Da mi imamo zdravstevni sistem, pare, broj testova, broj respiratora kao Njemacka ne bi ga ni mi uvodili. Posto nemamo ovo nam je jedna od opcija. Sta je problem s policijskim satom, gdje ces u ta doba kad je vani svako potencijalni prenosioc zaraze? Gdje bi ti to isao pa ti je taj policijski sat problem? Ili si dezurni pljuvac pa se moras za nesto zakacit, kad ukinu policijski naci ces nesto drugo?AmirBaa wrote: ↑29/03/2020 17:47Nista, predlozi njemackoj i slicnim zemljama da se ugledaju na nas i uvedu policijski satKorisničkoime wrote: ↑29/03/2020 17:17 Ko god da nije a ima zdrav.sistem kao nas zazalit ce, eto sad je od 20:00 sati pa mozete landarat.
Ne kontam jbt ja sam mogao svoj posao zatvorit, stetovat xy KM, ugrozit svoje radno mjesto, radna mjesta mojih zaposlenika, vama tesko sjedit u kuci.
Ono ako je to muka pa hajmo sve vratit na staro, sve ponovo otvorit pa kome opanci pa kome obojci.
Eno gradonacelnici u Italiji galame, psuju, mole, kume da ljudi ostaju kuci, da ne izlaze ali dzaba sto juznije to tuznije i Italijani i mi sve znamo jebo WHO, nebi trebao policijski sat da se mi mozemo drzati naredjenja i preporuka ali kurac mi vazda najpametniji![]()
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
dzipalo
#9001 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#9002 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ima i kod nas svega, samo je brasno teze naci. I ova sredstva za dezinfekciju poskupila.pustopoljina wrote: ↑29/03/2020 17:49 Pokusaj raditi normalno radno vrijeme pod njima.
Nema potrebe raditi dramu. Carsaf maske su sasvim ok. Slauf-sal za bicikliste je isto ok...sal ljetnji, sitno tkan...kojeg, kad udjes u kucu bacis na pranje je isto ok...
Al' da ljudi bar ruke peru...
Btw.
U ameriKi trump dijeli namirnice iz kamiona...zanimljiva gesta.
Kamion krompira dovezu pa uzmi sebi koliko ho's.
Kod nas ima jos svega, po normalnim cijenama..
Hrane ima po istim cijenama.
Danas u Bingu gledam, ima i kokosov orah
-
SejoBH
#9003 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ovaj klaster tuzlanske Bolnice za srce će izgleda napravit veći haos os konjičkog Igmana
znači pored zeničke bolnice, izgleda i Živinice

znači pored zeničke bolnice, izgleda i Živinice

-
Milenkov buraz
#9004 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Imam ja raspirator/masku sa filterima i treba se naviknuti na nju. Supruga recimo ne može nositi kaže da je guši i da nema dovoljno vazduha, nosi običnu.SejoBH wrote: ↑29/03/2020 17:39imam ffp 2pustopoljina wrote: ↑29/03/2020 17:33Corona je 160 nm,
Ffp3 i 2 ne mozes dugo nositi. Crkavas pod njima.
3M ovu P95
ne znam o čemu pričas
sasvim se normalno diše
doduse nisam nikad duže od sat nosao
uglavnom kad idem u market u kupovinu
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#9005 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
rade normalno, kukaju kako se ne uvode vandredne mjere i kako ce se svi zaraziti, uvedu se vandredne mjere, kukaju kako ne mogu normalno raditi, kako ce zbog odlaska na posao zaraziti ukucane itd.
to je bosna i hercegovina, to smo mi.
jebala je nas politika za sva vremena, nama spasa nema...
to je bosna i hercegovina, to smo mi.
jebala je nas politika za sva vremena, nama spasa nema...
- Kamper
#9006 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Prica se da je Prof. dr. Elmir Jahić pozitivan.Korisničkoime wrote: ↑29/03/2020 17:01O jebem te pameti.plain vanilla wrote: ↑29/03/2020 12:28https://tuzlanski.ba/carsija/bivsi-mini ... a-zabrane/Korisničkoime wrote: ↑29/03/2020 12:24
Ovo je 10 puta gore jer dolazi od struke.
