Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
dzipalo

#9476 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dzipalo »

Naslovnica wrote: 30/03/2020 12:37
Kao sto sam i pretpostavio, djaba sam pisao. Ti svijet krojis po sebi, po velikom polju koje ne tebi blizu, po svojij vikendici, itd. Kao i dosta ljudi nas, sve ti ide na ja, meni, moje, ja ja ja.

Pa da ti pojasnim kako se svijet i zakoni ne mogu praviti po tebi. Znaci ti bi dozvolio izlazak na Veliko polje na Igmanu? Ako neko iz Travnika hoce izvesti dijete mora doci na Igman jer se djeca smiju izvesti samo na Veliko polje :lol:
Hajd recimo da ti je to metafora pa da se oko svakog grada treba odrediti veliko polje, kako bi to izveo? Nemaju svi Igman blizu, nemaju svi veliko polje blizu. I znaci kazes kad se polje popuni ostali nemaju pristup? Opet sebicnost, ja sam igrabio mjesto bas ostale ko je.. vasa djeca ne moraju van. :lol:

Dalje, za vikendicu. Opet se ravnas po sebi, cuj patrola prolazi pored tvoje vikendic. Znas li bolan ne bio koliko je vikendica po mjestima oko Sarajeva, Travnika, Bihaca za koje niko ni ne zna, ko ce to kontrolisati, pa policija bi sve resurse samo na to potrosila.

Da ti ne navodim dalje primjere jer ne vidis dalje od sebe. Ti bi krojio pravila po svojoj vikendici, svojoj djeci, svojoj raji. Moras znati da nisi samo ti bitan. Ima ljudi koji nisu u istojn situaciji, ina ljudi koji nisu naslijedili vikendicu i slicno. Ne kontas.
O'zone
Globalni moderator

#9477 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

muha_sa wrote: 30/03/2020 12:56
coco1 wrote: 30/03/2020 12:53
muha_sa wrote: 30/03/2020 12:18 Znam ko nas vodi i da kolo vode u ogromnoj vecini podobni a ne sposobni--šta ja/mi mogu i možemo uradit u ovoj situaciji :?

slušat šta kažu i sjedit u kuci--hajd što bi se ja zarazio i nekako :-) al sebi nikad ne bih oprostio da nekog drugog a posebno svog bližnjeg zarazim.
Ende
nego, cuvaj taj minder :D promjeni mjesto sjedenja/lezenja ponekad. ja sam trosjed u dnevnom ovih dana razvalio max. a, kupljen proslo ljeto, placen po kvalitetnoj cjeni, a kvaliteta ni na mapi
:lol:

kako bi ja rado sad na čaršiju--al šta cu kad nigdje živa roba :( ljudi bježe jedni od drugih

zato ja imam ovu šejtan mašinu pa se svadjam dok igram što znaci da sam puko :( :lol:

https://www.chess.com/hr/play/computer
Igraj na Robloxu :mrgreen:

Ja me silazim sa laptopa igram igrice i reinstaliram operativne sisteme iz dosade :skoljka:
dječak sa šibicama

#9478 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Cuj kakav pomor, znam da si na liniji "sve je ovo zavjera" ali malo mucni glavom, sta se dogodi u slucaju da BiH ima 50.000 zarazenih.
JThomas

#9479 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

ali s druge strane mi nemamo ni rezerve i minuli suficit za pomoći ekonomiji sutra, a oni imaju. u suštini i što se tiče bolesti i što se tiče ekonomije - para na paru, uš na fukaru.
channel10

#9480 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by channel10 »

neko_sa_strane wrote: 30/03/2020 12:35
Laertes wrote: 30/03/2020 11:21 Image

Znam da nije normalna cijena, ali me zanima koliko je nenormalna? Koja je redovna cijena ovih rukavica?
Nije, isto kao što nije normalno da neki kupe 20000 rukavica da ne ostane ništa drugim kupcima. Jučer sam otišao u Bingo kako bih kupio još rukavica ali šipak. Sve je opustošeno iako je na police dostavljeno samo dva dana ranije.
Kutija od 100 komada ili pari, ne znam tacno je bila prije 10-15 dana u opet slagat cu u Bingu ili DM, CM 8KM. Eto Fadile oprosti, ima li gdje inspekcije?
palermo

#9481 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

Možda bi ovu temu trebalo premjestiti na podforum politika, jer se počelo uglavnom pričati o politici.

