Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Johnny_x
#9426 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bunt građana prema svim mjerama koje se donesu je opravdan. Ne može država uvoditi mjere i tražiti da se poštuju, a da ona ne radi ništa na otklanjaju problema. Zatvorila nas je u kuću, uvela policijski sat kako bi se spriječilo širenje virusa, a je li država išta uradila da otkrije potencijalne prenosioce virusa, izolovala slučajeve koji su prenosioci, žena iz Hrasnice i evo ovaj čovjek iz Vakufa se umrli jer država nije im dala adekvatnu medicinsku pomoć, ne provode dovoljan broj testova. Ne možes davati neke prepruke i zabrane, a da pri tome ne poštuješ preopruke svjetske zdravstvene organizacije, a ona je jednostavna TESTIRAJTE, TESTIRAJTE, TESTIRAJTE. Ne možes uvesti zabranu kretanja penzionerima, a da pri tome nisi organizovo pomoć tim istim penzionerima, ti penzioneri su sada ovisni o pomoći volontera, a ta država nije bila u stanju ni da organizuje volontere, ljudi su se sami organizovali. Ne možeš naložiti obavezno nošenje maski, a da pri tome nisi obezbjedio dovoljan broj maski za stanovništvo. Ne možeš dati izjavu za medije: "Mi se za ovo pripremamo od kraja januara", a onda se tim istim medijima pohvališ kako si obezbjedio 150 000 testova i dolaze tek sljedeće sedmice, a to je bilo 24.03. Da mi je znati kakva je to priprema bila, jer stanje na tereneu pokazuje da se sve radi 5 do 12?
Sve ove mjere što su uveli bile bi uredu da je država stala odlučno iza njih i da je ona krenula rješavati problem, a ne čekati da se riješi sam od sebe.
Ove mjere što su uvedene, većina građana to poštuje radi sebe i svog zdravlja, a ne zato što mu je država to rekla, jer se mi ne možemo oslonuti na pomoć države, a također treba i razumiti ljude koji se buntovni prema svemu ovome, jer ljudi ne vide adekvatan odgovor države na sve ovo, vidi samo represivne mjere koje nemaju smisla. Ono što je mene jako iznerviralo je slučaj žene koja je 12 dana čekala da dobije medicinsku pomoć(ima intervju sina) i slučaj žene koja je preminula i od tad sve ove prepruke države ću uzimati sa rezervom. Nesposobni ljudi donose odluke koje niti imaju veze sa logikom, niti veze sa rješavanjem problema.
Sve ove mjere što su uveli bile bi uredu da je država stala odlučno iza njih i da je ona krenula rješavati problem, a ne čekati da se riješi sam od sebe.
Ove mjere što su uvedene, većina građana to poštuje radi sebe i svog zdravlja, a ne zato što mu je država to rekla, jer se mi ne možemo oslonuti na pomoć države, a također treba i razumiti ljude koji se buntovni prema svemu ovome, jer ljudi ne vide adekvatan odgovor države na sve ovo, vidi samo represivne mjere koje nemaju smisla. Ono što je mene jako iznerviralo je slučaj žene koja je 12 dana čekala da dobije medicinsku pomoć(ima intervju sina) i slučaj žene koja je preminula i od tad sve ove prepruke države ću uzimati sa rezervom. Nesposobni ljudi donose odluke koje niti imaju veze sa logikom, niti veze sa rješavanjem problema.
-
neko_sa_strane
#9427 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nije, isto kao što nije normalno da neki kupe 20000 rukavica da ne ostane ništa drugim kupcima. Jučer sam otišao u Bingo kako bih kupio još rukavica ali šipak. Sve je opustošeno iako je na police dostavljeno samo dva dana ranije.
-
Naslovnica
#9428 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Stvarno mi nije jasno kako ti se sve ovo da pisati, ali na konto toga ću ti odgovoriti.?dzipalo wrote: ↑30/03/2020 12:10Evo ja cu jos jednom pokusati objasniti, mada to kod tebe ne pije vode jer neces da skontas, a argumenti su ti katastrofa jer ne poznajes osnovnu stvar koja pravi probleme a to je da se ljudi ne ponasaju onako kako im ti ili neko drugi kaze da se treba ponasati.Naslovnica wrote: ↑30/03/2020 11:19Veliko polje je sasvim "veliko" da se na njemu može smjestiti još 3000 posjetilaca i da svi šutaju loptu, i da se drži razmak između njih.Svako ko je bio na Velikom polju to vrlo dobro zna.palermo wrote: ↑30/03/2020 11:14
pa zna svatko da ako na veliko polje ode muha sa unukom i ti sa sinom da necete fasovati virus. Al ako moze muha i ti sto ne bi moglo na veliko polje i jos tri hiljade roditelja sa djexom da i oni sutaju loptu. A onda je peespektiva vec drugacija.
