Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
SejoBH

#8951 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by SejoBH »

Officer Crabtree wrote: 29/03/2020 16:06
SejoBH wrote: 29/03/2020 15:01
pa ne možemo mi bit pametniji od Švaba
nit inaju policijski nit obavezu nošenja maski
ali je obaveza držanja rastojana 1,5 m i i zabranu skupljanja više od dvoje
sasvim dovoljno i ispravno
uvijek Švabo pametniji a Bosanac glup
a mozda njemcu, opet ne znam nisam nikad bio gore, mozes reci ne smijes prici na metar i pol i on ne prilazi, a jucer u prodavnici ljudi prilaze jedni drugiđa.. pa necu se svađati s njima, makar sam malo sigurniji ako ima čaršaf na licu .
ništa ti nisi sigurniji s čaršafom
čak šta više, može te eto zavaravat da jesi

Image
Officer Crabtree

#8952 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Officer Crabtree »

ama rečeno je ako zaraženi nosi da je bolje nego da ne nosi... prema tome ne osjećam se sigurnije zbog svoje maske nego zato što on nosi svoju
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8953 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Image

eeee u titin vakat se je nastancalo maski da je svaki gradjanin mogao imati po pet komada... za vrijeme cernobila svi u domacinstvu imali po jednu, dijelila drzava a ovi bi da im udjeljujes na ziroracun i placas carsaf maske po 50 km... ma mrssshhhhh
SejoBH

#8954 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by SejoBH »

Officer Crabtree wrote: 29/03/2020 16:10 ama rečeno je ako zaraženi nosi da je bolje nego da ne nosi... prema tome ne osjećam se sigurnije zbog svoje maske nego zato što on nosi svoju
to ima logike
međutim nije prenos samo preko "disanja u vrat"
dovoljno je da je isti takav zaraženi prstima dirao artikle po marketu i nalijepio virus i ti si donji ako si isti artikal poslije njega uzeo
tako da....
sole2mio

#8955 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sole2mio »

Da li ostaje isto radno vrijeme trgovina, apoteka ? 16:30 ?
pici

#8956 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Officer Crabtree wrote: 29/03/2020 16:10 ama rečeno je ako zaraženi nosi da je bolje nego da ne nosi... prema tome ne osjećam se sigurnije zbog svoje maske nego zato što on nosi svoju
upravo, da oni koji su potencionalne kliconose a nemaju simptome nebi zarazili druge... radi toga su maske
Officer Crabtree

#8957 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Officer Crabtree »

e jebiga sad

sta je vjerovatnije, da ako stoji iza tebe i kašlje virus pređe na tebe ili da je baš bio kod kupusa kojeg sam i ja kupio i kašljao na isti kupus koji sam ja uzeo, došao kući nisam oprao kupus pa sam lizao ruke ili kupus...

treba biti realan i uraditi maksimalno što je moguće a to je barem da svi nose maske ako dođu u mjesto ili kontakt sa ljudima...

btw ako nosi masku iznad kupusa neće i kahnuti na njega, a da rukama u koje je kahnuo u autu dira kupus i da se uz sve gore navedeno zarazimo, pa bolje onda da ništa i ne radimo...

mislim svejedno eto, samo maska i rukavice, higijena je ono sto ja mogu uraditi, a na državi i pojedincima je ostalo..

tebi svako dobro :)
Last edited by Officer Crabtree on 29/03/2020 16:20, edited 1 time in total.
Milenkov buraz

#8958 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

pici wrote: 29/03/2020 16:13 Image

eeee u titin vakat se je nastancalo maski da je svaki gradjanin mogao imati po pet komada... za vrijeme cernobila svi u domacinstvu imali po jednu, dijelila drzava a ovi bi da im udjeljujes na ziroracun i placas carsaf maske po 50 km... ma mrssshhhhh
SJećam se kao dijete da je tetka donijela jedan komplet iz firme, podijelila firma kada je bio Černobil svakom radniku po jedan komplet u roku od dva dana. Jedan imali kući nemam pojma odakle, valjda od stare sa posla isto firma dijelila, meni bilo zanimljivo to vazda. U tom kompletu je bio i neki hepek za mjerenje radijacije mislim ali si morao imati uređaj da očita, to valjda samo u mjesnim zajednicama bilo šta li. Iz ove perspektive onaj sistem je bio 10x organizovaniji i brže se reagovalo na ovakve stvari. To je što mene sjećanje služi.
Last edited by Milenkov buraz on 29/03/2020 16:20, edited 2 times in total.
AmirBaa

