Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Banksy

#10301 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

:roll: :lol:

Nije ni Đilas cvjećka, nije ni tema, ali vrijedi čuti ovo, pobrojane, sve Vučićeve ludosti:

https://youtu.be/XT53WkirIYA
BadBoy

#10302 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

oldtajmer wrote: 01/04/2020 19:36
Dvoje uposlenika Doma zdravlja Sarajevo, koji rade u ustanovi u Vrazovoj, pozitivno je na koronavirus, saznaje "Dnevni avaz". Ova informacija potvrđena nam je iz više izvora.

Zasad nije poznato kad su se zarazili, ali nisu povezani s medicinskim osobljem. Oni su od jučer pozitivni na koronavirus. No, ova je informacija skrivana danima od javnosti. Riječ je o bračnom paru.
:zaraza: :zaraza: :zaraza:
Isto ko i Černobil. Zataškavanje najveću štetu napravilo! A prije toga korupcija i loš sistem.
L3D3NA

#10303 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L3D3NA »

muha_sa wrote: 01/04/2020 20:02
Banksy wrote: 01/04/2020 19:57
plain vanilla wrote: 01/04/2020 19:45

Edit Srbija sam procitala Sebija :lol: :lol:
Ja sam napisala Sebija.. :lol: :roll:
:lol: :lol:

Šta korona uradi Tito dragi :( :lol:
:lol: :lol:
denimb

#10304 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by denimb »

Banksy wrote: 01/04/2020 20:02 Zato se jučer "razbolio", da ne izađe pred javnost, da pojasni 28 umrlih. Idiot.
Pojavit ce se on kao junak nacije koji je u 48h obolio i oporavio se od virusa...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10305 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Banksy wrote: 01/04/2020 20:02 Zato se jučer "razbolio", da ne izađe pred javnost, da pojasni 28 umrlih. Idiot.
stjeran je u cosak, sad ako narodu baci ublehu da se je in koronom zarazio i da je u samoizolaciji da bi prosao period od 15 dana i kao mucenik izasao a ovo debilstvo se zaboravilo... cuj kockarnice ostavio i kladionice otvorene, pa jel on retardiran... a nije ni cudo kad su mu glasaci kretencine pa moze im prodavat muda pod bubrege...

NediM17

#10306 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

I onda kažu jelkica i solak kopiraju, a oni avangarda. 8-)
jagugu

#10307 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jagugu »

Mostarska bolnica testirala 30 uzoraka na koronavirus - svi su negativni

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mostars ... /200401203

:thumbup:
_tuta_bugarin

#10308 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by _tuta_bugarin »

Klinika za kožne bolesti u Tuzli zatvorena jer su dvije zaposlenice pozitivne na koronavirus
https://www.klix.ba/vijesti/bih/klinika ... ook+status

Sarajevo: Dvoje uposlenika Doma zdravlja Vrazova zaraženo koronavirusom
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /200401210
emmir1

#10309 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

Mislim da u Sarajevu ima i par stotina zaraženih

To se već raširilo.

Držimo pod kontrolom jer gradjani poštuju mjere
tap3ah75

#10311 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tap3ah75 »

Je li ijedan od simptoma metalan ukus u ustima i to da osjetiš čudne mirise, koji drugi oko tebe ne osjete.
To imam u naletima već par dana.

A čitao sam da neki oboljeli pričaju da su izgubili čulo okusa.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10312 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

Četvrti doktor na KCUS-u zaražen koronavirusom, od 11 novih uzoraka jedan pozitivan
_tuta_bugarin

#10314 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by _tuta_bugarin »

tap3ah75 wrote: 01/04/2020 22:00 Je li ijedan od simptoma metalan ukus u ustima i to da osjetiš čudne mirise, koji drugi oko tebe ne osjete.
To imam u naletima već par dana.

A čitao sam da neki oboljeli pričaju da su izgubili čulo okusa.
to
i totalni gubitak čula mirisa i okusa
evo domaći primjer

Djevojka iz Lukavca zaražena koronavirusom poručila: Nismo krivi što smo bolesni

Djevojka Sandra Šahat iz Puračića jedna je od onih koja se ovih dana, kao i veliki broj ljudi u svijetu, bori sa koronavirusom. Trenutno je smještena na UKC Tuzla, a kaže da se osjeća koliko-toliko dobro, te da se nada da će sve biti u redu.
U razgovoru za Fenu, ispričala je kako je saznala da je zaražena i šta je nakon toga doživljavala.

Priča da je radila na kruzeru u Americi, te da misli da je dobila koronavirus prilikom povratka kući, na jednom od aerodroma, jer kako kaže, prije nego što su krenuli kući, svi na kruzeru su bili testirani i bili su negativni.

"Nakon toga sam došla u Lukavac, u samoizolaciju. Pet dana kasnije dobila sam prve simptome koji su bili totalni gubitak ukusa i mirisa, što je bilo jako čudno. Idući dan je to bilo popraćeno jakim bolovima u kostima i mišićima. Odmah sam nazvala epidemiološku službu da se prijavim. Oni su odmah reagovali i testirali me, nakon čega su ustanovili da sam pozitivna", priča Sandra Šahat.

Napominje da je nedugo nakon toga, kada je objavljeno da je jedna osoba iz Lukavca zaražena, počela da dobiva prijetnje, „jer mjesto je malo i svi se znaju“.

Kaže da prijetnje nije dobijala samo ona nego i njena porodica, te da nisu mogli ući u prodavnicu da nešto kupe.