Gdje je ta disertacija bila koja je klinika u pitanju
Sve smjeniti.
Poslati ih i one satore na 30 dana sa kutijom paracetamola.
E nek mu je sa srecom doktorska disertacija.
-
SejoBH
#9007 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
veći su problem dijasporasi koji ne poštuju samoizolaciju i šire zarazudzipalo wrote: ↑29/03/2020 17:51Da mi imamo zdravstevni sistem, pare, broj testova, broj respiratora kao Njemacka ne bi ga ni mi uvodili. Posto nemamo ovo nam je jedna od opcija. Sta je problem s policijskim satom, gdje ces u ta doba kad je vani svako potencijalni prenosioc zaraze? Gdje bi ti to isao pa ti je taj policijski sat problem? Ili si dezurni pljuvac pa se moras za nesto zakacit, kad ukinu policijski naci ces nesto drugo?AmirBaa wrote: ↑29/03/2020 17:47Nista, predlozi njemackoj i slicnim zemljama da se ugledaju na nas i uvedu policijski satKorisničkoime wrote: ↑29/03/2020 17:17 Ko god da nije a ima zdrav.sistem kao nas zazalit ce, eto sad je od 20:00 sati pa mozete landarat.
Ne kontam jbt ja sam mogao svoj posao zatvorit, stetovat xy KM, ugrozit svoje radno mjesto, radna mjesta mojih zaposlenika, vama tesko sjedit u kuci.
Ono ako je to muka pa hajmo sve vratit na staro, sve ponovo otvorit pa kome opanci pa kome obojci.
Eno gradonacelnici u Italiji galame, psuju, mole, kume da ljudi ostaju kuci, da ne izlaze ali dzaba sto juznije to tuznije i Italijani i mi sve znamo jebo WHO, nebi trebao policijski sat da se mi mozemo drzati naredjenja i preporuka ali kurac mi vazda najpametniji![]()
oni su je samo ovde i mogli donijet
ali važno je jebat nekog koji je hodao ko gluha kuja po polcijskom satu i nt je koga mogo ugrozit niti njega ko
dok dijasporaš redovno iz samoizolacije malo ode do Binga i sretne usput jedno 100 ljudi
-
SejoBH
#9008 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
s obzirom na takav debilizamKamper wrote: ↑29/03/2020 17:58Prica se da je Prof. dr. Elmir Jahić pozitivan.Korisničkoime wrote: ↑29/03/2020 17:01O jebem te pameti.
Sve smjeniti.
Poslati ih i one satore na 30 dana sa kutijom paracetamola.
E nek mu je sa srecom doktorska disertacija.
zaslužili su da svi i dobiju
žao mi samo onih nedužnih koji će ni krivi ni dužni najebat
ko vozač iz Igmana
ode čojk ni kriv ni dužan, radi debila
- bunk
#9009 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Od prije 20 dana tupim da ce nas neodgovorni povratnici sa baustele kostat...
Neki se i naljutise a bio sam u pravu..
Neki se i naljutise a bio sam u pravu..
-
dzipalo
#9010 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma kakva dijaspora, pa jucer i danas pune ulice ljudi i djece, niko se nicega ne pridrzava samo eto kao nose maske a pola ih ne nosi ispravno. Jesu li svi ovi dijaspora? A svi su potencijalni prenosioci jer niko od njih ne zna da li je zarazen. Ne trebamo mi pljuvati ni politicare ni dijasporu, dovoljno je da pogledamo kako se mi "odgovorno" ponasamo.SejoBH wrote: ↑29/03/2020 17:59veći su problem dijasporasi koji ne poštuju samoizolaciju i šire zarazudzipalo wrote: ↑29/03/2020 17:51Da mi imamo zdravstevni sistem, pare, broj testova, broj respiratora kao Njemacka ne bi ga ni mi uvodili. Posto nemamo ovo nam je jedna od opcija. Sta je problem s policijskim satom, gdje ces u ta doba kad je vani svako potencijalni prenosioc zaraze? Gdje bi ti to isao pa ti je taj policijski sat problem? Ili si dezurni pljuvac pa se moras za nesto zakacit, kad ukinu policijski naci ces nesto drugo?
