Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Nadzornik

#15151 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzornik »

Borba protiv korona virusa u Indiji... :shock:

high_volume

#15152 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

ćiribiribela wrote: 29/03/2020 22:18
kakavdanakneiskustvu wrote: 29/03/2020 22:12 Vučić: Uvešćemo policijski čas od 24 sata već sledeće nedelje ako rezultati ne budu bolji
Vucic je debil koji je samo cekao da se ovakvo nesto desi pa da pokaze "moc". Kakve gluposti taj covjek izjavljuje i radi, nevjerovatno.
Šta bi ti uradila da si na njegovom mjestu, da se broj zaraženih drastično i eksponencijalno uvećava?

Izjavio je da je od početka corona-krize, u Srbiju ušlo skoro 400.000 državljana Srbije sa Zapada i iz država ugroženih coronavirusom.
animals

#15153 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by animals »

ćiribiribela wrote: 29/03/2020 22:25
Mogy87 wrote: 29/03/2020 22:22

Meni je najjaca ona pateticna predstava kad je najavio mjere. Kao place on. Fuj.
Ovih dana ga je neko pitao za te mjere zabrane i da se penzionerima omoguci sat vremena izlaska dnevno, kaze on, parafraziram "ako to uradite, sva nasa groblja nece biti dovoljna", sve sa dramskim pauzama.

Ima kod Zorana Kesica na yt zbirka svih njegovih gluposti otkako je ovo pocelo.
Ma lik je psihopata, koji se okruzio pajcima, kao sto su Vesic, Vulin, Brnabicka..
ne zna se ko je veca budala..
a Vucic je veoma inteligentanm, ali psihopat,,
namjerno se budalama okruzio, da bi on dosao do izrazaja..
tako rade sve psihopate..
pa kad jednom cujes govor Vulina ili Vesica, jebo ti patrolne sape.. :-)
itekako

#15154 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by itekako »

Nadzornik wrote: 29/03/2020 22:34 Borba protiv korona virusa u Indiji... :shock:

ubiju koronu u tebi, pa jel :mrgreen:
stajeba
Grijem se na: sex
Vozim: svoj fazon
Horoskop: je za nevjernike

#15155 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by stajeba »

kakavdanakneiskustvu wrote: 29/03/2020 22:25
stajeba wrote: 29/03/2020 22:15
kakavdanakneiskustvu wrote: 29/03/2020 22:10

u evropi nije koliko ja znam
aha aha da da, budite se polako koronaši sa foruma. Neki dan sam imao viziju da biste pucali na one koji izađu iz kuće. Ja brt živim kao i svaki drugi dan prije ovog, evo samsung health prikaziva da sam danas koračao 6680 koraka, cca 5 kilometara. Hodam šetam uživam, a vi i dalje gledajte vijesti i pratite brojke i nekakve stručnjake. :bih:
o čemu ti,svega ti?
represija
kakavdanakneiskustvu

#15156 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

stajeba wrote: 29/03/2020 22:36
kakavdanakneiskustvu wrote: 29/03/2020 22:25
stajeba wrote: 29/03/2020 22:15

aha aha da da, budite se polako koronaši sa foruma. Neki dan sam imao viziju da biste pucali na one koji izađu iz kuće. Ja brt živim kao i svaki drugi dan prije ovog, evo samsung health prikaziva da sam danas koračao 6680 koraka, cca 5 kilometara. Hodam šetam uživam, a vi i dalje gledajte vijesti i pratite brojke i nekakve stručnjake. :bih:
o čemu ti,svega ti?
represija
što mene citiraš,šta imaj ja sa represijom,zar je ja zagovaram?
ćiribiribela

#15157 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ćiribiribela »

high_volume wrote: 29/03/2020 22:35

Šta bi ti uradila da si na njegovom mjestu, da se broj zaraženih drastično i eksponencijalno uvećava?

Izjavio je da je od početka corona-krize, u Srbiju ušlo skoro 400.000 državljana Srbije sa Zapada i iz država ugroženih coronavirusom.
Ja sam do sad nekoliko puta napisala da podrzavam mjere koje su se uvele u bosni, jer znam kakav nam je zdravstveni sistem i znam koliko nemamo. Pretjerano je sa ovim da djeca i penzioneri nikako ne mogu van, i tu bi se trebalo naci neko rijesenje, to je samo moje misljenje.

Ali 24 sata policijski sat, izjave kakve on daje, jebene svakodnevne dramaticne presice... s tim se ne slazem, i zbog toga mislim da je debil.

Zasto je pustio da tek tako udju drzavljani Srbije koji nisu morali? Zasto se nije bolje kontrolisala samoizloacija? Lakse je dramiti, plakati i sprovoditi diktaturu.

