Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8976 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

kud me majko ne rodi u kini...
dječak sa šibicama

#8977 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Jimmy McNulty wrote: 29/03/2020 16:40 Pa je li ove maske sad džaba nosimo ili ne?

Jedne sekunde kažu ne mogu vam apsolutno ništa pomoći, druge sekunde obavezno nosite pomažu mnogo. :-)
Zato sto sye neki prave pametni, niko nije rekao da ce te maska spasiti od virusa, da si sa maskom 100% siguran... da je tako, ja bi prvi kupio onu specijalnu masku ko u filmovima, obukao skafander i hodao tako po ulici i miran si. Svi bi, onda nam ne bi ni trebala izolacija.

Ali pomoci ce ti bar 50%, smanjices mogucnost da primis dozu virusa, veliku dozu bacila tacnije, sve sto radimo: pranje ruku, dezinfekcija, odstojanje, sve pomaze koliko toliko.
Korisničkoime

#8978 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Korisničkoime »

plain vanilla wrote: 29/03/2020 12:28
Korisničkoime wrote: 29/03/2020 12:24
Ovo je 10 puta gore jer dolazi od struke.
Gdje je ta disertacija bila koja je klinika u pitanju
https://tuzlanski.ba/carsija/bivsi-mini ... a-zabrane/
O jebem te pameti.
Sve smjeniti.
Poslati ih i one satore na 30 dana sa kutijom paracetamola.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#8979 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Jimmy McNulty »

pici wrote: 29/03/2020 16:35
NE POŠTUJE PRAVILA
|
Premijer FBiH Fadil Novalić danas bez maske pješačio Vilsonovim šetalištem

Image

https://www.klix.ba/vijesti/bih/premije ... /200329071
sta od papka ocekivat... i sad ce obicnoj raji pucat kazne i maltretirat a povlasteni minderasi sve je u Allahovim rukama.
Image
seoBIH

#8980 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

Evo ko nas vodi, majku mu. Ima li neko normalan?

Nargilas komadant štaba...
Arnel Isak, komandant Kantonalne civilne zaštite ZDK, je kazao da se kanton i BiH prvi put susreće s ovom situacijom te da sve odluke donose u interesu građana kantona
JThomas

#8981 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

svi znamo da su pravila i inače samo za obični narod. ali u ovim situacijama ti to baš dodatno podcrtavaju i nabijaju na nos.
Logovan

#8982 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Logovan »

seoBIH wrote: 29/03/2020 17:02 Evo ko nas vodi, majku mu. Ima li neko normalan?

Nargilas komadant štaba...
Arnel Isak, komandant Kantonalne civilne zaštite ZDK, je kazao da se kanton i BiH prvi put susreće s ovom situacijom te da sve odluke donose u interesu građana kantona
Možeš misliti kako je njemu teško jer mu nijedan šnjura bar ne radi.
seoBIH

#8984 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

SejoBH wrote: 29/03/2020 16:32
spinel_ wrote: 29/03/2020 16:31 Kad smo vec kod maski. Zaista mi nije jasno ove sto u autu nose maske :-) ali stvarno :-)
i to sam u autu

klasični Bosamac
BUKVAlac
Treba malo i razmisliti zato neko nesto ne radi kao ja (ti).

Mogućnost zaraze je nekoliko puta veća ukoliko masku skidaš i stavljaš, logično, jer koristiš ruke. Možda neko putuje desetak minuta, pa nema potrebe da je skida.
muha_sa

#8985 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

Jimmy McNulty wrote: 29/03/2020 16:40 Pa je li ove maske sad džaba nosimo ili ne?

Jedne sekunde kažu ne mogu vam apsolutno ništa pomoći, druge sekunde obavezno nosite pomažu mnogo. :-)
Jesil sredio da navece ideš po mamu :?
Korisničkoime

#8986 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Korisničkoime »

