Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Dozer

#16401 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

MUNAFIK wrote: 01/04/2020 00:37 Hajde da ti olakšan i dam jednu 100% istinitu tvrdnju koja se ubila za panicare...

Svi trenutni živi na cijeloj planeti su mogući MRTVACI...

Eto da se samo prisjetimo da se uvijek umiralo, i da svako može da narednu minutu bude mrtav...
Kolega, imam repliku, i ispravku pogresnog navoda!

Svi trenutno zivi na cijeloj planeti su SIGURNI MRTVACI. Ukratko - svi cemo umrijeti, neko prije, neko kasnije. Jedina "stvar" u zivotu koja se zaista mora jeste - umrijeti. :D
Last edited by Dozer on 01/04/2020 22:16, edited 1 time in total.
L3D3NA

#16402 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L3D3NA »

_tuta_bugarin wrote: 01/04/2020 21:53
L3D3NA wrote: 01/04/2020 21:51
geralt wrote: 01/04/2020 21:42
Ne. Svi umrli kojima se testiranjem potvrdi prisustvo koronavirusa se vode pod koronu. Razlika je ogromna.

Ako imas neki izvor od "zvanicnika" gdje pise drukcije, postavi ga.
sa ili zbog korone

znači da su mogli umrijeti od zatajenja bibrega, moždanog ili srčanog udara, ali ako su u trenutku smrti bili pozitivni na covid19, to im se upisuje kao uzrok smrti
a šta je pogoršalo njihovo stanje pa su na intenzivnoj njezi ?
Nitko nije rekao da im je išta pogoršalo to stanje, samo da ne znaju uzrok smrti, jer ne rade autopsije

elkom, znam da je ovo tebi super, viriš iz poduma i brojiš mrtve, praviš excel tablice, sve 5, ali neka te malo, udahni :D izdahni :D
Dozer

#16403 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

_tuta_bugarin wrote: 01/04/2020 21:52 stari stručnjak nagađanja/gatanja
iz guzice izvuko da je 10 puta više zaraženih ?
GLedas ti ista na TV... Nista ja nisam izvukao, nego se referisem na sve experte koji upravo ovo tvrde. Malo vise citanja, gledanja i slusanja, tj informisanja, nikad nije na odmet...
GAU8

#16404 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Dozer wrote: 01/04/2020 21:55
GAU8 wrote: 01/04/2020 00:20 :?:
bicakcic_solomon wrote: 01/04/2020 00:12 Šta ako u Italiji u Q1 bude isto, manje ili neznatno više mrtvih nego prethodnih godina?
Onda smo ispali samo takvi levati
A bice sigurno tako. Davno rekoh vec - ovo sve nema neke pretjerane logike.
Ja bih rado ispao levat, kao vecina ovdje... ali avaj... uskoro slijedi faza spoznaje, kada cemo se pomiriti s tim, da je virus pobijedio.
A kako i sta dalje, :roll: :roll: :roll: :roll:
_tuta_bugarin

#16405 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by _tuta_bugarin »

L3D3NA wrote: 01/04/2020 21:59
L3D3NA wrote: 01/04/2020 21:51

sa ili zbog korone

znači da su mogli umrijeti od zatajenja bibrega, moždanog ili srčanog udara, ali ako su u trenutku smrti bili pozitivni na covid19, to im se upisuje kao uzrok smrti
Nitko nije rekao da im je išta pogoršalo to stanje, samo da ne znaju uzrok smrti, jer ne rade autopsije

elkom, znam da je ovo tebi super, viriš iz poduma i brojiš mrtve, praviš excel tablice, sve 5, ali neka te malo, udahni :D izdahni :D
čivjek srcani bolenik
komotno može živit još 5-10 godina
fasovo virus, dobio upalu pluća, uglavnom završio na intenzivnoj i na respiratoru
od čega je umro?
od "kineske gripe" ili od srca ?
_tuta_bugarin

#16406 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by _tuta_bugarin »