Edit: napisala sam bosni, jer slicne su mjere.
GAU8

#15158 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Nadzornik wrote: 29/03/2020 22:34 Borba protiv korona virusa u Indiji... :shock:

Ubi boga u njemu, a ono g..no od motora po belaju neće da upali...
155_mm

#15159 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by 155_mm »

Cortado wrote: 29/03/2020 22:23

Meni je najjaca ona pateticna predstava kad je najavio mjere. Kao place on. Fuj.
Pa svaki dan mu se brada trese. Dramske pauze, suzne oci... tacno mi se povraca od njegovog habitusa
evo izgleda da ce ponovo da place
Vučić: Vratilo se 400.000 naših građana i tamo su sad žarišta koronavirusa, dođe mi da plačem
:lol:
uglavnomja

#15160 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by uglavnomja »

zadnje iz who

virus se ne prenosi zrakom nego kapljicama koje "lansiramo" kad kisemo, kasljemo i sl ... i koje padaju na pod i ostale povrsine.
zato se moraju prati ruke i ne smiju se dirati usta, oci, nos ...

World Health Organization (WHO)

@WHO

FACT: #COVID19 is NOT airborne.

The #coronavirus is mainly transmitted through droplets generated when an infected person coughs, sneezes or speaks.

To protect yourself:
-keep 1m distance from others
-disinfect surfaces frequently
-wash/rub your 👐
-avoid touching your 👀👃👄
kakavdanakneiskustvu

#15161 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

155_mm wrote: 29/03/2020 22:44
Cortado wrote: 29/03/2020 22:23

Pa svaki dan mu se brada trese. Dramske pauze, suzne oci... tacno mi se povraca od njegovog habitusa
evo izgleda da ce ponovo da place
Vučić: Vratilo se 400.000 naših građana i tamo su sad žarišta koronavirusa, dođe mi da plačem
:lol:
:lol: :lol:
GAU8

#15162 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

ćiribiribela wrote: 29/03/2020 22:18
kakavdanakneiskustvu wrote: 29/03/2020 22:12 Vučić: Uvešćemo policijski čas od 24 sata već sledeće nedelje ako rezultati ne budu bolji
Vucic je debil koji je samo cekao da se ovakvo nesto desi pa da pokaze "moc". Kakve gluposti taj covjek izjavljuje i radi, nevjerovatno.

Lik se keslao poput debila kada je "stručnjak" izjavio kako je ovo najsmješniji virus ikada.

I onda zaokret od 180 stepeni. Kompleksaš mora da povrati poljuljano samopouzdanje...
GAU8

#15163 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

uglavnomja wrote: 29/03/2020 22:46 zadnje iz who

virus se ne prenosi zrakom nego kapljicama koje "lansiramo" kad kisemo, kasljemo i sl ... i koje padaju na pod i ostale povrsine.

@WHO

The #coronavirus is mainly transmitted through droplets generated when an infected person coughs, sneezes or speaks.

To protect yourself:
-wash/rub your 👐
-avoid touching your 👀👃👄
Kad izađem znači strogo ruke u džepove.
155_mm

#15164 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by 155_mm »

nego sta je ovo u rusiji.
U Moskvi od sutra rigorozne mere: Opšta samoizolacija svih, samo u posebnim slučajevima izlazak
zar nije bilo nekih prica ovdje na temi da je putin sjebo coronu u korijenima. i da je on najbolje odradio posao na svijetu po tom pitanju.
:shock:

ja imam neki osjecaj da bi moskva mogla prekucati njujork za 2-3 sedmice.
high_volume

#15165 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

ćiribiribela wrote: 29/03/2020 22:43

Ja sam do sad nekoliko puta napisala da podrzavam mjere koje su se uvele u bosni, jer znam kakav nam je zdravstveni sistem i znam koliko nemamo. Pretjerano je sa ovim da djeca i penzioneri nikako ne mogu van, i tu bi se trebalo naci neko rijesenje, to je samo moje misljenje.

Ali 24 sata policijski sat, izjave kakve on daje, jebene svakodnevne dramaticne presice... s tim se ne slazem, i zbog toga mislim da je debil.

Zasto je pustio da tek tako udju drzavljani Srbije koji nisu morali? Zasto se nije bolje kontrolisala samoizloacija? Lakse je dramiti, plakati i sprovoditi diktaturu.

Zdravstveni sistem u Srbiji ne poznajem, ali šta uraditi ukoliko zaraza coronavirusom krene italijanskim ili španskim scenarijem?

Ne samo u Srbiji, nego i u nas, u BiH, gdje je zdravstveni sistem svakako lošiji, i gdje je svakako sistem odlučivanja i u vanrednim situacijama fragmentiran, šta uraditi ako se virus eksponencijalo počne širiti? Ostaviti ljudima pravo slobodnog kretanja javnim prostorom, dajući im pri tome mogućnost prijema ili predaje virusa drugim ljudima, ili pooštriti mjere apsolutnom zabranom kretanja na određeni period, i sl.?
GAU8

#15166 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

155_mm wrote: 29/03/2020 22:50 nego sta je ovo u rusiji.
U Moskvi od sutra rigorozne mere: Opšta samoizolacija svih, samo u posebnim slučajevima izlazak
zar nije bilo nekih prica ovdje na temi da je putin sjebo coronu u korijenima. i da je on najbolje odradio posao na svijetu po tom pitanju.

