Citiran sam poslije toga nekoliko puta, mislim da nema svrhe da brišem.insaneinthebrain wrote: ↑30/03/2020 13:01ne citam tudje postove. vidim da si mene citirao pa ti odgovaram. fino obrises post ako si napravio previdNaslovnica wrote: ↑30/03/2020 12:48Halo ba, već sam se 2x izvinio zbog previda, treba li opet da to radim ili ćete me nastaviti citirati na svakoj stranice.insaneinthebrain wrote: ↑30/03/2020 12:37
znaci korona otkrivena u martu 2019te![]()
vidovit isrbi iz istocnog sarajevo
Popustite pls ako imate razuma.
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Naslovnica
#9451 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
boshniak
#9452 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Država, odnosno entitet, odnosno nije ni vlada već federalna uprava suspenduje osnovna ljudska prava zagarantovana ustavom BiH i ustavom FBiH i to bez proglašenog vanrednog stanja. Ove kazne ne mogu proći na sudu, jer ne postoji zakon na osnovu kojeg se propisuju. Tako da su ove mjere zapravo preporuke stanovništvu kako da se ponaša
- Edin H.
#9453 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma isto kao poslije rata, ljudi se brzo prilagode dobroj ili lošoj situaciji.
-
kakavdanakneiskustvu
#9454 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
od sutra u ze -do kantonu policija pocinje sa kaznjavanjem onih koji ne postuju to što je preporuceno,naređeno,kako god,danas su samo upozoravali,vjerovatno je i u ostalim kantonima takoboshniak wrote: ↑30/03/2020 13:04 Država, odnosno entitet, odnosno nije ni vlada već federalna uprava suspenduje osnovna ljudska prava zagarantovana ustavom BiH i ustavom FBiH i to bez proglašenog vanrednog stanja. Ove kazne ne mogu proći na sudu, jer ne postoji zakon na osnovu kojeg se propisuju. Tako da su ove mjere zapravo preporuke stanovništvu kako da se ponaša
-
Naslovnica
#9455 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Još da U2 dođe, baš ko nekada prije skoro četvrt vijeka!
-
NediM17
#9456 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I azzuri na kosevo.
Last edited by NediM17 on 30/03/2020 13:10, edited 1 time in total.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#9457 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
"Između 100 i 120 zaposlenika trenutno nije u radnom angažmanu jer su bili u kontaktu sa zaposlenicima nekadašnjeg Centra za srce u posljednjih 15 dana. Vršimo trijažu i oni se testiraju kod kuće. Načelnicima klinika sam uputio dopis kako bi anketirali zaposlenike te one koji su bili u vezi odstranili iz procesa rada", istakao je Jusufović za Klix.ba.
-
coco1
#9458 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ako krenes na carsiju, javi. uzet cemo one kafe za ponijeti i u park. ti na jednu, ja na drugu klupu. ako bude podaleko, da se ne deremo kako bi se culi, komunicirat cemo mobom.muha_sa wrote: ↑30/03/2020 12:56coco1 wrote: ↑30/03/2020 12:53nego, cuvaj taj mindermuha_sa wrote: ↑30/03/2020 12:18 Znam ko nas vodi i da kolo vode u ogromnoj vecini podobni a ne sposobni--šta ja/mi mogu i možemo uradit u ovoj situaciji![]()
slušat šta kažu i sjedit u kuci--hajd što bi se ja zarazio i nekakoal sebi nikad ne bih oprostio da nekog drugog a posebno svog bližnjeg zarazim.
Endepromjeni mjesto sjedenja/lezenja ponekad. ja sam trosjed u dnevnom ovih dana razvalio max. a, kupljen proslo ljeto, placen po kvalitetnoj cjeni, a kvaliteta ni na mapi
![]()
kako bi ja rado sad na čaršiju--al šta cu kad nigdje živa robaljudi bježe jedni od drugih
zato ja imam ovu šejtan mašinu pa se svadjam dok igram što znaci da sam puko![]()
![]()
https://www.chess.com/hr/play/computer
svako jutro prohodam, sat i pol-dva. nikoga poznatog ne vidim, a ni nepoznatih nema nesto. jedino je jutros vise vozila po parkinzima na obali. jutros nije bilo slobodnog mjesta na potezu carev most - vijecnica, s obje strane, a do danas bili skoro prazno sve.
edit: evo, zena udje u stan, kaze sad u ferhadiji ima dosta raje da hoda.