Nego da se maknemo od politike , je li ko sada slušao konferenciju za štampu HNK i doktora Arapovića, iznio je par uznemirujućih informacija.....o tome da je već špčela lokalna transmisija i da se teško može ući u trag svakome zaraženom, a čini mi se da je posebno apostrofirana opasnost koja dolazi od vjerskih zajednica ( u ovom slučaju katoličke) i vjerskih službenika koji bi mogli biti generator širenja corone.
O'zone
Globalni moderator

#9482 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

Naslovnica wrote: 30/03/2020 13:15 https://www.klix.ba/vijesti/bih/federal ... /200330098

Neki dan sam o ovome pisao, pa pobrisao post da me ne bi posjetile čike iz F MUP-a.
Sada je i javno!
:thumbup:
To I ja of jučer govorim. Neko se ozbiljno zajebava ovdje i misli preuzeti sve u svoje vrijedne ručice
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#9483 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by izvrsni direktor »

plain vanilla wrote: 30/03/2020 13:40
izvrsni direktor wrote: 30/03/2020 13:20
plain vanilla wrote: 30/03/2020 13:09
:roll:
Imam osjecaj da bi najsretniji bili da zatvore bolnice gamad. Samo jos nisu skontali kako da to prodaju javnosti.
Nisi u pravu. Virus je usao u Centar za srce jer nisu postovali procedure. Zarazen je i menadžment. To je onaj glavonja doktor sto je bio na odbrani doktorata.
Clanovi porodica zarazenih rade na UKCu i sad je to katastrofa.
Ma ne pustaju nikog osim ako ne pripadas "eliti", pa u narodu vec ide ona "nedo bog se 'nako razbolit, nemas dje, ni u jednu bolnicu te nece primit".
Znam slucaj, zena sa disajnim problemima, plava u licu, bori se za svaki udisaj, vratili je s kapije bolnicke kuci rekli "nije to za bolnice, sjedi kuci i ne umaraj se." A iz hitne joj dali uputnicu zabolnicu, vec treci put je vracaju.
A na instagramu vidjo slike iz gradine, doktor jedan stavio, leze u sjedalicama dole u cekaoni interne klinike, poziraju, nemaju sta da rade jer je prazno sve. Naravno maska kod svih stiti im grlo, ko kod fadila.
Jel to humano?
muha_sa

#9484 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

dječak sa šibicama wrote: 30/03/2020 13:46 Cuj kakav pomor, znam da si na liniji "sve je ovo zavjera" ali malo mucni glavom, sta se dogodi u slucaju da BiH ima 50.000 zarazenih.
Jaran mi se javlja iz Štokholma svaki dan--kod njih haman pa normalno stanje, al su neku veliku dvoranu pretvorili u stacionar--ubacili hejbet kreveta al ne onih vojnickih :-) i pored svakog kreveta respirator.
zomri

#9485 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zomri »

zdravstveni sistem nikakav, zdravlje stanovnika u prosjeku nikakvo, još su starije generacije podosta načete ratom. dosta pušača su pod velikim rizikom ako dobiju virus. bude li rastao broj zaraženih bojim se da će biti dosta žrtava, daleko više od ovoga što vidimo u razvijenim zemljama.

nama je jedina nada da karantinom uspijemo izravnati ili čak spustiti krivulju, ili da upali neki lijek od ovih što se testiraju, inače nam slijedi jako crn scenarij.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#9486 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Slo Burner »