Dozer wrote: 01/04/2020 22:00
_tuta_bugarin wrote: 01/04/2020 21:52 stari stručnjak nagađanja/gatanja
iz guzice izvuko da je 10 puta više zaraženih ?
GLedas ti ista na TV... Nista ja nisam izvukao, nego se referisem na sve experte koji upravo ovo tvrde. Malo vise citanja, gledanja i slusanja, tj informisanja, nikad nije na odmet...
daj link na "experta" koji kae da je 10 puta više zaraženih nego je statistika zvanična
Tite ti idola
Dozer

#16407 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

GAU8 wrote: 01/04/2020 22:01 Ja bih rado ispao levat, kao vecina ovdje... ali avaj... uskoro slijedi faza spoznaje, kada cemo se pomiriti s tim, da je virus pobijedio.
A kako i sta dalje, :roll: :roll: :roll: :roll:
S tim virusom i njegovim mutacijama zivimo evo vec nekih 60 godina... I jos smo zivi, i tu smo. Mnoge je ubio tokom tih 60 godina. Bad luck, jbg...
Ali, jos ih/nas je vise ubio rak, saobracajke, glad, gripa...

Ja predlazem da vise nikad niko ne izadje iz kuce. Da se uvede trajni i 100%-tni karantin do kraja nasih zivota.

Jos bolje, hajde da se svi ukopamo pod zemlju, k'o krtice.

Ili, najjednostavnije rjesenje za sve panicare - ubijte se odmah, ne cekajte da vas dokusuri covid, ili gripa, ili rak, ili sida, ili tramvaj, ili, ili, ili...
Par brzih i bezbolnih nacina:
1. Metak u glavu
2. Skok na glavu sa minimalno 10m, ali radi sigurnosti neka bude bar 20.
3. Za one s mudima i znanjem - lom vlastitog vrata.
4. Kasikara u usta.

Jbt... :roll:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#16408 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Image
Mogy87

#16409 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Usput @Dozer
@L3D3NA
@TheCitizen
Ovo vam je izvor za video...oni su ga montirali...nisu teoreticari zavjere, ma jok

Image

A ovo ekipa koja se tu okuplja. Sve sami nobelovci

Image
Last edited by Mogy87 on 01/04/2020 22:11, edited 1 time in total.
L3D3NA

#16410 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L3D3NA »

_tuta_bugarin wrote: 01/04/2020 22:01

čivjek srcani bolenik
fasovo virus, dobio upalu pluća, uglavnom završio na intenzivnoj i na respiratoru
od čega je umro?
ponovo, nemaju podatke od čega je umro, stoga ih svrstavaju pod isto, nema autopsije
ali hajde ti nastavi svojim putem.
Prepuštam facama koje ti lajkaju postove, ima ih iz svakojakih struka, oni koji bacaju linkove sa provjerenih stranica, a onda u svoj svojoj inteligenciji, lajkaju tvoje postove, toliko inteligentni da ne vide da ti je ovo 6. akaunt :D
pišemo se na novom acc,
mada ti je jednostavnije da zamoliš modse ili admine da te puste i odbanaju akaunt, umjesto da praviš nove iznova i iznova
Challenger_

#16411 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Znači, ne mogu da vjerujem.

Mogy87

#16412 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

L3D3NA wrote: 01/04/2020 22:10
_tuta_bugarin wrote: 01/04/2020 22:01

čivjek srcani bolenik
od čega je umro?
ponovo, nemaju podatke od čega je umro, stoga ih svrstavaju pod isto, nema autopsije
ali hajde ti nastavi svojim putem.
Prepuštam facama koje ti lajkaju postove, ima ih iz svakojakih struka, oni koji bacaju linkove sa provjerenih stranica, a onda u svoj svojoj inteligenciji, lajkaju tvoje postove, toliko inteligentni da ne vide da ti je ovo 6. akaunt :D
pišemo se na novom acc,
mada ti je jednostavnije da zamoliš modse ili admine da te puste i odbanaju akaunt, umjesto da praviš nove iznova i iznova
Nije tacno. Kad si zadnji put ispunila smrtni list? Moraju procijeniti da li bi zivio jos da nije dobio koronu. I pred zakonom stoje iza dokumenta koji potpisu. To sto ti ne znas ne znaci da se tako radi. A sad slobodno s genijalcima s Roditelj odlucuje i drugih imbecilnih stranica.
ćiribiribela

#16413 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ćiribiribela »

@daddy-kool je jos prosle sedmice tvrdio da je vec pusten test na antitijela za klinicku upotrebu, i do danas nije postavio izvor.