-
Mogy87
#9459 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moj prvi koncert u zivotu. Jedini bolji je Roger Waters na posljednjoj turneji a vala nahodala sam se po koncertima.
Jako drugo mjesto
-
Mogy87
#9460 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Evo da te zelja mine...ili dusa jos vise zaboli.muha_sa wrote: ↑30/03/2020 12:56coco1 wrote: ↑30/03/2020 12:53nego, cuvaj taj mindermuha_sa wrote: ↑30/03/2020 12:18 Znam ko nas vodi i da kolo vode u ogromnoj vecini podobni a ne sposobni--šta ja/mi mogu i možemo uradit u ovoj situaciji![]()
slušat šta kažu i sjedit u kuci--hajd što bi se ja zarazio i nekakoal sebi nikad ne bih oprostio da nekog drugog a posebno svog bližnjeg zarazim.
Endepromjeni mjesto sjedenja/lezenja ponekad. ja sam trosjed u dnevnom ovih dana razvalio max. a, kupljen proslo ljeto, placen po kvalitetnoj cjeni, a kvaliteta ni na mapi
![]()
kako bi ja rado sad na čaršiju--al šta cu kad nigdje živa robaljudi bježe jedni od drugih
zato ja imam ovu šejtan mašinu pa se svadjam dok igram što znaci da sam puko![]()
![]()
Prelijepe fotografije
http://www.igorisanovic.com/sarajevo-co ... azneulice/
-
Naslovnica
#9461 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/federal ... /200330098
Neki dan sam o ovome pisao, pa pobrisao post da me ne bi posjetile čike iz F MUP-a.
Sada je i javno!

Neki dan sam o ovome pisao, pa pobrisao post da me ne bi posjetile čike iz F MUP-a.
Sada je i javno!
- muha_sa
#9462 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hvala--odlicne fotografijeMogy87 wrote: ↑30/03/2020 13:13Evo da te zelja mine...ili dusa jos vise zaboli.muha_sa wrote: ↑30/03/2020 12:56![]()
![]()
Prelijepe fotografije
http://www.igorisanovic.com/sarajevo-co ... azneulice/
-
Mogy87
#9463 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I meni...ali je posljednjamuha_sa wrote: ↑30/03/2020 13:17Hvala--odlicne fotografijeMogy87 wrote: ↑30/03/2020 13:13Evo da te zelja mine...ili dusa jos vise zaboli.muha_sa wrote: ↑30/03/2020 12:56
![]()
![]()
Prelijepe fotografije
http://www.igorisanovic.com/sarajevo-co ... azneulice/al mi nešto tužno
![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#9464 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Imam osjecaj da bi najsretniji bili da zatvore bolnice gamad. Samo jos nisu skontali kako da to prodaju javnosti.plain vanilla wrote: ↑30/03/2020 13:09"Između 100 i 120 zaposlenika trenutno nije u radnom angažmanu jer su bili u kontaktu sa zaposlenicima nekadašnjeg Centra za srce u posljednjih 15 dana. Vršimo trijažu i oni se testiraju kod kuće. Načelnicima klinika sam uputio dopis kako bi anketirali zaposlenike te one koji su bili u vezi odstranili iz procesa rada", istakao je Jusufović za Klix.ba.![]()
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#9465 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
kako konkretno?Naslovnica wrote: ↑30/03/2020 13:15 https://www.klix.ba/vijesti/bih/federal ... /200330098
Sada je i javno!
![]()
-
Naslovnica
#9466 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kako konkretno šta?malakh wrote: ↑30/03/2020 13:22kako konkretno?Naslovnica wrote: ↑30/03/2020 13:15 https://www.klix.ba/vijesti/bih/federal ... /200330098
Sada je i javno!
![]()
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#9467 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
vrse državni udar... nisam pratio politiku posljednjih dana.Naslovnica wrote: ↑30/03/2020 13:24Kako konkretno šta?malakh wrote: ↑30/03/2020 13:22kako konkretno?Naslovnica wrote: ↑30/03/2020 13:15 https://www.klix.ba/vijesti/bih/federal ... /200330098
Sada je i javno!