Danas nasao u marketu rukavice, 0,10 pf s tim da je samo S velicina ostala
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#9487 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malakh »

Naslovnica wrote: 30/03/2020 13:31
malakh wrote: 30/03/2020 13:27
Naslovnica wrote: 30/03/2020 13:24

Kako konkretno šta?
vrse državni udar... nisam pratio politiku posljednjih dana.
Pa otvori link i čitaj, više ti piše tamo nego što sam ja načuo prije 2-4 dana.
Pitaj Irfana Čengića.
Igraju se opasnih igara.
Trenutno se izvodi udar na institucije države i FBiH.

Predsjedavajući otkazao sjednicu kako sam i najavio scenarij sa mindera koji su isplanirali da sve ovlasti prebace na Novalića.

Nihada Glamoč mora odgovarati za napad na ustavni poredak i institucije BiH i FBiH.

Kanton Sarajevo pokušava izvršiti udar na državu i FBiH slican kao K10 prije par dana.

Dok rudari i radnice na kasama rade, parlamentarci ne žele raditi u Skenderiji sa razmakom 10 metara.

Ali neće moći, džaba se ugledate na Vućića i druge sa istoka.

Uskoro više info...
pročitao tekst, ali nisam mogao izvući poentu. na osnovu kojih poteza vlade ks se može zaključiti da se vrši državni udar? što su uradili?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#9488 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

izvrsni direktor wrote: 30/03/2020 13:50
Ma ne pustaju nikog osim ako ne pripadas "eliti", pa u narodu vec ide ona "nedo bog se 'nako razbolit, nemas dje, ni u jednu bolnicu te nece primit".
Znam slucaj, zena sa disajnim problemima, plava u licu, bori se za svaki udisaj, vratili je s kapije bolnicke kuci rekli "nije to za bolnice, sjedi kuci i ne umaraj se." A iz hitne joj dali uputnicu zabolnicu, vec treci put je vracaju.
A na instagramu vidjo slike iz gradine, doktor jedan stavio, leze u sjedalicama dole u cekaoni interne klinike, poziraju, nemaju sta da rade jer je prazno sve. Naravno maska kod svih stiti im grlo, ko kod fadila.
Jel to humano?
Bila sam gore neki dan, na onkologiji. Potrpali sve pacijente zajedno i napravili guzvu kakva ranije nije bila. Pacijent se nema ni gdje presvuci ni leci.
Dosad je bio kasniji termin i stvarno nije bila guzva.
Poslije ove havarije kontam reci mami da odustane od terapije. Nisam pametna.
Mogy87

#9489 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

palermo wrote: 30/03/2020 13:49 Možda bi ovu temu trebalo premjestiti na podforum politika, jer se počelo uglavnom pričati o politici.

Nego da se maknemo od politike , je li ko sada slušao konferenciju za štampu HNK i doktora Arapovića, iznio je par uznemirujućih informacija.....o tome da je već špčela lokalna transmisija i da se teško može ući u trag svakome zaraženom, a čini mi se da je posebno apostrofirana opasnost koja dolazi od vjerskih zajednica ( u ovom slučaju katoličke) i vjerskih službenika koji bi mogli biti generator širenja corone.
Zbog Uskrsa? Islamska zajednica je obustavila dzumu, a paravoslavna naglasila da se odredjeni rituali koji se obavljaju pred Vaskrs modificiraju na nacin da ne ugrozavaju vjernike. U Grckoj (koja cak nije ni sekularna drzava) su pripadnici vjerske zajednice uhapseni jer su obavljali rituale na nacin koji nije odgovarajuci mjerama koje je drzava donijela.
Naslovnica

#9490 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

dzipalo wrote: 30/03/2020 13:44
Naslovnica wrote: 30/03/2020 12:37
Kao sto sam i pretpostavio, djaba sam pisao. Ti svijet krojis po sebi, po velikom polju koje ne tebi blizu, po svojij vikendici, itd. Kao i dosta ljudi nas, sve ti ide na ja, meni, moje, ja ja ja.