Zar je stvarno to tesko shvatiri
Kada smo već kod toga šta je teško shvatiti, pokušavam shvatiti zašto roditelji ne mogu provozati djecu u kolicima, zašto ja ne mogu sa svojom djecom otići na vikendicu? Ima li neko razumno objašnjenje?
Da nije slučajno da će beba u kolicima nekoga zaraziti, ili će nju neko zaraziti? Ili je ono naše mahalaško objašnjenje da će "materešine sjesti u parkić, pušiti i mahalati" dok su djeca u kolicima?
Da nije slučajno objašnjenje da ako odem ja na vikendicu, otići će i 3000 ljudi na vikendicu? Da, i, u čemu je problem?
1. Veliko polje nije dovoljno veliko, dovoljno je da se neko nakaslje na jedno mjesto pa da poslije toga tvoje dijete padne na tom mjestu i dirne rukom pokupit ce virus sa trave. Ja mislim da ti ovo ne kontas, nego mislis da virus ne ostaje nigdje, ako se neko ne nakaslje direktno u tebe taj virus ce nestati, e pa nece, ostat ce jedno vrijeme na najblizoj povrsiti a u ovom slucaju je to trava ili zemlja gdje neko drugi moze dirnuti rukom i pokupiti virus. Znam da ti djaba objasnjavam al hajd.
2. Roditelji ne mogu provozati djecu u kolicima zato sto i ja mogu dijete od 4-5 godina staviti u kolica i reci da mi je dijete u kolicima. Nakon toga djetetu dosadilo u kolicima pa hoce malo protrcati. Pa ce dirnuti/sjesti na klupu gdje je mozda neko ko je zarazen sjedio i dirnuo klupu rukom, pa je moje dijete dirnulo klupu rukom (ovo stalno radi) i sta onda?
3. Kako ces ti zabraniti nekome na vikendici da skupi 20 ljudi na istu? Da mozda nece policajci ici po zabitima i traziti vikendice pa da provjeravaju koliko je gdje ljudi? Kako ces u mjestu gdje ima 10 vikendica zabraniti da se ljudi iz tih vikendica medjusobno druze a dovoljno je da je jedan zarazen i bice svi. A ko ne kontas kako ce se ljudi na vikendici zaraziti, pa neko od njih je isao i u nabavku cevapa, piva, sta vec i mogao je pokupiti virus negdje.
Ti imas neku sliku u svojoj glavi kakva je kod tebe situacija i kako bi se ti ponasao. E pa ne donose se tako odluke na entitetskom ni drzavnom nivou. Da bi bio sposoban da donosis odluke moras sagledati sve moguce situacije i uzeti najgore slucajeve a to su ovi koje sam nabrojao. Hajde daj prijedloge rjesenja za ovo gore sto sam naveo pa ces moci pricati o tim svojim scenarijima.
Dakle:
1. Sta znaci veliko polje, koliko ljudi smije biti na koliko m2, i najbitnije ko ce to sve kontrolisati na svim planinama i velikim poljima, imamo li toliko policije i znamo li gdje se svako moguce polje za okupljanje nalazi?
2. Koja su to djeca u kolicima, kojeg uzrasta i kako zabraniti da neko dijete od 4 godine vozi u kolicima? Ako odredis dob djeteta, hoce li svako morati nositi rodni list djetata sa sobom da dokaze da dijete nema 2.5 godine nego 2?
3. Koga bi zaduzio da provjerava vikendice? Imas li spisak svih mjesta gdje ima vikendica i imas li toliko policajaca da mogu sve to provjeravati? Kako bi kontrolisao kad policajac ode da se ljudi iz 5 obliznjih vikendica nece ponovo druziti?