![]()
-
boshniak
#9468 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Državni udar u BiH je čudan pojam, jer ne znaš koju bi državu udario, ove mini državice kantone, ili ovaj veći tzv. entitet, a da udariš na državu i nema neke koristi jer su ovlasti države minorne da bi ih neko preuzimao.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#9469 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa sta ce te onda testirati, kad te nece u bolnicu primiti 100% ako ista imas sa respiratornim problemima.izvrsni direktor wrote: ↑30/03/2020 13:20Imam osjecaj da bi najsretniji bili da zatvore bolnice gamad. Samo jos nisu skontali kako da to prodaju javnosti.plain vanilla wrote: ↑30/03/2020 13:09"Između 100 i 120 zaposlenika trenutno nije u radnom angažmanu jer su bili u kontaktu sa zaposlenicima nekadašnjeg Centra za srce u posljednjih 15 dana. Vršimo trijažu i oni se testiraju kod kuće. Načelnicima klinika sam uputio dopis kako bi anketirali zaposlenike te one koji su bili u vezi odstranili iz procesa rada", istakao je Jusufović za Klix.ba.![]()
Evo i ovaj hudink iz Vakufa, garantujem da je zvao ko i ona iz Hrasnice 1000 puta, ali jok, u bolnicu neces, koji ce ti kurac onda, ili ti treba neko da te ubaci... ako je tako, a ocigledno da jeste, onda nas pustite u pm, otvori sve i vozdra...
-
Naslovnica
#9470 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa otvori link i čitaj, više ti piše tamo nego što sam ja načuo prije 2-4 dana.
Pitaj Irfana Čengića.
Igraju se opasnih igara.
Trenutno se izvodi udar na institucije države i FBiH.
Predsjedavajući otkazao sjednicu kako sam i najavio scenarij sa mindera koji su isplanirali da sve ovlasti prebace na Novalića.
Nihada Glamoč mora odgovarati za napad na ustavni poredak i institucije BiH i FBiH.
Kanton Sarajevo pokušava izvršiti udar na državu i FBiH slican kao K10 prije par dana.
Dok rudari i radnice na kasama rade, parlamentarci ne žele raditi u Skenderiji sa razmakom 10 metara.
Ali neće moći, džaba se ugledate na Vućića i druge sa istoka.
Uskoro više info...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#9471 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nisi u pravu. Virus je usao u Centar za srce jer nisu postovali procedure. Zarazen je i menadžment. To je onaj glavonja doktor sto je bio na odbrani doktorata.izvrsni direktor wrote: ↑30/03/2020 13:20Imam osjecaj da bi najsretniji bili da zatvore bolnice gamad. Samo jos nisu skontali kako da to prodaju javnosti.plain vanilla wrote: ↑30/03/2020 13:09"Između 100 i 120 zaposlenika trenutno nije u radnom angažmanu jer su bili u kontaktu sa zaposlenicima nekadašnjeg Centra za srce u posljednjih 15 dana. Vršimo trijažu i oni se testiraju kod kuće. Načelnicima klinika sam uputio dopis kako bi anketirali zaposlenike te one koji su bili u vezi odstranili iz procesa rada", istakao je Jusufović za Klix.ba.![]()
Clanovi porodica zarazenih rade na UKCu i sad je to katastrofa.
- dječak sa šibicama
#9472 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nikako ne razumijem nase ljude, kao strava i uzas jer su nam zabranili kretanje, ali to je sve za nase dobro.
Pustimo sad teorije zavjere i kako to "mozda i nije potrebno", jeste potrebno ako nije u Svedskoj jeste kod nas. Mi nemamo godisnju proizvodnju 100 hiljada respiratora kao Svedska, oni sebi mogu dopustiti taj luksuz. Mi ne mozemo.
Sjeverna Italija je bogata do neba, ne mozemo se mi sa njima porediti, kod njih je virus usao u staracke domove bas mi prica rodjak koji tamo radi, kaze da je najvise umrlih iz tih bogataskih starackih domova. Uglavnom su virus fasovali turisticki, bogati talijanski penzioner je navikao da cijelu godinu negdje putuje, kruzeri, carter letovi, oni ne sjede kod kuce i ne hrane golubove u parku ko bih penzioner. Oni putuju, zive, ali eto sad im to doslo glave.