oni su je samo ovde i mogli donijet
ali važno je jebat nekog koji je hodao ko gluha kuja po polcijskom satu i nt je koga mogo ugrozit niti njega ko
dok dijasporaš redovno iz samoizolacije malo ode do Binga i sretne usput jedno 100 ljudi
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
-
sumirprimus
#9012 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kako su rekli imali su gore pacijente iz bihaca i bl a nikog nisu testirali
Nevjerovatno
Nevjerovatno
-
AmirBaa
#9013 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa sam sebe demantujes, upravo tako, ako nemas gdje ici sto ogranicavas ljude? Zar nisu preporuke bile da se izbjegavaju svuda grupe ljude u zatvorenim prostorima? Trenutno se ljudi jedino mogu skupiti u prodavnicama, a ako im skratis vrijeme kad mogu ici u prodavnice dobit ces vise ljudi na istom mjestu. I da ti ovako licno kazem, zaboli te gdje cu, u kafanu necu sigurno, hocu sam da prosetam navecer jer sam zatvoren u kancelariji do 5 svaki dan, gdje je tu problemdzipalo wrote: ↑29/03/2020 17:51Da mi imamo zdravstevni sistem, pare, broj testova, broj respiratora kao Njemacka ne bi ga ni mi uvodili. Posto nemamo ovo nam je jedna od opcija. Sta je problem s policijskim satom, gdje ces u ta doba kad je vani svako potencijalni prenosioc zaraze? Gdje bi ti to isao pa ti je taj policijski sat problem? Ili si dezurni pljuvac pa se moras za nesto zakacit, kad ukinu policijski naci ces nesto drugo?AmirBaa wrote: ↑29/03/2020 17:47Nista, predlozi njemackoj i slicnim zemljama da se ugledaju na nas i uvedu policijski satKorisničkoime wrote: ↑29/03/2020 17:17 Ko god da nije a ima zdrav.sistem kao nas zazalit ce, eto sad je od 20:00 sati pa mozete landarat.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
- Banksy
- hadzinicasa
- bunk
#9017 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Imal iko ideju do kad cemo ovako?
Jer kako vidimo zatvoreni smo ko kokosi a ono je uslo u najosjetljivija mjesta.
Ko ovdje koga stiti sa ovim potezima?
Do kad misle drzat djecu unutar 4 zida?
Jer kako vidimo zatvoreni smo ko kokosi a ono je uslo u najosjetljivija mjesta.
Ko ovdje koga stiti sa ovim potezima?
Do kad misle drzat djecu unutar 4 zida?
Last edited by bunk on 29/03/2020 18:15, edited 2 times in total.
- manuchao91
#9018 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ITA 756 mrtvih danas
5200 cca novih slucajeva
5200 cca novih slucajeva
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#9020 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pošto se razumijem u rafting ove mjere su više u fazonu da ideš na rafting u nabujaloj rijeci samo sa dječijim šlaufom u kupaćim gaćama i tješiš se da iza brzaka i sedri dolazi mirna voda, ali se prekrstiš ili pomoliš i kažeš Bog će me čuvatianimus wrote: ↑29/03/2020 11:59 Ljudi pocelo je ozbiljno kod nas. Ovaj broj danas vam sve govori. Da nije ovih mjera bilo bi 10 puta gore. Ovaj broj je jos uvijek dobar. Mislim da do 2000 zaraženih nas sistem moze koliko toliko izdrzati. Nece valjati ako bude krenulo preko toga. Jedino socijalna distanca pomaze. Nista vise.
Valja nam pregurati slijedeci mjesec. Citav ce biti kritican. Ovo je ko na raftingu kad ulazis u brzake i vodopade. Nakon toga ide mirna voda ali treba doci do nje u jednom komadu.