Pa da ti pojasnim kako se svijet i zakoni ne mogu praviti po tebi. Znaci ti bi dozvolio izlazak na Veliko polje na Igmanu? Ako neko iz Travnika hoce izvesti dijete mora doci na Igman jer se djeca smiju izvesti samo na Veliko polje :lol:
Hajd recimo da ti je to metafora pa da se oko svakog grada treba odrediti veliko polje, kako bi to izveo? Nemaju svi Igman blizu, nemaju svi veliko polje blizu. I znaci kazes kad se polje popuni ostali nemaju pristup? Opet sebicnost, ja sam igrabio mjesto bas ostale ko je.. vasa djeca ne moraju van. :lol:

Dalje, za vikendicu. Opet se ravnas po sebi, cuj patrola prolazi pored tvoje vikendic. Znas li bolan ne bio koliko je vikendica po mjestima oko Sarajeva, Travnika, Bihaca za koje niko ni ne zna, ko ce to kontrolisati, pa policija bi sve resurse samo na to potrosila.

Da ti ne navodim dalje primjere jer ne vidis dalje od sebe. Ti bi krojio pravila po svojoj vikendici, svojoj djeci, svojoj raji. Moras znati da nisi samo ti bitan. Ima ljudi koji nisu u istojn situaciji, ina ljudi koji nisu naslijedili vikendicu i slicno. Ne kontas.
Nema potrebe da se ubjeđujemo, ja neću odstupiti od svojih stavova, ti nećeš od svojih.
Većina raje se protivi nebuloznim mjerama koje su diletanti i amateri uveli (jedna od njih je da roditelji ne mogu izvesti djecu u kolicima na sunce), a to meni pričaš da bi onda ti mogao svoje dijete od 4 godine tako staviti u kolica.
Nemamo mi o čemu polemisati.
Haj zdrao.
demagog

#9491 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by demagog »

malakh wrote: 30/03/2020 13:52
Naslovnica wrote: 30/03/2020 13:31
malakh wrote: 30/03/2020 13:27

vrse državni udar... nisam pratio politiku posljednjih dana.
Pa otvori link i čitaj, više ti piše tamo nego što sam ja načuo prije 2-4 dana.
Pitaj Irfana Čengića.
Igraju se opasnih igara.
Trenutno se izvodi udar na institucije države i FBiH.

Predsjedavajući otkazao sjednicu kako sam i najavio scenarij sa mindera koji su isplanirali da sve ovlasti prebace na Novalića.

Nihada Glamoč mora odgovarati za napad na ustavni poredak i institucije BiH i FBiH.

Kanton Sarajevo pokušava izvršiti udar na državu i FBiH slican kao K10 prije par dana.

Dok rudari i radnice na kasama rade, parlamentarci ne žele raditi u Skenderiji sa razmakom 10 metara.

Ali neće moći, džaba se ugledate na Vućića i druge sa istoka.

Uskoro više info...
pročitao tekst, ali nisam mogao izvući poentu. na osnovu kojih poteza vlade ks se može zaključiti da se vrši državni udar? što su uradili?
Ne vjerujem da im je to namjera i mislim da ce se Kanton i Federacija brzo usaglasiti oko toga.
Istina, jeste nezgodno da nizi nivo vlasti svojim mjerama onemogucava funkcionisanje viseg nivoa. Da je Republika Srpska uradila nesto slicno sve bi se orilo od optuzbi za drzavni udar.
muha_sa

#9492 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

Mogy87 wrote: 30/03/2020 13:55
palermo wrote: 30/03/2020 13:49 Možda bi ovu temu trebalo premjestiti na podforum politika, jer se počelo uglavnom pričati o politici.

