aman ljudi vi ste ti koji ste iskljucivi... niko nije zabranio djeci i starijim da izlaze iz cejfa, nego zbog naseg mentalitea... nek sutra ukinu zabranu... bice evo dajem glavu dva dana ispostovana a onda dolaze okupljnja, sjedeljke, pijenje kafa itd... razumijem roditelje koji ce se pridrzavati toga al nisu svi roditelji takvi kao ni njihova djeca... umjesto mjesec dva ovo cemo produziti na seste mjeseci i sta onda... da su se upocetku ljudi pridrzavali socijalne distance, nebi bilo ovih restrikcija sigurno... druga stvar nas zdrastveni sistem je za ziv qurac, masovna oboljenja i nama je tač... trazite da djeca se vode vani, zaista nemam nista protiv al cemo ovu agoniju produziti sigurno... dabogda sutra virus nesto, zivi bili.shalla wrote: ↑29/03/2020 21:36 Ono što mi je zanimljivo, ko god postavi pitanje koje sam i ja postavljao, pici i ostali kažu ma eto izvodite djecu boli me ćunapa jebemu miša nemojmo biti ako isključivi
Evo, kod mene je isto kao kod @Naslovnica supruga i ja radimo, izloženi smo naravno full i 50x je veća mogućnost da nedaj Bože fasujemo virus na poslu i prenesemo ga djetetu. Pritom se snalazimo za malca kako znamo i umijemo, najčešće ga vodimo kod svastike koja ima svoje dvije curice, pa ako mi donesemo svome malcu virus i on će njima itd itd, evo ovu sedmicu sam ja sam dobio plaćeno odsustvo pa će mali sa mnom itd itd.
I pritom, ja ne spadam u ljude kojima je ova restrikcija problem jer živim u kući, imam hvala Bogu veliko dvorište koje je izolovano od svega, dijete je vani povazdan vikendom i sl... Niko ovdje ne zagovara raspašoj, parkiće, igrališta, i naravno da je to suludo. Ali jebemu mater, imamo dovoljno policije (bar mi se tako čini jer ih je uvijek na kafama po benzinskim pumpama pa 2-3 auta) a ne baš previše parkića, ta okupljanja bi se vrlo brzo neutralisala, čim bi legla prva kazna od 500 KM. Ovdje je riječ o tome da ljudi ne mogu odvesti djecu na vikendicu, na planinu, ne mogu izaci ispred zgrade pola sata, ljudi dragi o čemu mi pričamo. Pa FBiH je jedina u Evropi ovo uvela, suludo da ne može suludije (joj riječi) biti...
Baš ste isključivi, fkt ne kontam zašto vam je u objašnjenjima samo crno ili bijelo![]()
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9151 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
sumirprimus
#9152 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Imali smo priliku gledat teferice prosle hefte . par stptina automobila na jednoj livadi .mk ultra wrote: ↑29/03/2020 21:45Guzva na planini da se ljudi sudaraju ko u tramvaju?sumirprimus wrote: ↑29/03/2020 21:41 Pa svi bi u setnju na planinu izlet.
A bog dao ko amerika smo veliki![]()
Razmisljajte malo. To sto bi vi htjeli svi hoce. A to vodi guzvama a guzve masovnom izlaganju virusu.a izlaganje virusu ... Sta rade trenutno svi u svijetu koji su bili u opustenijoj vaRijanti?
Uzmi u obzir ovi s malom djecom nece ici na kozije staze i zahtjevnije uspone.
Omladinu boli krac svakako daj rostilj alkohol gandzu lajnu i jbo virus.
Penzija svoje otkucala svejedno im. Prilicno jasna slika planinske i izletisne idile hehe
- p206
#9153 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
što možete srati u pm... da umre za jedan dan 5 ljudi molili bi Novalića i kompaniju da uvedu sve moguće restrikcije
tačno su današnji ljudi ko kakve razmažene princeze...ni dvije sedmice ne možete izdržati da se disciplinovano ponašate
tačno su današnji ljudi ko kakve razmažene princeze...ni dvije sedmice ne možete izdržati da se disciplinovano ponašate
-
Korisničkoime
#9154 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Citaj post, nece djeca iako i to nije iskljuceno, zasto nebi prenosila. Znaci imas SOCIJALIZACIJU odraslih koja nije nuzna za vrijeme tzv.setnje djece, sto se pravimo nevini ko francuske sobarice imam i ja djete (jest da je malo) znam kako ide kad izadjem s zenom i sa bebom, nema sanse da ne zastanes s nekim, ja cu se mozda i distancirat ali nece svi.Naslovnica wrote: ↑29/03/2020 21:09Niko nije dobio Koronu tako što mu je prenijelo dijete, nego se tačno zna ko su ljudi koji su zarazili ostale, uglavno debili koji se nisu pridržavali izolacije.Korisničkoime wrote: ↑29/03/2020 21:00Znamo kako to ide, vikendica djeca jos 2-3-4 para takodjer s djecom i tako puta 100 puta svaka opstina u BiH.MUNAFIK wrote: ↑29/03/2020 20:50
Cuj nije jedina opcija masovno izlazit... Moze se dopustiti da roditelji mogu otici sa djecom na vikendicu, a ne sami...
