Eto, jebiga, ja danas 12X više platioSlo Burner wrote: ↑30/03/2020 13:52 Danas nasao u marketu rukavice, 0,10 pf s tim da je samo S velicina ostala
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Laertes
#9501 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- JThomas
#9502 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
pošteno, kad bi željeli oni koji zakazuju i otkazuju. umjesto te ili neke druge alternativne opcije sjednica je prosto otkazana "do daljnjeg" - a trebalo je da se usvoji izmjena poslovnika koja bi omogućila video sjednice. tako da je vrlo jasno gdje to ide.purgatorio wrote: ↑30/03/2020 14:01Neka održe u Mostaru.JThomas wrote: ↑30/03/2020 13:59 a zanimljivo je kako oni koji inače sve znaju, sa šlagom insajderskih informacija kojih nema nigdje u medijima, sad ne znaju ništa i ne kontaju ništa. i sad su sigurni u sve, a inače noću ne mogu zaspati, a danju budni spavaju koliko su zabrinuti.
najkraće, suština je da cz kantona sarajevo uvodi zabranu okupljanja više od 20 ljudi, i da se zbog toga već zakazani parlament federacije ne može održati. i da se krizne ovlasti sad "moraju" (ne bi oni taj teški teret, ali mora tako radi naroda) prebaciti samo na vladu.
-
Mogy87
#9503 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To je strasnomuha_sa wrote: ↑30/03/2020 13:58http://rs.n1info.com/Vesti/a583415/U-Be ... lutin.htmlMogy87 wrote: ↑30/03/2020 13:55Zbog Uskrsa? Islamska zajednica je obustavila dzumu, a paravoslavna naglasila da se odredjeni rituali koji se obavljaju pred Vaskrs modificiraju na nacin da ne ugrozavaju vjernike. U Grckoj (koja cak nije ni sekularna drzava) su pripadnici vjerske zajednice uhapseni jer su obavljali rituale na nacin koji nije odgovarajuci mjerama koje je drzava donijela.palermo wrote: ↑30/03/2020 13:49 Možda bi ovu temu trebalo premjestiti na podforum politika, jer se počelo uglavnom pričati o politici.
Nego da se maknemo od politike , je li ko sada slušao konferenciju za štampu HNK i doktora Arapovića, iznio je par uznemirujućih informacija.....o tome da je već špčela lokalna transmisija i da se teško može ući u trag svakome zaraženom, a čini mi se da je posebno apostrofirana opasnost koja dolazi od vjerskih zajednica ( u ovom slučaju katoličke) i vjerskih službenika koji bi mogli biti generator širenja corone.
"Episkop Milutin je koronavirus dobio tako što je kao vredni pastir hodio i služio u svojoj Eparhiji, onako kako već više od pola veka služi Bogu i rodu", saopštila je Eparhija valjevska, a prenosi
Ja sam ovo vidjela. Ovo su savjeti za hercegovacko-humsku regiju. Ne razumijem se bas u te rituale, ali ovi savjeti mi se cine korisnim.
https://www.kurir.rs/region/bosna-i-her ... OXpLih60nE
- Laertes
#9504 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Neko tamo postavi sliku "Svi smo postali Sheldon"O'zone wrote: ↑30/03/2020 13:46Igraj na Robloxumuha_sa wrote: ↑30/03/2020 12:56![]()
kako bi ja rado sad na čaršiju--al šta cu kad nigdje živa robaljudi bježe jedni od drugih
zato ja imam ovu šejtan mašinu pa se svadjam dok igram što znaci da sam puko![]()
![]()
https://www.chess.com/hr/play/computer![]()
Ja me silazim sa laptopa igram igrice i reinstaliram operativne sisteme iz dosade![]()
-
Mogy87
#9505 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nisam. Zato sam ti i postavila pitanjepalermo wrote: ↑30/03/2020 14:03Ne zbog UskrsaMogy87 wrote: ↑30/03/2020 13:55Zbog Uskrsa? Islamska zajednica je obustavila dzumu, a paravoslavna naglasila da se odredjeni rituali koji se obavljaju pred Vaskrs modificiraju na nacin da ne ugrozavaju vjernike. U Grckoj (koja cak nije ni sekularna drzava) su pripadnici vjerske zajednice uhapseni jer su obavljali rituale na nacin koji nije odgovarajuci mjerama koje je drzava donijela.palermo wrote: ↑30/03/2020 13:49 Možda bi ovu temu trebalo premjestiti na podforum politika, jer se počelo uglavnom pričati o politici.