AmirBaa wrote: 29/03/2020 12:34
Korisničkoime wrote: 29/03/2020 12:23
animus wrote: 29/03/2020 11:59 Ljudi pocelo je ozbiljno kod nas. Ovaj broj danas vam sve govori. Da nije ovih mjera bilo bi 10 puta gore. Ovaj broj je jos uvijek dobar. Mislim da do 2000 zaraženih nas sistem moze koliko toliko izdrzati. Nece valjati ako bude krenulo preko toga. Jedino socijalna distanca pomaze. Nista vise.
Valja nam pregurati slijedeci mjesec. Citav ce biti kritican. Ovo je ko na raftingu kad ulazis u brzake i vodopade. Nakon toga ide mirna voda ali treba doci do nje u jednom komadu.
Zavisi koliki je broj tesko oboljelih, nas sistem moze podnjeti daleko veci broj od 2.000 ako se uzme u obzir da samo jedan dio ima tesko stanje, imas primjera da su ljudi prebolili koronu na kucnom lijecenju, nije bilo zabavno ipak je bolest ali nije im bila potrebma hospitalizacija, nama su problem pacijenti sa teskim stanjem koji moraju biti hospitalizirani, takodjer je bitno da se taj broj tesko oboljelih vremenski ne pojavi u kratkom roku zato i sve ove mjere izolacije, restrikcije, zatvaranja itd ali de ti to nasem narodu objasni. Jutros otisao do prijatelja koji prodaje HTZ opremu da uzmem rukavice. Idem tako s maskom i rukavicama prema autu srete me poznanik, kaze jebo te pa ja sam tebe uvijek smatrao pametnim covjekom sta to radis od sebe skini to ovo je sve samo obicna farsa, reko jare haj ti 2 metra od mene.
Evo imas ovdje svako malo sto je pol.sat, sto je restrikcija, sto ne mogu steta cuku, sto djeca moraju biti u kuci, sto ne mogu u park s djecom, ja bih na izlet, ja ne mogu a da sjedim s zenom i djecom u kuci itd. Svi u svijetu uvode restrikcije postepeno cak i zemlje sa jakim zdrav.sistemom al opet nas narod najpametniji. Mene je licno veoma strah za ekonomiji, sta ce biti, udar ce sigurno biti jak ali da li da zrtvujemo 1000, 2000, 3000 ili 10.000 hiljade nasih sugradjana zbog ekonomije.
Ko moze mirne duse donjeti takvu odluku.
Ko je još u svijetu uveo policijski sat? Ko je jos uveo da djeca ispod 18 godina nikako ne mogu izlaziti?
Ko god da nije a ima zdrav.sistem kao nas zazalit ce, eto sad je od 20:00 sati pa mozete landarat.
Ne kontam jbt ja sam mogao svoj posao zatvorit, stetovat xy KM, ugrozit svoje radno mjesto, radna mjesta mojih zaposlenika, vama tesko sjedit u kuci.
Ono ako je to muka pa hajmo sve vratit na staro, sve ponovo otvorit pa kome opanci pa kome obojci.
Eno gradonacelnici u Italiji galame, psuju, mole, kume da ljudi ostaju kuci, da ne izlaze ali dzaba sto juznije to tuznije i Italijani i mi sve znamo jebo WHO, nebi trebao policijski sat da se mi mozemo drzati naredjenja i preporuka ali kurac mi vazda najpametniji
moonca

#8987 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by moonca »

muha_sa wrote: 29/03/2020 17:15 Jimmy McNulty wrote: ↑
29/03/2020 10:40
Pa je li ove maske sad džaba nosimo ili ne?

Jedne sekunde kažu ne mogu vam apsolutno ništa pomoći, druge sekunde obavezno nosite pomažu mnogo.
Ako nema ljudi oko tebe - ne moras je imati.. ako si u kupovini - pozeljno je,zastiti se- mozes i neki shal, maramu -bilo sta dok ne obavish kupovinu.. tek ,toliko da se ojecaj ugodno...
muha_sa

#8988 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

moonca wrote: 29/03/2020 17:19

Jedne sekunde kažu ne mogu vam apsolutno ništa pomoći, druge sekunde obavezno nosite pomažu mnogo.
Ako nema ljudi oko tebe - ne moras je imati.. ako si u kupovini - pozeljno je,zastiti se- mozes i neki shal, maramu -bilo sta dok ne obavish kupovinu.. tek ,toliko da se ojecaj ugodno...
Što mene citira--nisam ja ništa reko :lol:
SejoBH

#8989 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by SejoBH »

Nažalost tuzlanski klaster zarazio zeničku bolnicu

Iz zeničke bolnice u izolaciju smješteno 45 zdravstvenih radnika
https://www.klix.ba/vijesti/bih/iz-zeni ... ook+status

jel se saznalo ko je NULTI pacijent u Tuzli
bilo je riječi da je sin prvooboljele medicinske sestre koji je kao dolazio iz Slovenije, ali je onda demantovao on lično na Facebooku, kao nije bio mjesec dana
ajd znaj sad
Last edited by SejoBH on 29/03/2020 17:30, edited 4 times in total.
L3D3NA