Pokleknula i Rusija. Ograničenja stupaju na snagu.
Ali ne brinem se ja za njih. Žilavi su oni kao i mi
breba

#15168 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

uglavnomja wrote: 29/03/2020 22:46 zadnje iz who

@WHO

To protect yourself:
-wash/rub your 👐
-avoid touching your 👀👃👄
Cini se da kazu da se uglavnom prenosi kapljicama. Ako imaš link gdje je dokazano da se ne prenosi zrakom podijeli s rajom.
coco1

#15169 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by coco1 »

ćiribiribela wrote: 29/03/2020 22:43

listajuci kanale, naletih na bntv (jos je u toku) prenos vucicevog intervjua. patetika, obecanja o blagostanju, hvaljenje sebe na sva usta... ali sam se najsladje ismijao izjavi da respiratore po svijetu nabavljaju agenti tajnih sluzbi srbije.

izmedju ostalog, izjavi i da nisu ove mjere na snazi da bi rast zarazenih dnevno bio 33%. pet puta je zaprijetio policijskim 24 sata
Last edited by coco1 on 29/03/2020 23:02, edited 1 time in total.
ćiribiribela

#15170 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ćiribiribela »

@high_volume razumijem te, ali oficijelno srbija ima 700 i nesto zarazenih, bosna ima jos manje. Ne mozes na tako mali broj uvoditi 24 sata policijski sat. Pa samo u gradu gdje ja trenutno zivim ima nekoliko puta vise nego u srbiji i bosni zajedno, pa narod izlazi i hoda uz odstojanje i ne vise od 2 osobe zajedno. Zasto se ne bi prvo tako pokusalo, uz trenutni policijski sat. Vucic nema apsolutno nikakvog osnova da napravi 24 sata policijski sat. To sto se kurci i prosipa neku silu je totalno druga stvar.

Gledam ga na nekoj presici, naopako obukao ono jednokratno zastitno odijelo, nosi rukavice i češe oko. Omfg
breba

#15171 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

GAU8 wrote: 29/03/2020 22:54
155_mm wrote: 29/03/2020 22:50 nego sta je ovo u rusiji.

Pokleknula i Rusija. Ograničenja stupaju na snagu.
Ali ne brinem se ja za njih. Žilavi su oni kao i mi
Oni su zilavi samo utoliko sto im nije im problem pustiti ljude niz vodu bez da se vlasti puno nasekiraju i iko snosi odgovornost. Sve poslije toga odradi medijska masinerija.
breba

#15173 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

Nasa Stvar wrote: 29/03/2020 23:05 https://www.klix.ba/vijesti/regija/vuci ... /200329116

Jel ovaj normalan?
"Predložit ću Vladi policijski sat od 24 sata. Niko neće moći na ulicu, nikada" :-)
Drug Clan

#15174 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Drug Clan »

Korona virus je za veoma mali procenat ljudi koji su preminuli u Italiji stvarni uzrok smrti, rekao je za italijansku „La Repubblica“ naučni savetnik u Ministarstvu zdravlja Italije Vagner Rićiardi.

Profesor Rićiardi apelovao je da bi uzbuna i vanredno stanje u Italiji zbog korone virusa morali da se stave na pravo mesto.

„Ne treba da potcenjujemo ovaj virus, ali bi trebalo da u odnosu na bolest koju korona izaziva, imamo drugačiji pristup. Od 100 osoba koje se zaraze korona virusom, 80 njih ozdravi spontano, dok 15 odsto obolelih ima ozbiljnije probleme za hospitalizaciju, a pet odsto teške probleme“, naveo je Rićiardi.

Takođe, on naglašava da je samo kod malog broja pacijenata – oko dva odsto korona bio jedini uzrok smrti, a da su kod većine to bile druge patologije koje su bile u toku, dok je korona bila dodatni okidač.

https://www.danas.rs/svet/riciardi-koro ... u-italiji/
Last edited by Drug Clan on 29/03/2020 23:13, edited 1 time in total.
neko_sa_strane

#15175 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

Ironmen wrote: 29/03/2020 21:47
neko_sa_strane wrote: 29/03/2020 21:43
Cortado wrote: 29/03/2020 21:25

Pa ako se vratis nekih 200 stranica unazad, naci ces moje postove upravo o tome, da maske trebaju nositi bolesni, a ne zdravi, ali minimalno hirursku masku. Tu se slazmo u potpunosti. Ali zdravi ljudi i platnene maske, to nikako.
Problem je što postoje i zaraženi bez ikakvih simptoma koji možda i ne znaju da su zaraženi.
Inkubacija kazu da moze da traje 24 dana znaci zarazis se danas i imas virus i mozes ga prenosit na sve oko sebe 23 dana dok 24 dana ne dobijes prve simptome zbog toga nose svi maske...
Znam, zato i nosim.
Locked