I to mi je glupo kao sad u Kini nema corone... Sta to znaci ono kao sad se ne mogu ponovi zarazit preostalih 99.999o% gradjana sta??? Ne moze sad neko dodc kod njih i rasirit zarazu itd... Meni je to smjesno? Nisu imuni, nije im se zarazili ni 0,001 % populacije dakle o cemu se radi???
Sto se to ne moze opet sirit?
Ocito su odlucili samo zatvirit slucaj i nastavit zivot dalje...
Lijepo je bilo receno dok su djeca mogla napolje, setanje da ali bez socijalizacije kad ono u parku u jednom djelu 6 mama na jednoj klupi se naguralo drobi, 18 djece skace jedno po drugom, plazi, vrsiti, grli se, ljubi se, u drugom djelu 5 oceva, cvike, jakne, nabile se jedan oko drugog zaviruju u mob.jednog dok im ovaj pokazuje sise neke tuke na netu, smiju se, grle, djele limenku cole, niko naravno ne nosi ni masku ni rukavice jer zele da budu normalni. I tako puta 100 puta sve opstine u BiH.
Necemo da se drzimo uputa - eto nam sada svima.
Kad ljudi govore niko ne jebe ni 2% sad kad su stisli aj kuku.
Kod debila ide 3-4 para, druženje, grljenje...ja nisam debil i znam šta radim i o čemu pričam.
Ovo može trajati mjesecima.
Vi stvarno mislite da će zatvaranje djece mjesecima i nebulozni policijski časovi (kao da je korona posebno opasna i prenosi se najvise u periodu policijskog) - dovesti do rezultata?!
NEĆE.
Druge mjere su u pitanju a ne restrikcije ove vrste i na ovaj način.
Drzava ne moze razmisljat @Naslovnica nije debil nije debil ni Korisnickoime haj necemo pravit restrikcije.
Nas je sve ovo snaslo zbog debila.
Nije cilj sprijeciti epidemiju ovom mjerom to je nemoguce nego smanjiti brzinu sirenja, usporiti zarazu, prenos, ublaziti vrhunac, ublaziti broj tesko oboljelih u jednom kratkom vremenskom periodi. Koliko ste puta culi peak u ovih proteklim danima. Daj upoznajte se s tim sta to znaci, sta je taj izraz.
Uostalom ponavljam samo ako nesto @Naslovnica ili bilo tko drugi ne razumije ne znaci da je pogresno osim ako @Naslovnica ili taj neko drugi nije vrhunski epidemiolog jer svi su epidemiolozi saglasni da je za borba protiv Corone nuzno smanjiti socijalizaciju.
- tandmand
#9155 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Podržavam mjere koje podržava @pici.sumirprimus wrote: ↑29/03/2020 21:30 Sta je gore najgori scenarij ili ekonomski krah?
Ziva glava na ramenima ce naci nacina i doci do para. A pare ti nece kupit novu glavu.
Plus ne kockas se samo sa svojom glavom. Dakle pamet u glavu.![]()
Ekonomski krah je u svakome slučaju. Kad bi pustili da ljudi hodaju, druže se i sl. bilo bi više bolesnih i mrtvih a mrtva glava ne podupire ekonomiju. Uostalom za dobrobit ekonomije treba čuvati ljude sa iskustvom a to su upravo oni stariji koji su rizična skupina. Ta neće nargilaši podizati ekonomiju, niti čuvati cjelokupno društveno-tehnološki sistem od sloma.
- dječak sa šibicama
#9156 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nesto bi ti bilo da ovo nisi napisao, sad ce njih 5 opet isto pisati i jovo nanovo.