#8959 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

bronhy wrote: 29/03/2020 15:34 Nije mi jasno iz kojeg razloga ljudi imaju potrebu da popljuju svaku odluku koja se donese u vezi korona virusa?
Ljudi kritikuju zabranu izlaska, kada bi se ona ukinula onda bi kritikovali zasto je mnogo ljudi na ulicama. Kritikuju zabranu izlaska za penzionere, a prije su se cudili gdje to penzioneri idu svaki dan i zasto se guraju u sredstvima javnog prevoza.
Ja garantujem da kada bi drzava pocela da dijeli novac i lijek za virus, da bi ljudi opet nasli nesto da kritikuju.
Evo sto Premijer FBiH Fadil Novalić danas bez m ... /200329071
pustopoljina

#8960 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pustopoljina »

SejoBH wrote: 29/03/2020 16:08
SejoBH wrote: 29/03/2020 15:01
pa ne možemo mi bit pametniji od Švaba
nit inaju policijski nit obavezu nošenja maski
ali je obaveza držanja rastojana 1,5 m i i zabranu skupljanja više od dvoje
sasvim dovoljno i ispravno
uvijek Švabo pametniji a Bosanac glup
a mozda njemcu, opet ne znam nisam nikad bio gore, mozes reci ne smijes prici na metar i pol i on ne prilazi, a jucer u prodavnici ljudi prilaze jedni drugiđa.. pa necu se svađati s njima, makar sam malo sigurniji ako ima čaršaf na licu .

Image
Ma aha...gdje su doktorima te zahebane, a SVAKODNEVNO se izlazu riziku po minimalno 8 sati.
Sad treba po 50km davati za tu plastiku. De ba.
SejoBH

#8961 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by SejoBH »

pustopoljina wrote: 29/03/2020 16:21
SejoBH wrote: 29/03/2020 16:08

Image
Ma aha...gdje su doktorima te zahebane, a SVAKODNEVNO se izlazu riziku po minimalno 8 sati.
Sad treba po 50km davati za tu plastiku. De ba.
pa da je kako treba, nosali bi bar ffp 2
ovako... sve je u alahovim rukama :lol:
pici

#8962 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Milenkov buraz wrote: 29/03/2020 16:19
pici wrote: 29/03/2020 16:13 Image

SJećam se kao dijete da je tetka donijela jedan komplet iz firme, podijelila firma kada je bio Černobil svakom radniku po jedan komplet u roku od dva dana. Jedan imali kući nemam pojma odakle, valjda od stare sa posla isto firma dijelila, meni bilo zanimljivo to vazda. U tom kompletu je bio i neki hepek za mjerenje radijacije mislim ali si morao imati uređaj da očita, to valjda samo u mjesnim zajednicama bilo šta li. Iz ove perspektive onaj sistem je bio 10x organizovaniji i brže se reagovalo na ovakve stvari. To je što mene sjećanje služi.
upravo tako, to se je po hitnom postupku PODJELILO znaci nisu kupljene iz kine il juzne koreje nego proizvedene kod nas i moraolo se je za sve imat kompleti... danas te samo udaraju po djepu i kradu... za carsaf maske nisu ustanju da se pobrinu i kondom rukavice, sta da se moraju ove gas maske nosit, pa to bi bio belaj... armija i policija ih nema a kamoli obicno puČanstvo...
spinel_

#8964 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Kad smo vec kod maski. Zaista mi nije jasno ove sto u autu nose maske :-) ali stvarno :-)
muha_sa

#8965 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

SejoBH

#8966 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by SejoBH »

spinel_ wrote: 29/03/2020 16:31 Kad smo vec kod maski. Zaista mi nije jasno ove sto u autu nose maske :-) ali stvarno :-)
i to sam u autu

klasični Bosamac
BUKVAlac
Last edited by SejoBH on 29/03/2020 16:34, edited 1 time in total.
Janjicar

#8967 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Janjicar »

Premijer FBiH danas šetao bez maske i rukavica ?