1. Ti očito ne znaš šta se podrazumijeva pod Velikim poljem?! Da ti pojasnim - Veliko polje Igman.
2. Djeca u kolicima su djeca u kolicima. Dijete od 4 godine može sjediti u kolicima jedino ako ima neku degenerativnu bolest i policiji na licu mjesta se može dati ovlast da te, na osnovu svoje procjene, kazni ili ne. Do njih je da li će pogriješiti ili ne (ako pogriješe onda imaš argument da nema potrebe da platiš kaznu), a rodni list je svakako dobrodošao.
3. Zadužio bih policiju da provjerava vikendice. Pored moje vikendice svakodnevno prolazi patrola i nije nikakav problem provjeriti ko je u avliji. Za ostale koje su teže dostupne, mogu izaći i iz auta pa prošetati.Apsurdno je da i u trenutku kada ovo pričamo - 19 odraslih osoba može biti u mojoj avliji i raditi šta hoće, bez ikakvih posljedica. Kao da će taj jedan dodatni, dvadeseti, značiti razliku?! Ljudi rade, kreću se, ja sam danas već imao kontakt sa 50 ljudi. Ali će me od 18h, pardon, od 20h zaključati iza vrata mog stana jer se virus najviše piri od 18h do 05h? Kažete idu ljudi na "sijela"? Pa ljudi sijele i piju kafe i prije i u toku policijskog sata. Na osnovu kakvih činjenica i predviđanja se "naređenja" apsolutno nekompetentnih amatera mijenjaju iz dana u dan?! To mi liči na onu

- insaneinthebrain
#9429 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
znaci korona otkrivena u martu 2019te
vidovit isrbi iz istocnog sarajevo
-
Johnny_x
#9430 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nećemo se zadužiti iz vana, vjerovatno će uvesti neki solidarni porez koji će nazvati pomoć pri saniranju šteta nastali koronom virusom, jer para će biti u buđetu manje, izborna je godina, treba se isplatiti regresi i bunusi za svoje galasaće prije oktobra.O'zone wrote: ↑30/03/2020 12:15 Zaštitmo državne službenike
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kurtovi ... /200330058
Zadužimo se iz vana kako bi mogli nastaviti isplaćivati plate...jbo majku egoista.
Realni sektor na koljenima a njihova jedina preporuka je da se pridržavamo pravila...
Last edited by Johnny_x on 30/03/2020 12:42, edited 1 time in total.
-
neko_sa_strane
#9431 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da bude stvar gora kada pandemija završi neće se ništa promijeniti već u slučaju neke slične krize opet će se identično ponašati i njihova nesposobnost izaći će na vidjelo. Tako je bilo i za vrijeme poplava. Ja mogu reći da nisam ni očekivao od bagre na vlasti da budu spremni. Spremni su samo kada treba zavući ruku u džep građana i pri namještanju tendera i za lopovluk uopšte.Johnny_x wrote: ↑30/03/2020 12:34 Bunt građana prema svim mjerama koje se donesu je opravdan. Ne može država uvoditi mjere i tražiti da se poštuju, a da ona ne radi ništa na otklanjaju problema. Zatvorila nas je u kuću, uvela policijski sat kako bi se spriječilo širenje virusa, a je li država išta uradila da otkrije potencijalne prenosioce virusa, izolovala slučajeve koji su prenosioci, žena iz Hrasnice i evo ovaj čovjek iz Vakufa se umrli jer država nije im dala adekvatnu medicinsku pomoć, ne provode dovoljan broj testova. Ne možes davati neke prepruke i zabrane, a da pri tome ne poštuješ preopruke svjetske zdravstvene organizacije, a ona je jednostavna TESTIRAJTE, TESTIRAJTE, TESTIRAJTE. Ne možes uvesti zabranu kretanja penzionerima, a da pri tome nisi organizovo pomoć tim istim penzionerima, ti penzioneri su sada ovisni o pomoći volontera, a ta država nije bila u stanju ni da organizuje volontere, ljudi su se sami organizovali. Ne možeš naložiti obavezno nošenje maski, a da pri tome nisi obezbjedio dovoljan broj maski za stanovništvo. Ne možeš dati izjavu za medije: "Mi se za ovo pripremamo od kraja januara", a onda se tim istim medijima pohvališ kako si obezbjedio 150 000 testova i dolaze tek sljedeće sedmice, a to je bilo 24.03. Da mi je znati kakva je to priprema bila, jer stanje na tereneu pokazuje da se sve radi 5 do 12?