Daj razumi ljude, boje se za djecu, dijete kad je danima u kuci zatvoreno to nimalo nije dobro za imunitet djeteta. Oni su osjetljivi.
-
sumirprimus
#9157 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Uprqvo. Ne kontaju to svi. Al zato su tu zabrane da se povinuju i kvaj pvice.tandmand wrote: ↑29/03/2020 21:52Podržavam mjere koje podržava @pici.sumirprimus wrote: ↑29/03/2020 21:30 Sta je gore najgori scenarij ili ekonomski krah?
Ziva glava na ramenima ce naci nacina i doci do para. A pare ti nece kupit novu glavu.
Plus ne kockas se samo sa svojom glavom. Dakle pamet u glavu.![]()
Ekonomski krah je u svakome slučaju. Kad bi pustili da ljudi hodaju, druže se i sl. bilo bi više bolesnih i mrtvih a mrtva glava ne podupire ekonomiju. Uostalom za dobrobit ekonomije treba čuvati ljude sa iskustvom a to su upravo oni stariji koji su rizična skupina. Ta neće nargilaši podizati ekonomiju, niti čuvati cjelokupno društveno-tehnološki sistem od sloma.
-
Naslovnica
#9158 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja ne znam gdje si vidio stotine automobila na livadi na planini, ako je Veliko polje tamo stotina automobila nije ništa, najnormalnije se može napraviti razmak između ljudi.sumirprimus wrote: ↑29/03/2020 21:48Imali smo priliku gledat teferice prosle hefte . par stptina automobila na jednoj livadi .mk ultra wrote: ↑29/03/2020 21:45Guzva na planini da se ljudi sudaraju ko u tramvaju?sumirprimus wrote: ↑29/03/2020 21:41 Pa svi bi u setnju na planinu izlet.
A bog dao ko amerika smo veliki![]()
Razmisljajte malo. To sto bi vi htjeli svi hoce. A to vodi guzvama a guzve masovnom izlaganju virusu.a izlaganje virusu ... Sta rade trenutno svi u svijetu koji su bili u opustenijoj vaRijanti?
Penzija svoje otkucala svejedno im. Prilicno jasna slika planinske i izletisne idile hehe
Na stranu to što oni od 18, 19 i više godina itekako roštiljaju, duvaju, alkohol - oni i dalje mogu da rade to isto be problema.
I izleti na planinu nisu zabranjeni, dapače, bolje šetati na Velikom polju nego biti u stanu.
Kontate li vi te apsurde ili ne?!
- p206
#9159 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ja sam od 4 do 8 godine proveo 90% vremena u podrumu, i šta mi fali?dječak sa šibicama wrote: ↑29/03/2020 21:53Nesto bi ti bilo da ovo nisi napisao, sad ce njih 5 opet isto pisati i jovo nanovo.
Daj razumi ljude, boje se za djecu, dijete kad je danima u kuci zatvoreno to nimalo nije dobro za imunitet djeteta. Oni su osjetljivi.
niko me nije vodio u školu, odveli me 2 puta i rekli znaš gdje ti je kuća, a na ulici ni rasvjete nije bilo i pune ulice paščadi lutalica, snalazio se kako sam znaoišao sa starijim samo da dođem kući, ne znam ni ja koliko sam čvoka od starijih zbog toga dobio, i ništa...
a ova današnja djeca ko paučina jebote
naše dede i nane su sa 6-7 godina čuvali stado ovaca, kupali se u potoku, srali u poljskoj hali i jači su sa 90 nego ova djeca današnja
-
kox
#9160 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Evo ja imam dijete i živimo u stanu. Još je dijete neposredno prije ovih mjera bilo bolesno tako da je dvije sedmice bilo u stanu, nije nigdje išlo. Pa opet poštujemo ove mjere. Ljudi ba uozbiljite se, i ja bih volio da ga izvedem ali par sedmica mozemo izdrzati. Mozete li zamisliti na sta bi danas licio npr. Brus da dozvole da djeca idu u prirodu i sl. ? Naravno, prekomjerno produzavanje ovih mjera bi bilo kontraproduktivno, morao bi se naci neki nacin da djeca izlaze ali sad za sad ohanite.