Nije mi jasna Bosna nikako. Moja sestra radi kao ljekar u jednom DZ, imala je kontakt sa jednim pozitivnim pacijentom, imala je zastitno odijelo, masku, rukavice i vizir, pacijent je isto nosio masku, poslali je u izolaciju dok se ne testira (i citavu njenu smjenu). Ko ce na kraju raditi u toj Bosni ako sve tako budu slali u izolacije?
Challenger_

#16414 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Bilo ovo ili ono, neki prizori iz NYC su apokaliptični.
GAU8

#16415 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Challenger_ wrote: 01/04/2020 22:13 Znači, ne mogu da vjerujem.

Oops...

Da si samo malo bolje istrazio, vidio bi da je snimak unutra zapravo od jucer snimka bolnice u Ekvadoru.
Pobio si sam sebe putinov internet-ratnice :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dozer

#16416 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

_tuta_bugarin wrote: 01/04/2020 22:03 daj link na "experta" koji kae da je 10 puta više zaraženih nego je statistika zvanična
Tite ti idola
Tema ima skoro 700 stranica. Siguran sam da ces naci ponei link i na to. Padobranstvo, uz kloniranje, jeste lijep sport, ali treniraj ga s nekim drugim ;)
Mogy87

#16417 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

ćiribiribela wrote: 01/04/2020 22:15 @daddy-kool je jos prosle sedmice tvrdio da je vec pusten test na antitijela za klinicku upotrebu, i do danas nije postavio izvor.

Nije mi jasna Bosna nikako. Moja sestra radi kao ljekar u jednom DZ, imala je kontakt sa jednim pozitivnim pacijentom, imala je zastitno odijelo, masku, rukavice i vizir, pacijent je isto nosio masku, poslali je u izolaciju dok se ne testira (i citavu njenu smjenu). Ko ce na kraju raditi u toj Bosni ako sve tako budu slali u izolacije?
Pa zar se to ne procjenjuje od slucaja do slucaja? Ili za sve ista pravila :?
Nivelacija

#16418 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

ćiribiribela wrote: 01/04/2020 22:15 @daddy-kool je jos prosle sedmice tvrdio da je vec pusten test na antitijela za klinicku upotrebu, i do danas nije postavio izvor.

Kod nas lokalni šerifi od nacelnika kao lideri lokalnih kriznih stabova ako se jedan pozitivan u selu ili neboderu pojavi zatvore cijelo selo ili zgradu hahahah zamisli idiotluka nigdje vidjenog pa ni kod Vucica dok Solak suti na to. Doduše u Vogosci epidemiolog KS ponistio takvu odluku jucer ali danas ista situacija u Kaknju i Brcko.
Dozer

#16419 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Pa, sve ti je to po Sebijinom nalogu. Na sve nacine pokusava ljude drzati sto dalje od KCUS-a. Nece da prime ljude ni gips da im skinu, jbt... A eno, ipak, i tamo se pojavilo. Neka doktorica ili doktor ga donijeli.

Znas i sama kako stvari funkcionisu tamo gdje vlada inkompetencija. Ho-ruk, frka, rigida, panika...
Last edited by Dozer on 01/04/2020 22:23, edited 1 time in total.
itekako

#16420 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by itekako »

Dozer wrote: 01/04/2020 21:59
MUNAFIK wrote: 01/04/2020 00:37 Hajde da ti olakšan i dam jednu 100% istinitu tvrdnju koja se ubila za panicare...

Svi trenutni živi na cijeloj planeti su mogući MRTVACI...

Eto da se samo prisjetimo da se uvijek umiralo, i da svako može da narednu minutu bude mrtav...
Kolega, imam repliku, i ispravku pogresnog navoda!

