Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10326 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by japin_mutapi »

Kako je korona pojavljena u KCUS?
Sta se zeli sa time postici?
Tajming je takođe indikativan - postavlja se logicno pitanje zašto je baš sada pojavljen virus u KCUS?
Ko je to uradio?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10327 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

costacurta wrote: 01/04/2020 22:36 Već me počinje nervirati ova iz Lukavca.
Što se više provlači kroz medijski prostor više stvari nema logike.
1. Ako si peti dan od povratka u BiH osjetila simptome a šesti dan (27.03) potvrđen virus, ispade da si ti na kruzeru bila sve do 22. 03.
Do tada masa kruzera je usidrena bila, poznato je koliko njih nije moglo da se usidri niti u jednu luku zbog zaraženih, mnogo prije si ti odlučila vratiti se kući.
Zbog čega si odlagala povratak tako dugo? Ja sam npr trebao na put 25. 02. skoro dvije sedmice prije početka frke kod nas, ali sam stopirao sve. Kod nje je prevladala želja za novcem, vjerovatno dok vrag nije odnio šalu.
Interesantno je i to da su joj iznajmili stan. Je li to inače običaj kad se vraćaš kući, iznijmmljuješ stan ili ideš svojima? Što su ti iznajmili stan? Kakvi su to roditelji, mentalni sklop ne razumijem? Bolje Hajd ti tamo nekome kontaminiraj stan, jbeš 200KM, nego u kuću da unosiš...... :roll:
I ko je prijetio, nisam upratio?
Svima koji dolaze izvana je naredjena samoizolacija, vjerovatno se nije imala kod kuce gdje izolovati. I jedan moj poznanik je iznajmio stan kad se vratio. Samo sto se kod njega nisu razvili simptomi.
Nervira vas cura koja nije nikog zarazila, a klaster Spionica ne spominjes npr.
vjeshalica

#10328 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by vjeshalica »

tap3ah75 wrote: 01/04/2020 22:52
1. Ako si peti dan od povratka u BiH osjetila simptome a šesti dan (27.03) potvrđen virus, ispade da si ti na kruzeru bila sve do 22. 03.
Do tada masa kruzera je usidrena bila, poznato je koliko njih nije moglo da se usidri niti u jednu luku zbog zaraženih, mnogo prije si ti odlučila vratiti se kući.
Zbog čega si odlagala povratak tako dugo? Ja sam npr trebao na put 25. 02. skoro dvije sedmice prije početka frke kod nas, ali sam stopirao sve. Kod nje je prevladala želja za novcem, vjerovatno dok vrag nije odnio šalu.
Interesantno je i to da su joj iznajmili stan. Je li to inače običaj kad se vraćaš kući, iznijmmljuješ stan ili ideš svojima? Što su ti iznajmili stan? Kakvi su to roditelji, mentalni sklop ne razumijem? Bolje Hajd ti tamo nekome kontaminiraj stan, jbeš 200KM, nego u kuću da unosiš...... :roll:
To za prijetnje sam i ja ranije pitao.
Ima negdje članak gdje imaju slike prepiske iz inboxa ili nekih komentara.
U jednom joj neko kaže da mora nešto dezinficirati, ona ili majčica a u drugom neko komentariše da je neko njen viđen u toj i toj prodavnici.

Možda sam nacist ali i ja bih sve isto tako pisao.
Tako da ne kontam tu frku oko toga.

Ako ima još šta neka me neko uputi.
Zasto bi pisao?
Msm ko si ti da pises?
Cura se sklonila,izolovala,nema potrebe da dalje se diskutuje o bilo cemu.
Duso,tvoj poriv da pljujes po nekome bez ikakvog osnova nije nikakav nacizam,vec zaglupljenost sirokih razmjera koja je opasnija nego ikakva bolest.
U seoskom drustvu poput naseg,nasla da mudruje nesorta koja je do 25te godine vec krezava i koja se boji "zubara" i ginekologa,a jos uvijek misli da je ok prodat dijete maloljetno u brak.
Ne znam sto ne nadjes kakvog maconju od 150kg za kojeg znas da je bolestan pa mu ne prijetis i ne valjas svoj nacizam? Bi napravio sajlu od tebe i bacio te negdje u mrak.
Lako je naci neku curu pa pljuvat jer je vjerovatno ispod tvog nivoa i mogao bi da lijecis komplekse na njoj.
Bas usrano sa kim covjek dijeli svijet.
Valjda je korona istjerala na povrsinu svu ljudsku odvratnost i poganluk za koji smo znali odavno,al eto nekim slucajem se opasno medju ljudima prikriva.
sumirprimus