- avenija
-
last mohicans
#9162 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Također, raceri na EP Cvila, coffee to go i uredno ćaskaju na pumpi. Ljudi regularno jogiraju i voze bicikla, wtfNaslovnica wrote: ↑29/03/2020 21:45Ali znaš šta je najzanimljivije?shalla wrote: ↑29/03/2020 21:36 Ono što mi je zanimljivo, ko god postavi pitanje koje sam i ja postavljao, pici i ostali kažu ma eto izvodite djecu boli me ćunapa jebemu miša nemojmo biti tako isključivi
Evo, kod mene je isto kao kod @Naslovnica supruga i ja radimo, izloženi smo naravno full i 50x je veća mogućnost da nedaj Bože fasujemo virus na poslu i prenesemo ga djetetu. Pritom se snalazimo za malca kako znamo i umijemo, najčešće ga vodimo kod svastike koja ima svoje dvije curice, pa ako mi donesemo svome malcu virus i on će njima itd itd, evo ovu sedmicu sam ja sam dobio plaćeno odsustvo pa će mali sa mnom...
I pritom, ja ne spadam u ljude kojima je ova restrikcija problem jer živim u kući, imam hvala Bogu veliko dvorište koje je izolovano od svega, dijete je vani povazdan vikendom i sl... Niko ovdje ne zagovara raspašoj, parkiće, igrališta, i naravno da je to suludo. Ali jebemu mater, imamo dovoljno policije (bar mi se tako čini jer ih je uvijek na kafama po benzinskim pumpama pa 2-3 auta) a ne baš previše parkića, ta okupljanja bi se vrlo brzo neutralisala, čim bi legla prva kazna od 500 KM. Ovdje je riječ o tome da ljudi ne mogu odvesti djecu na vikendicu, na planinu, ne mogu izaci ispred zgrade pola sata, ljudi dragi o čemu mi pričamo. Pa FBiH je jedina u Evropi ovo uvela, suludo da ne može suludije (joj riječi) biti...
Baš ste isključivi, fkt ne kontam zašto vam je u objašnjenjima samo crno ili bijelo![]()
Narkomanska ekipa u B-fazi svakodnevno uredno roštilja, duva, pije, urliče, na istom mjestu, business as usual za njih, ni policije ni restrikcija.
Pa jebem vam majku retardiranu, donesite uredbu da mogu djeca izaći u pratnji roditelja, reci mora maska, moraju rukavice , distanciranje - ako nešto nije kako treba, kazni roditelje.
Ali jok, retardi samo znaju zabranjivati.
-
Naslovnica
#9163 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vrhunski epidemiolozi u FBiH nisu ti koji odlučuju i donose zabrane izlaska djeci do 18 godina.Korisničkoime wrote: ↑29/03/2020 21:52Citaj post, nece djeca iako i to nije iskljuceno, zasto nebi prenosila. Znaci imas SOCIJALIZACIJU odraslih koja nije nuzna za vrijeme tzv.setnje djece, sto se pravimo nevini ko francuske sobarice imam i ja djete (jest da je malo) znam kako ide kad izadjem s zenom i sa bebom, nema sanse da ne zastanes s nekim, ja cu se mozda i distancirat ali nece svi.Naslovnica wrote: ↑29/03/2020 21:09Niko nije dobio Koronu tako što mu je prenijelo dijete, nego se tačno zna ko su ljudi koji su zarazili ostale, uglavno debili koji se nisu pridržavali izolacije.Korisničkoime wrote: ↑29/03/2020 21:00
Znamo kako to ide, vikendica djeca jos 2-3-4 para takodjer s djecom i tako puta 100 puta svaka opstina u BiH.
Lijepo je bilo receno dok su djeca mogla napolje, setanje da ali bez socijalizacije kad ono u parku u jednom djelu 6 mama na jednoj klupi se naguralo drobi, 18 djece skace jedno po drugom, plazi, vrsiti, grli se, ljubi se, u drugom djelu 5 oceva, cvike, jakne, nabile se jedan oko drugog zaviruju u mob.jednog dok im ovaj pokazuje sise neke tuke na netu, smiju se, grle, djele limenku cole, niko naravno ne nosi ni masku ni rukavice jer zele da budu normalni. I tako puta 100 puta sve opstine u BiH.
Necemo da se drzimo uputa - eto nam sada svima.
Kad ljudi govore niko ne jebe ni 2% sad kad su stisli aj kuku.
Kod debila ide 3-4 para, druženje, grljenje...ja nisam debil i znam šta radim i o čemu pričam.
Ovo može trajati mjesecima.