#8990 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L3D3NA »

muha_sa wrote: 29/03/2020 17:20
moonca wrote: 29/03/2020 17:19

Što mene citira--nisam ja ništa reko :lol:
:lol: :lol:
moonca

#8991 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by moonca »

muha_sa wrote: 29/03/2020 17:20 Što mene citira--nisam ja ništa reko :lol:
Tako se zakacilo.. :-D

jel' dugujem ispricenje.. :oops:
pustopoljina

#8992 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pustopoljina »

SejoBH wrote: 29/03/2020 16:25
pustopoljina wrote: 29/03/2020 16:21
SejoBH wrote: 29/03/2020 16:08

ništa ti nisi sigurniji s čaršafom
čak šta više, može te eto zavaravat da jesi

Image
Ma aha...gdje su doktorima te zahebane, a SVAKODNEVNO se izlazu riziku po minimalno 8 sati.
Sad treba po 50km davati za tu plastiku. De ba.
pa da je kako treba, nosali bi bar ffp 2
ovako... sve je u alahovim rukama :lol:
Corona je 160 nm,
Ffp3 i 2 ne mozes dugo nositi. Crkavas pod njima. Ove obicne stite dovoljno, pod uslovom da ti se niko ne iskaslje u lice, a i sa njima neces prckati po nosu ili ustima.
Ove sto se prodaju za jednokratnu upotrebu, kirurskih takvih treba 2-3 dnevno, i one prije svega stite pacijenta od kirurga i njegovih klica nad otvorenom ranom pacijenta .
zato sam ja za sivenje viseslojnih koje mozes prati na 60° ili 95°C
Al' koliko znam who ne govori o obaveznom nosenju maski...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#8993 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

SejoBH wrote: 29/03/2020 17:24 Nažalost tuzlanski klaster zarazio zeničku bolnicu

bilo je riječi da je sin prvooboljele medicinske sestre koji je kao dolazio iz Slovenije, ali je onda demantovao on lično na Facebooku, kao nije bio mjesec dana
ajd znaj sad
Nije se saznalo, bar nista nema u javnosti. To sto je sestra prva imala simptome, ne znaci da je ona donijela virus gore.
SejoBH

#8994 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by SejoBH »

pustopoljina wrote: 29/03/2020 17:33
SejoBH wrote: 29/03/2020 16:25
pustopoljina wrote: 29/03/2020 16:21

Ma aha...gdje su doktorima te zahebane, a SVAKODNEVNO se izlazu riziku po minimalno 8 sati.
Sad treba po 50km davati za tu plastiku. De ba.
pa da je kako treba, nosali bi bar ffp 2
ovako... sve je u alahovim rukama :lol:
Corona je 160 nm,
Ffp3 i 2 ne mozes dugo nositi. Crkavas pod njima.
imam ffp 2
3M ovu P95
ne znam o čemu pričas
sasvim se normalno diše
doduse nisam nikad duže od sat nosao
uglavnom kad idem u market u kupovinu
SejoBH

#8995 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by SejoBH »

plain vanilla wrote: 29/03/2020 17:37
SejoBH wrote: 29/03/2020 17:24 Nažalost tuzlanski klaster zarazio zeničku bolnicu

ajd znaj sad
Nije se saznalo, bar nista nema u javnosti. To sto je sestra prva imala simptome, ne znaci da je ona donijela virus gore.
ne mora da znači
ali se uvijek polazi od prvooboljelog a ta med.sestra jeste i ispituju se njeni kontakti u potrazi za nultim
tako je npr. bilo u Italiji
Matija je bio prvooboljeli, tragalo se za nultim u Italiji
ispostavilo se da je on bio i nulti za Italiju
donio virus sa maratona u Minhenu
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#8996 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

SejoBH wrote: 29/03/2020 17:42
ne mora da znači
ali se uvijek polazi od prvooboljelog a ta med.sestra jeste i ispituju se njeni kontakti u potrazi za nultim
tako je npr. bilo u Italiji
Matija je bio prvooboljeli, tragalo se za nultim u Italiji
ispostavilo se da je on bio i nulti za Italiju
donio virus sa maratona u Minhenu
U pravu si ti, ali nultog jos nema. Da je njen sin, vec bi se znalo.
Mozda je nulti i neko od pacijenata jer njima dolaze iz cijele BiH, to je ona bivsa Kabilova bolnica.
AmirBaa