#10329 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

bezveze je o toj curi pricat kad iz njenog klastera nema jos nijedan novozarazeni jeli? pored toliko drugih klastera gdje se siri..
plain vanilla

#10330 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

sumirprimus wrote: 02/04/2020 08:21 bezveze je o toj curi pricat kad iz njenog klastera nema jos nijedan novozarazeni jeli? pored toliko drugih klastera gdje se siri..
To je poenta, postupila je skolski, puno bolje od pojedinih ljekara.
I ja sam kontala da iznajmim stan jer idem na posao. :-)
sumirprimus

#10331 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

a kako sad ovi oporavljeni ,kakva je procedura s njima , ako su imali blaze simtpome, jel se oni vise ne moraju cuvat rukavice maske i to i ono mogu ic rostiljat il i za njih vaze pravila ko i za ostale?
plain vanilla

#10332 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

Tokom noći u KCUS-u je bilo 48 testiranih uzoraka, među njima i dva ljekara sa KCUS-a koji su negativni na COVID-19. Sedam je pozitivnih uzoraka i to iz Viteza pet, a radi se o cijeloj porodici.
tap3ah75

#10333 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tap3ah75 »

vjeshalica wrote: 02/04/2020 08:19
tap3ah75 wrote: 01/04/2020 22:52
To za prijetnje sam i ja ranije pitao.
Ima negdje članak gdje imaju slike prepiske iz inboxa ili nekih komentara.
U jednom joj neko kaže da mora nešto dezinficirati, ona ili majčica a u drugom neko komentariše da je neko njen viđen u toj i toj prodavnici.

Možda sam nacist ali i ja bih sve isto tako pisao.
Tako da ne kontam tu frku oko toga.

Ako ima još šta neka me neko uputi.
Zasto bi pisao?
Msm ko si ti da pises?
Cura se sklonila,izolovala,nema potrebe da dalje se diskutuje o bilo cemu.
Duso,tvoj poriv da pljujes po nekome bez ikakvog osnova nije nikakav nacizam,vec zaglupljenost sirokih razmjera koja je opasnija nego ikakva bolest.
U seoskom drustvu poput naseg,nasla da mudruje nesorta koja je do 25te godine vec krezava i koja se boji "zubara" i ginekologa,a jos uvijek misli da je ok prodat dijete maloljetno u brak.
Ne znam sto ne nadjes kakvog maconju od 150kg za kojeg znas da je bolestan pa mu ne prijetis i ne valjas svoj nacizam? Bi napravio sajlu od tebe i bacio te negdje u mrak.
Lako je naci neku curu pa pljuvat jer je vjerovatno ispod tvog nivoa i mogao bi da lijecis komplekse na njoj.
Bas usrano sa kim covjek dijeli svijet.
Valjda je korona istjerala na povrsinu svu ljudsku odvratnost i poganluk za koji smo znali odavno,al eto nekim slucajem se opasno medju ljudima prikriva.
Gdje su te prijetnje?
Kakve prijetnje je doživjela?
Ima li gdje da se vidi, pročita.
To me jedino zanima, dušo.
plain vanilla

#10334 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

Zasto bi tebi neko dokazivao da su mu prijetili? Ko si ti?
vjeshalica

#10335 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by vjeshalica »

Placa li vlasnik stana porez na izdavanje? Seljacina krezava.
sumirprimus

#10336 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Sa sedam pozitivnih ishoda ukupan broj zaraženih u BiH popeo se na 466. Od tog broja 19 osoba se oporavilo, dok je njih 13 umrlo.