Svi trenutno zivi na cijeloj planeti su SIGURNI MRTVACI. Ukratko - svi cemo umrijeti, neko prije, neko kasnije. Jedina "stvar" u zivotu koja se zaista mora jeste - umrijeti. :D
greska. do mene
Djipalo-Junuz

#16421 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Djipalo-Junuz »

freelancerBIH wrote: 01/04/2020 21:14
freelancerBIH wrote: 01/04/2020 20:56 https://youtu.be/m3J_1B7kJbk

Dijelite ovo dalje nece li i nasi mrgalji mozda vidjeti! Neki dan slusam kaze srednje teske pacijente lijece paracetamolom u bolnici... Pa koji k...c onda i idu u bolnicu ako ce im samo davat paracetamol kad su to mogli i kuci sami raditi?!

Azitromicin+cink+Hydroxi chloroquine je izgleda dobitna kombinacija!!!!!!
Quote da se vidi ovo! :bih:
Cekaj malo, kako znas za ovu kombinaciju? Jesi ti zdravstveni radnik ili si samo pokupio info negdje na netu?
_tuta_bugarin wrote: 01/04/2020 21:14 Naučnici iz Rusije kažu da su spremni da za 30 dana naprave lijek za COVID-19
https://www.6yka.com/novosti/naucnici-i ... a-covid-19
Da kazu da su spremni, ali ne i da ce napraviti.. Ne vjerujem rusima ama bas nista! To je mraka najgora.
Challenger_

#16422 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

GAU8 wrote: 01/04/2020 22:19Da si samo malo bolje istrazio, vidio bi da je snimak unutra zapravo od jucer snimka bolnice u Ekvadoru. Pobio si sam sebe putinov internet-ratnice :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Umjesto da se kliberiš kao iskompleksiranaa i nesigurna osoba i da potežeš za papanskim kvalifikacijama, pomozi mi da "istražim" stvar i da se uvjerim da si u pravu. Vrlo bih to volio.

Vrlo.
L3D3NA

#16423 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L3D3NA »

Mogy87 wrote: 01/04/2020 22:08 Usput @Dozer
@L3D3NA
@TheCitizen
Ovo vam je izvor za video...oni su ga montirali...nisu teoreticari zavjere, ma jok

Image

A ovo ekipa koja se tu okuplja. Sve sami nobelovci

Image
O čem ti to?
Oprosi, ja većinu tvojih nebuloza preskočim,
ne citiram te, pa i ti mene zaobiđi
Koliko sam primjetila, imaš potrebu da pratiš likove po forumu iz nekih inih razloga i pod tim uticajem svrstavaš ljude u neke gupe, a da nemaš pojma tko su i šta su,
stavljaš im etikete i prozivaš ih jer se, valjda, tako osjećaš bolje, i to je ok,
samo mene izostavi
uživaj u izolaciji, i ne zaboravi, ovo je internet i forum, nemaš pojma tko stoji iza avatara :D
daddy-kool

#16424 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

https://www.helmholtz-hzi.de/en/news-ev ... -covid-19/

A da sam tvrdio da je u kliničkoj upotrebi - nisam. Bio sam stavio link koji tvrdi da ću u UK uskoro biti moguće nabaviti preko amazona kitove za kućno testiranje.

Ali će biti uskoro i u kliničkoj upotrebi. Ja očekujem do kraja aprila u BiH.
ćiribiribela

#16425 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ćiribiribela »

Mogy87 wrote: 01/04/2020 22:21
Pa zar se to ne procjenjuje od slucaja do slucaja? Ili za sve ista pravila :?
Ne znam na kojem su principu do sad radili, ali ona je imala zastitnu opremu i opet su je poslali u izolaciju. Nema apsolutno nikakvog smisla! Mislim, ako tako salju svakoga ko dodje u kontakt, ubrzo ce i oni traziti penzionere da se vrate na posao.

Mati ce mi dobiti nervni slom dok ovo sranje ne prodje :lol:
Locked