Nego da se maknemo od politike , je li ko sada slušao konferenciju za štampu HNK i doktora Arapovića, iznio je par uznemirujućih informacija.....o tome da je već špčela lokalna transmisija i da se teško može ući u trag svakome zaraženom, a čini mi se da je posebno apostrofirana opasnost koja dolazi od vjerskih zajednica ( u ovom slučaju katoličke) i vjerskih službenika koji bi mogli biti generator širenja corone.
Nisi slušala konferenciju. Zaražena je časna sestra iz Čitluka koja je došla iz Italije 5.marta i nakon toga očito imala kontakte sa svojim redom, a koji je opet imao kontakte sa vjernicima. I to je vrlo opasan klaster jer je brojan i jer mu je teško ući u trag. Kako nije konferencija bila u cjelosti, moguće da neke informacije nisam ni uhvatio dobro , ali mislim da je ovo suština.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#9506 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Evo nadjoh direktora klinike za srcechannel10 wrote: ↑30/03/2020 14:01Jos jednom da pitam tuzlake...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/blizu-1 ... /200330085
Rodbinske veze
Blizu 120 radnika Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u izolaciji
https://www.parlament.ba/representative/detail/271
Sda
- drndalo
#9507 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nije da nekoga branim, ali jel kod tebe na racunu pisalo "sterilne"? One uvijek budu skuplje od obicnih. Mozda ze nisu bas 12x zavrnuli.Laertes wrote: ↑30/03/2020 14:05Eto, jebiga, ja danas 12X više platioSlo Burner wrote: ↑30/03/2020 13:52 Danas nasao u marketu rukavice, 0,10 pf s tim da je samo S velicina ostala![]()
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#9508 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
AvazZaražena uposlenica Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla
- muha_sa
#9509 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kod mene na školskom igralištu njih desetak lopte igraju.
- bunk
#9510 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Imam rodbine u Svedskoj.muha_sa wrote: ↑30/03/2020 13:50Jaran mi se javlja iz Štokholma svaki dan--kod njih haman pa normalno stanje, al su neku veliku dvoranu pretvorili u stacionar--ubacili hejbet kreveta al ne onih vojnickihdječak sa šibicama wrote: ↑30/03/2020 13:46 Cuj kakav pomor, znam da si na liniji "sve je ovo zavjera" ali malo mucni glavom, sta se dogodi u slucaju da BiH ima 50.000 zarazenih.i pored svakog kreveta respirator.
Ovo sto Muha kaze isto su potvrdile..
- bersK
- purgatorio
#9512 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vrlo jasno. Na Fadilova pleća sve.JThomas wrote: ↑30/03/2020 14:06pošteno, kad bi željeli oni koji zakazuju i otkazuju. umjesto te ili neke druge alternativne opcije sjednica je prosto otkazana "do daljnjeg" - a trebalo je da se usvoji izmjena poslovnika koja bi omogućila video sjednice. tako da je vrlo jasno gdje to ide.purgatorio wrote: ↑30/03/2020 14:01Neka održe u Mostaru.JThomas wrote: ↑30/03/2020 13:59 a zanimljivo je kako oni koji inače sve znaju, sa šlagom insajderskih informacija kojih nema nigdje u medijima, sad ne znaju ništa i ne kontaju ništa. i sad su sigurni u sve, a inače noću ne mogu zaspati, a danju budni spavaju koliko su zabrinuti.
najkraće, suština je da cz kantona sarajevo uvodi zabranu okupljanja više od 20 ljudi, i da se zbog toga već zakazani parlament federacije ne može održati. i da se krizne ovlasti sad "moraju" (ne bi oni taj teški teret, ali mora tako radi naroda) prebaciti samo na vladu.
