Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- dječak sa šibicama
#8876 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Virus ne moze zivjeti u siru, jedino ga mozes fasovati od gdina koji prodaje.
Ako ima masku, rukavice, ako prsce sredstvo po automobilu, onda ok. Ali pretpostavljam da nema nista od toga, eventualno maska.
Slusam zenu neku, kaze eto u izolaciji smo tesko je dolaze nam komsije mi idemo njima i tako... pa jadna nebila
Ako ima masku, rukavice, ako prsce sredstvo po automobilu, onda ok. Ali pretpostavljam da nema nista od toga, eventualno maska.
Slusam zenu neku, kaze eto u izolaciji smo tesko je dolaze nam komsije mi idemo njima i tako... pa jadna nebila
-
NediM17
#8877 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja'na majko, koja je bila po redu za tron? Hoće li nam princ Čarls dočekati da postane kralj ili će ga majka nadživjeti?dječak sa šibicama wrote: ↑29/03/2020 12:44 "Umrla spanska princeza..."
aaaa eto, umiru i mladi! eto vam sad!!
"... imala je 86 godina"
-
Mustang1
#8878 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U Sarajevu 39 testirano 6 pozitivnih. Mozda sam ofulao koji broj dole gore dok dodjoh do mobitela 
-
palermo
#8879 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ja mogu samo procitati ono sto si napisala . A napravila si najstrasniju generalizaciju i stigmatizirala sve zdravstvene radnike ( govorim o prvom postu)plain vanilla wrote: ↑29/03/2020 12:20Nemas pojma o cemu govorim jelde?
Govorim o odbrani doktorske disertacije nakon sto je to vec bilo ZABRANJENO. Gdje su se lijepo okupili ljekari, pa ce sad u izolaciju jer je najmanje jedan zarazen.
Clan komisije je direktor kontaminirane klinike. Pizdi se na polupismen narod sto hoce izaci da proseta, a ljekari se ponasaju kao da su iznad zakona.
Znas li koliko je ljekara u Hrvatskoj donijelo virus sa skijanja jer su SAKRILI da su bili tamo?
- dječak sa šibicama
#8880 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/privatn ... /200329039
stoka i gotovo
hoce da se ukine odrebna o zamrzavanju cijena jer kme kme rastu nabavne cijene... hoce ekstraprofit, jebo vas ko vas dovede, sa Dinom na celu
stoka i gotovo
hoce da se ukine odrebna o zamrzavanju cijena jer kme kme rastu nabavne cijene... hoce ekstraprofit, jebo vas ko vas dovede, sa Dinom na celu
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8882 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
De ba sta je tacno rekao/otpjevaoThe 51st State wrote: ↑29/03/2020 10:10
Sve je tacno reko, epidemija i borba na jednu stranu, a politicko mahnitanje rsovaca na drugu stranu.
-
Milenkov buraz
#8883 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma kakva dezinfekcija, to se treba vidjeti...i prije ovoga ja nisam kupovao kod nejga osim paradjz kada naleti dobar i nekad krompira kada mi zafali.dječak sa šibicama wrote: ↑29/03/2020 13:02 Virus ne moze zivjeti u siru, jedino ga mozes fasovati od gdina koji prodaje.
-
The 51st State
#8884 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ne znam da je igdje bilo razvrstavanje "drzavljana" za karantenu pod mandatorno. sad ovaj avion sto je sletio iz rima, jesu ii i njih razvrstali ili su svi na bjelavama zavrsili?_BataZiv_0809 wrote: ↑29/03/2020 13:19De ba sta je tacno rekao/otpjevaoThe 51st State wrote: ↑29/03/2020 10:10
Sve je tacno reko, epidemija i borba na jednu stranu, a politicko mahnitanje rsovaca na drugu stranu.odnosno sta je Seranic pogresno rekao...nista gore od priprosta i neobrazovana covjeka koji se dokopo para
meni je taj potez dodikovog pijuna za osudu ako nije jasno potpisan protokol. sto nisam upratio da jeste.
-
palermo
#8885 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
sa rijecima treba biti oprezan posebno u ovim vremenima.plain vanilla wrote: ↑29/03/2020 13:16Pa vec smo spominjali ovaj slucaj, kontam ne moram ponavljati.