Paradoksalno, siromasniji sloj talijanskih penzionera koji nema para za luksuzni staracki dom i putovanje na Kineski zid ili Tajland, oni su puno manje stradali.
Mi nemamo predstavu kako zive bogati europljani, oni stancaju okolo, putuju, zive, danas je u NY sutra u Majamiju prekosutra u Parizu. Njima je karantin sok, sta ima nama biti, luksuz ti da odes na Bjelasnicu sa djecom. Glavni vikend provod prosjecnog bosancerosa je rucak u SSC ili u istocnom sarajevu "jer je jeftinije".
Zato sutimo i trpimo karantin, zivimo u sugavoj drzavi sa nikakvim zdravstvom, nismo se ni neceg posebnog odrekli bar vecina. A trpiti moramo jer nam je alternativa pomor.
Pustimo sad teorije zavjere i kako to "mozda i nije potrebno", jeste potrebno ako nije u Svedskoj jeste kod nas. Mi nemamo godisnju proizvodnju 100 hiljada respiratora kao Svedska, oni sebi mogu dopustiti taj luksuz. Mi ne mozemo.
Sjeverna Italija je bogata do neba, ne mozemo se mi sa njima porediti, kod njih je virus usao u staracke domove bas mi prica rodjak koji tamo radi, kaze da je najvise umrlih iz tih bogataskih starackih domova. Uglavnom su virus fasovali turisticki, bogati talijanski penzioner je navikao da cijelu godinu negdje putuje, kruzeri, carter letovi, oni ne sjede kod kuce i ne hrane golubove u parku ko bih penzioner. Oni putuju, zive, ali eto sad im to doslo glave.
Paradoksalno, siromasniji sloj talijanskih penzionera koji nema para za luksuzni staracki dom i putovanje na Kineski zid ili Tajland, oni su puno manje stradali.
Mi nemamo predstavu kako zive bogati europljani, oni stancaju okolo, putuju, zive, danas je u NY sutra u Majamiju prekosutra u Parizu. Njima je karantin sok, sta ima nama biti, luksuz ti da odes na Bjelasnicu sa djecom. Glavni vikend provod prosjecnog bosancerosa je rucak u SSC ili u istocnom sarajevu "jer je jeftinije".
Zato sutimo i trpimo karantin, zivimo u sugavoj drzavi sa nikakvim zdravstvom, nismo se ni neceg posebnog odrekli bar vecina. A trpiti moramo jer nam je alternativa pomor.
-
NediM17
#9473 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.youtube.com/watch?v=WHUm6PcveFYNaslovnica wrote: ↑30/03/2020 13:31Pa otvori link i čitaj, više ti piše tamo nego što sam ja načuo prije 2-4 dana.
Pitaj Irfana Čengića.
Igraju se opasnih igara.
Trenutno se izvodi udar na institucije države i FBiH.
Predsjedavajući otkazao sjednicu kako sam i najavio scenarij sa mindera koji su isplanirali da sve ovlasti prebace na Novalića.
Nihada Glamoč mora odgovarati za napad na ustavni poredak i institucije BiH i FBiH.
Kanton Sarajevo pokušava izvršiti udar na državu i FBiH slican kao K10 prije par dana.
Dok rudari i radnice na kasama rade, parlamentarci ne žele raditi u Skenderiji sa razmakom 10 metara.
Ali neće moći, džaba se ugledate na Vućića i druge sa istoka.
Uskoro više info...
-
Johnny_x
#9474 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pilav-u ... /200330100
Kako samo lažu, na face TV bila porodica i kažu samo da je djevojka testirana, i da je ona pozitivna, ostali nisu testirani.Jedan od klastera je i privatna agencija u kojoj je radila žena koja je preminula prošle sedmice. Taj klaster je otvoren 24.marta i sve osobe koje se dovode u vezu s njim je pod nadzorom. Cijela porodica preminule žene je u kućnoj izolaciji i svi su negativni na koronavirus.
- Diwan
#9475 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kakav bolan pomor, šta pričaš?dječak sa šibicama wrote: ↑30/03/2020 13:41 Nikako ne razumijem nase ljude, kao strava i uzas jer su nam zabranili kretanje, ali to je sve za nase dobro.