas padaju jedna po jedna klinika, na kraju ce samo izolatorij ostati.
dječak sa šibicama

#10523 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Do sada, danas 73 zarazena, 3 umrlih, idemo naglo na gore iz dana u dan... tek se ocekuje "peak" nekad u aprilu.. ali hajmo setati.
Bosniacum

#10524 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bosniacum »

Nivelacija wrote: 02/04/2020 17:48 FBIH i BIH najstrozije mjere u Evropi 500 zarazenih za 28 dana

500 zarazenih 30 dana.
:-)

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/u- ... ak-granica

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2171348
dječak sa šibicama

#10525 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Kod nas je samo taj policijski sat pomalo sumanut, ali od kako je pomjeren na 20h ok je. Jer se neodgovorne budale okupljaju po kaficima, iza zatvorenih vrata. Rade oni to i sada sa policijskim, da se ne lazemo.

Sve ostale mjere su u skladu sa normama, ostaje ta zabrana za djecu i stare kao diskutabilna ali o tome ionako previse polemisemo.
Locked