Zbog Uskrsa? Islamska zajednica je obustavila dzumu, a paravoslavna naglasila da se odredjeni rituali koji se obavljaju pred Vaskrs modificiraju na nacin da ne ugrozavaju vjernike. U Grckoj (koja cak nije ni sekularna drzava) su pripadnici vjerske zajednice uhapseni jer su obavljali rituale na nacin koji nije odgovarajuci mjerama koje je drzava donijela.
http://rs.n1info.com/Vesti/a583415/U-Be ... lutin.html

"Episkop Milutin je koronavirus dobio tako što je kao vredni pastir hodio i služio u svojoj Eparhiji, onako kako već više od pola veka služi Bogu i rodu", saopštila je Eparhija valjevska, a prenosi
JThomas

#9493 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

a zanimljivo je kako oni koji inače sve znaju, sa šlagom insajderskih informacija kojih nema nigdje u medijima, sad ne znaju ništa i ne kontaju ništa. i sad su sigurni u sve, a inače noću ne mogu zaspati, a danju budni spavaju koliko su zabrinuti.

najkraće, suština je da cz kantona sarajevo uvodi zabranu okupljanja više od 20 ljudi, i da se zbog toga već zakazani parlament federacije ne može održati. i da se krizne ovlasti sad "moraju" (ne bi oni taj teški teret, ali mora tako radi naroda) prebaciti samo na vladu.
channel10

#9495 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by channel10 »

channel10 wrote: 30/03/2020 12:51 Jel ovo u TZ u bolnicama SDA ili je SDP klaster?
Jos jednom da pitam tuzlake...

https://www.klix.ba/vijesti/bih/blizu-1 ... /200330085

Rodbinske veze

Blizu 120 radnika Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u izolaciji
muha_sa

#9496 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

NediM17 wrote: 30/03/2020 14:00 Ode Tuzla u helać.
https://avaz.ba/kantoni/tuzlanski-kanto ... kc-a-tuzla
:(
purgatorio

#9497 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by purgatorio »

JThomas wrote: 30/03/2020 13:59 a zanimljivo je kako oni koji inače sve znaju, sa šlagom insajderskih informacija kojih nema nigdje u medijima, sad ne znaju ništa i ne kontaju ništa. i sad su sigurni u sve, a inače noću ne mogu zaspati, a danju budni spavaju koliko su zabrinuti.

najkraće, suština je da cz kantona sarajevo uvodi zabranu okupljanja više od 20 ljudi, i da se zbog toga već zakazani parlament federacije ne može održati. i da se krizne ovlasti sad "moraju" (ne bi oni taj teški teret, ali mora tako radi naroda) prebaciti samo na vladu.
Neka održe u Mostaru.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#9498 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

channel10 wrote: 30/03/2020 14:01
channel10 wrote: 30/03/2020 12:51 Jel ovo u TZ u bolnicama SDA ili je SDP klaster?
Jos jednom da pitam tuzlake...

https://www.klix.ba/vijesti/bih/blizu-1 ... /200330085

Rodbinske veze

Blizu 120 radnika Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u izolaciji
Ne znam
Ali jedan supruznik radi u jednoj, drugi u drugoj bolnici i tako dobijes 120 u karantenu
palermo

#9499 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

Mogy87 wrote: 30/03/2020 13:55

Ne zbog Uskrsa

Nisi slušala konferenciju. Zaražena je časna sestra iz Čitluka koja je došla iz Italije 5.marta i nakon toga očito imala kontakte sa svojim redom, a koji je opet imao kontakte sa vjernicima. I to je vrlo opasan klaster jer je brojan i jer mu je teško ući u trag. Kako nije konferencija bila u cjelosti, moguće da neke informacije nisam ni uhvatio dobro , ali mislim da je ovo suština.
channel10

#9500 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by channel10 »

Znaci recimo u ovih 120 sto su u izolaciji, tu je nekih 20-50 familija koji drze zdravstvo u Tz. Ko zna koliko ih jos ima, dok ostali mogu da ga faflaju..
Locked