#8997 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

Korisničkoime wrote: 29/03/2020 17:17
AmirBaa wrote: 29/03/2020 12:34
Korisničkoime wrote: 29/03/2020 12:23
Zavisi koliki je broj tesko oboljelih, nas sistem moze podnjeti daleko veci broj od 2.000 ako se uzme u obzir da samo jedan dio ima tesko stanje, imas primjera da su ljudi prebolili koronu na kucnom lijecenju, nije bilo zabavno ipak je bolest ali nije im bila potrebma hospitalizacija, nama su problem pacijenti sa teskim stanjem koji moraju biti hospitalizirani, takodjer je bitno da se taj broj tesko oboljelih vremenski ne pojavi u kratkom roku zato i sve ove mjere izolacije, restrikcije, zatvaranja itd ali de ti to nasem narodu objasni. Jutros otisao do prijatelja koji prodaje HTZ opremu da uzmem rukavice. Idem tako s maskom i rukavicama prema autu srete me poznanik, kaze jebo te pa ja sam tebe uvijek smatrao pametnim covjekom sta to radis od sebe skini to ovo je sve samo obicna farsa, reko jare haj ti 2 metra od mene.
Evo imas ovdje svako malo sto je pol.sat, sto je restrikcija, sto ne mogu steta cuku, sto djeca moraju biti u kuci, sto ne mogu u park s djecom, ja bih na izlet, ja ne mogu a da sjedim s zenom i djecom u kuci itd. Svi u svijetu uvode restrikcije postepeno cak i zemlje sa jakim zdrav.sistemom al opet nas narod najpametniji. Mene je licno veoma strah za ekonomiji, sta ce biti, udar ce sigurno biti jak ali da li da zrtvujemo 1000, 2000, 3000 ili 10.000 hiljade nasih sugradjana zbog ekonomije.
Ko moze mirne duse donjeti takvu odluku.
Ko je još u svijetu uveo policijski sat? Ko je jos uveo da djeca ispod 18 godina nikako ne mogu izlaziti?
Ko god da nije a ima zdrav.sistem kao nas zazalit ce, eto sad je od 20:00 sati pa mozete landarat.
Ne kontam jbt ja sam mogao svoj posao zatvorit, stetovat xy KM, ugrozit svoje radno mjesto, radna mjesta mojih zaposlenika, vama tesko sjedit u kuci.
Ono ako je to muka pa hajmo sve vratit na staro, sve ponovo otvorit pa kome opanci pa kome obojci.
Eno gradonacelnici u Italiji galame, psuju, mole, kume da ljudi ostaju kuci, da ne izlaze ali dzaba sto juznije to tuznije i Italijani i mi sve znamo jebo WHO, nebi trebao policijski sat da se mi mozemo drzati naredjenja i preporuka ali kurac mi vazda najpametniji
Nista, predlozi njemackoj i slicnim zemljama da se ugledaju na nas i uvedu policijski sat :thumbup:
Banksy

#8998 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

Mislili su sačuvati bolnice čistim jedinstvenom metodom, tako što neće primati pacijente, a vidi sad.
dzipalo

#8999 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dzipalo »

Korisničkoime wrote: 29/03/2020 17:17
AmirBaa wrote: 29/03/2020 12:34 Ko je još u svijetu uveo policijski sat? Ko je jos uveo da djeca ispod 18 godina nikako ne mogu izlaziti?
Ma mi smo takav narod, ovi koji pojma nemaju o zivotu uvijek bi da izmisljaju neka pravila. A da se nije uveo policijski sat i da je neko njihov stradao prvi bi pljuvali kako vlast ne valja sto nije uvela policijski sat.
pustopoljina

#9000 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pustopoljina »

Pokusaj raditi normalno radno vrijeme pod njima.
Nema potrebe raditi dramu. Carsaf maske su sasvim ok. Slauf-sal za bicikliste je isto ok...sal ljetnji, sitno tkan...kojeg, kad udjes u kucu bacis na pranje je isto ok...
Al' da ljudi bar ruke peru...
Btw.
U ameriKi trump dijeli namirnice iz kamiona...zanimljiva gesta.
Kamion krompira dovezu pa uzmi sebi koliko ho's.
Kod nas ima jos svega, po normalnim cijenama..
Locked