Stanje u bh. gradovima i općinama jutros izgleda ovako:

Banja Luka - 154, Tuzla - 27, Konjic - 27, Mostar - 19, Čitluk - 16, Sarajevo - 16, Laktaši - 16, Zenica - 15, Široki Brijeg - 15, Ilidža - 11, Srebrenik - 11, Bosanska Gradiška - 10, Bihać - 10, Bijeljina - 9, Kozarska Dubica - 8, Teslić - 7, Vitez - 6, Brčko - 6, Goražde - 6, Kneževo - 5, Prnjavor - 5, Kotor Varoš - 4, Zavidovići - 4, Posušje - 4, Grude - 4, Čelinac - 3, Modriča - 3, Kakanj - 3, Ribnik - 3, Gornji Vakuf - Uskoplje - 2, Novi Travnik - 2, Orašje - 2, Tešanj - 2, Lukavac - 2, Bosanski Brod - 2, Prijedor - 2, Žepče - 2, Istočna Ilidža - 2, Pale - 2, Doboj - 1, Cazin - 1, Derventa - 1, Mrkonjić Grad - 1, Jablanica - 1, Vogošća - 1, Ilijaš - 1, Breza - 1, Gračanica - 1, Šipovo - 1, Hadžići - 1, Visoko - 1, Milići - 1, Srbac - 1, Zvornik - 1, Šekovići - 1, Bosanska Krupa - 1, Živinice - 1, Velika Kladuša - 1.

malo po gradovima kako to izgleda.
i dalje je najveci upitnik inzad sarajeva, jel moguce da ste ovoliki sretjkovitji? :D
sumirprimus

#10337 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

tuzla standardno, nema titule ni ove godine :-) :lol:
Janjicar

#10338 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Janjicar »

sumirprimus wrote: 02/04/2020 08:56 tuzla standardno, nema titule ni ove godine :-) :lol:
:lol:

U foto-finišu završava Tuzla na prvom mjestu :D
sumirprimus

#10339 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

ma nema sanse da stignemo, ovo je isto ko da nam treba za titulu a idemo zrinjskom na noge :lol: :-)
plain vanilla

#10340 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

sumirprimus wrote: 02/04/2020 08:56 tuzla standardno, nema titule ni ove godine :-) :lol:
Nisi dobro izracunao, imamo najjaci klaster :oops:
Poslali smo virus gdje ga bilo nije

Kad god objave da je u nekom mjestu neko zarazen, a klaster klinika za srce, mene stid ispred njih.
Umjesto da se onaj direktor izvinio za disertaciju, oni neke zalopojke objavljuju.
plain vanilla

#10341 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

sumirprimus wrote: 02/04/2020 09:02 ma nema sanse da stignemo, ovo je isto ko da nam treba za titulu a idemo zrinjskom na noge :lol: :-)
Ako si normalan :lol:
sumirprimus

#10342 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

u prevodu stvaramo sanse al slabo dajemo golove, al igramo za druge ekipe.e

malo zajebancije da ko ne shvati ozbiljno. :D
hladan.preminger

#10343 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

koji je đavo sa ovim centrom za srce, ljudi poslali zaražene pacijente po cijeloj BIH?!
daddy-kool

#10344 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

plain vanilla wrote: 02/04/2020 08:27
Tokom noći u KCUS-u je bilo 48 testiranih uzoraka, među njima i dva ljekara sa KCUS-a koji su negativni na COVID-19. Sedam je pozitivnih uzoraka i to iz Viteza pet, a radi se o cijeloj porodici.
Ovo su sad ključni problemi. U Kini je 85% klastera bilo u porodicama. Eno u Španiji stavljaju blago oboljele u hotele, a izvlače ih iz kućanstava da se ne bi i drugi zarazili. Ovo je svakako dobra ideja i kod nas da razmisle, iskoristiti prazne hotele i izmještati zaražene.
plain vanilla