:izet: :izet: Zakon uvijek bio samo za sirotinju.
pici

#8968 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

NE POŠTUJE PRAVILA
|
Premijer FBiH Fadil Novalić danas bez maske pješačio Vilsonovim šetalištem

Image

https://www.klix.ba/vijesti/bih/premije ... /200329071
sta od papka ocekivat... i sad ce obicnoj raji pucat kazne i maltretirat a povlasteni minderasi sve je u Allahovim rukama.
Nadzorna_ploca

#8969 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Ko zadnji izadje neka ugasi svjetlo. :izet: :mrgreen:
dalmatinka

#8970 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dalmatinka »

spinel_ wrote: 29/03/2020 16:31 Kad smo vec kod maski. Zaista mi nije jasno ove sto u autu nose maske :-) ali stvarno :-)
I ja to radim iz jednostavnog razloga - stavim masku doma dok su mi ruke čiste i ne diram je do povratka. Bolje bez maske nego je namiještati prljavim rukama. Dobila precizne upute od poslodavca :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#8971 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Jimmy McNulty »

Pa je li ove maske sad džaba nosimo ili ne?

Jedne sekunde kažu ne mogu vam apsolutno ništa pomoći, druge sekunde obavezno nosite pomažu mnogo. :-)
dječak sa šibicama

#8972 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Dilfa i jucer naopako obukao masku na presici, onaj filter plavi mu gore, a treba biti sa donje strane jer je na drugoj strani onaj metalni usiveni dio za konturu nosa... sad bi Fadil rekao "kakva kontura, sta metal?"
Mustang1

#8973 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mustang1 »

Ne pomazu ali obavezno nosite :D
155_mm

#8974 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by 155_mm »

Republika Srpska otvorila račune za dobrovoljnu uplatu sredstava za sanaciju posljedica
ja mislim da je ovo laz. cuj da preCednik trazi sadaku od svoje sirotinje. ma nema sanse. pa nije preCednik kao ovi jadnici iz sarajevskog kantona.
:D
SejoBH

#8975 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by SejoBH »

pici wrote: 29/03/2020 15:53
SejoBH wrote: 29/03/2020 15:47
pici wrote: 29/03/2020 15:34

nek ih zatvaraju boli me ona stvar al to je vecina amidzici, tetici, parali djeca sa studija itd...
e tako mi dođi jarane
znači te face koje su nam donijele virus i šire ga. su povlašteni od sankcija iako čak ima elemenata krivičnig gonjenja zbog čina terorizma, kako reče Jusko
a nama će ZBOG NJIH na sve moguće načine utjerivat represije i tražit da budemo poslušni, a što čak velika većina i jest, i što će nažalost biti uzaludno, jer gore pomenuta stoka koja ne može i neće da ispoštuje samoizolaciju je već raširila zarazu

nije to nikakva pamet pa zivimo u takvom sistemu... eno napisah gore, nije zakon za sve isti zato se i hraČe po svakoj odluci koju donesu jer to je za nas fHukaru a za eLITU je to povlasteni polozaj... sve se bojim da vec u djepovima nemaju akreditacije da mogu gdje hoce i sta hoce...
ovi bar JAVNO imena objavljuju iako još nisu počeli trpat u šatore, a obećali su :oops:
ali izgleda ima i ovo efekta
samo 6 majmuna u zadnja 24 sata

Šest osoba u Republici Srpskoj u protekla 24 časa prekršile su izrečenu mjeru kućne izolacije, saopštilo je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave.
U Bijeljini su mjeru kućne izolacije prekršili Goran Lazarević, Vladana Gavran i Nemanja Matović.

Ovu mjeru prekršio je i Nenad Klačar sa Pala, Aleksandar Radinović iz Prijedora i Dragiša Vučenović iz Prnjavora.
Iz Ministarstva napominju da je do sada ukupno kontrolisano 29.367 lica od kojih 224 nisu poštovali mjere kućne izolacije.

Ministarstvo svaki dan objavljuje podatke osoba koje su prekršile mjere kućne izolacije na stranici "koronavirususrpskoj.com".
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/14 ... g.facebook
Last edited by SejoBH on 29/03/2020 16:53, edited 2 times in total.
Locked