- Banksy
#9432 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Johnny_x wrote: ↑30/03/2020 12:34 Bunt građana prema svim mjerama koje se donesu je opravdan. Ne može država uvoditi mjere i tražiti da se poštuju, a da ona ne radi ništa na otklanjaju problema. Zatvorila nas je u kuću, uvela policijski sat kako bi se spriječilo širenje virusa, a je li država išta uradila da otkrije potencijalne prenosioce virusa, izolovala slučajeve koji su prenosioci, žena iz Hrasnice i evo ovaj čovjek iz Vakufa se umrli jer država nije im dala adekvatnu medicinsku pomoć, ne provode dovoljan broj testova. Ne možes davati neke prepruke i zabrane, a da pri tome ne poštuješ preopruke svjetske zdravstvene organizacije, a ona je jednostavna TESTIRAJTE, TESTIRAJTE, TESTIRAJTE. Ne možes uvesti zabranu kretanja penzionerima, a da pri tome nisi organizovo pomoć tim istim penzionerima, ti penzioneri su sada ovisni o pomoći volontera, a ta država nije bila u stanju ni da organizuje volontere, ljudi su se sami organizovali. Ne možeš naložiti obavezno nošenje maski, a da pri tome nisi obezbjedio dovoljan broj maski za stanovništvo. Ne možeš dati izjavu za medije: "Mi se za ovo pripremamo od kraja januara", a onda se tim istim medijima pohvališ kako si obezbjedio 150 000 testova i dolaze tek sljedeće sedmice, a to je bilo 24.03. Da mi je znati kakva je to priprema bila, jer stanje na tereneu pokazuje da se sve radi 5 do 12?
- dječak sa šibicama
#9433 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
O'zone wrote: ↑30/03/2020 12:15 Zaštitmo državne službenike
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kurtovi ... /200330058
Zadužimo se iz vana kako bi mogli nastaviti isplaćivati plate...jbo majku egoista.
Realni sektor na koljenima a njihova jedina preporuka je da se pridržavamo pravila...
dosta nam je suplje, i mi imamo kredite u bankama
-
Naslovnica
#9434 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Do kada muha, do kada?muha_sa wrote: ↑30/03/2020 12:18 Znam ko nas vodi i da kolo vode u ogromnoj vecini podobni a ne sposobni--šta ja/mi mogu i možemo uradit u ovoj situaciji![]()
slušat šta kažu i sjedit u kuci--hajd što bi se ja zarazio i nekakoal sebi nikad ne bih oprostio da nekog drugog a posebno svog bližnjeg zarazim.
Ende
Mjesec, dva, pet?
Ja ne mogu sjediti u kući zbog posla, hiljade ljudi ne može sjediti u kući - zbog posla.
Šta ja i hiljade drugih radimo?
Život teče i život neće stati, bar za nas koji radimo svaki dan.
Misliš da bih ja oprostio sebi da zarazim svoga bližnjeg? A šta mi preostaje? Da dam otkaz i da sjedim kući?
-
Naslovnica
#9435 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Halo ba, već sam se 2x izvinio zbog previda, treba li opet da to radim ili ćete me nastaviti citirati na svakoj stranice.insaneinthebrain wrote: ↑30/03/2020 12:37znaci korona otkrivena u martu 2019te![]()
Popustite pls ako imate razuma.
-
kakavdanakneiskustvu
#9436 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Na području Zeničko-dobojskog kantona tokom protekle noći zabilježeno je 36 kršenja i prekršilaca mjere zabrane kretanja od 20 do 05 sati, saznaje Zenicablog.
Po općinama i gradovima to izgleda ovako – Zenica 6, Visoko 2, Kakanj 11, Breza 1, Zavidovići 2, Tešanj 6, Doboj Jug 6, Usora 2.
Što se tiče nove mjere, obaveze nošenja maske, šala ili sličnog preko lica tokom boravka na otvorenom prostoru, iz MUP-a ZDK našem portalu kažu da će prvog dana 8ponedjeljak) izricati isključivo upozorenja i usmene opomene, a da će već od sutra i ovi prekršaji biti kažnjavani po Zakonu o javnom redu i miru ZDK.
Po općinama i gradovima to izgleda ovako – Zenica 6, Visoko 2, Kakanj 11, Breza 1, Zavidovići 2, Tešanj 6, Doboj Jug 6, Usora 2.