#10345 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

hladan.preminger wrote: 02/04/2020 09:10 koji je đavo sa ovim centrom za srce, ljudi poslali zaražene pacijente po cijeloj BIH?!
Da, Zavidovici, Zenica, Orasje, Zvornik, Kakanj...
costacurta

#10346 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by costacurta »

plain vanilla wrote: 02/04/2020 09:03
Nisi dobro izracunao, imamo najjaci klaster :oops:
Poslali smo virus gdje ga bilo nije

Kad god objave da je u nekom mjestu neko zarazen, a klaster klinika za srce, mene stid ispred njih.
Umjesto da se onaj direktor izvinio za disertaciju, oni neke zalopojke objavljuju.
:thumbup:
Još smradovi digli sindikat ljekara da brani ove iz Centra. Bato se smije u facu.
Mene interesuje zašto su zaražene tj pozitivne na koronu iz centra za srce razdvojili. 17 (činimise) je na infektivnoj na UKCu a 5oro ostalo u centru. Ko su tih 5 u Centru? Elita ili šta već? Dr vs nurse?
Obratio se direktor klinike Jahić, vlasnik se ne oglašava. :roll:
I jesu krivi jer dok je javnost bacala drvlje i kamenje na UKC kad su donijeli odluku da će zbrinjavati samo životno ugrožene, ovi su u CZS redovno obavljali sve operativne zahvate, pogotovo im nije bilo mrsko primati pacijente van TKa zdravstvenog sistema jer su tu pare. De ba. Ne da se nisu posuli pepelom već kontranapad na vladu, na direktora UKCa itd. :roll:
plain vanilla

#10347 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

I direktor je zaražen. Zarazen je bio u komisiji za doktorat, zarazen je drzao pressicu kad su javili da je sestra pozitivna
sumirprimus

#10348 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

to je to, pozivaju narod na mjere zabrana i opreza a narod u vecem slucaju i postuje te iste mjere.
mada opet mislim koliko god se cuvali nemoguce je ovo zaustavit.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#10349 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Slo Burner »

Pretpostavljam da zena koja je preminula u POdhrastovima, nije tako stara, dok nisu objavili godine...
BadBoy

#10350 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

escobar__ wrote: 01/04/2020 22:47 Kolika je vjerovatnoća da je virus u Sarajevu prisutan još od januara ako u obzir uzmemo činjenicu da su kineski ali i more drugih turista Sarajevom uredno hodali do početka marta?

Onako pitam, ništa ne kalkulišem ili prejudiciram samo me onako zanima.
I ja sam o ovome razmišljao i isto tako vjerovao da kod nas ima bruka zaraženih. Ali onda mi je palo na pamet sljedeće:

Prema posljednjem popisu stanovništva iz 2013. godine, ukupan broj stanovnika Grada Sarajeva iznosi 275.524. Uzet ćemo da je u periodu do marta, prije bilo kakvih restrikcija, zaraženo 10% stanovništva, što je vrlo konzervativna procjena obzirom na infektivnost ovog virusa. To bi značilo da je u Gradu Sarajevo zaraženo 27.552 ljudi.

Uobičajena distribucija COVID-19 zaraze ide ovako:

- 80% ljudi je asimptomatično ili ima blage simptome; 80% od 27.552 je 22.041 stanovnika.
- 15% ljudi ima ozbiljnu infekciju i potreban im je kisik; 15 od 27.552 je 4.132 stanovnika.
- 5% ljudi je u kritičnom stanju, zahtijeva intenzivnu njegu i respiratore; 5% od 27.552 je 1.337 stanovnika u kritičnom stanju.

I na kraju, smrtnost varira između 3-4%; uzet ćemo još konzervativniju brojku od 2%; 2% od 27.552 je 551 smrtni slučaj.

Na osnovu ovih brojki ipak mi se čini da zaraza nije toliko uzela maha u Sarajevu jer bi do sada morali vidjeti ove kritične slučajeve i smrtne slučajeve. Drugim riječima, bolnica bi već bila u teškom kolapsu. A kritične i smrtne slučajeve ne mogu nikako sakriti, čak i netestiranjem.
Locked