Inace slucaj o kojem govoris susrinski se i ne tice toliko zdrabstvenih radnika nego nase kvazi elite.koja je tokom dvadeset godina uzgajanja dosla do stadija da pomisli da moze sve i da joj niko nista ne.moze pa cak ni sama priroda ( u ovom slucaju priroda se odaziva na ime corona). To sto su zdrabstveni radnici je aamo sticaj okolnosti ( naravno pdgovprnost im je i veca, ne sporim) mogli su biti i tajkuni ( eno u sarajevu) ili tehnomenadzerska elita ( kao u konjicu) ali njihov zajedmicki nazivnik je tzv elta kpja je izgubila vezu sa stvarnoscu.
-
zposao
#8886 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kritika vlasti petokolonaštvo???aerodinamika wrote: ↑28/03/2020 22:33stvar j e da u vanrednoj stuaciji kritika je kontraproduktivna, petkolonaska, ok je kritikovat ali primjereno, ako stalno govoris gotovo je svi ce pomrijet stvaras time nelagodu medu onima koji citaju i defetizam, u ratu se takvi u najtezim slucajevi i strkjeljaju
Jel i ovo petokolonaštvo?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sindika ... /200329036
Bi li i sindikat doktora banovao doživotno?
Fuj, ništa mi se ne gadi ko stranački botovi
- bunk
#8887 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ah koliko sam to puta ponovio slusajuci u Zavodu lunatike od direktora skola kako iznose prijedloge o seminarima o Spaniji ili Francuskoj kao da su direktori porodicnih firmi koje proizvode najfinije maslinovo je a ne suge koje je neka stranka postavila da bi uposljavali druge polupismene bolide sa prijedorskim ili brcanskim diplomama...
Taj izraz @ palermo " odvojenost od stvarnosti" mi je vazda bio na pameti...
Taj izraz @ palermo " odvojenost od stvarnosti" mi je vazda bio na pameti...
Last edited by bunk on 29/03/2020 13:33, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8888 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ovo je problem... veliki problemSLUČAJ U UKC-U
|
Među zaraženima u Banjoj Luci doktorica i medicinska sestra
-
high_volume
#8889 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Cijena kvalitetnih maski za lice iz januara 2020. godinedječak sa šibicama wrote: ↑29/03/2020 13:12 https://www.klix.ba/vijesti/bih/privatn ... /200329039
stoka i gotovo

Cijene maski od samo dva ponuđača iz BiH, od prije nekoliko dana:

Uporedi razlike u kvaliteti i cijene. Cijene podižu veletrgovci, ali ne samo BiH veletrgovci, uvećane su cijene dobavljača iz inostranstva.
- plain vanilla
#8890 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To sto je neko ljekar, ne cini ga nedodirljivim za kritiku. Sad u ovoj situaciji, i njihova bahatost je 100 puta opasnija.palermo wrote: ↑29/03/2020 13:28
sa rijecima treba biti oprezan posebno u ovim vremenima.
Inace slucaj o kojem govoris susrinski se i ne tice toliko zdrabstvenih radnika nego nase kvazi elite.koja je tokom dvadeset godina uzgajanja dosla do stadija da pomisli da moze sve i da joj niko nista ne.moze pa cak ni sama priroda ( u ovom slucaju priroda se odaziva na ime corona). To sto su zdrabstveni radnici je aamo sticaj okolnosti ( naravno pdgovprnost im je i veca, ne sporim) mogli su biti i tajkuni ( eno u sarajevu) ili tehnomenadzerska elita ( kao u konjicu) ali njihov zajedmicki nazivnik je tzv elta kpja je izgubila vezu sa stvarnoscu.
Kako rekoh, lijecnicke lazi i postupci su bacili van pogona nekoliko klinika u Hrvatskoj. Za ovu tuzlansku se jos nije ni nasao nulti.
Djeca izbudalise u kuci, penzioneri ce atrofirati u stanovima, a ono doktorira. I sve ljekari u komisiji, nije nepismen narod .
- Pandakonda
#8891 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sistem se nema od cega opteretit ako ljudi ne idu u njega. Uspostaviti jednostavan sistem gdje blaži i srednji slucajevi neće biti primljeni u bolnicu i uzimati kapacitet nego će ostati kod kuće i preležati uz kontrolu pokretnog tima. Dok će samo kritični slučajevi biti primljeni. A da bi se smanjio broj kriticnih slucajeva ograniciti kretanje osobama starijim od 65 godina dok virus ne ispari se većini ne digne imunitetanimus wrote: ↑29/03/2020 11:59 Ljudi pocelo je ozbiljno kod nas. Ovaj broj danas vam sve govori. Da nije ovih mjera bilo bi 10 puta gore. Ovaj broj je jos uvijek dobar. Mislim da do 2000 zaraženih nas sistem moze koliko toliko izdrzati. Nece valjati ako bude krenulo preko toga. Jedino socijalna distanca pomaze. Nista vise.