"Ja sam dobivala pozive s prijetnjama da, ako izađem na ulicu da će mi se strašne stvari desiti. Ne razumijem, jer ako sam bila u izolaciji devet dana, zašto bih izašla nakon što sam saznala da sam pozitivna na koronavirus. Poručila bih ljudima da mi nismo krivi što smo bolesni i da u ovakvim situacijama treba da podržimo jedni druge, a ne da stigmatiziramo. Definitivno, ljudskost je nestala u nama", kaže Šahat.

Preporučila je ljudima da obrate pažnju na simptome koje je navela, napominjući da ona nije imala glavni simptom - temperaturu ili kašalj. Kaže da joj se kašalj pojavio tek prije dva dana.

Trenutno je u UKC Tuzla, gdje se bori sa ovom bolešću, ali i nerazumijevanjem pojedinih ljudi.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/djevojk ... ook+status
dječak sa šibicama

#10317 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Gubitak osjetila okusa i mirisa je cini mi se jedino sto se razlikuje od gripe, mislim kasljanje i temperatura mogu biti i jedno i drugo.

E sad, kazu da kad imas tumor mozga, smrdi ti dim a nigdje ga nema i opcenito se osjetila poremete :roll: :-)

Samo ne treba guglati simptome, izguglacete svasta :D
costacurta

#10318 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by costacurta »

Već me počinje nervirati ova iz Lukavca.
Što se više provlači kroz medijski prostor više stvari nema logike.
1. Ako si peti dan od povratka u BiH osjetila simptome a šesti dan (27.03) potvrđen virus, ispade da si ti na kruzeru bila sve do 22. 03.
Do tada masa kruzera je usidrena bila, poznato je koliko njih nije moglo da se usidri niti u jednu luku zbog zaraženih, mnogo prije si ti odlučila vratiti se kući.
Zbog čega si odlagala povratak tako dugo? Ja sam npr trebao na put 25. 02. skoro dvije sedmice prije početka frke kod nas, ali sam stopirao sve. Kod nje je prevladala želja za novcem, vjerovatno dok vrag nije odnio šalu.
Interesantno je i to da su joj iznajmili stan. Je li to inače običaj kad se vraćaš kući, iznijmmljuješ stan ili ideš svojima? Što su ti iznajmili stan? Kakvi su to roditelji, mentalni sklop ne razumijem? Bolje Hajd ti tamo nekome kontaminiraj stan, jbeš 200KM, nego u kuću da unosiš...... :roll:
I ko je prijetio, nisam upratio?
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#10319 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

Ja prvi kad je sezona alergije otupim na mirise, moš' prnuti u autu pored mene ne osjetim... :mrgreen:
L3D3NA

#10320 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L3D3NA »

zašto nam brišeš postove :( a bili su taman za 1. aprila :(
escobar__

#10321 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by escobar__ »

Kolika je vjerovatnoća da je virus u Sarajevu prisutan još od januara ako u obzir uzmemo činjenicu da su kineski ali i more drugih turista Sarajevom uredno hodali do početka marta?

Onako pitam, ništa ne kalkulišem ili prejudiciram samo me onako zanima.
L3D3NA

#10322 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L3D3NA »

escobar__ wrote: 01/04/2020 22:47 Kolika je vjerovatnoća da je virus u Sarajevu prisutan još od januara ako u obzir uzmemo činjenicu da su kineski ali i more drugih turista Sarajevom uredno hodali do početka marta?

Onako pitam, ništa ne kalkulišem ili prejudiciram samo me onako zanima.
IMHO velika
tap3ah75

#10323 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tap3ah75 »

costacurta wrote: 01/04/2020 22:36 Već me počinje nervirati ova iz Lukavca.
Što se više provlači kroz medijski prostor više stvari nema logike.
1. Ako si peti dan od povratka u BiH osjetila simptome a šesti dan (27.03) potvrđen virus, ispade da si ti na kruzeru bila sve do 22. 03.
Do tada masa kruzera je usidrena bila, poznato je koliko njih nije moglo da se usidri niti u jednu luku zbog zaraženih, mnogo prije si ti odlučila vratiti se kući.
Zbog čega si odlagala povratak tako dugo? Ja sam npr trebao na put 25. 02. skoro dvije sedmice prije početka frke kod nas, ali sam stopirao sve. Kod nje je prevladala želja za novcem, vjerovatno dok vrag nije odnio šalu.
Interesantno je i to da su joj iznajmili stan. Je li to inače običaj kad se vraćaš kući, iznijmmljuješ stan ili ideš svojima? Što su ti iznajmili stan? Kakvi su to roditelji, mentalni sklop ne razumijem? Bolje Hajd ti tamo nekome kontaminiraj stan, jbeš 200KM, nego u kuću da unosiš...... :roll:
I ko je prijetio, nisam upratio?
To za prijetnje sam i ja ranije pitao.
Ima negdje članak gdje imaju slike prepiske iz inboxa ili nekih komentara.
U jednom joj neko kaže da mora nešto dezinficirati, ona ili majčica a u drugom neko komentariše da je neko njen viđen u toj i toj prodavnici.

Možda sam nacist ali i ja bih sve isto tako pisao.
Tako da ne kontam tu frku oko toga.

Ako ima još šta neka me neko uputi.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#10324 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Lajavikrelac wrote: 01/04/2020 22:36 Ja prvi kad je sezona alergije otupim na mirise, moš' prnuti u autu pored mene ne osjetim... :mrgreen:
Isti sam, :mrgreen: sad malo sa terapijom popravljam situaciju, ali prvih dana alergije je bas sve poremeceno.
Locked