Cortado wrote: ↑29/03/2020 19:55
GAU8 wrote: ↑29/03/2020 18:54
Cortado wrote: ↑29/03/2020 18:09
A koja je to nedovoljna funkcija? Ili da pojedinostavimo, koje je bilo koja funkcija koju pruzaju platnene maske?
nije nedovoljna funkcija, vec nedovoljna zastita. Ako prepisujes, prepisi ispravno
Da se vratimo na platnene maske. primarna funkcija je ih nose inficirani a ne zdravi, i tu obavljaju odlican zadatak.
Uostalom ne bi postojale.
Kod obrnute situacije govorimo o vjerovatnoci. Dakle, dok god je vjerovatnoca da se neko zdrav zarazi barem par procenata manja ako nosi obicnu hirursku ili platnenu masku, ne mozes reci da "nema ama bas nikakvu funkciju" Cisto sa matematickog aspekta.
Ali hajde necu dalje djepidlaciti, ne vodi nkuda.
Kakvo god tvoje misljenje bilo o ovome, u ovu diskusiju necemo ulaziti. Ja sam ranije iznio svoje misljenje o maskama i ne pada mi na pamet razglabati o relativiziranju zastitne opreme. Ovdje svakako jako malo ljudi ima dovoljno znanja da bi se o ovome uopste i razgovaralo. Stoga, postujem tvoj stav, i sto se mene tice slobodno nosi sta god mislis da ti odgovara i zadovoljava tvoje potrebe, ali izvini, mislim da nema smisla druge ljudi ubjedjivati o ucinkovitosti platnenih maski kad se tvoje znanje o maskama svodi na matematicki aspekt.
Kad necemo da ucimo na greskama drugih, ucit cemo na vlastitim

Koreja, Singapur, Kong Kong, Tajvan su isto tako ucili iz vlastitih greski.
Dok Balkanac nosi masku da zastiti sebe, Kojejanac nosi masku da zastiti druge, i ocekuje da ce drugi nositi masku da zastite njega.
Meni je jasno da je Balkancu taj mentalni sklop tesko usvojiti preko noci, jer i Korejancu je trebalo par epidemija da to postigne. NIsu oni nista bolji od nas, samo su u prednosti po pitanju vlastitog iskustva