Valja nam pregurati slijedeci mjesec. Citav ce biti kritican. Ovo je ko na raftingu kad ulazis u brzake i vodopade. Nakon toga ide mirna voda ali treba doci do nje u jednom komadu.
-
Milenkov buraz
#8892 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Čitam jutro na nekom portalu da se Vučić čudi kako RS održava zdravstverni sistem, kako dijele plate jer kaže nemaju osnoven stvari tipa držače za infuzije, stetoskope i sl. neke vrste osnovnih lijekova. Navodno su tražili od Srbije 12 osnovnih lijekova koje nemaju, infuzije, osnovnu opremu.
Kontam stariu moj nije ni kod nas ništa bolje...katastrofa.
Izvor https://www.rtvbn.com/3980613/vucic-zab ... i-za-plate
Izvor https://www.rtvbn.com/3980613/vucic-zab ... i-za-plate
Last edited by Milenkov buraz on 29/03/2020 13:49, edited 2 times in total.
- Pandakonda
#8893 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nabavna cijena je porasla svugdje u svijetu zbog potražnje i to je samo logican slijed događaja da i apoteke povećaju. Ovo nije rat pa da neko iz vana preporodaje ovdje skuplje, ovo je generalno situacija svugdje u svijetu. Bolje je da ih ima ali da su skuplje nego da ih nema nikakodječak sa šibicama wrote: ↑29/03/2020 13:12 https://www.klix.ba/vijesti/bih/privatn ... /200329039
stoka i gotovo
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#8894 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sad bar znam kako uhljebi žive, jebo ovakav život!
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#8895 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nista slagali nisu, nabavna se utrostruciladječak sa šibicama wrote: ↑29/03/2020 13:12 https://www.klix.ba/vijesti/bih/privatn ... /200329039
stoka i gotovo
-
Nivelacija
#8896 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jos 2 samoubistva u BiH, jedan u bolnici u Bosanskoj Gradisci.
-
tap3ah75
#8897 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Je li policijski od danas od 19:00?
-
palermo
#8898 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
gdje si procitala da trebaju biti izuzeti od kritike. Al stvarati atmosferu u drustvu u kojem stigmatiziras ljekare, zdravstvene radnike, atmosferu u kojoj su oni najveci krivci je jako opasno. Da ne govorim o tome koliko je neposteno.plain vanilla wrote: ↑29/03/2020 13:42To sto je neko ljekar, ne cini ga nedodirljivim za kritiku. Sad u ovoj situaciji, i njihova bahatost je 100 puta opasnija.palermo wrote: ↑29/03/2020 13:28
sa rijecima treba biti oprezan posebno u ovim vremenima.
Kako rekoh, lijecnicke lazi i postupci su bacili van pogona nekoliko klinika u Hrvatskoj. Za ovu tuzlansku se jos nije ni nasao nulti.
Djeca izbudalise u kuci, penzioneri ce atrofirati u stanovima, a ono doktorira. I sve ljekari u komisiji, nije nepismen narod .
I samo da te podsjetim nisu zdravstveni radnici krivi sto djeca ne.mogu u skolu, sto penzioneri atrofiraju, kriva je Corona. Za nju si cula
- plain vanilla
#8899 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mani ba palermo, ko je rekao da su ljekari krivi za izolaciju. Samo kazem da oni ne bi smjeli krsiti odredbe. Ali eto, kako kazes elita, pa cemo im halalit. Gluho bilo sta protiv njih.
Ja sam lijepo rekla da sam komentarisala konkretan slucaj( i ako to nije bilo hasno naprbu, i kad sam pojasnila ti zapeo,pa zapeo) a ti se nisi na to osvrnuo, nego kazes da su to slucajno bili ljekari.
Hajmo dalje, peglamo narod istom pricom.
Ja sam lijepo rekla da sam komentarisala konkretan slucaj( i ako to nije bilo hasno naprbu, i kad sam pojasnila ti zapeo,pa zapeo) a ti se nisi na to osvrnuo, nego kazes da su to slucajno bili ljekari.
Ma ja, slucajno se nasli u amfitetatru med.fakulteta pa da malo doktoriraju.To sto su zdrabstveni radnici je aamo sticaj okolnos
Hajmo dalje, peglamo narod istom pricom.
-
Nivelacija