Što se tiče nove mjere, obaveze nošenja maske, šala ili sličnog preko lica tokom boravka na otvorenom prostoru, iz MUP-a ZDK našem portalu kažu da će prvog dana 8ponedjeljak) izricati isključivo upozorenja i usmene opomene, a da će već od sutra i ovi prekršaji biti kažnjavani po Zakonu o javnom redu i miru ZDK.
- hadzinicasa
#9437 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
bravo.Johnny_x wrote: ↑30/03/2020 12:34 Bunt građana prema svim mjerama koje se donesu je opravdan. Ne može država uvoditi mjere i tražiti da se poštuju, a da ona ne radi ništa na otklanjaju problema. Zatvorila nas je u kuću, uvela policijski sat kako bi se spriječilo širenje virusa, a je li država išta uradila da otkrije potencijalne prenosioce virusa, izolovala slučajeve koji su prenosioci, žena iz Hrasnice i evo ovaj čovjek iz Vakufa se umrli jer država nije im dala adekvatnu medicinsku pomoć, ne provode dovoljan broj testova. Ne možes davati neke prepruke i zabrane, a da pri tome ne poštuješ preopruke svjetske zdravstvene organizacije, a ona je jednostavna TESTIRAJTE, TESTIRAJTE, TESTIRAJTE. Ne možes uvesti zabranu kretanja penzionerima, a da pri tome nisi organizovo pomoć tim istim penzionerima, ti penzioneri su sada ovisni o pomoći volontera, a ta država nije bila u stanju ni da organizuje volontere, ljudi su se sami organizovali. Ne možeš naložiti obavezno nošenje maski, a da pri tome nisi obezbjedio dovoljan broj maski za stanovništvo. Ne možeš dati izjavu za medije: "Mi se za ovo pripremamo od kraja januara", a onda se tim istim medijima pohvališ kako si obezbjedio 150 000 testova i dolaze tek sljedeće sedmice, a to je bilo 24.03. Da mi je znati kakva je to priprema bila, jer stanje na tereneu pokazuje da se sve radi 5 do 12?
- dječak sa šibicama
#9438 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kod mene u kvartu, a sta cu brojim ljude kad izadjem vani, sve manje i manje zivota.
Sad me vec plasi ova tisina, narod se zavukao ko u misije rupe.
Jucer bilo neke djece sutaju lopte, danas nigdje nikoga. Poneko prodje, ni ne kupuje se vise ko prije par dana, valjda se istrosile pare.
Ko neko zlo doba.
Jucer bilo neke djece sutaju lopte, danas nigdje nikoga. Poneko prodje, ni ne kupuje se vise ko prije par dana, valjda se istrosile pare.
Ko neko zlo doba.
-
Naslovnica
#9439 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Šta ti znaš, najbolje znaju ovi koji donose odluke, sve stručnjak do stručnjaka, struka, imaju 3 poteza unaprijed osmišljena.Johnny_x wrote: ↑30/03/2020 12:34 Bunt građana prema svim mjerama koje se donesu je opravdan. Ne može država uvoditi mjere i tražiti da se poštuju, a da ona ne radi ništa na otklanjaju problema. Zatvorila nas je u kuću, uvela policijski sat kako bi se spriječilo širenje virusa, a je li država išta uradila da otkrije potencijalne prenosioce virusa, izolovala slučajeve koji su prenosioci, žena iz Hrasnice i evo ovaj čovjek iz Vakufa se umrli jer država nije im dala adekvatnu medicinsku pomoć, ne provode dovoljan broj testova. Ne možes davati neke prepruke i zabrane, a da pri tome ne poštuješ preopruke svjetske zdravstvene organizacije, a ona je jednostavna TESTIRAJTE, TESTIRAJTE, TESTIRAJTE. Ne možes uvesti zabranu kretanja penzionerima, a da pri tome nisi organizovo pomoć tim istim penzionerima, ti penzioneri su sada ovisni o pomoći volontera, a ta država nije bila u stanju ni da organizuje volontere, ljudi su se sami organizovali. Ne možeš naložiti obavezno nošenje maski, a da pri tome nisi obezbjedio dovoljan broj maski za stanovništvo. Ne možeš dati izjavu za medije: "Mi se za ovo pripremamo od kraja januara", a onda se tim istim medijima pohvališ kako si obezbjedio 150 000 testova i dolaze tek sljedeće sedmice, a to je bilo 24.03. Da mi je znati kakva je to priprema bila, jer stanje na tereneu pokazuje da se sve radi 5 do 12?