- muha_sa
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#9514 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
i ovo ti zoveš državnim udarom?JThomas wrote: ↑30/03/2020 13:59 a zanimljivo je kako oni koji inače sve znaju, sa šlagom insajderskih informacija kojih nema nigdje u medijima, sad ne znaju ništa i ne kontaju ništa. i sad su sigurni u sve, a inače noću ne mogu zaspati, a danju budni spavaju koliko su zabrinuti.
dobro, hajde neka bude, treba ih otjerati iz vlade, smijeniti ih i kamenovati. što drugo da kažem.
samo me živo interesira kakav bi ti komentar bio da je npr. kifla to isto učino. pretpostavljam da bi se gurala priča o autonomnosti kantona i boljem funkcioniranju od federalne vlade.. tako nešto.
ne bih više da zavodim o politici na ovoj temi, kao što možeš primjetiti doista nisam znao o čemu se radi, kao što od more postova na ovu temu, samo je jedan bio usmjeren prema politici. ovo je drugi, te prirode i nemam namjeru politizirati ovu temu, ma koliko to neki željeli.
-
palermo
#9515 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma nešto kontam, čisto onako bez neke podloge, ima li neke povezanosti sa tim da su najveće epidemije izbile baš u izrazito katoličkim zemljama kao što su Italija i Španija....dok se te protestantske zemlje nekako solidnije drže (skandinavske zemlje, Velika britanija).....ono, pretpostavljam da je vjernicima se jako teško odreći te neke njihove svakodnevnice (odlazak u crkvu, nedeljna misa itd)......Mislim, ovo je samo nagađanje iliti spekulisanje, da se ne bi našao netko uvrijeđen.
-
demagog
#9516 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam za HNK ali za BiH je to sigurno tacno. Npr. u Tuzli ima 120 zdravstvenih radnika u izolaciji. Moze se (vrlo konzervativno, jer se radi o zdravstvenim radnicima) pretpostaviti da je svaki od njih imao 10 kontakata. Dakle trebalo bi upratiti 120x10=1200 ljudi pa onda kontakte tih kontakata i mislim da je to “mission impossible”.
-
kakavdanakneiskustvu
#9517 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://zenicainfo.ba/2020/03/30/harisu ... 1LlMpXH0kI
Zeničaninu Harisu Bjeloglaviću, koji je jučer testiran na korona virus (COVID-19), potvrđeno je da su rezultati testiranja pozitivni.
Naime, on je u Tuzli u Centru za srce, gdje mu je izveden operativni zahvat zbog začepljenja stenta u žučnom kanalu, bio u kontaktu sa zaraženom glavnom medicinskom sestrom, o čemu je obavješten nekoliko dana po povratku kući. S njim smo razgovarali jučer, a danas nam je potvrdio kako je pozitivan na korona virus. Rekao je kako je odbio preporuku da ide u Kantonalnu bolnicu Zenica, jer smatra da u postoperativnom oporavku i sa korona virusom ova ustanova neće mu pružiti adekvatno liječenje. Kaže kako je proveo predhodnih godina vrijeme u KBZ na liječenju, gdje je stekao i određene traume. Tražio je i da testiraju njegove ukućane, suprugu i roditelje, ali su ga službenici odbili, navodeći da nemaju testova. (A.N.)
zar neko ko je pozitivan na ovaj virus može odbiti da bude smješten u bolnicu,šta sa takvom osobom?
Zeničaninu Harisu Bjeloglaviću, koji je jučer testiran na korona virus (COVID-19), potvrđeno je da su rezultati testiranja pozitivni.
Naime, on je u Tuzli u Centru za srce, gdje mu je izveden operativni zahvat zbog začepljenja stenta u žučnom kanalu, bio u kontaktu sa zaraženom glavnom medicinskom sestrom, o čemu je obavješten nekoliko dana po povratku kući. S njim smo razgovarali jučer, a danas nam je potvrdio kako je pozitivan na korona virus. Rekao je kako je odbio preporuku da ide u Kantonalnu bolnicu Zenica, jer smatra da u postoperativnom oporavku i sa korona virusom ova ustanova neće mu pružiti adekvatno liječenje. Kaže kako je proveo predhodnih godina vrijeme u KBZ na liječenju, gdje je stekao i određene traume. Tražio je i da testiraju njegove ukućane, suprugu i roditelje, ali su ga službenici odbili, navodeći da nemaju testova. (A.N.)
zar neko ko je pozitivan na ovaj virus može odbiti da bude smješten u bolnicu,šta sa takvom osobom?