Vi stvarno mislite da će zatvaranje djece mjesecima i nebulozni policijski časovi (kao da je korona posebno opasna i prenosi se najvise u periodu policijskog) - dovesti do rezultata?!
NEĆE.
Druge mjere su u pitanju a ne restrikcije ove vrste i na ovaj način.
Drzava ne moze razmisljat @Naslovnica nije debil nije debil ni Korisnickoime haj necemo pravit restrikcije.
Nas je sve ovo snaslo zbog debila.
Nije cilj sprijeciti epidemiju ovom mjerom to je nemoguce nego smanjiti brzinu sirenja, usporiti zarazu, prenos, ublaziti vrhunac, ublaziti broj tesko oboljelih u jednom kratkom vremenskom periodi. Koliko ste puta culi peak u ovih proteklim danima. Daj upoznajte se s tim sta to znaci, sta je taj izraz.
Uostalom ponavljam samo ako nesto @Naslovnica ili bilo tko drugi ne razumije ne znaci da je pogresno osim ako @Naslovnica ili taj neko drugi nije vrhunski epidemiolog jer svi su epidemiolozi saglasni da je za borba protiv Corone nuzno smanjiti socijalizaciju.
Ljude kod nas testiraju kada umru ili ako su članovi vladajuće kaste.
Oni bi najradije zabranili kompletnoj populaciji da izlazi napolje jer znaju koliko su ograničeni medicinski resursi, u svakom aspektu.
Moje dijete je blijedo jer nije izaslo6na sunce vec 20 dana, a nije izašlo zato što banda neće imati kreveta da liječi, ne običnu fukaru, nego sebe. Za sebe su se oni prepali. Vidite da običan čovjek zove za pomoć i umire, neće mu pomoći niti ga testirati. A vladajuća banda se može testirati i bez simptoma, i po nekoliko puta.
I onda ih još neko i brani.
FUJ FUJ FUJ
-
sumirprimus
#9164 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Brate onda fino dijete i na zrak. Ha ja dzaba rasprava na forumu.
- O'zone
- Globalni moderator
-
Naslovnica
#9166 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ako ćeš mi ti platiti 500 KM kazne, odmah sutra ih izvodim.sumirprimus wrote: ↑29/03/2020 22:06 Brate onda fino dijete i na zrak. Ha ja dzaba rasprava na forumu.
- tataćusak
#9167 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja bih dozvolio pravo na setnju svakome uz potpis da se odrice zdravstvenog u slucaju zaraze, pa bujrum
-
Milenkov buraz
#9168 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Onda ih drži u kući kao svi ostali i tačka.Naslovnica wrote: ↑29/03/2020 22:08Ako ćeš mi ti platiti 500 KM kazne, odmah sutra ih izvodim.sumirprimus wrote: ↑29/03/2020 22:06 Brate onda fino dijete i na zrak. Ha ja dzaba rasprava na forumu.
-
The 51st State
#9169 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Apsurd je da ti ne kontas da si kao osvjesten pojedinac nebitan i da je mjera uvedena zbog debila koliko god ti bio pametan.Naslovnica wrote: ↑29/03/2020 21:56Ja ne znam gdje si vidio stotine automobila na livadi na planini, ako je Veliko polje tamo stotina automobila nije ništa, najnormalnije se može napraviti razmak između ljudi.sumirprimus wrote: ↑29/03/2020 21:48Imali smo priliku gledat teferice prosle hefte . par stptina automobila na jednoj livadi .
Na stranu to što oni od 18, 19 i više godina itekako roštiljaju, duvaju, alkohol - oni i dalje mogu da rade to isto be problema.
I izleti na planinu nisu zabranjeni, dapače, bolje šetati na Velikom polju nego biti u stanu.
Kontate li vi te apsurde ili ne?!
-
Hakiz
#9170 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ti džogeri i bicklisti dok drže distancu nisu problem.last mohicans wrote: ↑29/03/2020 22:02Također, raceri na EP Cvila, coffee to go i uredno ćaskaju na pumpi. Ljudi regularno jogiraju i voze bicikla, wtfNaslovnica wrote: ↑29/03/2020 21:45Ali znaš šta je najzanimljivije?shalla wrote: ↑29/03/2020 21:36 Ono što mi je zanimljivo, ko god postavi pitanje koje sam i ja postavljao, pici i ostali kažu ma eto izvodite djecu boli me ćunapa jebemu miša nemojmo biti tako isključivi
Evo, kod mene je isto kao kod @Naslovnica supruga i ja radimo, izloženi smo naravno full i 50x je veća mogućnost da nedaj Bože fasujemo virus na poslu i prenesemo ga djetetu. Pritom se snalazimo za malca kako znamo i umijemo, najčešće ga vodimo kod svastike koja ima svoje dvije curice, pa ako mi donesemo svome malcu virus i on će njima itd itd, evo ovu sedmicu sam ja sam dobio plaćeno odsustvo pa će mali sa mnom...