Ima i testova, nemate šta da se brinete, svega ima, nemojte se brinuti za ekonomiju, sve je pod kontrolom.
-
channel10
#9440 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jel ovo u TZ u bolnicama SDA ili je SDP klaster?
- geralt
#9441 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sto se tice zabrane kretanja za djecu, ja sam sad u fazi da prizeljkujem 24h karantin za sve. Ako ne mogu izvesti bebu i 4-godisnje dijete na zrak, neka ne moze izaci niko, jebo vise ove nakaradne polumjere. Barem cu tako znati da im ja necu donijeti virus sa posla ili iz trgovine.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#9442 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Narod prihvatio situaciju kakva i jeste. I vise se i ne trza na medijsku halabuku. Nastavit će da živi, pripaziti se koliko se može i to je to.dječak sa šibicama wrote: ↑30/03/2020 12:49 Kod mene u kvartu, a sta cu brojim ljude kad izadjem vani, sve manje i manje zivota.
Ko neko zlo doba.
Ko radi, radi. Ko ne radi, izađe malo, nađe se sa nekim u dvorištu popiju kafu, sok, itd.
-
coco1
#9443 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
nego, cuvaj taj mindermuha_sa wrote: ↑30/03/2020 12:18 Znam ko nas vodi i da kolo vode u ogromnoj vecini podobni a ne sposobni--šta ja/mi mogu i možemo uradit u ovoj situaciji![]()
slušat šta kažu i sjedit u kuci--hajd što bi se ja zarazio i nekakoal sebi nikad ne bih oprostio da nekog drugog a posebno svog bližnjeg zarazim.
Ende
- muha_sa
#9444 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
coco1 wrote: ↑30/03/2020 12:53nego, cuvaj taj mindermuha_sa wrote: ↑30/03/2020 12:18 Znam ko nas vodi i da kolo vode u ogromnoj vecini podobni a ne sposobni--šta ja/mi mogu i možemo uradit u ovoj situaciji![]()
Endepromjeni mjesto sjedenja/lezenja ponekad. ja sam trosjed u dnevnom ovih dana razvalio max. a, kupljen proslo ljeto, placen po kvalitetnoj cjeni, a kvaliteta ni na mapi
kako bi ja rado sad na čaršiju--al šta cu kad nigdje živa roba
zato ja imam ovu šejtan mašinu pa se svadjam dok igram što znaci da sam puko
https://www.chess.com/hr/play/computer
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#9445 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Neki bi trebali i cirilicu nauciti, kad vec sve zivo znaju 
-
demagog
#9446 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I kad bi bio 24h karantin, sve su prilike da bi ti i tad morao na posao samo bi imao neki papir kojim ti je odobreno kretanje, slicno kao sada za policijski sat.geralt wrote: ↑30/03/2020 12:52 Sto se tice zabrane kretanja za djecu, ja sam sad u fazi da prizeljkujem 24h karantin za sve. Ako ne mogu izvesti bebu i 4-godisnje dijete na zrak, neka ne moze izaci niko, jebo vise ove nakaradne polumjere. Barem cu tako znati da im ja necu donijeti virus sa posla ili iz trgovine.
-
neko_sa_strane
#9447 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ako je uslov maska na licu neka ih obezbijede u trgovinama i apotekama. Ja mislim da ih ima u apotekama i da natpis kako nemaju maski, rukavica i dezinficijensa koriste da te odvrate od pitanja. Imaju vjerovatno bar hirurških maski ali nisu za svakoga ili neće da ih prodaju po cijeni od 5.marta.
-
Naslovnica
- denimb
#9449 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja se nesto pitam ako bi ovo potrajalo jos 3 mjeseca, kakvi cemo mi izaci iz ovoga, kako cemo se ponasati kad se ponovo otvore kafici, restorani...i do kad bi to trajalo, opet do sezone gripe, jer bez vakcine zaustaviti se ovo nece...
- insaneinthebrain
#9450 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ne citam tudje postove. vidim da si mene citirao pa ti odgovaram. fino obrises post ako si napravio previdNaslovnica wrote: ↑30/03/2020 12:48Halo ba, već sam se 2x izvinio zbog previda, treba li opet da to radim ili ćete me nastaviti citirati na svakoj stranice.insaneinthebrain wrote: ↑30/03/2020 12:37znaci korona otkrivena u martu 2019te![]()
Popustite pls ako imate razuma.