- muha_sa
-
demagog
#9519 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa i protestanti idu nedeljom u crkvu. Ovdje (USA) je mnogima to centar drustvenog zivota.palermo wrote: ↑30/03/2020 14:20Ma nešto kontam, čisto onako bez neke podloge, ima li neke povezanosti sa tim da su najveće epidemije izbile baš u izrazito katoličkim zemljama kao što su Italija i Španija....dok se te protestantske zemlje nekako solidnije drže (skandinavske zemlje, Velika britanija).....ono, pretpostavljam da je vjernicima se jako teško odreći te neke njihove svakodnevnice (odlazak u crkvu, nedeljna misa itd)......Mislim, ovo je samo nagađanje iliti spekulisanje, da se ne bi našao netko uvrijeđen.
- JThomas
#9520 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ja ne zovem. evo jedanmalakh wrote: ↑30/03/2020 14:20i ovo ti zoveš državnim udarom?JThomas wrote: ↑30/03/2020 13:59 a zanimljivo je kako oni koji inače sve znaju, sa šlagom insajderskih informacija kojih nema nigdje u medijima, sad ne znaju ništa i ne kontaju ništa. i sad su sigurni u sve, a inače noću ne mogu zaspati, a danju budni spavaju koliko su zabrinuti.
najkraće, suština je da cz kantona sarajevo uvodi zabranu okupljanja više od 20 ljudi, i da se zbog toga već zakazani parlament federacije ne može održati. i da se krizne ovlasti sad "moraju" (ne bi oni taj teški teret, ali mora tako radi naroda) prebaciti samo na vladu.![]()
![]()
dobro, hajde neka bude, treba ih otjerati iz vlade, smijeniti ih i kamenovati. što drugo da kažem.
samo me živo interesira kakav bi ti komentar bio da je npr. kifla to isto učino. pretpostavljam da bi se gurala priča o autonomnosti kantona i boljem funkcioniranju od federalne vlade.. tako nešto.
ne bih više da zavodim o politici na ovoj temi, kao što možeš primjetiti doista nisam znao o čemu se radi, kao što od more postova na ovu temu, samo je jedan bio usmjeren prema politici. ovo je drugi, te prirode i nemam namjeru politizirati ovu temu, ma koliko to neki željeli.
sve je jasno. nemoj ni da se nađemo još jednom pa da promijenimo, pa da može elektronski...nego mora fadil. ne bismo mi, ne bi ni on, ali vidite da mora.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#9521 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mi uglavnom pojma nemamo ko nam i šta radi o glavi. Početkom godine u Sarajevu je po jednom izvoru bilo dosta(širok pojam) slučajeva H1N1. O tome se kvalitetno šuti. Ova corona je samo biber po pilavu.
-
pinkman
#9522 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Na Avazu je objavljeno da je uposlenica Klinike za djecije bolesti zarazena.demagog wrote: ↑30/03/2020 14:24Ne znam za HNK ali za BiH je to sigurno tacno. Npr. u Tuzli ima 120 zdravstvenih radnika u izolaciji. Moze se (vrlo konzervativno, jer se radi o zdravstvenim radnicima) pretpostaviti da je svaki od njih imao 10 kontakata. Dakle trebalo bi upratiti 120x10=1200 ljudi pa onda kontakte tih kontakata i mislim da je to “mission impossible”.
![]()
-
daddy-kool
#9523 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
palermo wrote: ↑30/03/2020 13:49
- bunk
#9524 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pocetak februara TK.
U stednjim i osnovnim skolama je znali faliti po 60% djece po razredima,razmisljalo se o prekidu nastave a niko nije pominjao ovu pandemiju.
Proslo je otprilike u prvoj sedmici marta.
A onda lockdown pandemija.
-
demagog
#9525 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Govorim o ovome:pinkman wrote: ↑30/03/2020 14:31Na Avazu je objavljeno da je uposlenica Klinike za djecije bolesti zarazena.demagog wrote: ↑30/03/2020 14:24Ne znam za HNK ali za BiH je to sigurno tacno. Npr. u Tuzli ima 120 zdravstvenih radnika u izolaciji. Moze se (vrlo konzervativno, jer se radi o zdravstvenim radnicima) pretpostaviti da je svaki od njih imao 10 kontakata. Dakle trebalo bi upratiti 120x10=1200 ljudi pa onda kontakte tih kontakata i mislim da je to “mission impossible”.
![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/blizu-1 ... /200330085