-
Korisničkoime
#9021 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa da to je ta logika poredit Njemacku s najboljim zdrav.sistemom u Evropi i nas s najgorim zdrav.sistemom u Evropi. Isto da kazes kako moze Mercedes na proizvede S kalsu a mi ne mozemo.AmirBaa wrote: ↑29/03/2020 17:47Nista, predlozi njemackoj i slicnim zemljama da se ugledaju na nas i uvedu policijski satKorisničkoime wrote: ↑29/03/2020 17:17Ko god da nije a ima zdrav.sistem kao nas zazalit ce, eto sad je od 20:00 sati pa mozete landarat.
Nego daj sve da vratimo na stanje 1 Mart, sve otvorit, kafice restorane, sjedit cemo s razmakom hocemo casna pionirska.
Njemackoj tzv.peak od 20.000 tesko oboljelih nije problem nama je vec 200 tesko oboljelih problem al ko ga jebe bitno je da mozemo setat i malo rostilj.
Jbg ne moze tako ako cemo se sustezat onda bi se trebali svi a ne da neki zrtvuju sve pa i svoj posao a da je drugima.muka sjedit u kuci poslije 18:00.
Nisi svjestan kolike zrtve neki podnose, zamisli kako je vlasnicima kafica, restorana, hotela, frizerima, zubarima ljudi prave gubitke svaki dan. Ako postoji ikakva sansa da kroz izolaciju ovo brze prebrodimo da se ljudima koji snose vece zrtve i gubitke ovo sto prije zavrsi, da se zavrsi aBd prije nego sto zahvati velike privrede sisteme onda nebi nikome trebalo biti muka da se koju sedmicu pretrpi.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#9022 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A do tada ljudi koji nemaju više para i izvora primanja neka se strpe mjesec-dva, neka vrše fotosintezu...Oh, wait! ne smiju izlaziti napolje 
-
kakavdanakneiskustvu
#9023 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
...
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 29/03/2020 18:33, edited 1 time in total.
-
Korisničkoime
#9024 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja ne znam kad sad dva dana za redom proveo zatvoren u kuci i zbog posla i zbog soc.zivota al evo me vec 10-ti dan u kuci pa sta cu nisu mu rogovi narasli.AmirBaa wrote: ↑29/03/2020 18:08Pa sam sebe demantujes, upravo tako, ako nemas gdje ici sto ogranicavas ljude? Zar nisu preporuke bile da se izbjegavaju svuda grupe ljude u zatvorenim prostorima? Trenutno se ljudi jedino mogu skupiti u prodavnicama, a ako im skratis vrijeme kad mogu ici u prodavnice dobit ces vise ljudi na istom mjestu. I da ti ovako licno kazem, zaboli te gdje cu, u kafanu necu sigurno, hocu sam da prosetam navecer jer sam zatvoren u kancelariji do 5 svaki dan, gdje je tu problemdzipalo wrote: ↑29/03/2020 17:51Da mi imamo zdravstevni sistem, pare, broj testova, broj respiratora kao Njemacka ne bi ga ni mi uvodili. Posto nemamo ovo nam je jedna od opcija. Sta je problem s policijskim satom, gdje ces u ta doba kad je vani svako potencijalni prenosioc zaraze? Gdje bi ti to isao pa ti je taj policijski sat problem? Ili si dezurni pljuvac pa se moras za nesto zakacit, kad ukinu policijski naci ces nesto drugo?I jesi li svjestan da se virus ne prenosi ako se ti i ja pogledamo preko ceste
![]()
![]()
De ovako bil ti pristao na to da dobijes otkaz jer ti je firma propala al da mozes navecer da prosetas, ipak prioriteti.
-
sumirprimus
#9025 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Virus nema lijeka. Nema jos vakcine.
Ako cemo ganjat imunitet krda znaci svjesno bi zrtvovali par procenata populacije. Al kad pocnu umirat nisu to stranci na tv.u iz kine il druge strane zemlje nego nasi najblizi.
Prijatelji poznanici sugradjani komsije rodbina. Ovoliko sebican ne mogu biti.
Ili izolacija?
Ako cemo ganjat imunitet krda znaci svjesno bi zrtvovali par procenata populacije. Al kad pocnu umirat nisu to stranci na tv.u iz kine il druge strane zemlje nego nasi najblizi.
Prijatelji poznanici sugradjani komsije rodbina. Ovoliko sebican ne mogu biti.
Ili izolacija?