Narkomanska ekipa u B-fazi svakodnevno uredno roštilja, duva, pije, urliče, na istom mjestu, business as usual za njih, ni policije ni restrikcija.
Pa jebem vam majku retardiranu, donesite uredbu da mogu djeca izaći u pratnji roditelja, reci mora maska, moraju rukavice , distanciranje - ako nešto nije kako treba, kazni roditelje.
Ali jok, retardi samo znaju zabranjivati.![]()
Ali ovi na pumpi...
-
sumirprimus
#9171 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kakav narod takva i vlast
samo derite..
-
Naslovnica
#9172 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Do kada?Milenkov buraz wrote: ↑29/03/2020 22:10Onda ih drži u kući kao svi ostali i tačka.Naslovnica wrote: ↑29/03/2020 22:08Ako ćeš mi ti platiti 500 KM kazne, odmah sutra ih izvodim.sumirprimus wrote: ↑29/03/2020 22:06 Brate onda fino dijete i na zrak. Ha ja dzaba rasprava na forumu.
- O'zone
- Globalni moderator
#9173 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Dok ne kažu da se može vaniNaslovnica wrote: ↑29/03/2020 22:15Do kada?
- kakotakonikako
#9174 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Najgore i najtuznije je kada drugi brane djecu od njihovih roditelja. Oni roditelji koji misle da ne treba da mu dijete bude vani, nece ni da nema zabrane svoju djecu izvoditi vani. Isto tako ( pouzdano znam ) da i pored ove zabrane neki roditelji izvode djecu vani. Ali ih drze na distanci i ne rijetko su sami na odredjenoj lokaciji ( najcesce njihova vikendica ili od nekog prijatelja ). Jer niko ne moze i ne voli djete vise od njegovog roditelja.
Ovom, kao i drugim zabranama, nesposobni politicari zele prikriti svoj nerad i nesposobnost, a i pojedini forumasi koji imaju dodira ili sa politicarima ili sa zdravstvenim sistemom zele to opravdati. Ovaj policijski sat - znacio bi da se korona prenosi samo nocu a to je jedna od mnogo gluposti kojoj u ovo vrijeme prisustvujemo.
Imamo jako los i nesposoban zdravstveni sistem i umjesto da se oko toga zabavimo i poboljsamo ga, mi ce mo i kada ovo prodje ( a mora proci ) na to brzo zaboraviti. Na zalost.
Ovom, kao i drugim zabranama, nesposobni politicari zele prikriti svoj nerad i nesposobnost, a i pojedini forumasi koji imaju dodira ili sa politicarima ili sa zdravstvenim sistemom zele to opravdati. Ovaj policijski sat - znacio bi da se korona prenosi samo nocu a to je jedna od mnogo gluposti kojoj u ovo vrijeme prisustvujemo.
Imamo jako los i nesposoban zdravstveni sistem i umjesto da se oko toga zabavimo i poboljsamo ga, mi ce mo i kada ovo prodje ( a mora proci ) na to brzo zaboraviti. Na zalost.
- shalla
#9175 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hipotetičko pitanje. Sorry tebe quotam ali pitam i ostale...
Da li mislite je li veća šansa da ću virus djetetu nedaj Bože donijeti ja sa posla (radim u banci, kontakt sa 60-70 ljudi dnevno) nego što će ga dijete pokupiti u pola sata šetnje oko zgrade ili ako provede dan na vikendici sa roditeljima?
Ponavljam, ja nisam pogođen ovom zabranom jer imam izolovanu baštu u kojoj je dijete evo ova 2 dana bilo sigurno 10 i više sati...
P. S. Što se tiče vožnje djeteta u autu, morali smo ga voziti čitavu prošlu sedmicu cca 10 minuta vožnje do svastike i prije toga smo se raspitali u MUP-u i ovako su mi rekli, neće vam ovo niko zvanično reći niti možete dobiti potvrdu ali kolege na terenu NEĆE kazniti roditelje koji ujutro voze dijete da ga negdje ostave...